Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By alexandermagic
Hm, zanimljivo.

Pretpostavljao sam da nemaš adekvatno objašnjenje, no barem si to na ovaj način i potvrdio. Plebs... :)
By iWanna
Originally posted by alexandermagic
Pretpostavljao sam da nemaš adekvatno objašnjenje, no barem si to na ovaj način i potvrdio. Plebs... :)
You got me... :sigh:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Onima kojima je film prijao preporucujem da odgledaju "Red Dirt".
By biotherm
Plebs... :)
a ti si patricij? Tu, Alexandrus Magicus? :D
By Sixto
Meni je film predug! Toliko se smorim, jos nisu ni ovce na pasu isterali!
Korisnikov avatar
By Nocturnal
alexandermagic
U filmu su predstavljene tipične ormaruše, koje radije bivaju nesretne, nego da actually zajednički nešto preduzmu i prestanu da se povinuju heteropatrijarhalnim normama. "Uvijanje" kukavičluka u oblande kvazi-romantike mi se gadi. :bljak:
Postoji jako veliki broj ljudi koji pate od autohomofobije u vecoj ili manjoj meri i meni je skroz ok da postoje filmovi koji tretiraju tu problematiku i koji pokazuju koliko to moze biti destruktivno. S druge strane film se bavi i homofobijom i nesrecnim zavrsetkom jedne osobe koja je makar pokusala da se ostvari. Te 2 pojave su jako aktuelne i treba da postoje filmovi i o njima, ali ne iskljucivo o njima ili o AIDS-u kad se pominje gay populacija. Tako se preko filmova tendenciozno porucuje biti gay = biti nesrecan.
Mr Dee
Eh, sad. Mnogo bi ti hteo. Pa kakvi bi bili "Romeo i Julija" da nema patnje, bola, smrti i da su ziveli srecno ostatak svog zivota. :)
Necu da se "Romeo i Julija" zavrse srecno, ali hocu da na repertoaru bude ponudjeno jos nesto osim "Romea i Julije" :wink: ,
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By walt333
Brokeback prosto vapi za tragicnim krajem, jer on i daje filmu pecat. na primer zamislite da su se kauboji na kraju vencali i da su srecni do kraja zivota, izlazite iz bioskopa nakon ovakvog kraja i nista ne osecate.
a ovako izlazite iz bioskopa pamtite zadnju scenu i pitate se sta je uopste dovelo do ovako tragicnog kraja? Drustvo? Autohomofobija? nesto trece? scenarista sadista?
Zivot jeste sklop i pogresnih odluka, i drustvenih okolnosti i sudbine i neceg cetvrtog. To i film pokazuje. Nije sve u tome sto su glavni junaci GAY
Film je i lepo reziran, i dobra gluma, i dobro napisani dijalozi. Zao mi je sto to ne vide svi

@ Sixto

Sta uopste znaci film je predug?
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by walt333
Ja sam veliki ljubitelj ovog filma. Uvek me mnogo potrese,...
same here. film je odlican. i mene je potresao, preplakala sam ga... :radosnice:
... i prosto ne mogu da verujem kako je rts sve nesto zamracio. uzas mrzuim ih
ne razumem. kako i sta je rts zamracio?
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
Mislim da je najbitnije da ljudi shvate da njih dvojica nisu zeleli da budu ormaruse kako ih je neko nazvao.I kod jednog i kod drugog je postojala zelja da budu zajedno. Heath Ledger je ostavio svoju zenu ziveo je sam,svaka naredna prilika koja mu se ukazivala za hetero zivot nije je uzimao. Jake Gyllenhaal je otisao korak dalje,iz nekog razloga samo njemu znanog zavrsio je sa nekim tipom,doveo ga kuci. Na kraju ga je sredina ubila (simbolika). Ipak je ovo film Ang Lija mora se posmatrati simbolika u filmu. Mozda nisu slucajno pastiri :D
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by emo_haos_
same here. film je odlican. i mene je potresao, preplakala sam ga... :radosnice:

Meni film izgledao nekako zamracen, zatamljen, uopste nije bila ista jacina svetlosti kao na mom DVD filmu. Ili je meni mozda televizor crko... :lood:
Korisnikov avatar
By emo_haos_

Meni film izgledao nekako zamracen, zatamljen, uopste nije bila ista jacina svetlosti kao na mom DVD filmu. Ili je meni mozda televizor crko... :lood:
:lol:

:maji:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Nocturnal
Film jeste dobar i dirljiv, jedan od kvalitetnijih, ali ne i vrhunski LGBT film. Ja zastupam tezu da postoji str8 i gay senzibilitet i da koliko god neko ko je str8 bio gay-friendly i otvoren nikada nece skapirati gay osobe kao druga gay osoba.
Slazem se sa tobom. Mada i gej osoba ima raznih. Mislim da razumevanje ovih likova zavisi od licnosti, od sirine duse, ali naravno da gej osobe vise dira.

