Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By cybermikan
Ceo moj dnevnik od pocetka ove prakse mozete videti na: http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... kustva.htm

67. dan (jutro) 30. april 2009. god.
11 minuta i 20 sekundi
Gledao sam malo kasnije (oko sat ipo) posle sigurnog sata sa cimerove terase bos i ispravljene kicme jel je bilo oblacno te sam procenio da je bolje da ne idem na obalu Dunava a sunce je bilo bas prijatno za oci, UV na nuli! Kada sam odgledao i zatvorio oci video sam crvenilo ispred ociju, sa desne strane poveci crni imidz (sliku) i mali svetlo plavi kruzic koji se okretao u toj crnoj slici. Bilo je predivno!!!

68. dan (jutro) 01. maj 2009. god.
11 minuta i 30 sekundi
Gledanje izvrseno pola sata posle sigurnog sata na svoju odgovornost kroz oblake, ali se sunce videlo! Nakon gledanja sa cimerove terase, ispravljene kicme stojeci, kada sam zatvorio oci video sam ogromno crvenilo, i manji crni odelak sa desne strane u njemu je bila tamno plava kruznica koja se okretala u malom jasno vidjenom oku, stajao sam na terasi i dalje ali sam imao osecaj da uranjam kroz taj plavi krug u oku! Neopisivo!!!

69. dan (jutro) 02. maj 2009. god.
11 minuta i 40 sekundi
Gledanje unutar sigurnog sata! Fantastican sungazing! Nakon gledanja kada sam zatvorio oci video sam ogromno crvenilo i crnu manju povrsinu na cijem rubu je bilo manje svetlo plavo oko, to oko se okretalo i naki imidzi ili slike su se prolamali kroz njega. Osecam neverovatnu snagu u rukama i nogama, da pomenem tu da sam imao jako slabe kosti, a u levu ruku kao da sam bio invalid nisam mogao ni supenu kasiku da podignem njome... sad dizem ceo kauc bez problema kada sam jucer spremao sobu!!! Znaci nemogu da verujem kako mi je ojacala posebno leva ruka i kako sam dobio dosta kalcijuma i drugih minerala iz sunca!!!!

70. dan (jutro) 03. maj 2009. god.
11 minuta i 50 sekundi
Fantastican sungazing unutar sigurnog jutarnjeg sata! Vid mi se i dalje poboljsava, sve je bolji i bolji... uz sungazing koristim i solarnu vodu, perem oci njome vise puta na dan i kapljem kapi vode u oci. Nakon gledanja kada sam zatvorio oci video sam ogromnu crvenu povrsinu sa crnom mrljom na desnoj strani i manji svetlo plavi krug koji se pretvorio u manje oko, a to oko je ispustalo iz sebe mnogo manjih krugova koji su bili sve manji i manji dok nisu na kraju potpuno nestali. Vidim mnogo jasnije boje jako su izrazene sad i cistije. Kada gledam u zvezde sada vidim da su crvenkaste boje i kako sjaje... ranije su mi sve bile zute samo su neke vise a neke manje sijale.

:trampolina: :trampolina: :trampolina:
Korisnikov avatar
By cybermikan
NAUCNE POTVRDE NASIH TVRDNJI O SUNGAZINGU:

Ljudi kao i biljake i zivotinje imaju svoj 24-casovni sat, bioloski sat koji stvara cirkadijske ritmove. Planeti Zemlji treba 24h da napravi jedan pun krug oko svoje ose krecuci se oko Sunca.

Cirkadijski ritam je ciklus koji se vrti u krug kao zemlja oko svoje ose na putu oko Sunca. Ovaj ciklus je poput Zemljinog ciklusa zavisan od Sunca/Sunceve svetlosti. Samo ime ciklusa to govori, cirkadijski od circa sto znaci oko/okolo i dies sto znaci dan. Pomenuti ritam u skladu sa kretanjem Zemlje tokom 24h stvara promene temperature tela, mozdane aktivnosti, produkcije hormona i metabolizma. Mozete da radite, jedete, pijete, vezbate najzdravije ali ako ne unesete dovoljnu kolicinu Sunceve svetlosti preko ociju vasa osa rotacije nece biti zdravlje nego bolest. Sunce je spoljasnji sat po kome se bazdari/uskladjuje nas sat. Nas sat, unutrasnji sat, unutrasnji stvoritelj ritma se zove SCN-suprahijazmaticko jedro koje se nalazi u hipotalamusu...

Za vise informacija kliknite ovaj link:

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs.com/naukaisungazing.htm

Molio bih sve koji zele da zapocnu sami svoj sajt o sungazingu kako bi se ova praksa sirila dalje, da se jave da im dam uputstva i adresu free hostinga!!!
Korisnikov avatar
By cybermikan
71. dan (jutro) 04. maj 2009. god.
12 minuta!
Sungazing odradjen u 20- tom minutu sigurnog sata, sunce je bilo crvenkasto i veoma ukusno... Kada sam zavrsio gledanje i zatvorio oci video sam samo neke crtice i strafte koje su mi prolaze ispred ociju i one su formirale neke figure, pokrio sam oci dlanovima tako da mi celo i teme budu izlozeni suncu jedno vreme, tada sam video kroz obe ruke po jednu rupu na njima i te dve rupe su se sirile i skupljale, zatim je i to nestalo.

72. dan (vece) 05. maj 2009. god.
12 minuta i 10 sekundi. Uradjen sungazing u sigurno vreme sa terase odakle se video prelep zalazak narandzasto- crvenog sunca. Kada sam zavrsio svoje punjenje bozanskom energijom i zatvorio oci video sam razne slike koje su se stapale jedna u drugu, osecaj je bio fantastican! Imao sam dosta energije a kroz ruke mi je tekla neverovatna dodatna energija, nekako drugacija nego sto sam osecao u telu!

73. dan (jutro) 06. maj 2009. god.
12 minuta i 20 sekundi na obalama Dunava u drustvu nebrojeno puno komaraca u sigurne sate tacno u 6:10 minuta. Bio sam bos na pesku i zemlji uradio svoje punjenje energijom za danas i osecaj je bio fenomenalan! Kada sam zatvorio oci na kraju video sam crvenilo i u gorenjem levom uglu crnu podlogu i omanji krug svetlo plave boje koji je jednog momenta poceo da menje boju u ljubicastu i da se okrece prikupljajuci (privlaceci) crvenu u sebe dok nije potpuno nestala.

