Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Ivana
E sad vec dalje diskusija nema smisla.

Ti verujes da on postoji, a ja zelim da ga opipljivo spoznam.
Sigurna sam da tamo negde postoji moja bliznakinja dusevna. Verujem u nju.

Dokaz mi je vera.

Oksimoron, svakako, ali sta ces. Tako to biva kad se vera i nauka mesaju.

:namig2:
NE bih ga bas opipljivo spoznavala, osim ako je neka mlada prof.. ;)

Svako ima svoj stav.. Nekome ce italijanski biti bogatiji od srpskog i engleskog zajedno, 100 ljudi 100 shvatanja i misljanja..
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne vredi, ja trazim nauku, ti mi dajes shvatanja i verovanja. Lingvisti se ne povode verovanjima, i istrazivacko naucni rad nema preterano mnogo mesta za dvojbu kada su u pitanju stvari koje imaju veoma puno dokaza na jednu ili drugu stranu.

No, nevermind...
Odoh spavat, a i vama svima laka noc:)
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Ivana

Ti MISLIS da je bogatiji starim izrazima od srpskog.

It doesnt make it so :)
Kol´ko ja skontah, ona MISLI da je srpski bogatiji! :nerd:

A vala, volela bih da mi neko prevede "Ajde bre, ZAR se stidite maternjeg jezika, pa ste prinudjeni da koristite uvrnut engleski, stila...ekshli, stound, bla-bla? Budibogsnama!"

Eto, ko mi ovo DOSLOVNO prevede, neka ga vala koristi kol´ko hocje! Lichno, ne vidim svrhu englicizama u nashem jeziku, ali...kako ko voli! :perezube:
Korisnikov avatar
By Dina
Ne dopada mi se upotreba engleskog u postovima, vec sam o tome pisala... nije da me nervira, nego mi je nekako smesno, jer ne mogu da poverujem da osoba zna bolje engleski nego maternji, da joj je lakse da se tako izrazava... sem ako taj maternji govori jako lose :lol: Ono sto je zanimljivo da osobe koje zive u zemljama gde se govori engleski ne koriste taj jezik u postovima a to bi bilo vise shvatljivo jer ako govore sa svim ljudima okolo i po ceo dan nije cudo da pocnu i da razmisljaju na engleskom ili da im neka rec prva padne na pamet. Ja engleski ucim maltene ceo zivot, polagala sam ga na faxu, govorim ga na poslu, u filmovima ne citam prevod... ali jos nisam primetila da mi bolje ide nego srpski ;) Spanski ucim mnogo krace ali ga obozavam i gledam da se okruzim sa njim i sa tv i kroz knjige, muziku itd... za njega sam se salila da cu jednom da pocnem da pisem na forumu na spanskom. Posto me dosta ljudi nece razumeti, fantasticno cemo se slagati ;)
By Hans
Ono što je svojevremeno bio starogrčki ili latinski, to je danas engleski. Ne vidim šta je strašno u tome koristiti s vremena na vreme poneki engleski termin. However :) , tamo gde postoji originalna srpska reč, nema potrebe za tim. No, oni koji se poštapaju engleskim rečima najčešće ne poznaju elementarna gramatička pravila, ali koga briga jer...oni su tada urbani, ne? :smilegrin:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Dina
Ne dopada mi se upotreba engleskog u postovima, vec sam o tome pisala... nije da me nervira, nego mi je nekako smesno, jer ne mogu da poverujem da osoba zna bolje engleski nego maternji, da joj je lakse da se tako izrazava...
verujem da je to potreba da se digne cena. kao sto ce neko svoj proizvod upakovati u skupu italijansku kutiju, specijalno dizajniranu, i naplatiti 200% vise, samo da bi prodao svoj proizvod kao ekskluzivniji. (tek sada vidim da u prethodnoj recenici maltene nema srpskih reci :lol: )
ali to i dalje ne menja cinjenicu da je u pitanju budjav lebac.
ajd' engleski manje vise, nekako sam sklon verovanju da ce se obistiniti san o vavilonu, tj da cemo svi jednog dana govoriti jedan jezik (sto mi ni najmanje ne smeta, bilo bi divno da se svi razumemo, pa mi je bas svejedno na kom ce to jeziku biti) ali ono sto bode oci jeste kad neko koristi neki jezik koji na forumu govori jednoprocentni broj korisnika, i misli da je tako posebniji. na nekom visem nivou. :lol: :giggle:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by ns.happy
ali ono sto bode oci jeste kad neko koristi neki jezik koji na forumu govori jednoprocentni broj korisnika, i misli da je tako posebniji. na nekom visem nivou. :lol: :giggle:

