Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ovo sam nasla na FB, tekst koji ide uz neku prilicno nebuloznu grupu, ali je tekst prelep.. Skoro nisam nesto ovako lepo procital o zenama, narochito kraj.. :love:

Kada je Bog napravio zenu, dosao je do sestog dana, radeci prekovremena. Jedan andjeo je dosao i pitao ga:
"Zasto koristis tako puno vremena na nju?"
I Bog odgovara:
"Jesili ti video sve specifikacije, sto sam joj dao da je formiram?" "Ona mora znati prati, ali ne sme da bude od plastike, imati vise od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogucnost za promenu, i usput da svaka dijeta funkcionise, i jos da ima krilo za najmanje cetvero djece... ali u isto vrijeme da ima poljubac, da moze izleciti od jednog povredjenog kolena do slomljenog srca, i sve ce ovo da radi sa samo dve ruke."
Andjeo se zacudio svim tim vestinama.
"Sa samo dve ruke... Nemoguce!" "I ovo je samo standardni model?!" "To je puno posla za jedan dan... sacekaj sutra pa je dovrsi."
"Ne zelim to, protivio see Bog. Tako sam blizu da zavrsim ovo bice, sto je meni srcu drago. Kad se razboli, sama se izbori da ozdravi, i moze da radi 18 sati dnevno."
Andjeo se priblizio i dotaknuo zenu.
"Boze, kako si je napravio tako meku."
"Jeste, mekana je", kaze Bog, ali napravio sam je da ima i snagu. "Neces verovati sta sve moze da uradi i da izdrzi."
"Moze li misliti?" pita Andjeo.
Bog odgovara: "Nije samo da moze misliti, ali moze da saradjuje i da pravi dogovore."
Andjeo nesto vidi, sto mu je privuklo paznju, i dotakne zenino lice... "Boze, izgleda da ovaj model ima jednu propust. Jesam ti rekao da puno stvari stavljas na nju."
"Nije to nikakav propust... to je jedna suza". ispravi ga Bog.
"Zasto je to?", upita Andjeo.
I Bog kaze: "Suza je njen nacin da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoca, njen bol i njen ponos."
Ovo je ostavilo jak utisak na Andjela; "Ti si genije, Boze. Na sve si mislio. Zena je sjajno bice!!"
To je istina! Zena ima snagu, sto joj se covek divi. One podnose teskocu, da nose tugu, ali znaju za srecu, ljubav i svoje misljenje.
One se smeju, kad zele da vrisnu.
Zene pevaju, kada zele da placu. Placu kad su srecne i smeskaju se kad su nervozne.
Bore se za ono u sta veruju. One su protiv nepravde. Ne uzimaju "ne" za odgovor, ako ima drugi i bolji nacin za resenje. Sve od sebe daju za svoju porodicu
One prate jednu prijateljicu kod doktora, zato sto se boji doktora. I zena voli bez granice...
One placu kad im deca nesto novo u zivotu dozive, i raduju se dobroti svojih prijatelja.
One se raduju kada cuju za neko rodjenje ili vencanje.
Srce njihovo se slomi kad cuju za smrt neke drage osobe. One tuguju za izgubljenim voljenim osobama, ali jake su i kada nema vise nista za sta da se bore.
Zene znaju da jedan poljubac i zagrljaj moze da zaleci jedno slomljeno srce.

Ali, nalazi se jedna greska kod zene:

ONA ZABORAVLJA KOLIKO VREDI !

Zar nije divan tekst? :love:

Okacite i neke vase, tudje lepe, tuzne, ruzne, potresne tekstove o zenama.. :)
By RuznaGlupaZla
"Moglo bi se, sa malo preterivanja, kazati da svaka zena ima svoju unapred odredjenu dozu suza koju mora u toku svog zivota da isplace. (Samo izuzetni dogadjaji mogu to da izmene!) I ona ce ih isplakati. Povodi mogu biti razni. Ljubav nesrecna ili cak srecna, deca, porodica, roman ili film. Prolice ih cak i bez ikakvog odredjenog povoda. Ako se to ipak u nekom slucaju ne desi, onda je to izuzetak od pravila. A ta zena i nije zena nego cudoviste."