:bye: :apprentice: :apprentice: :apprentice: :unic0rn: :zen: :zen: :zen:
Korisnikov avatar
By cybermikan
74. dan (vece) 07. maj 2009. god.
12 minuta i 30 sekundi.
Uradjen ekstra sungazing i ekstra dopunjavanje energijom, osecam kako mi energija tece celim telom najvise kroz ruke i noge! Kada sam zatvorio oci posle sungazinga video sam ne definisane slike i imidze koji su se stapali jedan u drugi... Osecaj je bio fenomenalan! Pijem dosta vode na dan, jedem jako malo i sad me zasiti samo 3-5% hrane na dan za razliku od ranije, skinuo sam oko 20 kg. spavam jako malo sto je i prirodno. Legnem oko 22h ustanem ujutro oko pola 5 i to je u skladu sa prirodom.

75. dan (jutro) 08. maj 2009. god.
12 minuta i 40 sekundi
Sungazing uradjen oko 20- tak minuta posle sigurnog sata sa cimerove terase, bos na toplom betonu, ispravljenom kicmom. Posto je sunce bilo poprilcno jako drzao sam ponekad ruke iznad ociju i pustao sunceve zrake kroz prste. Kada sam zavrsio svoje punjenje energijom drzao sam zatvorene oci i video ogromno crvenilo i manje svetlo plavu pozadinu, ali i razne slike koje su se stapale jedna u drugu. Osecaj je bio predivan i preteran, znaci ekstra je to filing imati svoj licni kaleidoskop svaki dan i svaki put sa drugacijim slikama. EKSTRA!

76. dan (jutro) 09. maj 2009. god.
12 minuta i 50 sekundi unutar sigurnog jutarnjeg sata. Uradnjen EKSTRA sungazing sa cimerove terase, bos, ispravljene kicme. Kada sam zavrsio svoj jutrosnji sungazing i zatvorio oci nisam nesto puno spektakularno video, vise bih rekao da je jutros dozivljaj bio nekako "izduvan" ali kada sam usao u sobu jasno I DALJE VIDIM toliko izostrene i jarko izrazene boje na tv-u i oko mene da je to neverovatno. Pomislio sam kako su ovi iz SBB-a popravili kvalitet slike, ali sam nakon nekog vremena slucajno pogledao na skrin sejver svog kompjutera i takodje video pojacane i EKSTRA izostrene naznacene boje... ! Znaci SBB kablovski provajder je i dalje samo SBB sa losim kvalitetom slike na kablovskoj, ali se u meni pojacao "licni tjuner za boje" i popravio se jos malo vid u isto vreme!!! EKSTRA je kada vidite jasno da je crvena, crvena jarka i izrazena, plava isto tako, zelena itd. takodje iz fizike znamo da covecije oko vidi u spektru 7 duginih boja, kod mene su boje jasnije izrazene sto znaci da mi se unutrasnji "tjuner" za boje pojacao... To dalje implicira da mi se polako ali sigurno otvaraju vrata vidnog polja 4. ili 5. dimenzije!

77. dan (jutro) 10. maj 2009. god.
13 minuta!
Sungazing uradjen unutar sigurnog sata bos, sa cimerove terase. Kada sam zavrsio svoje punjenje suncem i njegovom ne iscrpnom energijom, zatvorio sam oci i video bele energetske figure, jasno izrazene koje su me okruzivale. Lebdele su iznad mene svuda i na sve strane!!! Vidno polje mi se prosiruje jasnije, mnogo jasnije vidim boje i imam cistiji prikaz okoline, mnogo jasnije i kristalnije. Vidim sad i neke stvari koje ranije nisam zapazao! WOW pokrenuo mi se licni HD EYES Sistem ili HDES (High definition ocni sistem)! Uzivam u ovom i svakom trnutku mog zivota dok mi energija struji telom, neka nova energija, prijatna i jako suptilna.

:power:

Postavicemo danas direktan link sa naseg sungazing sajta prema ovom forumu :sladoled: :sladoled: :sladoled:
Korisnikov avatar
By cybermikan
“Zasto Radimo Sungazing”
Richard Blumenthal audio interview

U ovom audio interview koji je predvodio Richard Blumenthal u trajanju od 1 sata i 36 minuta on je detaljno iznosio naucne dokaze i objasnio benefite sungazinga i izlaganje suncevoj svetlosti. HRM je bio svo vreme on line i cak se ukljucio u emisiju kasnije!

Neki sadrzaji ovog interview o sungazingu:

· Kako je Richard Blumenthal poceo sungazing po metodi HRM-a.

· Kako da povecate vasu dijetu radeci sungazing

· Sungazing smanjuje potrebu tela za hranom

· Kako pospesiti mentalno zdravlje i pojacati unutrasnji mir

· Kako povecati imunitet

· Vitamin D i njegovi pozitivni efekti na nase telo

· UV Svetlo savrseno deluje kao antibiotik

· Bolje i kvalitetnije vezbanje na suncevoj svetlosti

· Sunceva svetlost u religiji

· Helioterapija se koristi kao medicinski tretman

· I mnogo vise toga EKSKLUZIVNO…

Interview je podeljen u tri dela od po 32 minuta svaki po 7 MB lako za download

Poslusajmo sad “Zasto mi radimo Sun Gaze” .mp3 audio files:

Za download posetite ovaj link: http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... inkovi.htm

Ps. ovaj forum je na nase zadovoljstvo dodan na ovom linku medju nase prijatelje!!!

