Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Ne secam se. Ali meni vise smeta sto me i sad nekad oslovljavaju sa ti na mestima gde bi bilo uobicajeno da me oslove sa vi ili cak i kad se ja njima obracam sa vi. Mogu da se tesim da verovatno izgledam mladoliko, ali nije mi to bas neka uteha. Oslovljavanje sa vi je lep nacin postavljanja distance sa ljudima koji su poznanici. koje srecem silom prilika i na nekom sluzbenom mestu.
Korisnikov avatar
By Dina
E da i nosim stalno burmu na ruci tako da bar vise nemam stalno pitanje jesam li gospodja ili gospodjica, a valjda ako kazu gospodjo oslovice me i sa vi. Govorila sam da cu da skinem burmu posle nekog vremena, posto je brak sve samo ne tipican, kakva sad burma jos, ali mi se nosenje nesto dopalo pa je ne skidam.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne secam se bas, ali verovatno jos u srednjoj skoli, opet od strane vec pomenutih majki sa decom koje nas zamoljavaju da ustupimo sediste ili nam zahvaljuju.
Mislim i da je filozoficarka imala obicaj da nas oslovljava sa vi, ali je bila zesci zajebant, pa je to vi bilo vise nesto posprdno nego izraz postovanja.
I fakultet, naravno. Ali to formalno vi se razlikuje od onog usiljeno-odglumljenog u prodavnicama.
Jos uvek me retko oslove sa gospodjo ili slicno, jer bez sminke i u svojoj casual varijanti izgledam manje-vise kao srednjoskolka.
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Na fakultetu. Vraćala sam se sa faksa gradskim i ustala sam majci (koja je možda za nešto starija od mene) i njenoj maloj devojčici. Kada su sele, majka je rekla: "Zahvali, teti". Pomislila sam: "Ne, sada nije potrebno" :)

Danas mi smeta kada me ljudi na poslu doživljavaju kao "dete". Recimo, moj kolega je jednom prilikom ušao u kancelariju i pitao ko ima vozačku dozvolu pošto je trebalo nešto hitno prevesti, kada sam rekla da imam ja, on me je pogledao i rekao: "A ne, treba nam neki ozbiljan vozač"!
Korisnikov avatar
By Blady
Po restoranima... i tako nekim objektima...
Korisnikov avatar
By Azdaja
sa 14 na sp u mishkolcu, pokidala sam se od smeha (dete) :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Ulix
Originally posted by m..
Za razliku od Ulixa, meni ne smeta da mi se oraca u mnozini. Narocito ako se radi o kojekakvim babama i dedama kojima treba moja pomoc na ulici, pa mi se obrate sa "Dete!" ili jos gore "Sine!", to je siguran nacin da ih izignorisem,
A to "Dete!" i sl. sto me nervira... :katemoss:

U stvari, kad razmislim o tome, ja najvise volim da mi se takvi i ne obracaju. :giggle:

ili bilo kakvi (znajuci tebe, a reflektujuci sebe...i to nediskriminatorno...nego opste...civlizacijski...hahahahaha)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Delete
Kada su vas prvi put oslovili sa"VI" ?
Kad sam se udala.
:)
By ~ Le Saint X ~
U Francuskoj...

:france:

pre 9 godina...

U prodavncama su svi govorili

Vous
(Vi)

i
Monsieur
(Gospodine)

u pocetku mi je bilo cudno, ali sam se brzo navikao
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Daliborka
Originally posted by Delete
Kada su vas prvi put oslovili sa"VI" ?
Kad sam se udala.
:)

hahahhaa, teta daco, da nisam zauzeta sad bi vas muvala...:D
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ~anAMORphOsé~
U Francuskoj...

:france:

pre 9 godina...