Ivo Andric

Eto, bas veceras citala, pa mi palo na pamet kad sam vidjela ovu temu da bi se uklopilo :)
Korisnikov avatar
By m..
Meni je ovo bezveze. Prvo mora da zna da pere, pa da rinta 18 sati za decom, leci kolena...da se raduje vencanjima. WTF. Nigde ne rece da zene umeju da stvaraju i slicno... how lame.
By ...Sitnicava...
Meni je ovaj tekst izuzetno smešan.

:lol: :lol: :lol:

Ne zavidim sada hrišćanima koji ovo čitaju nimalo. :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Da ne ucim krivicno procesno i da mi nije potreban "odmor", prekinula bih da citam vec pri prvim naznakama nepismenosti i mesanja ekavskog i ijekavskog.
Ali, zbog vec objasnjenog razloga, procitala sam tekst i nije mi se svideo. Cak mi i Duciceva mizoginija vise prija od ovog nakaradnog hvalospeva zeni prozetog hriscanskom simbolikom.
Korisnikov avatar
By m..
jbt kad se dilitusa i ja slozimo oko neceg vrednosnog, to je kao da se sunce probilo kroz maglu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Delete
Cak mi i Duciceva mizoginija vise prija od ovog nakaradnog hvalospeva zeni prozetog hriscanskom simbolikom.
E bas tako. :roflmao:

Da ne bude da nisam odgovorila zahtevu teme:

U Milice duge trepavice,
Prekrile joj rumen jagodice,
Jagodice I bijelo lice;
Ja je gledah tri godine dana,
Ne mogah joj oci sagledati,
Crne oci na bijelo lice,
Vec sakupih kolo djevojaka,
I u kolu Milicu djevojku,
Ne bih li joj oci sagledao.
Kada kolo na travi igrase,
Bjese vedro, pa se naoblaci.
Po oblaku zasjevse munje,
Sve djevojke k nebu pogledase,
Al' ne gleda Milica djevojka,
Vec preda se u zelenu travu.
Djevojke joj tiho govorise:
" Oj Milice, nasa drugarice!
Il'si luda, il' odvec mudra,
Te sve gledas u zelenu travu,
A ne gledas sa nama u oblake,
Dje se munje viju po oblaku."
Al' govori Milica djevojka:
" Nit sam luda, nit' odvise mudra,
Nit sam vila da zbijam oblake,
Vec djevojka da gledam preda se."
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
EDIT: Samo molim da se moj izbor ne dovodi u vezu ni sa kakvim realnim Milicama. :egzorcist: :pop:
Korisnikov avatar
By Marvin
... i grozno.

"Ona mora znati prati, ali ne sme da bude od plastike" pa samo ovo je dovoljno da ti se želudac prevrne.

A autorka žena još oduševljena...
Kakav crni :love: ?!?! pročita li ti uopšte šta tu piše?!?!
Korisnikov avatar
By Dina
Ni meni se ne svidja tekst sa fb ali sama tema je lepa... Evo kao kontra hriscanskoj zeni - zena vestica...

" "Slobodna sam. Ponosim se svojim telom, jer je ono manifestacija Boga u vidljivom svetu. " Vrelina vatre je postala nepodnosljiva. Svet se cinio dalekim i ona vise nije zelela da se opterecuje povrsnim stvarima. Bila je ziva, krv je tekla njenim venama, potpuno posvecena svom traganju. Igranje oko vatre nije bilo za nju novo, jer su to tapsanje, ta melodija, taj ritam ponovo u njoj budili uspavane uspomene. Nije bila sama, jer je to slavlje bilo ponovni susret, ponovni susret sa sobom i sa Tradicijom koju je u sebi nosila kroz mnoge zivote. Osetila je duboko postovanje prema sebi. "

:vestica: :vestica: :vestica:

Odlomak je iz knjige "Brida" Paula Koelja, jos da je autor umesto Boga stavio Boginju bio bi jos bolji ;)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Bas je lepo,nemate vi pojma niti vidite dublji smisao u tekstu. Neki koji nisu vernici su se odmah zalepili za pricu o andjelu i bogu, oni koji veruju smatraju da je boguhuljenje, oni koji dizu dramu oko prava i prava vide kao mrznju prema zenama, a niko izvan svega toga ne vidi lepotu teksta !
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Zwezdica
Bas je lepo,nemate vi pojma niti vidite dublji smisao u tekstu. Neki koji nisu vernici su se odmah zalepili za pricu o andjelu i bogu, oni koji veruju smatraju da je boguhuljenje, oni koji dizu dramu oko prava i prava vide kao mrznju prema zenama, a niko izvan svega toga ne vidi lepotu teksta !

