Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By pikasoubeogradu
Video sam da je ovakav kviz ranije postojao, samo čini mi se da su pravila bila malo komplikovanija... inače filmski kvizovi postoje na mnogim forumima.... zašto i mi ne bi imali jedan :smokin:

Da krenemo. Pravila su jasna. Treba navesti par pitanja ili asocijacija koje imaju za resenje ili nekog glumca ili rezisera ili film ili...

Onaj ko PRVI pogodi resenje, postavlja novi zadatak. S tim da onaj koji je postavio pitanje dužan je da odgovara na pitanja vezana za film sa DA ili NE a u slučaju pogođenog odgovora da to saopšti (na pojedinačne netačne odgovore ne mora da odgovora)

*i naravno nije fora koristiti net (google, imdb i sl) kao pomoć

Pitanje:

___Koji glumac povezuje reditelja Davida Lyncha sa serijom Desperate Housewives ?___
Korisnikov avatar
By pikasoubeogradu
hm... nije valjda da je pitanje teško?

mala pomoć:

film Davida Lyncha u kome glumi je naučna fantastika iz 84-te, a u seriji glumi muža jedne od glavnih junakinja
Korisnikov avatar
By kenozoik
Kyle MacLachlan

aj nesto teze :P

mada..
ajde i ja da pocnem sa lakim pitanjem :
za koju ulogu, tj u kom filmu je Meryl Streep dobila svog drugog Oscara?
inace taj film je dobio Oscara i za najbolji film, a 'izvisila' je "Apokalipsa sada"
:avalon:
Korisnikov avatar
By pikasoubeogradu
ODGOVOR: Kramer Vs Kramer

hm... pa počeo sam sa lakim pitanjem naravno...
i tvoje je dosta lako, s tim što mislim da si pogrešio kada si rekao da je to njen DRUGI oskar, ako si mislio na hronološki redosled dobijanja, film Kramer Vs Kramer (1979) je PRVI oskar za Meryl Streep, drugi je dobila za film Sophie`s choice 1982-e.

Kad smo već kod Oskara, koja su DVA filma sa prostora bivše Jugoslavije jedan (kratki a drugi dugometražni) dobili Oskara?
Korisnikov avatar
By kenozoik
da, to je bio njen prvi Oscar..ne znam kako sam napisala 'drugi' :kesa:

dugometrazni je bosanski film "Nicija zemlja"

a za kratkometrazni, ne znam.. znam samo da je Arsenijevic bio nominovan za "Atorziju"
ko zna odgovor na to pitanje, nek postavi sledece pitanje.
Korisnikov avatar
By avalon
"Surogat" Dusana Vukotica...za kratki crtani film 1962. godine.

Pitanje (i dalje neka bude nesto lako): Koja glumica je osvojila najvise Oskara posle Katherin Hepburn?
Korisnikov avatar
By walt333
Ingrid Bergman?

Znam da je osvojila 3 oskara (Anastasia, Gaslight-kao glumica u glavnoj ulozi i za murder on orient Express kao glumica u sporednoj ulozi). Mislim da je to najvise posle Ketrin Hepbern:okret:
Korisnikov avatar
By walt333
Hm... dobro nisam bio siguran da je odgovor tacan, ali sada kada bolje razmislim ubedjen sam da sam dtacno odgovorio.

pitanje: Koji glumac je prvi dobio oskara igrajuci LGBT osobu?
Korisnikov avatar
By avalon
Hmmm...William Hurt za "Poljubac zene pauka"...ali nisam bas 100% siguran :D
Korisnikov avatar
By avalon
Hajde ja cu da se vratim na Ingrid :D
Koliko je filmova Ingrid Bergman snimila sa Ingmarom Bergmanom?
Korisnikov avatar
By walt333
jedan? samo sam gledao Jesenju sonatu
By Ulix
Jesenja sonata i jos jedan - sad cu da potrazim kako se zove. To nije samo Bergmanov film, ali je on rezirao jedan segment u njemu.
Korisnikov avatar
By Sunce
A trebala je da igra baku u filmu "Fani i Aleksander", ali nije. :)
Korisnikov avatar
By avalon
Eh...sada imamo komplikovanu situaciju. Kada sam postavljao pitanje, mislio sam na filmove koje je samo Bergman rezirao. :D

@Sunce...Trivia. Ingrid zbog bolesti nije mogla da prihvati ulogu (zena je vec umirala), ali bizarno zanimljivo je i da je glumica Gunn Wållgren, koja je tumacila lik bake, takodje bila bolesna od raka u toku snimanja i da je preminula ubrzo posto je snimanje bilo okoncano.
By Ulix
E pa nisi ni izbliza dobro preneo svoje misli u toj recenici. :sveca:

Napravila je dva filma sa Bergmanom, kao sto sam rekao.

Od toga je 1 u celini Bergmanov. I ja nisam za to kriv. :D
Korisnikov avatar
By avalon
Pa tu ima mala zackoljica...Da li je Ingrid glumila u segmentu koji je Ingmar rezirao? :D
By Ulix
Taj film sam gledao u srednjoj skoli, zaista previse ocekujes od mene. :)

Sama cinjenica da sam se setio da ima jos jedan film, za mene je dovoljno epohalna. :senilna:
Korisnikov avatar
By walt333
pa ajde nek Ulix(posto je bio precizniji od mee) postavi pitanje ili ti postavi novo. Veoma volim kvizove:hyper:
By Ulix
Ma slobodno postavi pitanje... marim ja.

Nego ovako isterujem mak na konac. Dosadno mi je. :plavuso:
Korisnikov avatar
By avalon
Hajde, hajde...nemaoj sada da mi vrdas kada znamo da pamtis svakakve detalje :D
By Ulix
Originally posted by avalon
Hajde, hajde...nemaoj sada da mi vrdas kada znamo da pamtis svakakve detalje :D
Istina je da umem da budem riznica banalnosti. :lol:

Ali da li ona bas igra u njegovom segmentu, stvarno ne znam. Sad cu da potrazim na netu, mora biti da pise negde.

Neka neko postavi pitanje u medjuvremenu.
By Ulix
Ipak ne igra u Bergmanovom segmentu.

Nasao sam ovo na wiki.it:
Parla di una donna che vive in condizioni economiche modeste e che vuole partecipare ad una festa importante. Chiede in prestito ad un’amica una preziosa collana. Durante la festa perde la collana. Per rimborsare l’amica passa dieci anni di sacrifici economici. Dopo tante fatiche scopre che la collana era falsa.

U svakom slucaju, to gore je opis segmenta u kom ona igra.

Onaj koji je rezirao Bergman se zove Danijel i jako je dosadan. Danijel je neki klinac koji kasnije postaje reziser kad odraste. Po Ingrid sam zapamtio taj film.

Elem - sustina je da Walt postavlja pitanje. :)
Korisnikov avatar
By walt333
a da znate koliko mrzim da pitam ne biste me ni terali, ja sam streber ja volim samo da odgovaram:klap:

Nego ajd ovog puta cu postaviti.
Koliko je puta Nabokov roman Lolita ekranizovan?
By Ulix
Originally posted by walt333
a da znate koliko mrzim da pitam ne biste me ni terali, ja sam streber ja volim samo da odgovaram:klap:

Nego ajd ovog puta cu postaviti.
Koliko je puta Nabokov roman Lolita ekranizovan?
Dva puta koliko znam.

Sezdesetih jednom i devedesetih drugi put. I jedna i druga verzije su bezveze.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!