Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

SlikaSlika
MONDO u "Zoni mrtvih": Ubijeno 200 zombija!
Petak, 30. maj 2008. 15:27

Prvi domaći zombi-film "Zona mrtvih" snima se u Pančevu i Beogradu, a internacionalna ekipa filma predstavila se novinarima u bioskopu Takvud.

Scenario filma napisali su Vukota Brajović, Milan Konjević i Milan Todorović. Brajović igra i jednu od glavnih uloga, pored Kena Forija i Kristina Klebe, Konjević i Todorović potpisuju režiju, a radnja filma smeštena je u Pančevo.

U Srbiji pod vojnim vežbama, Pančevo je pod opsadom. Na železničkoj stanici slučajno se oslobađa eksperimentalni biohemijski otrov, koji zaražene ljude pretvara u bezumna bića željna krvi. Agenti Interpola, zajedno sa srpskim snagama, sprovode misterioznog zatvorenika iz Vršca za Beograd. Tu je i strani novinar, koji se naivno uputio ka železničkoj stanici, da bi napravio ekskluzivnu reportažu. Agenti, novinar, misteriozni zatvorenik koji previše zna, svi završavaju skriveni u zgradi policijske stanice, ali ne shvataju da je opasnost između njih samih...

"Svi smo ljubitelji horora, naročito zombi filmova. Pančevo je plodna zona za zombije, zbog zagađenja, pronalazaka leševa umrlih od kuge, i drugih incidenata iz stvarnog života", rekli su režiseri.

Pošto su ovakvi filmovi poznati po nasumičnom ubijanju "sirotih" zombija, zanimalo nas je - koliko će ih stradati u "Zoni mrtvih"?

"Za sada smo ubili više desetina zombija na snimanju, a planiramo ukupnu cifru oko 150. Ma, neka bude 200", rekao je za MONDO režiser Milan Konjević.

"Bio sam oduševljen scenarijem, mislim da je ovo jedan od najboljih horora ikada napisanih. Rad sa srpskom ekipom je pravo zadovoljstvo", rekao je Fori, koji je za MONDO kasnije objasnio svoja iskustva.

Film će, po završetku snimanja, biti poslat u Rim na postprodukciju, a ekipa bi volela da premijera bude na španskom festivalu SF-a i horora, sredinom oktobra.

Poznavaoci horor literature znaju da se zombiji, obično, dele na dve vrste - brze i spore. Kao pravi fanovi, reditelji su odlučili da u film ubace obe!

"Imaćemo i brze i spore zombije, nismo mogli da se odlučimo", rekli su Konjević i Todorović.

Šminku i specijalne efekte jezivih stvorenja uradio je Miroslav Lakobrija. Majstor fotografije prvog srpskog zombi filma je Stiv Bruk Smit, koji je razne aspekte vizuelnih dostignuća radio u filmovima kao što su "Čarli i fabrika čokolade", "Autostoperski vodič kroz galaksiju", "Hari Poter i vatreni pehar", "Da Vinčijev kod" i drugi. Smit nije štedeo reči hvale za srpske kolege.

"Ne znate kako će sve izgledati, dok ne vidite rezultat na platnu. Moram da pohvalim celu svoju ekipu, od čoveka koji radi dim, do šminkera, osvetljenja, zaista su uradili sjajan posao", rekao je on.

Film "Zona mrtvih" snima se pod okriljem novoosnovane producentske kuće "Talking Wolf Productions", a koproducenti su "PFI Studios", "Viktorija film" kao i producentske kompanije iz Italije – "Trees Pictures" i Španije – "ABS production".

(MONDO)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Snimanje je vec zavrseno.
Sad se ulazi u post-produkciju. :cheer:

Ken Fori je igrao u Romerovom "Dawn of the Dead" iz '78.
Ne mogu da docekam da vidim kako bije pancevacke zombije. :hyper:

Suska se i o nekom sikvelu. Ali hajde prvo ovaj da vidimo... :)
Korisnikov avatar
By gorilica
LOL
Ja se ponadao nechem dobrom, a onda upravo naletim na ovaj trailer:
''
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Imam dial up, pa ne mogu da vidim, ali ako je to onaj trailer u kome Miki Krstovic kaze: "Samo Bog spasava." onda da... :smeh:

Citati iz Prljavog Harija stvarno nisu bili neophodni.