Nema to bato veze sa vishim nivoJom! Prosto, to je IN! Meni najmiliji forumashi jesu oni koji se i pored svih tih "anglicizama" drzhe vukovog pisanIja!Poshtuju brate svoj jezik, pa tako nastane rili ´mesto really. Bitna je stavka da tako pishu iz chistog poshtovanja svog jezika, a ne zbog "spelovanja" i problema sa istim! Josh samo cjirilica da s´ koristi, bilo bi savrsheno! Бат, дис из тyyyyyy прфект ту би тру!
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa biti in svakako podrazumeva biti na visem nivou. :lol: ja sam npr po samoj definiciji nicka tj imena na visem nivou. a ti val, jedino ako si val kilmer mozes da budes kao ja, na visem nivou :roflmao: du ju andrstud?
By Dragonite
Meni ne smeta velika upotreba engleskog. Prvo, nisam primetio da neko ima drastično duge postove (gle, engleska reč :) ) na engleskom. Taj jezik, njegove konstrukcije i izraze viđamo neprekidno na televiziji, u serijama i filmovima,pa nije ni čudo da nam svima uđe u uši. To pod dva. Engleski, po mom mišljenju, jeste bogatiji jezik od srpskog (što nikako ne znači da je srpski manje vredan), a i srpski je dosta reči pozajmio iz nemačkog i turskog (čak imamo i puno reči gde se, umesto našeg izraza, koriste strane - šrafciger umesto odvijač, motorcangle umesto kombinirki, špajz umesto ostave) i mi nemamo tendenciju da, poput hrvatskih lingvista, napravimo novu reč za svaku stranu (poslužitelj kao server i sl.). Dosta reči je kod nas i ispalo iz upotrebe, prosto ih je pregazilo vreme (recimo, jukie je dao lep primer, ja ću dodati još: kačara, trla i vajat). To pod tri.

Pod četiri, neuporedivno više mi smeta sakaćenje srpskog jezika u vidu upotrebe 'w', zatim 'ch' umesto 'č' i 'ć', 'zh' umesto 'ž' i 'sh' umesto 'š'. To su četiri jebena slova na tastaturi sa desne strane i ne stoje džabe tu.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Dragonite
Pod četiri, neuporedivno više mi smeta sakaćenje srpskog jezika u vidu upotrebe 'w', zatim 'ch' umesto 'č' i 'ć', 'zh' umesto 'ž' i 'sh' umesto 'š'. To su četiri jebena slova na tastaturi sa desne strane i ne stoje džabe tu.
Ima nas koji ch, zh i sh ne pishemo iz besa i obesti, vec zato sto nemamo instaliran onaj pusti text toolbars.
Znam da to nije problem instalirati, ali nikako da stignem.

A sto se tog englejskog jezika tice, sta ja znam, nije lose fazonirati se malo.
Ja dok nisam dosla na Forum, nisam znala ni rec englejskog, tj. znala sam da kazem " Okej " i " Money, money ", a sad zahvaljujuci vama, znam da kazem i " Get a life ", " Anyway ", " Whatever " i jos neke izraze koje rado koristite ovde.
Shik mi je da koristim te novonaucene reci kad se nadjem sa ovim mojim subotickim nenaobrazovanim drugaricama koje ne idu na internet, tako da vazim za najpametniju i najnacitaniju u drustvu.
:B
By ~ Le Saint X ~
Ja zaista nisam primetio nikakve postove koji su puni engleskog jezika!
Mozda jer zvezdica i ja ne pisemo bas u istim temama

elem...

ako neko ne zna 'polje' o kojem prica i u koje se upusta u raspravu, bolje da cuti

kao sad ja - neko ko se bavi jezicima (francuskim i engleskim) kada bih otvorio temu o razvoju krtica u nasim bastama i uticaju vestackog djubriva na iste
ili
osemenjavanju ameba i uticaju mitohondrija na isto

et toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Primetim da i sama ponekad preteram.
Neke stvari, ukoliko bi mi se cinile dovoljno ozbiljnim, ranije sam mogla da kazem samo na engleskom.
Sada njime kontaminiram naucnu terminologiju kojom se sluzim.
Ipak, svesna sam problema i veoma mi je stalo do njegovog razresenja.

Sto bi Englezi rekli, bottomline je da mi ne stoji. Toliko. :saint2:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Zwezdica
Rekoh, upotrebljavam ga i JA ! Pazljivije chitaj.. ALi, uvek ima ALI, nekome se 80% rechnika sastoji od engleskih rechi ili mu rechenica sadrzi jedva par nashih rechi.

Zasto me briga? Hm.. Zato sto je to pomodarstvo koje je ushlo na velika vrata i ruzno zvuchi, zato sto je nash jezik neuporedivo lepshi od osakacenog enleskog koji umima primat ovde.
1. Ko to? Stvarno nisam primetio da neko koristi 80% engleskih reci u svojim pisanijama..

