Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Slika

Radnja ove drame Anga Lija bazirana je na adaptaciji istoimene kratke priče američke spisateljice En Prolu, dobitnice Pulicerove nagrade, a scenario koji je ovenčan Zlatnim globusom napisali su Leri Makmurtri i Ana Osana. Film je, zbog svoje priče i homoseksualne potke postao interesantan i pre nego što se pojavio u bioskopima.

Priča počinje šezdesetih godina u konzervativnim poljima Vajominga kad se Enis del Mar (Hit Ledžer) i Džek Tvist (Džejk Džilenhal) susreću na dogovoru za posao kod lokalnog rančera Džoa Agirea (Rendi Kvejd). Do tog trenutka obojica su bili uvereni u to da su stalan posao, žena i deca sve što žele od života. Kad ih Džo pošalje da rade kao pastiri u pitoresknom okružju planine Broukbek, Enis i Džek nađu se u situaciji o kojoj nisu ni sanjali. Duboko prijateljstvo i poštovanje ubrzo prerastaju u intimni odnos pun nežnosti. Po završetku leta, oni moraju da se vrate svojim porodicama. Enis se venčava sa Almom (Mišel Vilijams), dok se Džeku dopadne teksaška kraljica rodea Lorin Njusom (En Hatavej). Četiri godine kasnije, Enis, koji je kao i Džek u međuvremenu postao otac, prima razglednicu od svog prijatelja koji je na proputovanju kroz Vajoming. Ubrzo postaje jasno da osećanja koja su gajili jedan prema drugom nisu bila samo hir iz mladosti, a njihova veza, koja je tokom godinama ojačala, više ne može ostati dobro čuvana tajna...

RTS2, 23/02 @ 23:15

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/R ... ukbek.html
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Lepo, lepo...mada mogli su u malo ranijem prime-time terminu da puste taj film.
Ovako ce sve gay scene da se emituju tek posle ponoci-mada predpostavljam da je to i cilj :skuter:
By biotherm
Kad bi imali gay lobby, pa bi lobirali za sve i svasta... i za ranije termine i za svoju emisiju vikendom i sl...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja htela ovo da javim, videla pre neki dan, ali sve zaboravim... Inace termin je jos dobar, oni vecinu filmova koji su (bar meni) dobri prikazuju posle jedan nocu. Ja ne znam ko to moze da gleda posle jedan film, koliko god da mi se svidja nema sanse da ja gledam u to vreme. Do duse kad god se ja zalim kazu mi da ima dosta sveta koji ne radi, ne ustaju rano pa mogu da nocu gledaju. Ipak, gledanost bi bila mnogo veca da te filmove daju ranije...

:protest:

Ovaj film inace necu gledati, gledala sam ga vec u bioskopu. Nije los ali ne bih ga gledala dva puta...
Korisnikov avatar
By *deni*
Ju, ne mogu ja to da gledam.
Ponovo cu roniti suze, kao prvi put kad sam gledao film.
:placko:
Korisnikov avatar
By .: Deep Dark Sin :.
...a na sajtu RTS-a se vec nasao neko pametan da pise komentare kako ce rejting televizije da opadne zato sto emituje filmove sa "tom" tematikom. :burner:
Korisnikov avatar
By jukie
Rejting RTS ne može VIŠE da opadne nego što su ga srozali skupština i prenos Šešeljevog suđenja. Da nema onih par nasumično ubačenih emisija o životinjama ne bih nikad zastao na tim kanalima
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
uh, mene taj film uzhasno smara, beskrajno je dosadan. ne mogu da nadjem onaj smajli kad te gadjaju izmetom ili tako neshto...
Korisnikov avatar
By istok
Kontrast filma je uzasan. RTS se ipak potrudio da se, ama bas, nista ne vidi iako je i u samom filmu sex nije stavljen u prvi plan. Ovako, ljudi mogu samo da pretpostavljaju i "slusaju". :hand:
Film je divan, iako ne volim kantri, uz ovaj film nijedna druga vrsta muzike ne bi bila prikladna.
By iWanna
Originally posted by istok
Film je divan,
By superfly
Kontrast filma je uzasan. RTS se ipak potrudio da se, ama bas, nista ne vidi iako je i u samom filmu sex nije stavljen u prvi plan. Ovako, ljudi mogu samo da pretpostavljaju i "slusaju". :hand:
čekao sam na ovakav ili sličan komentar.
mučno je gledati filmove na tv bastilji sa sve nakačenim žutim titlom.
oni prosto vizuelno zagađuju okoliš i kao takvi ne treba da postoje.

:merlinka:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Najneprijatniji lik u tom filmu je ona nervozna Alisova vencana zena.
Vrlo, vrlo neprijatan i uznemiravajuci lik. Kao da su ga kreirali po ugledu na prosecnu zenu iz nase Srbije.
:njuska:
Korisnikov avatar
By Sunce
Povlacim ove reci. Ipak film treba pogledati nekoliko puta, sa distancom. Auuu, stomak radi. :(
Originally posted by Sunce
Film jeste dobar ali mi nije omiljeni niti mislim da je vrhunsko ostvarenje. Pre svega, mislim da njihova veza nije dovoljno bojena. Mozda simbolima: planina, ovce, nebo, reka, ali nedostaju mi scene na osnovu kojih moze da se pise sledece:
Originally posted by ::fy::
Duboko prijateljstvo i poštovanje ubrzo prerastaju u intimni odnos pun nežnosti.
Ok, mozda je to zbog toga sto sam ga jednom gledao. Ko zna kako cu ga doziveti sada. Inace, meni je muzika jako vazna u filmovima. Glavna melodija u filmu je divna, ali me "kantri" fazon te kompozicije dovodi do mucnine, do gadjenja (mozda tako i treba), ne znam zbog cega. U filmu mi se ne dopada predstava zena.

