Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by m..
Ja nikako da objasnim kevi zasto mi je frka da batalim posao na neko vreme da bih zavrsila fax, narocito sa ovom krizom za vratom, gde sam kao mlada zena u inzenjerskoj struci poprilicno ugrozena, a krajnje je self explicable. S druge strane imam vise od godinu ipo radnog staza koji nigde nije zaveden, a treba mi 2 godine da udjem u komoru i 3 za licencu (dodjavola zasto je lekari nemaju, da mi bude lakse).
Hocu kose da pocupam, a uskoro cu morati i da ih farbam, posto su pocele gadno da sede.

Ovo sranje od krize nije moglo da nadje gori trenutak sto se mene tice.
E bas to. Juce bas pricam sa zenom o krizi (naravno zbog keve, digla frku i predlaze mi da kupim jos jedan dzak brasna iako nisam potrosio ni onaj koji me je savetovala da kupim kad su najavili krizu).
I bas kazem jbt kako me je bolelo dupe kad je bilo bombardovanje iako sam tad vec trebao jos malo pa na studije pa sam kao morao malo da budem zabrinut kako cu to da izvedem a sve mi je bilo : kako cemo - lako cemo !
A sad pizdim zbog krize ko da ce neko zivot da mi oduzme.
Originally posted by m..
U stvari, mislim da je najtragicnija od svih stvari sledeca:

Bar 20 puta gdisnje mi traze licnu kartu na trafici da bih kupila cigarete.
ovo mi se ne desava od prosle godine, jbg nabacio sam 15 kg pa delujem ozbiljnije :lol:
Originally posted by hlaefdige
niiiiiiiiiiiiiiiiiikad se ne bih menjala za mladje godine!!! ali nikad!!!

bilo mi je super, da se ne lazemo....ali ne....dopada mi se cinjenica da mi je zivot u rukama...
meni se cini da mi je tad, sa 20, vise zivot bio u rukama i zavisio od mene nego sad.... sad odjednom uzimam u obzir milion nekih glupih faktora koji ko zna da li su relevantnu uopste a garantujem da je sve to zbog toga sto sam "u godinama" :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
jedno pitanje....

Kako vi to osecate krizu, sem u poskupljenjima? U Srbiji se jos i najmanje oseca, jer ne postoji lancani efekat medjusobnog kreditiranja banaka (da ne idem sada u celu analizu kako se ta kriza i dogodila, ali nema veze sa nasim bankovnim trzistem)

Inflacija raste, to da, i sa vise para kupimo manje. Ali to se desava poslednjih 18 godina u vecoj ili manjoj meri.

Ono sto treba da nas zabrine je ako inflacija i dalje raste, i mi nemamo devize koje bi NB kupovala/prodavala da bi stabilizovala kurs.

Ali, ono sto je NAJGORE je da i pored svega, cene uopste ne bi bile ovakve, da se smanji marza na namirnice, koja je jedna od najvecih u Evropi, ako ne i najveca, a da bi se to dogodilo, neophodan je zakon, koji drzava nece doneti u iole skorasnjoj buducnosti, em jer je lenja, em sto ovako imaju mnogo vise mogucnosti za mutljavinu na trzistu.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Hys.
jedno pitanje....

Kako vi to osecate krizu, sem u poskupljenjima?
kako bre crna zeno samo u poskupljenjima, pa plate su pocele da kasne a evo prica se i o smanjenju radne nedelje sto automatski znaci manja plata ( a koliko cujem nece niko dobiti slobodan dan u nedelji vec samo slobodne sate u toku dana a sa tim mozes da se slikas)

drugo, za one koji ne rade posla nema nigde, evo moja koleginica diplomirala i volontira vec mesec dana u turistickoj agenciji da bi je primili - mozda, i to da bi radila za platu od 8 000 dinara...

ja sam cuo da cemo mi krizu da osetimo tek na leto i da ce to da potraje mnogo duze nego u razvijenim zemljama

a to marza bla bla, nista mi to nije jasno ( privredu nisam pipnuo a treba) a dzaba i da bistrim kad je sustina jedna a to je- lopovska drzava tj lopovska vlada, pune dzepove jer uvek ima sanse da lete ko kUfer uskoro
Korisnikov avatar
By Hys.
Sumnjam da ce uspeti u smanjenju radne nedelje.