20% jos i 'ajde.

2. Tvoje misljenje.

No, engleski jeste 'novi latinski', kako neko vec negde rece... jbg, esperanto nije zaziveo...

A da li je nas jezik lepsi ili ne...ma, imas pravo na svoje misljenje.

...

Sometimes its all about the the punchline.

..

Izdvojis tu recenicu, podvuces, naglasis.

...

Ponekada (ja, jel) prosto napisem rec koja mi padne prva na pamet..ima izraza na engleskom koji docaravaju neke stvari, stanja i sl. bolje nego srpska rec, i obratno, naravno.

... a kao sto vidis, ogromna vecina ipak razume sta je napisano.

..

Novi latinski.

..

Npr.

Adrenalin junky. Reci to lepse na srpskom.
Korisnikov avatar
By pthalo
aj fajnd topiks lajk dis veri intresting :)
Korisnikov avatar
By Val
pa biti in svakako podrazumeva biti na visem nivou. :lol: ja sam npr po samoj definiciji nicka tj imena na visem nivou. a ti val, jedino ako si val kilmer mozes da budes kao ja, na visem nivou :roflmao: du ju andrstud?

Jes maj son, aj DU anderstend vat ju min, bat aj dont tink ju se´d dis rajt. Ajm Val S. d´van end onli inhir. D oridzin´l ! End ajm soooo prishiz. bejbi, rimember dis! :maca:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Daliborka

A sto se tog englejskog jezika tice, sta ja znam, nije lose fazonirati se malo.
Ja dok nisam dosla na Forum, nisam znala ni rec englejskog, tj. znala sam da kazem " Okej " i " Money, money ", a sad zahvaljujuci vama, znam da kazem i " Get a life ", " Anyway ", " Whatever " i jos neke izraze koje rado koristite ovde.
Shik mi je da koristim te novonaucene reci kad se nadjem sa ovim mojim subotickim nenaobrazovanim drugaricama koje ne idu na internet, tako da vazim za najpametniju i najnacitaniju u drustvu.
:B

:fancyklap: Znachi, u zavlachenju si me nadmashila! :smeh: Lepo. Al´ baSH lepo! :yes:
Korisnikov avatar
By Marvin
Kao što već mnogi rekoše... meni to w u Zwezdica smeta više nego da neko ovde dođe i piše na češkom.

(a forum kao forum... odu Kiwi i Modesty ali eto ti Zwezdice :sigh: )
Korisnikov avatar
By Val
kWWW, ne´sh valjda da poredish zWezdicu sa Modesty??? :shok: :doh:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Val

Jes maj son, aj DU anderstend vat ju min, bat aj dont tink ju se´d dis rajt. Ajm Val S. d´van end onli inhir. D oridzin´l ! End ajm soooo prishiz. bejbi, rimember dis! :maca:
:smeh:

Maza i ja smo jedno vreme u kaficu razgovarali na izmisljenom jeziku... Nije bitno sto nismo razumeli jedno drugo, ni sto nismo razumeli sami sebe... bitno je da ste vi shvatili koji smo mi nivo!!! ;)
Korisnikov avatar
By Hys.
da, Val, zamenila sam, editovacu. Posle rada ceo dan i celu noc dobro je da sam ista i mogla napisati.

edit:

end aj voz wan ov d frst tu spik lajk dis on forum end chat :njanja:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dina
Originally posted by Val

Smej se, smej! I dok ja postajem IN, ti cjesh da s´ smejesh i tapkash u mestu! Mene cje da voledu svi, da m´se dive i da m´zavide! A ti cjesh i dalje da se smejesh :potapsava:

:lol:

@Ivana - Oko sokolovo. :P
@Dina - :giggle:
Korisnikov avatar
By Val
Negoooooo...ume li bre neko da prevede "budibogsnama" na inglish? :nerd: Ili "opajdara"? Ili "pichka ti materina"? Ili "goni se u tri lepe"? :smeh:

Ajmo, da vas chitam SAD! :smokin:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Val
Negoooooo...ume li bre neko da prevede "budibogsnama" na inglish? :nerd: Ili "opajdara"? Ili "pichka ti materina"? Ili "goni se u tri lepe"? :smeh:

Ajmo, da vas chitam SAD! :smokin:

jor mamas kant

get d fak aut

kakmancher

Korisnikov avatar
By Val
JOK! Ajmo dalje! :lol:

Jor mamas kant biK ja prevela kao " Pichka tvoje mame" i tu se gubi svaki smisao, je l´ da? :D O ostalim "prevodima" ne biK sada, jer ju didnt tach d pojnt!
By J...
Silovane su mi ushi ili ochi (ako chitam) svakodnevno engleskim jezikom u Srbiji..
:jbg:

Poenta? Da mi vidimo kako su oni savladali engleski, najlaksi jezik na kugli zemaljskoj ili ... ne znam koja bi druga poenta mogla biti? :misli:

Da pitam i vas, posto ja ochigledno ne vidim smisao u toj nasilnoj upotrebi tudjeg jezika, mozda neko od vas vidi.