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... inkovi.htm
Korisnikov avatar
By cybermikan
78. dan (vece) 11. maj 2009.god.
13 minuta i 10 sekudi Fantastican sungazing uradjen iz cimerove sobe na otvorenom prozoru u sigurnom satu! Kada sam zatvorio oci video sam citavu trigonometriju i razne oblike koji su se stapali jedan u drugi gradeci neke nove figure, oni su bili u crno beloj tehnici, a foling je bio neverovatan .... Oko 20h sam otisao da jurcam napolje bajkom onako naradjen na podignutoj kundalini energiji :D i sve bi to bilo ok da se nije nesto desilo neverovatno (eheheheee....e cuj neverovatno ko da je to nesto cudno za mene)... vozio sam i jurcao bajkom sigurno preko 2 sata u tamnom i zamracenom parku na zeleznickoj stanici, znaci ono uobicajeno za moje nove sposobnosti brza voznja, neverovatno brzo krivudanje i osmice, penjanje na zardinjere, bankine... LOL i sve je bilo ok dok nisam krenuo kuci vozio se putem koji je bio za razliku od parka bas osevtljen, ali put je bio mokar i sad naravno znate da sam posle dva ipo meseca ovakve voznje po prvi put pao sa bajka i opruzio se po putu kao niko. Osetio sam poprilicno jak udarac ali ne i jak bol (hm... cudno, zar ne)? Kontam zato sto mi je ojacalo telo. Ustao sam sklonio se u stranu i polozio ruke na ranu, tada sam zakljucio (da se to nije desilo ne bih znao da mi se to moze desiti) da ne treba da jurcam i zongliram bajkom po MOKROM putu!!! Dosao sam kuci namazao ranu solarnom vodom koju ostavljam svako jutro i legeo da spavam da mogu ustati ujutro za siguran sungazing.

79. dan (jutro) 12. maj 2009. god.
13 minuta i 20 sekundi, dvadesetak minuta posle sigurnog sata sa cimerove terase, bos na toplim plocicama, ispravljene kicme. Sunce je bilo jace ali sam ipak izdrzao da gledam u njega pomalo sklanjajuci pogled i kruzeci okolo. U postupku gledanja polozio sam ruke na oci, zube, predeo oko srca gde sam uvek imao probadanja i bolove (da napomenem da se to sad smanjilo i to bas!!!), i naravno na ranu na kolenu od sinocnjeg pada, kada sam polozio ruke i molio se PRASTVORITELJU da mi isceli ranu osecao sam jaku toplinu i energiju na tom mestu. Evo sad je 7:30 mene koleno vise ne boli, i sad je sve u redu kao rukom odneseno LOL na ovo! Neka je slava NASEM PRASTVORITELJU (Jedinom Bogu, zovite ga kako vam je drago) koji nam je omogucio da se zalecimo i samoizlecimo kada nam je to potrebno! Posle zarvrsenog sungazinga kada sam zatvorio oci pokazalo mi se crvenilo, ali ne tako jako kao proslih puta, pojavila se crna boja u desnom gornjem uglu vidokruga i ovaj put svetlo plava koja je bila bas izrazena, rekao bih najizrazenija.
Korisnikov avatar
By cybermikan
POTPUNO NOV IZGLED SAJTA!!!

E*K*S*K*L*U*Z*I*V*N*O !!!

Pogledajte samo na nasem sajtu zasto cemo mi sungazeri ziveti zdravo, i mlado nekoliko stotina godina!!!

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... aiduze.htm

Osvrt na "MELATONIN i PINEALNU ZLEZDU"

Postavljena je dupoko u nasem mozgu i naziva se pinealna zlezda ili pineal glend. Ova malena zlezda je snabdevac endokrinog sistema, i upravlja najvecim delom funkacija u nasem telu. Ona kontrolise i upravlja nasim " telesnim satom" proizvodeci melatonin; hormon koji bi mogao biti najvece otkrice od pronalaska penicilina, i prekidac za kontrolisanje procesa starenja. Pinealna zlezda kontrolise takodje nas ciklus spavanja, promene telesne temperature posebno pri promeni godisnjih doba. ...

ZA OSTATAK POSETITE NAS SUNGAZERSKI SAJT!
By penez27
a da tebe u slobodno vreme ne zovu sasha matic mozda ??????????
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by penez27
a da tebe u slobodno vreme ne zovu sasha matic mozda ??????????
A, da ti mozda procitas na mom sajtu informaciju koju sam dao ovde?

A??? Inace to je prevod (moj licno) iz:

Bibliography 1. Your Body's Natural Wonder Drug: Melatonin, by Russel J. Reiter,Ph.D. and Jo Robinson

Copywrite 1995 Bantam Books, Ny, NY

2. The Melatonin Miracle,

3. Melatonin, by Geoffrey Cowley; Newsweek, Aug. 7, 1995

4. The World Book Encyclopedia, World Book, Inc., 1981, Chicago, Il

Prevod: cybermikan
Korisnikov avatar
By cybermikan
80. dan (vece) 14. maj 2009. god.
13 minuta i 30 sekundi Predivan sungazin i ekstra uzivanje u gledanju! Kada sam zavrsio sungazing i drzao zatvorene oci, video sam razne geometrijske oblike kako su se sklapali pred mojim ocima, filing je bio predivan i ekstra.

81. dan (jutro) 15. maj 2009. god.
13 minuta i 40 sekundi. Uradjen sungazing oko 20- tak min. posle sigurnog sata, sunce je bilo malo jace ali ipak prijatno za moje oci jel sam vec privikao na njega. Osetim ogromno poboljsanje vidnog spektra i vidnog polja, osecam da bih uskoro trebao da spustam dioptriju za jos 0.5 odn. sa -2 na -1.50 samo!!! Pijem i dalje dosta vode, jedem jako malo jel mi apetit sve vise nestaje a osecam se preporodjeno.

82. dan (jutro) 16. maj 2009. god.
13 minuta i 50 sekundi. Uradjen sungazing u sigurnom satu. Kada sam zatvorio oci video sam nesto nesvakidasnje i ekstra, ekstra savrseno. Imao sam prikaz kao iz zvezdanih staza kada enterprise krece u warp, pa se vide one zvezde kako prolete ogromnom brzinom, poput onog filina u fimu odiseja u svemir kada lik leti kapsulom kroz milione zvezda, znaci stvorio mi se warp u glavi..eheheheheeee.....e nesto ne opisivo, sad idem da prevodim ove zaista retke tekstove dalje...!

