Originally posted by jukie
Deca su me prvi put oslovila sa čiko kada sam imao 16? godina. Rekli su "čiko, možete li da nam dobacite loptu" (koja se otkotrljala na stazu) a oni su imali valjda 10-11 godina.
1. E, ali identicna situacija.
Prepadoh se
'Ciko'. Ej, Ja.
..
Od tada cesto, i ne znam da li je to bas prvo persiranje, ali jeste prvi /i valjda jedini/ put da me neko nazvao 'ciko'.
Scary, lol.
..
Pamtim i ovo kao jednu od tih situacija koja prosto...ne ide:
2. Neke nove komsije, kad su se doselili pre nekih god i po, a nisu nesto mnogo mladji od mene, nekih 5-6 'dina, ne znam tacno, i ja mislim nas prvi susret -
- ja idem kuci, prolazim pored njih u kuca/zgradi i kazem 'cao' - oni meni 'dobro vece'..
Tu sam vec umro od smeha.
..
Inace, persiraju mi ljudi u prodavnicama, banci, bilo kojoj firmi koju posetim bilo kojim poslom, poslodavci i za dizajn i za te prevode koje sada sljakam
(makar i samo preko maila, jer sa ovima za prevod tim putem komuniciram, a u internet (pismenoj) prepisci mi je nekako jos vaznije drzanje tog nekog 'protokola postovanja', da tako kazem..
Sta znam..na faxu su mi persirali, naravno, iako sam vremenom postao prijatelj sa nekim profesorima, bliski mi se sada obracaju na 'ti' ali oni s kojima sam recimo par puta seo na kafu ili tako nesto i dalje mi persiraju.
Meni to ok, ne znam.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
pS. da, desavalo se i u gimnazii, ali to je bila stvar iskljucivo licnog izbora profesora i mozda su 2 od onih koji su meni predavali imali takav obicaj, jbg.