U prodavncama su svi govorili

Vous
(Vi)

i
Monsieur
(Gospodine)

u pocetku mi je bilo cudno, ali sam se brzo navikao
Jao jeste, al to je tamo normalna pojava i nacin kulturnog ophodjenja. Sad pokusavam, ali ne mogu da se setim da li su meni krenuli da persiraju u nekom momentu ili su mi persirali od samog starta (recimo da sam u Pariz isla vise nego cesto u periodu izmedju 14. i 19. godine). Mislim prvi put kad sam bila, ne da nista nisam razumela, nego nisam mogla da razlucim gde se jedna rec zavrsava i druga pocinje.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by deran
Joj,joj,joj...još u PROŠLOM stoleću :deda:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Takodjer :smeh:

Mada mi se i danas vecina obraca sa: "mali", "ej mali"!

:smeh:
Korisnikov avatar
By deran
Hm...ja se ne bih time falio...:lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by jukie

Deca su me prvi put oslovila sa čiko kada sam imao 16? godina. Rekli su "čiko, možete li da nam dobacite loptu" (koja se otkotrljala na stazu) a oni su imali valjda 10-11 godina.
1. E, ali identicna situacija.

Prepadoh se :)

'Ciko'. Ej, Ja.
..

Od tada cesto, i ne znam da li je to bas prvo persiranje, ali jeste prvi /i valjda jedini/ put da me neko nazvao 'ciko'.

Scary, lol.

..

Pamtim i ovo kao jednu od tih situacija koja prosto...ne ide:

2. Neke nove komsije, kad su se doselili pre nekih god i po, a nisu nesto mnogo mladji od mene, nekih 5-6 'dina, ne znam tacno, i ja mislim nas prvi susret -
- ja idem kuci, prolazim pored njih u kuca/zgradi i kazem 'cao' - oni meni 'dobro vece'..

Tu sam vec umro od smeha.

..

Inace, persiraju mi ljudi u prodavnicama, banci, bilo kojoj firmi koju posetim bilo kojim poslom, poslodavci i za dizajn i za te prevode koje sada sljakam

(makar i samo preko maila, jer sa ovima za prevod tim putem komuniciram, a u internet (pismenoj) prepisci mi je nekako jos vaznije drzanje tog nekog 'protokola postovanja', da tako kazem..

Sta znam..na faxu su mi persirali, naravno, iako sam vremenom postao prijatelj sa nekim profesorima, bliski mi se sada obracaju na 'ti' ali oni s kojima sam recimo par puta seo na kafu ili tako nesto i dalje mi persiraju.

Meni to ok, ne znam.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

pS. da, desavalo se i u gimnazii, ali to je bila stvar iskljucivo licnog izbora profesora i mozda su 2 od onih koji su meni predavali imali takav obicaj, jbg.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
vec sam rekla, i recicu opet...znaci SVE, SVE, SVE....ali "ciko" tebi....
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Profesor srpskog jezika u srednjoj, svi su ga obozavali, a on je mene prosto obozavao, cudak perverzni...

Tipa : Gospodjice hocete li Vi? Mlada damo... etc.

:klux:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by hlaefdige
vec sam rekla, i recicu opet...znaci SVE, SVE, SVE....ali "ciko" tebi....
To ti 'zem :)

..

Znaci SVE..'izvinite, extremly strange looking person, mozemo li da dobijemo svoju loptu' ili bilo sta drugo..

..ali ja nisam chika, majkemi ,)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
od kad sam napunila 15, dobijam to VI u busu, prodavnici, na ulici itd. redovno. nervira me.
Korisnikov avatar
By stefan19
Hm... Zanimljiva temica, ali se ne secam iskreno. Mislim da je to bilo kada sam leteo za US po prvi put. Na aerodromu su me oslovljavali sa 'Sir' iliti 'Gospodine'. To mi je ostalo u secanju, pa pretpostavljam da je to i prvi put kada su mi persirali.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
jao, sad me potseti stefan19... ja kad sam letela iz US tip koji mi je bio "pratnja" na aerodromu jedno 100000 puta me je opomenuo "no alcohol. you can have anything, but no alcohol" kad me je ostavljao u nekom loungu :lol:
Korisnikov avatar
By stefan19
lol. Opa, jel si to bila u business class kad si imala lounge? Hmmm... ;)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
nisam.... ubi me ako znam kuda su me sve provlacili, ja sam samo blenula okolo. prvi let avionom, pa jos prekookeanski :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!