:bouncy: :bouncy: :bouncy:
By penez27
dajte ljudi , ovoje jako ruzan nacin da se neko sali, neko ce oslepeti na kraju.

evo jednog teksta iz casopisa VASE ZDRAVLJE

Osjetljivost svih očnih tkiva

Poznat je negativan učinak ultraljubičastog zračenja na kožu, koje se očituje kao ubrzano starenje kože s većom mogućnošću nastanka raka kože, što je višestruko dokazano brojnim medicinskim istraživanjima.
Često se misli da zbog zabliještenja sunčeva svjetlost samo smeta očima, a manje je poznat njezin štetan učinak na oči. Ugrožena su gotovo sva tkiva oka: spojnica (sluznica, odnosno konjunktiva), rožnica, leća i mrežnica. Dugotrajna izloženost UV zračenju posebno šteti leći oka i mrežnici. No, dokazano je da i vidljivi dio spektra - plavo svjetlo kratke valne dužine, ima štetan učinak na mrežnicu oka. Ubrzava se razvoj zamućenja leće, tj. nastanak mrene, a u mrežnici na mjestu žute pjege nastaju trajne degenerativne promjene, koje sa sobom nose nepopravljivo oštećenje vida. I kratkotrajno gledanje direktno u sunce, bez ikakve zaštite može već nakon desetak sekundi jako i trajno oštetiti žutu pjegu na mrežnici koja je fokus oka.
Djeca su najugroženija, jer je dječje oko jako osjetljivo na UV zračenje, a uz to se ne znaju sami zaštititi. Bebe i sasvim mala djeca ne smiju se izvoditi na direktno sunce za središnjeg dijela dana (od 10 do 16 sati). U rizičnu grupu spadaju i starije osobe, kao i one kojima je operirana mrena ili imaju bolesti mrežnice.
Korisnikov avatar
By cybermikan
EHEHEHHEHEHEHEHEEEEE..... I onda imate zivot samo 50- 60 godina!!! Tacno???

e, a evo sta kazu nezavisni naucnici kojima nije u cilju dezinformasati javnost u cilju smanjenja svetske populacije kracim i bednim zivotom u bolestima!!!

STA VLASNICI SVETA U TAJNOSTI NECE DA VI ZNATE?

Osvrt na "MELATONIN i PINEALNU ZLEZDU"

Postavljena je dupoko u nasem mozgu i naziva se pinealna zlezda ili pineal glend. Ova malena zlezda je snabdevac endokrinog sistema, i upravlja najvecim delom funkacija u nasem telu. Ona kontrolise i upravlja nasim " telesnim satom" proizvodeci melatonin; hormon koji bi mogao biti najvece otkrice od pronalaska penicilina, i prekidac za kontrolisanje procesa starenja. Pinealna zlezda kontrolise takodje nas ciklus spavanja, promene telesne temperature posebno pri promeni godisnjih doba. Ona govori zivotinjama kada treba da se sele u tople krajeve, upravlja njihovim odrastanjem. Usporava i ubrzava metabolizam, govori im kada da se najedu radi ulaska u hibernaciju, i kada da se bude iz nje na prolece.

Melatonin je hormon koji ne kontrolise samo kada smo pospani, nego nam pokazuje koliko smo stari, kada ulazimo u pubertet, i kako se nas imunoloski sistem bori protiv bolesti. Obzirom da je smestena u sredini naseg mozga, pinealna zlezda nema direktan pristup suncevom svetlu. Nase oci joj salju direktnu informaciju o dnevnoj (suncevoj) svetlosti ili kada je ugaseno svetlo i kada je mrak. Sunceva svetlost stimulise pinealnu zlezdu da proizvodi melatonin, po noci kada nema sunca melatonin se oslobadja u nasem telu kada spavamo. Zaslugom pinealne zlezde i melatonina, ljudi su mogli da spavaju po noci i da se bude danju mnogo ranije pre nego sto je bio izmisljen sat ili casovnik.....

ostatak na mom sajtu...

dalje...

Ljudi kao i biljake i zivotinje imaju svoj 24-casovni sat, bioloski sat koji stvara cirkadijske ritmove. Planeti Zemlji treba 24h da napravi jedan pun krug oko svoje ose krecuci se oko Sunca.

Cirkadijski ritam je ciklus koji se vrti u krug kao zemlja oko svoje ose na putu oko Sunca. Ovaj ciklus je poput Zemljinog ciklusa zavisan od Sunca/Sunceve svetlosti. Samo ime ciklusa to govori, cirkadijski od circa sto znaci oko/okolo i dies sto znaci dan. Pomenuti ritam u skladu sa kretanjem Zemlje tokom 24h stvara promene temperature tela, mozdane aktivnosti, produkcije hormona i metabolizma. Mozete da radite, jedete, pijete, vezbate najzdravije ali ako ne unesete dovoljnu kolicinu Sunceve svetlosti preko ociju vasa osa rotacije nece biti zdravlje nego bolest. Sunce je spoljasnji sat po kome se bazdari/uskladjuje nas sat. Nas sat, unutrasnji sat, unutrasnji stvoritelj ritma se zove SCN-suprahijazmaticko jedro koje se nalazi u hipotalamusu. Dakle, Sunce kao spoljasnji sat salje signale za pravilan rad unutrasnjeg sata tj. SCN-a, koji kontrolise cirkadijske ritmove koji usaglasavaju razlicite fizioloske promene tela sa promenama svetlosti u toku dana i noci-kada ima Sunceve svetlosti i kada je svetlost otsutna. Nase telo ima vise od 100 cirkadijskih ritmova tj. prirodnih ciklulsa koji kontrolisu apetit, energiju, raspolozenje, spavanje, libido. Kada nismo usaglaseni sa prirodom patimo od poremecaja cirkadijskog ritma koji se manifestuje na razlicite nacine-gojaznost, dijabetes, nesanica, depresija,bolesti srca, kancer....

imate vise na mom sajtu...

Novi dokazi koji povezuju nedostatak vitamina D sa MS

U ovom članku sa Kalifornijskog Univerziteta u San Francisku se navode skorašnji dokazi koji povezuju nedostatak D vitamina sa Multiple Sklerozom (MS). Takođe se i savetuje kako povećati nivo vitamina D.

Novi dokazi koji povezuju nedostatak vitamina D sa Mutipla Skleroze (MS)
Darya Pino

Izgleda da u razvoju MS ulogu igraju i faktori okoline kao i ganetički faktor, ali određivanje tačnog uzroka bolesti stalno izmiče. Sada novi dokazi nagoveštavaju da vitamin D igra direktnu ulogu u upravljanju genom za koji se zna da je povezan sa MS. Ovo otkriće pomaže da se premosti jaz između genetičkih i okolinskih faktora rizika, i osnažuje hipotezu da vitamin D može da bude sredstvo u prevenciji MS.

MS je autoimuno oboljenje koje napada mielin, element nervnog sistema koji je suštinski za provođenje nervnih impulsa. Napad MS se obično pojavi između 18 i 35 godina starosti i češći je kod žena nego kod muškaraca.

