Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by Dzelajza Rouze ovo je prava analiza ovog filma
Prvo gledanje - 'ladan tuš...
Kad se setim kako sam evanđelizirala pre premijere, moram priznati, malo mi se plače. Elem, platiše danak idolatriji. Kada pravi film, čovek mora da odvoji sebe kao fana određenih filmova i rediteljskih opusa od sebe kao autora. Oni se, očigledno, nisu obazirali na to. Doduše, meni je jasno da njihova namera i nije bila da se napravi neko originalno delo, jer je skoro nemoguće dati nešto novo u zombi podžanru. Na stranu miks akcenata, na stranu iritantna potreba da se napravi omaž "Napadu na policijsku stanicu 13" i "Zori živih mrtvaca"... Ono što ovaj film čini lošim je nedostatak osećaja za ritam. Ako hoćeš i malo patetike između akcionih i napetih scena, to je legitimno, ali u ovom slučaju nedostaje odmerenost u rabljenju tih intermeco prizora. Na kraju, to i ne bi smeli da budu samo intermeco prizori u kojima mi, kao, otkrivamo kakvi su likovi, već ravnopravan deo u strukturi priče. Sa druge strane, nije mi jasno otkud im ideja da se bave psihologizacijom, kad ni njihov najveći uzor - Karpenter nikad nije imao neke tanane i iznijansirane karaktere u svojim filmovima, već mu je ključna bila atmosfera. Nisu ti likovi tu da nam pričaju svoju tužnu predistoriju, već da rokaju zombije. Ja više od toga i nisam tražila. A dobila sam nebrojeno gafova, od kojih mi je najiritantniji onaj koji se tiče municije, koje čas ima, čas nema. Prvo se 3 puta požale na nedostatak iste, a onda odjednom pogiboše silni zombiji i to sve od ćoraka.
Kad već pominjem zombije, uopšte nisam stekla utisak da ih ima toliko da predstavljaju pravu pretnju. Nema te autentične jeze koju proizvodi osećaj da oni izviru niotkuda i da im kraja nema. Drugo, i kad se pojave, budu par minuta na stend baju, dok se glavni junaci prvo ne isćaskaju malo (opet problem sa ritmom).
Režija - stilski nedosledna. Fotografija... hm. Recimo da mi filmičnije izgledaju dnevne scene od noćnih, koje su u rangu boljih studentskih filmova.
Na drugo gledanje sve mi je izgledalo okej, jer sam došla potpuno rasterećena i svesna toga da se ovom filmu mora pristupiti na drugi način. Čak sam i uživala.
By the way, ispade mi najzanimljiviji "nahovani" Vukota Brajović i šteta je što lik Armagedona nije bolje uklopljen u priču, već je više "deus ex machina".
I da - maske su stvarno odlične.
Ipak, kakav god bio, to je prvi film ove vrste kod nas, pa zaslužuje nekakvo poštovanje, makar za "probijanje leda". I dalje verujem da je moguće snimiti dobar horor i ovde, samo je ljudima potrebno više podrške.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!