To sto se tice posla je tako godinama unazad, hocu da ukazem da je ovde sve vreme tako, ali se sada krivi kriza...kapiras?
Nije sada mnogo gore sto se tice zaposlenja-oduvek je bilo grozno (poslednjih ihahaj godina)

Inace ono sto jeste istina, je da strani investitori koji su vezani za ulaganja i privatizaciju su sada oprezniji sto se tice investiranja BILO GDE zbog pada svetskih moneta i nesigurnog SVETSKOG trzista, pa zbog toga se Vlada plasi da nece ulagati koliko su se nadali.

Vlada uvek racuna na strane investicije, cak i kada su one "nada", i prema tome cesto i kroji budzet i zaduzuje se jer nema drugog nacina. E sada, znaci, razlika je sto cike sa parama nesto su kolebljive da te pare ulazu, a do pre dve godine Vlada je sa sigurnoscu racunala na njih.

Srecom pa krediti kod monetarnog fonda su rastegljivi i povoljni, inace budzet ne bi mogao nikako da se izvede.

A sto se tice marze, to ti preporucujem da se uputis, pa kada krenu lopovi da seru o istoj da vidis kako su smesni i kako spinuju samo jer mogu, jer vecina naroda ne zna ni o cemu govore.
Korisnikov avatar
By Momo
da se uputim pa da kidam zivce... ma bezi, dovoljno mi je sto sam se oko ovog zakona nanervirao, smrsao sam keve mi od besa

a tek kad krenu za kredite da jebu narod, auu to ce da bude gadno, svi su u poslednjih par godina dizali kredu i za ono sto im treba i za ono sto im ne treba a sad kad dodje stani pani nece niko da te pita dal' imas il nemas...

ja sam nesto skontao da je nafta "kriva" za sva ova sranja i poskupljenja vezana za nju, a tu nema pomoci jer sve zavisi od pogonskog goriva...

imam utisak da ce opet da najebu radnici i radnice prosvete i kulture, jer oni nikom ne trebaju
ma ne smem bre novine da citam, odmah poludim, gledaj samo za sta se pare daju, neki ljudi rade na 6 mesta i primaju 6 plata a neko nema ni jednu, ovi divljaci placaju Miladinu milione, vidim i da ce Ikodinovicu da plate lecenje u Francuskoj iako time krse zakon...ma za "velike srbe" uvek ima para a za sitnu raju nista
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Bravo, Momo! :fancyklap:
Misljenja sam da ce nas kriza (zovem je SILA HAOSA I BEZUMLJA, inspirisana onim Slobinim...) tek sustici. Raskrilice svoja krila i prigrlice nas i tek tada cemo najebati.
Ne znam, ja se u principu ljutim na svoje, jer su neumereni. Mislim, mama me zove da se zali da nema novca a ovamo imaju akcije skijanja u inostranstvu. Vau. :retard: A najsimpaticnija mi je kada kaze: ,,Svi pricaju o toj svetskoj ekonomskoj krizi." :retard: 2
Mislim da cemo se svi izboriti, poput onih zeceva u Australiji koje nikako vlasti nisu mogle da potamane, pa su izmislili neki otrov na koji su ovi postali imuni i kotili se i dalje.
Dakle- bas kao zecevi. Ispraksovali smo se u suptilnom umecu prezivljavanja.
Korisnikov avatar
By Momo
pa jeste, mi smo prosli i sito i reseto za ove sitne godinice koje imamo... barem imam knjigu recepata (koju sam sam pravio i nazvao: za domacice iz Gane) na foru sta se sve moze napraviti od 2 jaja (ili bez njih) i solje brasna....

i kazem juce: ma jebes krizu, bicemo gladni ali bar sam se nakrcao dobrih filmova pa cu da gledam i uzivam u slobodnom vremenu... a onda se setim - da li ce biti struje ? ! ali big dil i za to- biblioteke su nam uvek pune i ne taknute, sto rece kevina koleginica: "tuzno je to sto na svetu ima toliko knjiga a mi necemo stici ni delic da procitamo..."
e pa mozda i stignemo- na livadu i pesma
Korisnikov avatar
By Delete
jedno pitanje....
Kad si ti postala strucnjak za ekonomiju?
U iscekivanju da draga Manon naidje na ovu temu i prokomentarise je, koristeci primere iz evropske i svetske ekonomije, odgovoricu na zadato pitanje i napisacu svoje skromno, ekonomsko, misljenje.
Krizu ne osecam, cene prehrambenih artikala u Srbiji su porasle skoro pa srazmerno slabljenju dinara u odnosu na evro, tako da, s obzirom na moju traznju, potrosnja mi je reciprocna onoj od prosle godine u ovo vreme /racunajuci u evrima/.
E sad...mene, za razliku od zitelja Srbije, koji platu dobijaju u lokalnoj valuti, cija je vrednost oslabila u odnosu na evro, a koja se nije menjala, izvlaci to sto je moja plata u valuti koja je direktno vezana za evro, pa u konverzijama, ispade da Srbijancima plata ide na dole, a samim tim i kupovna moc slabi.