Jedno od najzanimljivijih epidemioloških otkrića u vezi MS je da se najčešće javlja u područjima koja su najdalja od Ekvatora, sa malim izuzecima. Klima, Sunčeva svetlost i vitamin D su “ osumnjičeni kandidati” za pojavu MS, kao i genetika i ishrana. Važno je da izgleda da je odnos geografske lokacije i rizika za dobijanje MS najznačajniji u ranom detinjstvu. Posle 15. godine rizik od MS za iseljenike je bliži onom u njihovoj domovini nego onom u zemlji u koju su se preselili.

Sunčeva svetlost je najuobičajeniji izvor D vitamina za ljude. Vitamin D se stvara kad ultraljubičasta B svetlost dodirne kožu.

Ostatak dokaza na nasem sunGEJzerskom sajtu

:yay:
By penez27
ma ima i ona grupa koja tvrdi da su lekovi otrovni i da ih nikako ne treba uzimati.
ima vas raznih sa raznim idejama i filozofijama, samo nauka vas demantuje uvek.
mislim gledaj ti u sunce i u sta god hoces ali nemoj ljudima pricati da je to zdravo jer je to siguran put ka postenom ostecenju vida i slepilu.

a to sto pishe na sajtu i internetu .... pisalo na tarabi picka pa muja odro kurac
Korisnikov avatar
By cybermikan
LOL

Zar i pored ociju ne vidis?

pa ja govorim kako sam smanjio dioptriju sa -2 ipo na -2 i jos mi ide dioprtija dole i to na -1.5!!!! gledanjem u sunce!!!

I ne da je to zdravo, nego je brate NEOPHODNO da bi ti ziveo, samo sto mi imamo duzi i kvalitetniji zivot koji gledamo!!!! Inace nauka je tu samo da te obmane, to je cilj.... obmana!!!

A, vidim da nisi ni procitao informacije koje sam ti dao... nisi otvorenog uma da vodili dijalog, na zalost sam si izabrao...

malo nas je koji cemo preziveti nadolazece vreme bas kao u vreme Noje iz biblije (simbolicno)!

I jos nesto MI dajemo nasem narodu BESPLATNO sve ove informacije!!!
By penez27
Originally posted by cybermikan
LOL

Zar i pored ociju ne vidis?

pa ja govorim kako sam smanjio dioptriju sa -2 ipo na -2 i jos mi ide dioprtija dole i to na -1.5!!!! gledanjem u sunce!!!
da ti pojasnim i ja sam nekada imao dioptriju -3 pa -1,5 pa je doshao period bez dioptrije pa sam opet poceo da ne vidim dobro . onda sam otishao kod ocnog lekara koji mi je rekao da je to redovna pojava i da se uvek iz minusa dioptrija krece ka plusu i da to ide sa godinama.

ne ja tebe necu ubedjivati u to sto verujes , necu te ubedjivati da su naucnici pronashli penicilin da bi lecili ljude jer postujem tvoj stav da je nauka tu da nas laze i obmanjuje.

samo te podsecam da je ovo sto radis kaznjivo krivicnim zakonom republike srbije i da zbog ovoga mozes da odgovaras.
jer na ovaj sajt mogu da dodju i deca koja nisu toliko obrazovana pa da krenu da gledaju u sunce i oslepe , a sta bi ti ja kao roditelj nekog takvog deteta uradio bolje nemoj ni da zamishljas.
Korisnikov avatar
By cybermikan
POSTUPAK- BENEFITI- PREPORUKE
SUNGAZING PRAKSA- UKRATKO!
I

POSTUPAK:

- SIGURNI SUNGAZING- RADITI 10 SEKUNDI NA DAN I POVECAVATI SVAKI DAN SAMO PO 10 SEKUNDI !!! OBAVEZNO RADITI U SIGURNE SATE!!! SIGURNI SATI SU UNUTAR PRVOG SATA OD IZLASKA SUNCA i ZADNJI SAT SUNCEVOG ZALASKA!!!

- U ZIMSKOM PERODU MOZE SE RADITI BILO KOJI DEO DANA KADA JE UV ISPOD 2 i KADA JE SUNCE PRIJATNO ZA OCI!!!

- MOZETE TREPTATI

- POZELJNO JE DAVATI POZITIVNE AFIRMACIJE, MOLITVE, MEDITACIJE... ALI PREDMET NASEG OBOZAVANJA NIJE SUNCE

- OBAVEZNO ZATVORITE OCI NAKON GLEDANJA DOK JOS VIDITE BOJE i SLIKE

- UVEK RADITI BOS KAD JE TO MOGUCE

- RADITI BEZ NAOCARA ili KONTAKTNIH SOCIVA

- MORA BITI GOLA (NEPOKRIVENA GLAVA)

- PRAVA I ISPRAVLJENA KICMA

- NAJBOLJE JE STAJATI OVIM REDOM NA:

1. GOLOJ ZEMLJI BEZ TRAVE

2. PESKU

3. DRVETU

4. KAMENU (Moze i asfalt, ali da nije hladan)

- IZBEGAVATI GDE JE MOKRO I VLAZNO!!!!

II

- CEO PROCES BI TREBALO DA SE URADI ZA GODINU DANA!!!

PRVA TRI MESECA UKUPNO GLEDANJE JE 15 MINUTA

DRUGA TRI MESECA JE UKUPNO GLEDANJE OD 30 MINUTA

TRECA I ZADNJA TRI MESECA SU GLEDANJE OD 45 MINUTA

III

KONTRAINDIKACIJE:

1. TRUDNICE

2. OSOBE KOJE IMAJU PROBLEME SA OCIMA (UPALE, PECENJE...)

NAJNOVIJA VEST JE DA AKO STE NA SAMO PAR MINUTA SUNGAZING-a NECE UTICATI NA VAS OVA NOVA POSAST SVINJSKA GRIPA, KOJA BI MOGLA DA PREPOLOVI COVECANSTVO JEL SE SIRI I PRENOSI SA COVEKA NA COVEKA I ISHOD JE UVEK SMRTONOSAN!!!