ne, ozbiljno...samo mi se ne dopada....bez te price bogu, pravima i slicno...samo mi je plitko...stvarno....nije mi lepo
Korisnikov avatar
By hlaefdige
al da ne bude da samo kenjam, pronacicu malo kasnije nesto sto mi se dopada da postavim....
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by hlaefdige
al da ne bude da samo kenjam, pronacicu malo kasnije nesto sto mi se dopada da postavim....
Hajde.. :)

Postavi lepsi tekst, sigurno postoji.. :D
Korisnikov avatar
By hlaefdige
to, naravno, ne mora da znaci da je lepsi nekom drugom...hocu, hocu, samo malo kasnije
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Tekst je odvratan, nesrecno stereotipan i mizoginican. Mislim, nasao se Bog da iz tako jedne blagonaklone stvaralacke i uber-muske perspektive pravi 'zenu' po svojoj zelji, pa nek onda ona sto m. rece malo opere, pa malo porodi, usput bude tako mekana (sto nam, je li, insinuira da je i pozeljna) i da ama bas sve sto radi nema veze sa njom nego sa drugaricama i/ili familijom i da ona ukratko uziva u blagodetima patrijarhata. A to je onda jos u najcrnjem malogradjanskom maniru uvijeno u reci koje lepo zvuce ('mekana' 'nezna' 'jaka') da mi zene mozemo da kazemo 'ih, kako smo posebne'! Bljak!:barf:
Korisnikov avatar
By Blady
Meni se ne svidja text.... ali ako budem nasla nesto... prikljucicu se...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Bas je lepo,nemate vi pojma niti vidite dublji smisao u tekstu.
........
a niko izvan svega toga ne vidi lepotu teksta !
Khm, khm... nije me mrzelo da za 5 minuta napisem ovaj kraci knjizevnokriticki osvrt (pretpostavljam da svi ovo smatramo kratkom pricom, a kratka prica je knjizevni zanr).

Ovo je, sve u svemu, jedna kakofonija oprecnih leksickih izbora, nedoslednosti karakterizacije i mesanje (tradicionalno shvacenih) visokog/ srednjeg i niskog stila.
E SAD! Sve to u postmoderni ne bi bilo toliko strasno kada bi egzistiralo kao nameran (parodican, ironican ili satirican, npr.) tekst. Kako ovaj tekst (zapravo <hipertekst> buduci egzistira na Internetu) nenamerno pociva na ovim karakteristikama, on nema mogucnost da se ostvari cak ni kao treš literatura.

P. S. The1whowished- religious mode:

Tretiranje Boga i andjela je profane da profanije ne moze biti. Ustvari, nije profana. Ona je vulgarna. Ako te je zanela ideja razgovora Boga i andjela o coveku, preporucujem ti ,,Izgubljeni raj" i ,,Raj ponovo stecen" D. Miltona i ,,Lucu mikrokozma" vladike Petra II Petrovica Njegosa. :)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Grotesno...ili groteKsno ... :kesa: Uopste mi se ne svidja tekst...
:lol:
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by the1whowished
U Milice duge trepavice,
Prekrile joj rumen jagodice,
Jagodice I bijelo lice;
Ja je gledah tri godine dana,
Ne mogah joj oci sagledati,
Crne oci na bijelo lice,
Vec sakupih kolo djevojaka,
I u kolu Milicu djevojku,
Ne bih li joj oci sagledao.
Kada kolo na travi igrase,
Bjese vedro, pa se naoblaci.
Sve djevojke k nebu pogledase,
Al' ne gleda Milica djevojka,
Vec preda se u zelenu travu.
Djevojke joj tiho govorise:
" Oj Milice, nasa drugarice!
Il'si luda, il' odvec mudra,
Te sve gledas u zelenu travu,
Dje se munje viju po oblaku."
Al' govori Milica djevojka:
" Nit sam luda, nit' odvise mudra,
Nit sam vila da zbijam oblake,
Vec djevojka da gledam preda se."
:klap: :yay: :D
nisam mogla da se setim svih reci pre neko vece :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Marvin
A autorka žena još oduševljena...
Kakav crni :love: ?!?! pročita li ti uopšte šta tu piše?!?!
da sad ne uletim u akademsko čerečenje na temu kako se delovanjem ideologije (u ovom slučaju rodne) proizvode rodnom-poretku-podobne identitetske kategorije poput "pravih" žena/muškaraca, pa se u procesu usvajanja statusa koji bi "žena" trebala sobom da nosi često internalizuje mizoginija, samo ću te upitati - kako, bre, ne vidiš lepotu teksta?
pogle ovo:
Jesili ti video sve specifikacije, sto sam joj dao da je formiram?" "Ona mora znati prati, ali ne sme da bude od plastike, imati vise od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogucnost za promenu, i usput da svaka dijeta funkcionise
ja prosto ne mogu da odlučim od čega mi estetske strune silnije ustrepere, da li od ovih "specifikacija što sam joj dao da je formiram" :roflmao: ili od "usput da svaka dijeta funkcioniše" (šta to znači, btw? a ne mogu da dokučim ni kakve veze ima ovo pranje sa plastikom, da li sve što zna da pere mora biti od plastike, ili se od silnog pranja plastikom postaje, ili je nešto treće u pitanju? lord works in misterious ways indeed..).
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
tstststs... deveterac!