Originally posted by Nocturnal
Jedva cekam neki gay holivudski mainstream film u kome su dva tipa zivela srecno do kraja zivota , a ne da neko uvek umire od AIDS-a ili zbog nasilja i homofobije. Znaci jedan partner uvek MORA da umre, to je imperativ.
:sesir:
NOX
Razmisljao sam i o tome. Medjutim, hajde navedi par filmova koji pricaju o ljubavi dve osobe (recimo zene i muskarca) od pocetka do kraja filma, a da je tema filma upravo ta njihova veza-ljubav. Malo je takvih filmova. U filmovima se ili prica o "posledicama" ljubavi ili o traganju za ljubavlju, a retki su oni filmovi koji idu dublje, u razne zvuke odnosa, veze, intime izmedju dve osobe. Primer su: Bergmanov film "Prizori iz bracnog zivota", "Istinska ljubav" (o knjizevnici Margerit Diras i njenom ljubavniku). I meni su malo dosadili gej filmovi koji se zavrsavaju tako sto jedan od junaka umire od side, ali mislim da je to samo jedan sloj filmova. Potrebno je jos takvih filmova, sve do zasicenja, sve dok se ne otvore nove perspektive.
Moze film da prica o tome da su dva muskarca u vezi, srecnoj vezi, ali u filmu je potrebno jos nesto, to dramaturzi mnogo bolje znaju. Nedostaje mi i u Almodovarovim filmovima produbljenje odnosa izmedju dva muskarca.
Korisnikov avatar
By Sunce

:lol:

:maji:
I ja sam video odraz svoje sobe i sebe u momentima kada je na tv ekranu isla scena iz satora. Recept: iskljuciti sobno svetlo. To mi je pomoglo da bolje vidim. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ech0 et distanc3
Mislim da je najbitnije da ljudi shvate da njih dvojica nisu zeleli da budu ormaruse kako ih je neko nazvao.I kod jednog i kod drugog je postojala zelja da budu zajedno. Heath Ledger je ostavio svoju zenu ziveo je sam,svaka naredna prilika koja mu se ukazivala za hetero zivot nije je uzimao. Jake Gyllenhaal je otisao korak dalje,iz nekog razloga samo njemu znanog zavrsio je sa nekim tipom,doveo ga kuci. Na kraju ga je sredina ubila (simbolika). Ipak je ovo film Ang Lija mora se posmatrati simbolika u filmu. Mozda nisu slucajno pastiri :D
Lepo.

Vazno je razumevanje likova kao i empatija. Ne moramo neki lik podrzavati ili voleti, ali se mozemo potruditi da ga razumemo. Nazvati ih "ormarusama" je najlakse, slabo, bez pokrica. Postoji niz scena koje omogucavaju da razumemo glavne junake. Pre svega, konzervativna i jako homofobicna sredina, uticaj slika iz detinjstva - slike izmucenog i ubijenog gej coveka, stid, odgovornost prema deci, materijalni momenti. Mislim da se to i u Srbiji danas desava i to cesce nego sto mozemo da zamislimo. U svakom slucaju, njih dvojica su se voleli (mozda se moze pricati i o tome ko je vise voleo, kako, zasto) i to se oseca u toku filma.

U filmu su korisceni klasicni simboli: planina - kao dom Bogova, simbol savrsenstva, cistote, teznje ka savrsenstvu, ovce - zrtve, nebo i plavetnilo - kao sirina, beskraj, ogromna ljubav, reka - zivot i sl. Ovim vizuelnim elementima Ang Lee je rekao ono sto junaci nisu recima rekli.
By iWanna
Apsolutno se slazem sa osobom iznad.

hehehe... svasta
Korisnikov avatar
By jukie
Jako zanimljiva diskusija (inače nisam gledao film)

"Romeo i Julija": meni ta priča prilično izgleda kao komedija/sci-fi a ne kao tragedija. Ona uzima lekić od koga padne u komu zbog koje izgleda sasvim mrtvo, pa se onda spontano sama probudi? a on misli da je ona mrtva pa se ubije, pa se ona probudi pa vidi da se on ubio pa se i ona ubije? Liči mi na nešto iz Monti Pajtona.
Verovatno je ta priča bila šokantna u vreme kada je bila napisana i kada je bilo nezamislivo da se dečak i devojčica zaljube i suprotstave svojim roditeljima. Danas je vreme pregazilo i samu priču i način na koji je ispričana jer smo svi videli brojne filmove i serije sa boljim zapletom i boljim rešenjem problema.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by suicidal.pony
uh, mene taj film uzhasno smara, beskrajno je dosadan...
Takođe.
Uopšte mi nije jasna fascinacija pojedinih pedera istim. Identifikacija? :nesiguran:
U filmu su predstavljene tipične ormaruše, koje radije bivaju nesretne, nego da actually zajednički nešto preduzmu i prestanu da se povinuju heteropatrijarhalnim normama. "Uvijanje" kukavičluka u oblande kvazi-romantike mi se gadi. :bljak:
Tvoj post je jako kukavicki i slab. Najlakse je napisati to sto si ti napisao - osuditi likove. Kao sto sam vec napisao, nedostaje empatija i razumevanje. To da li se tebi gadi ili ne gadi je najmanje vazno za ocenu filma. I da, "tipicne ormaruse" kako si ih nazvao su se volele. Mislim da je ovo pre svega film o ljubavi, traganju, a ne o homofobiji.
Korisnikov avatar
By spliff
ovo nije gay film
ovo je film o neostvarenoj ljubavi....
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja mislim da je njihova ljubav ostvarena. Sta je merilo ostvarenosti ljubavi - konstantno prisustvo partnera? (mada, razumem kako si mislio)
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by spliff
ovo nije gay film
ovo je film o neostvarenoj ljubavi....