HIRIN ODGOVOR U ORIGINALU:

any one who does sungazing will be free from that diesease. even a little sg is enough. people who are effected must do sg and they will be cured. people who do sg need not worry at all ok

BENEFITI SUNGAZING PRAKSE:
BENEFITI SUNGAZINGA 15 MINUTA PRAKSE:

- UM, MENTALNI BENEFIT

1. MENTALNI i JAK UM

2. SAMOPOUZDANJE

3. POSTOJANOST i STABILNOST UMA

4. OSLOBADJANJE MENTALNOG STRESA i DEPRESIJE

5. KONCENTRACIJA i DOBRA NAVIGACIJA

6. JAK i ENTUZIJASTICAN UM

7. VITALNOST UMA

8. POBOLJSANA MEMORIJA i PAMCENJE

9. STRPLJENJE

10. PODRZAVANJE POZITIVNOG MISLJENJA

11. OSLOBADJANJE LOSIH NAVIKA

12. ZIVOT SAD

13. OSTAR i ZDRAV INTELEKT

BENEFITI SUNGAZINGA 30 MINUTA PRAKSE:

- TELO, BENEFITI FIZIOLOSKE PRIRODE

1. CISTI SE TELO OD TOKSINA i OTROVA

2. OTKLANJANJE UKOCENOSTI I BOLA

3. HRONICNE BOLESTI

4. DIJABETES

5. VISOK i NIZAK KRVNI PRITISAK

6. GASOVI

7. KISELINA

8. ASTMA

9. BRONHITIS

10. ALERGIJE

11. POBOLJSANJE VIDA

12. URAVNOTEZAVANJE TIROIDNE ZLEZDE

13. SINUSI

14. UHO, GRLO, NOS

15. HEMOROIDI

16. SVE VRSTE ARTROZA (KOSTI, ZGLOBOVI...)

17. KAMEN U BUBREZIMA i ZUCI

18. URINARNE INFEKCIJE

19. UVECANA PROSTATA

20. PSORIJAZE, AKNE i BUBULJICE, KOZNI PROBLEMI

21. POTREBA ZA MESOM i RIBOM NESTAJE

22. BALANSIRA TEZINU

23. JACA KOSTI

24. JACA SRCE

25. JACA IMUNITET

BENEFITI SUNGAZINGA 45 MINUTA PRAKSE:

- DUHOVNI ili SPIRUTALNI BENEFITI

1. POZITIVNA PROMENA LICNOSTI

2. POZITIVAN STAV

3. STRPLJENJE

4. FRUSTRACIJE, BES i IRITACIJE NESTAJU

5. SPONTAMO KREIRAMO MIR i LJUBAV SA SVIMA

6. VIDIMO KVALITETE U DRUGIMA TRUDIMO SE DA IH PRIHVATIMO i RAZVIJEMO u SEBI

7. POMOC DRUGIMA

8. POSTENJE

9. NE NASILJE

10. ISTINA

11. UM POSTAJE SRECAN i ZADOVOLJAN

12. PRESTAJE POTREBA ZA HRANOM

13. LAKO OSTVARIVANJE DUHOVNIH CILJEVA

Siguran sungazing rade i DECA OD 5- te god. starosti samo DO 5 minuta i onda pauziraju do svoje 15- te god. kada rade dalje kao i mi odrasli!!!

Inace je pokazano da takva deca imaju bolje pamcenje, ocene u skoli, koncemtraciju....
By penez27
pod jedan ovo mi je u prvi mah zvucalo kao sekta a onda sam procitao ovaj deo

NAJNOVIJA VEST JE DA AKO STE NA SAMO PAR MINUTA SUNGAZING-a NECE UTICATI NA VAS OVA NOVA POSAST SVINJSKA GRIPA, KOJA BI MOGLA DA PREPOLOVI COVECANSTVO JEL SE SIRI I PRENOSI SA COVEKA NA COVEKA I ISHOD JE UVEK SMRTONOSAN!!!

da bre budi ozbiljan i ne zajebaj ovaj posten narod ovde
ovo kao da pishe milan tarot
Korisnikov avatar
By cybermikan

A, da ti procitas malo o tome kako se nase celije hrane suncevom energijom i kako nam jaca imunitet???

E, bre kako mozes da pises o necemu a da nisi ni procitao dokaze koje dajemo?

Sve sto nase telo treba je energija, da bismo mogli trcati, hodati, sedeti, ili cak disati... Svaka celija u nasem telu zahteva energiju da bi mogla pravilno funkcionisati. Unutar svih nasih celijskih stanica su mikroskopske strukture koje se zovu Mitohondrije. Mitohondrija se smatra naponom u celijama, (ono sto im daje energiju i napon za rad) jer pretvaraju energiju u ATP; stvar koja je najvise potrebna za davanje zivota celijama u nasem tijelu. U procesu stvaranja ATPa, trebamo uzeti u obzir i „spaljivanje“ kiseonika. Kako starimo i nase Mitohondrije stare, i opada im produkcija ATPa usled cega dolazi do nedostataka kiseonika, sto dalje rezultuje totalnim propadanjem celije u svim njenim delovima. Radi ovoga kada smo stariji poznato je da nemamo toliko energije kao kad smo bili mladi. I sada stupa na snagu melatonin. On metabolizuje tiroidnu zlezdu i hormone (komponenta koja obezbedjuje mitohondriji energiju izmedju ostalih celijskih organela) doturajuci joj vise energije. Kada mitohondrija primi vise goriva od tiroidne zlezde, ona moze proizvesti vise ATPa dajuci vise energije svakoj pojedinoj celiji u nasem telu, one onda bez problema koristite kiseonik koji uzimamo u sebe, tako da naše stanice ne pocnu oksidirati.

Postoje mitohondrije i u celijama u pinealnoj zlezdi, koje im daju moc da proizvode i luce melatonin. Kada pinealna zlezda dobija manje suncevog svetla ona pocinje funkcionisati manje ucinkovito i tada opada proizvodnja energije u celom telu. Stoga, sa starojom dobi dolazi manjak energije, sto dovodi do manje melatonina, a opet to dovodi do manje energije i nedostatka kiseonika, sto uzrokuje starenje. Za zaustavljanje ovog zacaranog kruga, treba samo uzeti dovoljno veliku dozu svetlosti a melatonin ce dalje zadrzati razinu hormona koji su ukljuceni u sve funkcije gde su i bili, kada su mladi.