Ali ja se i dalje nadam najboljem. :molise:
Korisnikov avatar
By gorilica
Jeste, samo shto je ovaj na Tarzan english-u. :lol:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja se, btw, nadam da ce biti barem "Foree saves" na kraju. :D
Korisnikov avatar
By Blady
Hehe... A english im je cool :)
Pogledacu ga mozda... eto, tako..
Korisnikov avatar
By V25
Trejler je užasan. Mislim da će film biti sranje.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Sranje ili ne, ti ces sedeti pored mene vec na premijeri, priznaj. :P
Korisnikov avatar
By Zonche!
Jao isuse, nece valjda ceo film biti na tarzan inglishu???
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Zonche
Jao isuse, nece valjda ceo film biti na tarzan inglishu???
Naravno da nece. Nece onaj deo sa engleskim glumcima. :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi

moj ortak je bio jedan od zombija :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mrzim zombi horore.
Jos vise ako su u srpskoj, traljavoj produkciji...

I'll pass...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam znao da je Zombi poseban zhanr... :lol:

:hvala:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dirrty19g
Nisam znao da je Zombi poseban zhanr... :lol:

:hvala:
Pda... posto horora ima puno, ja ih delim po podzanrovima...
Imam 'duhovite' (filmovi sa duhovima), zombi, slashere, psiho, psihopatske, religijske, magijske, vesticije... kakve god hoces....
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by KiWi

moj ortak je bio jedan od zombija :D
Moj ih je sminkao i smorio se kao plovak.
Korisnikov avatar
By HeLLraCEr
jedini razlog zbog kojeg cu odgledati film je shto je sniman u mom dragom panchevu xD realno, ne ochekujem puno... idem u ponedeljak da ga gledam.... :)
By biotherm
Otkud pancevacki zombiji? u rafineriji su nesto drugo rafinisali? i dim je pretvorio Pancevce u zombije???
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislim da cu ga odgledati i to rado, prvi srpski zobmiJ horor-da vidim i to cudo!

Cek bre, zasto sam mislio da je ovo film sa srpskim glumcima, odnosno na srpskom jeziku?! :kosa:

Ako je samo strani film sniman kod nas... pa i B14, nastavak francuskog akcionog filma B13 je letos sniman na mojoj terasi, odnosno svim terasama u mojoj zgradi. :smug: ... sto i nije za pohvalu, jer su trazili trash okruzenje da ga jos vise unakaze kako bi prikazali bedu i jadu.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
@dirty

Pa, nije tek strani film snimljen u Srbiji. To je srpsko-italijansko-španska koprodukcija. :D

Priču su osmislili naši ljudi, napisali scenario i režirali (Milan Todorović i Milan Konjević), a ima i sprskih glumaca (Miki Krstović, Vukota Brajović, Bojan Dimitrijević...). Maske je radio naš čo'ek - Miroslav Lakobrija.

To što nema konverzacije na srpskom je dobra strategija, s obzirom na to da je u Srbiji interesovanje za horor veoma slabo, dok npr. u Italiji postoji tradicionalna pomama za zombi hororima, a španski horor je trenutno na samom svetskom kinematografskom vrhu kad je reč o tom žanru. Planira se i nastavak, koji će verovatno biti sniman u Kanadi. A autori pominju i moguću saradnju sa Fredijem (Robert Englund). :freddy:

Opsednuta se odjavljuje. :giggle:
Korisnikov avatar
By coka
iz nekog nepoznatog razloga sam i ja mislila da je film na srpskom ali ne izgleda mi lose tak da odgledacu ga:zavera:
samo jos da se istraumiram pa da ne smem da se vracam iz panceva sama:blenta:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pogledah snimanje filma na youtubu iz 3 dela... odnosno samo neke scene, i skapirah da ima i nasih ljudi.

Sve je to lepo, ali vecina nasih ima tako uzasan izgovor engleskog da je previse smesno da bi bilo strasno!

I to sto dovese crnca, pa lik je debeo i izgleda trapavo... stvarno uzasan izbor.
Mislim ok, crnac mora biti sastavni deo, to svi vec znamo, ali mogli su da nadju nekog vitalnijeg!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
joj, kakva jadna reciklaža... je l' ima išta originalno u ovom filmu?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!