Dakle; CHEMU sve ovo???
Mislis da svaka pojava mora imati neki cilj koji uvek nekome (u ovom slucaju tebi) ide na zivce? Eto ja mislim da se to jednostavno desava jer je jezik podlozan promenama, kao sto nekad nisu postojale ni reci Turskog porekla u Srpskom jeziku a danas postoje, tako se danas umecu reci na Engleskom. I ljudi pisu onako kako misle i kako inace i govore, ne verujem da specijalno dodju na forum i koriste Engleske reci samo da bi nekome isli na zivce.
Edit: I meni se desava da ponekad iskoristim neku englesku rech, tipa sorry i pls, ali one ne chine 80% mog rechnika, hvala Bogu..
Tebi se desava manje, nekom drugom vise ali se DESAVA. I ko moze da tvrdi sta je bolje i normalnije i da li treba da se desava dnevno ili nedeljno itd. :whatever:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Silovane su mi ushi ili ochi (ako chitam) svakodnevno engleskim jezikom u Srbiji.. Umece se i gde mu je mesto i gde mu nije mesto (a ulgavnom mu nigde nije mesto posto za sve te engleske rechi mi imamo i nashe, hvala bogu)...

Na forumu mi bodu ochi postovi korisnika koji ceo post kucaju na engleskom, ne mislim na citate, nego na njihove rechenice i misli i na korisnike koji po svaku cenu u jednoj rechenici ubace par engleskih rechi. :wtf:

Poenta? Da mi vidimo kako su oni savladali engleski, najlaksi jezik na kugli zemaljskoj ili ... ne znam koja bi druga poenta mogla biti? :misli:

Da pitam i vas, posto ja ochigledno ne vidim smisao u toj nasilnoj upotrebi tudjeg jezika, mozda neko od vas vidi.

Dakle; CHEMU sve ovo???

Edit: I meni se desava da ponekad iskoristim neku englesku rech, tipa sorry i pls, ali one ne chine 80% mog rechnika, hvala Bogu..
Hejterko.
By ...Sitnicava...
Ne mogu da kažem da siluje engleski jezik, ali po meni su postovi korisnice m.. preobilati njime...

Ali, ako je to način da se pojedinci adekvatno izraze, nemam ništa protiv.

Zwezdice, ne obaziri se na ono što te iritira i stvar rešena. Ako u tvom okruženju ima mnogo onih koji praktikuju umetanje velikog broja engleskih termina u srpski, zanemari, ipak su to tebi dragi ljudi koje treba prihvatati takvima kakvi su. A na forumu je bar lako. Ne gledaš što ti je odbojno.

:hvala:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by B.U.
Ja zaista nisam primetio nikakve postove koji su puni engleskog jezika!
Mozda jer zvezdica i ja ne pisemo bas u istim temama

elem...

ako neko ne zna 'polje' o kojem prica i u koje se upusta u raspravu, bolje da cuti

kao sad ja - neko ko se bavi jezicima (francuskim i engleskim) kada bih otvorio temu o razvoju krtica u nasim bastama i uticaju vestackog djubriva na iste
ili
osemenjavanju ameba i uticaju mitohondrija na isto

et toq!
:snob:
Ako cemo bas da ulazimo u to ko tako pise, tvoji postovi su puni enleskom i chesto ti ceo post napisan na enleskom, pogledaj u temi sta radite ili kako se osecate.. ;)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by ...Sitnicava...
Ne mogu da kažem da siluje engleski jezik, ali po meni su postovi korisnice m.. preobilati njime...

Ali, ako je to način da se pojedinci adekvatno izraze, nemam ništa protiv.

Zwezdice, ne obaziri se na ono što te iritira i stvar rešena. Ako u tvom okruženju ima mnogo onih koji praktikuju umetanje velikog broja engleskih termina u srpski, zanemari, ipak su to tebi dragi ljudi koje treba prihvatati takvima kakvi su. A na forumu je bar lako. Ne gledaš što ti je odbojno.

:hvala:
Ne, nisu to meni dragi ljudi, zeznula si se.. da jesu sigurno bih im ukazala na to kako prichaju.. :roll:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Vashim pisanijama sam ubedjena da se treba uvesti jezik kao maternji jezik, kada je bal nek je maskenban! :lol: :njanjanja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!