Ovim smo samo zagrebali po povrsini ono sto melatonin u vecoj kolicini moze uraditi. Kalcifikacija koji negativno utice na pinealnu zlezdu kada se pojavi negde u organizmu kao za posledicu ima usporavanje i ometanje normalanog rada celija. Na primer, naslage kalcijuma u krvnim zilama dovode do zacepljenja arterije, sto vrlo cesto moze dovesti do mozdanog udara ili infarkta. Te iste vrste kalcijum depozita se takodje najcesce mogu naci u organima kao sto su srce i mozak, te to dovodi do drugih dodatnih komplikacija. Razlog zasto mala deca (sad citajte i SUNGAZERI) nisu zahvacena ovim uslovima je taj da je razina melatonina u njihovom (ljudskom) telu u najvecim kolicinama tokom detinjstva (ili citajte povecanim primanja suncevih zraka preko ociju).

Takodje smo dokazali da je melatonin veoma efektivno oruzije protiv bolest, kao i to da je on zasluzan za jacanje naseg imunoloskog sistema. To je deo logicnog rasudjivanja kada uzmemo u obzir efekte koje nedostatak melatonina pokazuje u procesu starenja. Pad funkcija mnogih nasih vitalnih organa vodi u razne bolesti veoma dobro poznate savremenom coveku

Znaci jako lako i prosto... verujes nama i zivis zdravije i mnogo duze, ili nauci i medicini (koje su korumpirane radi farmaceutske industrije) i umires bolestan, u bolovima zivis u bolestima i SAMO 50- 60 godina???

Na tebi je sad odluka, ja sam svoje uradio... ali nemoj ni ti druge da dezinformises i teras da srljaju u propast kao sto ti radis!
By penez27

A, da ti procitas malo o tome kako se nase celije hrane suncevom energijom i kako nam jaca imunitet???

E, bre kako mozes da pises o necemu a da nisi ni procitao dokaze koje dajemo?

Sve sto nase telo treba je energija, da bismo mogli trcati, hodati, sedeti, ili cak disati... Svaka celija u nasem telu zahteva energiju da bi mogla pravilno funkcionisati. Unutar svih nasih celijskih stanica su mikroskopske strukture koje se zovu Mitohondrije. Mitohondrija se smatra naponom u celijama, (ono sto im daje energiju i napon za rad) jer pretvaraju energiju u ATP; stvar koja je najvise potrebna za davanje zivota celijama u nasem tijelu. U procesu stvaranja ATPa, trebamo uzeti u obzir i „spaljivanje“ kiseonika. Kako starimo i nase Mitohondrije stare, i opada im produkcija ATPa usled cega dolazi do nedostataka kiseonika, sto dalje rezultuje totalnim propadanjem celije u svim njenim delovima. Radi ovoga kada smo stariji poznato je da nemamo toliko energije kao kad smo bili mladi. I sada stupa na snagu melatonin. On metabolizuje tiroidnu zlezdu i hormone (komponenta koja obezbedjuje mitohondriji energiju izmedju ostalih celijskih organela) doturajuci joj vise energije. Kada mitohondrija primi vise goriva od tiroidne zlezde, ona moze proizvesti vise ATPa dajuci vise energije svakoj pojedinoj celiji u nasem telu, one onda bez problema koristite kiseonik koji uzimamo u sebe, tako da naše stanice ne pocnu oksidirati.

Postoje mitohondrije i u celijama u pinealnoj zlezdi, koje im daju moc da proizvode i luce melatonin. Kada pinealna zlezda dobija manje suncevog svetla ona pocinje funkcionisati manje ucinkovito i tada opada proizvodnja energije u celom telu. Stoga, sa starojom dobi dolazi manjak energije, sto dovodi do manje melatonina, a opet to dovodi do manje energije i nedostatka kiseonika, sto uzrokuje starenje. Za zaustavljanje ovog zacaranog kruga, treba samo uzeti dovoljno veliku dozu svetlosti a melatonin ce dalje zadrzati razinu hormona koji su ukljuceni u sve funkcije gde su i bili, kada su mladi.

Ovim smo samo zagrebali po povrsini ono sto melatonin u vecoj kolicini moze uraditi. Kalcifikacija koji negativno utice na pinealnu zlezdu kada se pojavi negde u organizmu kao za posledicu ima usporavanje i ometanje normalanog rada celija. Na primer, naslage kalcijuma u krvnim zilama dovode do zacepljenja arterije, sto vrlo cesto moze dovesti do mozdanog udara ili infarkta. Te iste vrste kalcijum depozita se takodje najcesce mogu naci u organima kao sto su srce i mozak, te to dovodi do drugih dodatnih komplikacija. Razlog zasto mala deca (sad citajte i SUNGAZERI) nisu zahvacena ovim uslovima je taj da je razina melatonina u njihovom (ljudskom) telu u najvecim kolicinama tokom detinjstva (ili citajte povecanim primanja suncevih zraka preko ociju).

Takodje smo dokazali da je melatonin veoma efektivno oruzije protiv bolest, kao i to da je on zasluzan za jacanje naseg imunoloskog sistema. To je deo logicnog rasudjivanja kada uzmemo u obzir efekte koje nedostatak melatonina pokazuje u procesu starenja. Pad funkcija mnogih nasih vitalnih organa vodi u razne bolesti veoma dobro poznate savremenom coveku
pod jedan to sto pishes velikim slovima me nece naterati da ti verujem
pod dva ko ste to vi i u cije ime ti pishes ovde .... sta ste vi neka sekta tajna organizacija ?????????????????
pod tri opet cu ponoviti da je ovo sto radite ili ti radis krivicno delo i da se za ovo odgovara po krivicnom zakonu.
a ja iz ovih stopa ovo prijavljujem moderatorima sajta a takodje i mup-u
Korisnikov avatar
By cybermikan
Brate, opusti se malo... dobices srcani udar!!!

Svakodnevno posecuje moj sajt " Sluzba za zajednicke poslove republike srbije" Tako da i oni znaju ove istine i oni se cak uclanjavaju na moj sajt kako bi dobijali najnovije informacije na ovu temu!

Pa vide ljudi kako ih ovi lazu... a, ko smo mi? i ko mi je izvor sam naveo gore pa izvoli tuziti sledece izdavace i naucnike:

Bibliography 1. Your Body's Natural Wonder Drug: Melatonin, by Russel J. Reiter,Ph.D. and Jo Robinson

Copywrite 1995 Bantam Books, Ny, NY

2. The Melatonin Miracle,

3. Melatonin, by Geoffrey Cowley; Newsweek, Aug. 7, 1995

4. The World Book Encyclopedia, World Book, Inc., 1981, Chicago, Il

Prevod: cybermikan

I, da... zelim ti mnogo srece u sporu, a moderatori nemaju za cega da reaguju na ovu temu jel nikoga ne ugrozavamo, niti propagiramo mrznju...

samo dajemo ljudima alternativu, na mom sajtu preko 70 ljudi praktikuje sigurni sungazing, a ima ih sigurno jos par stotina za sad, i Hira (Indijac) kada ga dovedemo u Srbiju u julu ce pricati o ovome na lokalnim nasim televizijama...