Zahvaljujuci "krizi", u mogucnosti sam da po dosta nizoj ceni od proslogodisnje kupim nov automobil, sto se bas i ne naziva krizom, a vozim se po nizoj ceni, jer je cena benzina niza nego prosle godine, u ovom periodu. Dakle, ne zalim se.

NBS se svake godine "oslanja" na periode kad gastarbajteri dodju, i ne znam da li si primetila da u vreme godisnjih odmora dinar ojaca, NBS kupi veliku kolicinu deviza i kad se ti gastarbajteri vrate kucama, dinar opet pocne da slabi, kako bi NBS nastavio da dere napaceni narod. I to je toliko providno da ne moras biti ekonomista, da bi ti to bilo jasno.

Sto se tice marzi na namirnice, njihovo smanjenje bi uveliko olaksalo zivot ziteljima Srbije, ali u drzavi gde Miskovic i slicni imaju monopol u pojedinim privrednim sektorima, a koji kontrolisu podmitljivi i korumpirani ministri, tesko je doneti zakon koji limitira marze.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Momo
pa jeste, mi smo prosli i sito i reseto za ove sitne godinice koje imamo... barem imam knjigu recepata (koju sam sam pravio i nazvao: za domacice iz Gane) na foru sta se sve moze napraviti od 2 jaja (ili bez njih) i solje brasna....
Da menjamo recepte? :D
Imam mnogo dobrih iz ratnog perioda u BiH, a kontam da ce uskoro ili da nas ujebe svetska ekonomska kriza, il` ce Dodik & co. da zapocne privatni rat, pa da se obezbedim na vreme.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Delete
jedno pitanje....
:lol: i meni je to proslo kroz glavu, nisam navik'o da sa Neni bistrim ekonomiju... kad ne lezi vraze ona oplete marze, kamate, monetarni fond i budzet
NBS se svake godine "oslanja" na periode kad gastarbajteri dodju
ovo je redovna pojava a plus sto se kurs drzi vestacki kad neko mudo treba nesto da kupi/proda ili otera pod stecaj...
Da menjamo recepte? :D
naravno :)
a na kraju balade bicemo ko iz onog vica: kako pocinje recept? -ukrades dva jaja :lol:

i sad ovo sve izgleda kao da smo otisli u off a u stvari eto sta se desi kad omatoris pa ti je svaka tema razgovora vezana za radni staz, cene 'leba i mleka i lopovluk u drzavi :D
Korisnikov avatar
By Hys.
jedno pitanje....
U iscekivanju da draga Manon naidje na ovu temu i prokomentarise je, koristeci primere iz evropske i svetske ekonomije, odgovoricu na zadato pitanje i napisacu svoje skromno, ekonomsko, misljenje.
Krizu ne osecam, cene prehrambenih artikala u Srbiji su porasle skoro pa srazmerno slabljenju dinara u odnosu na evro, tako da, s obzirom na moju traznju, potrosnja mi je reciprocna onoj od prosle godine u ovo vreme /racunajuci u evrima/.
E sad...mene, za razliku od zitelja Srbije, koji platu dobijaju u lokalnoj valuti, cija je vrednost oslabila u odnosu na evro, a koja se nije menjala, izvlaci to sto je moja plata u valuti koja je direktno vezana za evro, pa u konverzijama, ispade da Srbijancima plata ide na dole, a samim tim i kupovna moc slabi.

Zahvaljujuci "krizi", u mogucnosti sam da po dosta nizoj ceni od proslogodisnje kupim nov automobil, sto se bas i ne naziva krizom, a vozim se po nizoj ceni, jer je cena benzina niza nego prosle godine, u ovom periodu. Dakle, ne zalim se.

NBS se svake godine "oslanja" na periode kad gastarbajteri dodju, i ne znam da li si primetila da u vreme godisnjih odmora dinar ojaca, NBS kupi veliku kolicinu deviza i kad se ti gastarbajteri vrate kucama, dinar opet pocne da slabi, kako bi NBS nastavio da dere napaceni narod. I to je toliko providno da ne moras biti ekonomista, da bi ti to bilo jasno.