No, film ima fantastican pocetak. Kadrovi su odlicni, scene a sa povracanjem je :up: - prava stvar. Normalno, scena pokraj reke i na kraju, sa plavom kosuljon, su dirljive do jezenja i suza.
Sve je u filmu na svom mestu.
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
Veceras sam gledao film prvi put i svidja mi se.Jako tuzan kraj,pitam se kako je on ziveo ceo zivot bez njega...
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
stvrano bzvz, videla sam samo odraz svoje sobe u tv-u.

da li je neko primetio da se marka traktora koji vozi Dzek zove VERSATILE? :)
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da, to sam tek sada primetio kada sam film gledao po drugi put. Cool :D
Korisnikov avatar
By istok
Originally posted by Birthday_girl
stvrano bzvz, videla sam samo odraz svoje sobe u tv-u.

da li je neko primetio da se marka traktora koji vozi Dzek zove VERSATILE? :)
Ali koliko sam ja skapirao, "Versatile" je poznata marka tih kamiona ili cega li vec..
Vidjao sam isti taj naziv u nekoliko filmova. To mozda bolje zna neko iz SAD ili Kanade, pa bi mogao da nas prosvetli. :)
A sto se tice kvaliteta snimka, jebes mi sve, ali garantujem da se neko potrudio da to izgleda tako kako je izgledalo. Ne verujem da nemaju DVD kvalitet snimka.
Sad zvuci kao zavera, ali na jebenom DIVX-u se sve daleko bolje videlo.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Haha, vidi stvarno:
Versatile is a Canadian brand of agricultural equipment that has produced augers, swathers and combine harvester. In the 1970s, it was an independent operation, founded by Peter Pakosh and Roy Robinson, that had 70% of the 4WD tractor market and then was later owned by Ford and Fiat's New Holland, spun off when Case-International merged with New Holland to form CNH Global.

http://en.wikipedia.org/wiki/Versatile
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Film jeste dobar i dirljiv, jedan od kvalitetnijih, ali ne i vrhunski LGBT film. Ja zastupam tezu da postoji str8 i gay senzibilitet i da koliko god neko ko je str8 bio gay-friendly i otvoren nikada nece skapirati gay osobe kao druga gay osoba. Pritom je film pravljen s velikim budzetom i u holivudskom mainstream-u sto skoro uvek znaci da moraju da se prave neki ustupci za osetljive str8 stomake. Jedva cekam neki gay holivudski mainstream film u kome su dva tipa zivela srecno do kraja zivota , a ne da neko uvek umire od AIDS-a ili zbog nasilja i homofobije. Znaci jedan partner uvek MORA da umre, to je imperativ.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By deran
Meni se čak ni ne dopada...:srbin:
Korisnikov avatar
By walt333
Ja sam veliki ljubitelj ovog filma. Uvek me mnogo potrese, i prosto ne mogu da verujem kako je rts sve nesto zamracio. uzas mrzuim ih
By alexandermagic
Originally posted by suicidal.pony
uh, mene taj film uzhasno smara, beskrajno je dosadan...
Takođe.
Uopšte mi nije jasna fascinacija pojedinih pedera istim. Identifikacija? :nesiguran:
U filmu su predstavljene tipične ormaruše, koje radije bivaju nesretne, nego da actually zajednički nešto preduzmu i prestanu da se povinuju heteropatrijarhalnim normama. "Uvijanje" kukavičluka u oblande kvazi-romantike mi se gadi. :bljak:
By iWanna
Originally posted by alexandermagic
U filmu su predstavljene tipične ormaruše, koje radije bivaju nesretne, nego da actually zajednički nešto preduzmu i prestanu da se povinuju heteropatrijarhalnim normama.
A koji je to film? Rado bih ga pogledao. :kokice:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Nocturnal
Film jeste dobar i dirljiv, jedan od kvalitetnijih, ali ne i vrhunski LGBT film. Ja zastupam tezu da postoji str8 i gay senzibilitet i da koliko god neko ko je str8 bio gay-friendly i otvoren nikada nece skapirati gay osobe kao druga gay osoba. Pritom je film pravljen s velikim budzetom i u holivudskom mainstream-u sto skoro uvek znaci da moraju da se prave neki ustupci za osetljive str8 stomake. Jedva cekam neki gay holivudski mainstream film u kome su dva tipa zivela srecno do kraja zivota , a ne da neko uvek umire od AIDS-a ili zbog nasilja i homofobije. Znaci jedan partner uvek MORA da umre, to je imperativ.
:sesir:
NOX
Eh, sad. Mnogo bi ti hteo. Pa kakvi bi bili "Romeo i Julija" da nema patnje, bola, smrti i da su ziveli srecno ostatak svog zivota. :)

Film je zaista prelep. Secam se kada sam gledao premijeru kako je zena koja je sedela ispred mene izasla uplakana.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
"Uvijanje" kukavičluka u oblande kvazi-romantike mi se gadi. :bljak:
Neka si im rekao.
By iWanna
iWanna, hoće li to objašnjenje danas? :cekam:

Say please. :lizalica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!