:katemoss:
Korisnikov avatar
By cybermikan
83. dan (jutro) 17. maj 2009. god.
14 minuta!

84. dan (jutro) 19. maj 2009. god.
14 minuta i 10 sekundi. Na terasi u sigurnom satu, bos, stojeci sa ispravljenom kicmom.

85. dan (vece) 20. maj 2009. god.
14 minuta i 20 sekundi. Sa prozora iz sobe drugog cimera, stojeci, bos sa ispravljenom kicmom.

86. dan (vece) 21. maj 2009. god.
14 minuta i 30 sekundi. Sa prozora iz sobe drugog cimera, stojeci bos sa ispravljenom kicmom. Osecam da mi se empatija povecava cak do te

mere da kada prica sa nekim telefonom imam njegova prava osecanja. To je dobra stvar jel cu tako moci bolje uvideti ko mi je pravi

prijatelj i ko mi sta u stvari misli.

87. dan (vece) 22. maj 2009. god.
14 minuta i 40 sekundi. Iz cimerove sobe sa prozora.

88. dan (jutro) 23. maj 2009. god.
14 minuta i 50 sekundi. Sa cimerove terase, par minuta izvan sigurnog sata jel nije bilo sunca pre toga.

89. dan (jutro) 24. maj 2009. god.
15 minuta tacno!!! Uradjen sungazing sa cimerovog prozora u njegovoj sobi.

Prvih 15 minuta ili 3 meseca ove predivne prakse koja je iz korena promenila moj zivot na bolje!!!

90. dan (jutro) 25. maj 2009. god.
15 minuta i 10 sekundi. Uradjen siguran sungazing sa cimerove terase, bos, ispravljene kicme na plocicama od terase.

:gatara: :gitara:
Korisnikov avatar
By cybermikan
91. dan (vece) 26. maj 2009. god.
15 minuta i 20 sekundi! Uradjen siguran sungazing, sedeci na stolici malo za promenu iz cimerove sobe, (jel ista gleda na zalazak) bos sa ispravljenom kicmom. Kada smo vec kod stolice da napomenem da sam se danas suo sa HRM-om i on mi je rekao da sungazing treba da bude PRIJATAN bez ikakve prisile i mucenja, zalio sam se da me pomalo bolu noge uvek stojeci po 15 minuta...!!! Tako da sam odlucio danas da ga radim sedeci ispravljene kicme na stolici, sutra cu da probam lezeci na krevetu... znaci pravi sungazing gotovan... eehehheheheheeee...e. Imam da povlacim krevet do prozora da se opruzim koliko sam dug i da gledam i uzivam u suncu. Dakle, danas NISTA nisam jeo jel nemam potrebu za tim, samo sto sisam bombone po ceo dan (ako se to racuna u bilo kakvu hranu onda eto nisam iskren). po ceo dan pijem i suncanu vodu koja je dan pre toga stajala napolju kupeci energiju sunca.

:andjelak: :tamoamo:
By J...
danas NISTA nisam jeo jel nemam potrebu za tim, samo sto sisam bombone po ceo dan (ako se to racuna u bilo kakvu hranu onda eto nisam iskren). po ceo dan pijem i suncanu vodu koja je dan pre toga stajala napolju kupeci energiju sunca.
A koliko si izgubio na tezini od kad praktikujes ovo? :kokice:
Korisnikov avatar
By deran
Aaaaa,ja mislio ovo neka treš tema,a ono čitava nauka... :giggle:

I kažeš da te bolU noge :lol:

Odo' da menjam potpis...:rotflmao:
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by J...
danas NISTA nisam jeo jel nemam potrebu za tim, samo sto sisam bombone po ceo dan (ako se to racuna u bilo kakvu hranu onda eto nisam iskren). po ceo dan pijem i suncanu vodu koja je dan pre toga stajala napolju kupeci energiju sunca.
oko 120 KG sad imam oko 90 samo! i dalje mrsavim i osecam se ekstra samo na energiji sunca, bez cvrste hrane

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:zastava: :cvetduga:
By alexandermagic
oko 120 KG sad imam oko 90 samo! i dalje mrsavim i osecam se ekstra samo na energiji sunca, bez cvrste hrane

Bravo za tebe :cookie: , nego je l' ti uspjelo da ti počne rasti i kosa od gledanja u Sunce?

Slika
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by alexandermagic

Bravo za tebe :cookie: , nego je l' ti uspjelo da ti počne rasti i kosa od gledanja u Sunce?

Slika
LOL

ne preteruj molim te... :sixto: :tos: :yay: :jumphug:
Korisnikov avatar
By blenta

mozda si zakacio neki kancer od tolikog uv zrachenja

kancer je super za mrshavljenje
mogao bi da napravish josh jedan new age trash sajt vezan i za tu tematiku
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by blenta

mozda si zakacio neki kancer od tolikog uv zrachenja

kancer je super za mrshavljenje
mogao bi da napravish josh jedan new age trash sajt vezan i za tu tematiku
pa lol!

ne znam samo kome ja pisem ovde po ko zna koji put da se sungazing radi u sigurne sate, u prvom satu izlaska sunca i u zadnjem satu zalaska... tada je inace UV na 2! A imamo i novije dokaze da naucnici grese po pitanju raka koze... cak 70% ljudi ima rak koze a nemaju obicaj da izlaze na sunce ili da se suncaju, dakle sede po sobama! aha!!!

i, da na mom sajtu nema nista od new age... imas samo popularne teme... i naravno jako malo hriscanstva ili bilo koje druge religije!!!
By J...

Mene zanima do kad planiras da mrsavis? Mislis li da ces se zaustaviti na nekoj optimalnoj tezini? I sta bi bilo da si i ranije bio mrsav?

I zanima me kako to da te bole noge da ne mozes ni 15 min. da stojis? Zar nisi pun (sunceve) energije?

:kokice:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 25
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!