Sto se tice marzi na namirnice, njihovo smanjenje bi uveliko olaksalo zivot ziteljima Srbije, ali u drzavi gde Miskovic i slicni imaju monopol u pojedinim privrednim sektorima, a koji kontrolisu podmitljivi i korumpirani ministri, tesko je doneti zakon koji limitira marze.
A ko je to rekao da sam strucnjak :smeh: :smirk: ?

Iznosim licno misljenje i stavove koncipirane na osnovu nekog znanja, kao sto razmenjujem recepte i kuvam a ne smatram se sefom kuhinje. :kuvar:
Niste znali da Ivana cita i ekonomiju, aaaa :lukavi: :giggle:

A ovo za gastarbajtere, je toliko smesno, da je postalo vic...nije mi jasno kako im nije glupo da budu tako providni :smeh:

Sto se tice Miskovica, bas zato i rekoh da im ne odgovara izmena, jer ne bi mogli da mute...tesko da cemo mi to uskoro docekati :sigh:
Korisnikov avatar
By Hys.

U iscekivanju da draga Manon naidje na ovu temu i prokomentarise je, koristeci primere iz evropske i svetske ekonomije
:giggle:
Korisnikov avatar
By Delete
Ovo si samo prevela moj post na srpski jezik? :lol:

Odlicna su ti opazanja, ali te fluktuacije u valutnim kursevima nisu samo zbog volje nekog mudonje, nego, u odredjenoj meri, zbog izmene stanja na deviznom trzistu.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Bas me je deprimirala ova prica o krizi gore...
:nazalost:

Pa nista, ako kriza bude uzela maha, ja cu lepo izdati ovaj stan u Subotici, uzeti neku curicu za rucicu i povuci se na parce obradive zemlje koju sam nasledila od muza.
Ima na toj zemlji i jedna kucica, malo treba samo da se adaptira, okreci, dovuci cu smederevac, pa cemo poceti da zivimo i prehranjujemo se kao poljoprivrednice i stocarke.
Sadicemo paradajs, krompir, gajicemo pilice, ćuriće, a mozda i po koje svinjce. :piggy:
Jebes vreo asfalt, on ne moze da se jede.
Samo da steknem uslov za penziju i odoh ja na zemlju blagodarnu i blagorodnu.
:cobanica:
Korisnikov avatar
By m..
jedno pitanje....

Kako vi to osecate krizu, sem u poskupljenjima? U Srbiji se jos i najmanje oseca, jer ne postoji lancani efekat medjusobnog kreditiranja banaka (da ne idem sada u celu analizu kako se ta kriza i dogodila, ali nema veze sa nasim bankovnim trzistem)

Inflacija raste, to da, i sa vise para kupimo manje. Ali to se desava poslednjih 18 godina u vecoj ili manjoj meri.

Ono sto treba da nas zabrine je ako inflacija i dalje raste, i mi nemamo devize koje bi NB kupovala/prodavala da bi stabilizovala kurs.

Ali, ono sto je NAJGORE je da i pored svega, cene uopste ne bi bile ovakve, da se smanji marza na namirnice, koja je jedna od najvecih u Evropi, ako ne i najveca, a da bi se to dogodilo, neophodan je zakon, koji drzava nece doneti u iole skorasnjoj buducnosti, em jer je lenja, em sto ovako imaju mnogo vise mogucnosti za mutljavinu na trzistu.
Ovo ce biti krajnje jednostavno objasnjenje, posto sam ustala pre pola cigarete.

Ja sam arhitekta. Kad napolju nema para, ovde nema ko da investira i gradi, narocito neke vece objekte (poslednji projekti na kojima sam radila su ogromni trzni centri i neki industrijski objekti... nebitno, radi se o kvadraturama od ~ 5.000 do 80.000 m2, manje vise sve strane investicije). Mislim, ja vec osecam da kolicina posla lagano opada.

Govorim o investicijama spolja, bas zato sto je ovde privreda u takvim stanju, da otprilike najvise trgujemo, zato me i ne cude visoke marze. Anyways, moj strah od krize uopste nije neopravdan, jer ako se ne gradi nema posla ni za ionako prevelik broj arhitekata, a kamoli za neke mlade (i bez licence inzenjerske komore i clanstva u drustvu arhitekata) kao sto sam ja. S tim sto ja, iako jos uvek nemam diplomu, ipak imam neku kilometrazu i radila sam na nekim zanimljivim projektima. A diplomu cu imati, ako bog da, do kraja godine (iako mi je frka zbog posla). Mislim, uvek imam opciju da radim na vilama za te koji muljaju (tone i tone gipsanih lavova, isuse), al do licence necu doci u sledece 3 godine svakako, a ni do tih ljudi.