Po meni
ne postoje ni gay filmovi ni filmovi o neostvarenoj ljubavi.Ovaj film po znaru pripada drami. Postoje gay motivi i motivi o neostvarenboj ljubavi, i oba su prisutna u ovom filmu
Korisnikov avatar
By spliff
htedoh retji na nije (gay) aktivistichki film
vetj ljubavni...
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Sunce
Kako mi je zao sto Heath Ledger vise nije ziv . Njegova gluma je bila savrsena. Glas, pokret, lice. :hail:

Slika
Slika

Slika
Slika
Pa sad sam mnogo tuzan . :placko:
prosto mi je neverovatno da je umro.
By biotherm
Brokeback prosto vapi za tragicnim krajem, jer on i daje filmu pecat. na primer zamislite da su se kauboji na kraju vencali i da su srecni do kraja zivota, izlazite iz bioskopa nakon ovakvog kraja i nista ne osecate.
a ovako izlazite iz bioskopa pamtite zadnju scenu i pitate se sta je uopste dovelo do ovako tragicnog kraja? Drustvo? Autohomofobija? nesto trece? scenarista sadista?
Zivot jeste sklop i pogresnih odluka, i drustvenih okolnosti i sudbine i neceg cetvrtog. To i film pokazuje. Nije sve u tome sto su glavni junaci GAY
Film je i lepo reziran, i dobra gluma, i dobro napisani dijalozi. Zao mi je sto to ne vide svi
:up:
By Sixto

@ Sixto

Pa traje toliko da gledaocu pada paznja, sa milion 'corsokaka' u radji koji nisu bitni za radnju i konkretan ishod! Na mahove monoton, dosadan! Mnoge stvari su se mogle reci u kracoj formi od 1.5h a da isti efekat se postigne!
Mislim kome je jos palo na pamet da radnju od nekoliko godina mora da rastegne u 3h filma da ti i dupe i oci ispadnu!
By alexandermagic
Wow, koliko drame u nekim postovima... :lol:
No dobro, režiser je očito želio da se dodvori širokom auditoriju i da kod gledalaca izazove sažaljenje nad gay populacijom. Uspio je u tome.
Takvi filmovi mi se ne dopadaju. I "Milk" je mnogo bolji. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sixto

@ Sixto

Pa traje toliko da gledaocu pada paznja, sa milion 'corsokaka' u radji koji nisu bitni za radnju i konkretan ishod! Na mahove monoton, dosadan! Mnoge stvari su se mogle reci u kracoj formi od 1.5h a da isti efekat se postigne!
Mislim kome je jos palo na pamet da radnju od nekoliko godina mora da rastegne u 3h filma da ti i dupe i oci ispadnu!
Navedi corsokake. Sta je suvisno po tebi?

Mislim da ovaj film treba pogledati ponovo, u neko "pravo" vreme. Ja sam ga gledao pre tri godine, ali sam ga tek sinoc dobro osetio.
Kad je u filmu nesto sporija radnja, ili se slike sporije krecu, to nije slucajno. U filmu ima kresenda - postepenog intenziviranja. Kompozicija je po meni izvrsna. Kasnija "monotonija" i sporija radnja je rezultat njihove usamljenosti i nesrece sto se ne vidjaju.
Duzina filma je bila dovoljna da se svaki lik lepo "obradi".

Iskreno, meni je zao sto film nije trajao duze.
Korisnikov avatar
By Sunce
Wow, koliko drame u nekim postovima... :lol:
No dobro, režiser je očito želio da se dodvori širokom auditoriju i da kod gledalaca izazove sažaljenje nad gay populacijom. Uspio je u tome.
Takvi filmovi mi se ne dopadaju. I "Milk" je mnogo bolji. :)
Povrsno i prosto gledanje na film, ponovo. Na osnovu celog filma si zakljucio samo to? Film postavlja mnoga pitanja, pokrece pitanja.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Sixto

@ Sixto

Pa ne verujem da je nekom palo na pamet da, kako ti rece, rastegne film, vec su zeleli da nam pruze potpunu mogucnost da udjemo i u njihove zivote i u njihovu licnost. nijedna scena nije besmislena
OK tvoje misljenje. Meni ne izgleda predugacak, film traje 2 sata sto nije bas preterano. Ja sam valjda navikao da ne cekam kraj gledajuci na sat (bilo da je to film, knjiga...) vec da uzivam u svemu.

Uopste ne shvatam tu opterecenost brzinom u svemu i svacemu. od zivota, prevoza do filmova i knjiga(negde na ovom forumu pricah o tome kako i tu ljudima smeta ako je nesto poduze opisano). Zasto je potrebno sve da se desi brzo?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!