a ovamo jedanaesterac!

malo na te slogove da se pripazi!
Korisnikov avatar
By Marvin
:smeh:

:wow:
Sve si razumela, šta je bilo ko ovde prigovorio tom krasnom tekstu... :fancyklap:
Pa, da se ne lažemo, dalo se i očekivati...
:kosa:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Sve si razumela, šta je bilo ko ovde prigovorio tom krasnom tekstu... :fancyklap:
Oh drame.. Tetke opet napadaju.. :skuter: Bezim ja.. Necu i ovu temu da zatvore kao sto su MOJU FOTKU ! :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Lepa Krepa
tstststs... deveterac!

a ovamo jedanaesterac!

malo na te slogove da se pripazi!
Prvo mojne napadas Zwezdicu i Co seckace te a mos te i banuju.
A drugo po-o-bla-ku-za-sje-va-se-mu-nje je deseterac. Fali slovo A, no i ovako je deseterac.
So is a-ne-gle-das-sna-ma-u-o-bla-ke.
Tako da to nije ukakila. Sve ostalo jeste.
Sa svim ostalim sto si naveo/la se slazem no ako ti naglas kazem opet ce gospodjice who should not be named da se razobadaju.
Tako da necem.
Korisnikov avatar
By smaug

Oh drame.. Tetke opet napadaju.. :skuter: Bezim ja.. Necu i ovu temu da zatvore kao sto su MOJU FOTKU ! :lol:
E ta ti je pametna.
I da predlozim (cujes li me ooo the1whowished) da ne postavljas nista dok ne smislis nesto suuuper pametno (moze i po tvojim standardima)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by smaug

E ta ti je pametna.
I da predlozim (cujes li me ooo the1whowished) da ne postavljas nista dok ne smislis nesto suuuper pametno (moze i po tvojim standardima)
Neka si mi rekla! :shake:

:hail:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by olga_diktator
Tekst je odvratan, nesrecno stereotipan i mizoginican.
Htele vi to da priznate ili ne, ovakav tekst je definitivno picker upper za mnoge žene u Srbiji. Ne mislim da je prelep, ali je zgodan za podizanje samopouzdanja u patrijarhalnom društvu, kakvo je naše. Žena koja je učena u duhu patrijarhata od rođenja verovatno ne može da "svari" tek tako napredna načela pokreta jednakosti žena u društvu ... Dogod feminizam kao reč ima lošu konotaciju u domaćem političkom i javnom životu, tekstovi koji veličaju ženu kao pralju, pomoćnicu, kuvaricu i peglez-majstora ...

Kada NINovu nagradu dobije žena, možemo da razmišljamo o tekstovima poput ovog kao lošim ... ovo je, po mom mišljenju, tranzicioni tekst ....

Mislim da je mnogo strašnije što svake nedelje na televiziji koju plaćamo u reality show emisijama muškarci izjavljuju "Ne umem kafu da kuvam, kuvanje je ženski posao.", a žene "Moj muž ne ume da kuva, a i ne treba da ume! To je ženski pos'o. Zar pored zdrave i prave žene, muž da kuva ručak?" ili ono još gore "Ma nije da je tučem, ja je onako malo lupnem kad se opijem, ali ne ostaju masnice!" i sve slično ...

Pljuvanjem ništa nećete postići ... bolje postujte neki picker upper koji nije "mizogen", "nesrećno stereotipan" i prikazuje ženu onakvom kakva zapravo treba da bude.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!