/o tome da ljudi jos uvek imaju predrasude prema zenskim arhitektama necu ni da govorim, jer se ja licno nisam srela s tim jos uvek (osim na gradlistu gde su mi NKV ranici zvizdali dok nisu skontali da sam tu neko mudo), ali za moju koleginicu s posla je jedan klijent sve vreme tripovao da je sekretarica, i iako mu je zajedno i ravnopravno sa kolegom sve vreme radila stan, on se nikad nije konsultovao sa njom, vec samo sa njim/.

Tako da mislim da sam i te kako ugrozena krizom.

Imam ogromnu konkurenciju, imam relativno kratak radni staz (21 mesec), nemam ni projektantsku, ni izvodjacku, ni urbanisticku licencu (ni diplomu), mlada sam i zena. Ima daleko gorih slucajeva, ali ako stvarno prigusti, i te kako sam vidjena da poletim. Mislim, ja ionako znam za gomilu kvalifikovanijih ljudi koji rade neke uzasno budjave poslove, magistri sa dugim stazom, koji rade 6 dana nedeljno, po 10 sati dnevno na odvratnim projektima za 1,5 evro na sat, a pritom ni ne projektuju nista, nego racunaju kolicine betona i slicno.

Tako da nije da nije kriza.

Jbg, nameravala sam da bude jednostavno, al ocigledno nije.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by hlaefdige
niiiiiiiiiiiiiiiiiikad se ne bih menjala za mladje godine!!! ali nikad!!!

bilo mi je super, da se ne lazemo....ali ne....dopada mi se cinjenica da mi je zivot u rukama...
ja bih, na nedelju dana, da se posteno domorim, to bi mu dolso kao 6 meseci godisnjeg odmora obracunato u rasteracenju od stresa.
Korisnikov avatar
By Myself
Kakav off! :shok2:

Meni nije jasno da je kriza kod nas uzela toliko maha jer mi nemamo veze ni sa stranim investicijama ni sa izvozom.

On : Imam 34 (jos 5 meseci) i volim svoje godine. :) (mada bih volela da sam 10 mladja - napisah gore uslov)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Myself
Kakav off! :shok2:
Meni nije jasno da je kriza kod nas uzela toliko maha jer mi nemamo veze ni sa stranim investicijama ni sa izvozom.
Ma, to je izgleda samo izgovor nase vladajuce garniture da se sirotinji jos vise stegne kais i da se sto vise ljudi otera sa posla.
Originally posted by Myself
On : Imam 34 (jos 5 meseci) i volim svoje godine. :) (mada bih volela da sam 10 mladja - napisah gore uslov)
Ja u junu punim 50 godina i za taj jubilej planiram da napravim bal na Palickom jezeru.
:balerina:
Korisnikov avatar
By Myself
Daliborka - blizanac.
Nekako ti vise prilici rak. Pojma nemam. :nesiguran:
No dobro, pola veka je pola veka. Zivela! :pivce:
Korisnikov avatar
By m..
Moguce da dramim, buraz mi je popio otkaz u Londonu, pa sam na federima lately. Kod mene je kriza uveliko prisutna.
Korisnikov avatar
By Li
Pojacanje za 85' ... zlatna sredina
Korisnikov avatar
By Leptir
'89... Idealno da kazem da sam rodjena u 'dobro vreme'... :) Zna se po cemu svi pamte devedesete... Mislim da su samo dve-tri osobe (koje su postovale na ovoj temi) mladje od mene... :P Zanimljivo... ;) Pozdrav svima, ja se malopre registrovala (nisam sigurna za aorist ovog glagola)! :P
Korisnikov avatar
By minche
Evo ja sam jedan novi dodatak familiji i verovatno najmladji ovde '93 :blush:
Korisnikov avatar
By *Candy*
Originally posted by minche
Neeee...i ja sam isto 93 godiste...Yeah a mislila sam da sam jedina... :sladoled: :mjuza:
Korisnikov avatar
By minche
Originally posted by *Candy*
Originally posted by minche
Neeee...i ja sam isto 93 godiste...Yeah a mislila sam da sam jedina... :sladoled: :mjuza:
Hahah i ja ali eto tebe na belom konju pa ja sad srecna :dance:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!