Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Idete li na Fest? Koje filmove gledate? Predlozite dobre filmove!

Diskutujte, ostavite svoje utiske.

37. Fest od 20. februara

Na 37. Međunarodnom filmskom festivalu - Fest, koji će se održati od 20. februara do 1. marta, biće prikazano više od 70 ostvarenja koja su obeležila prošlu godinu, a Beograd će ugostiti oko 100 stranih reditelja, glumaca i scenarista, najavljeno je danas u Skupštini grada.

Organizatori očekuju da će ovogodišnji Fest premašiti po kvalitetu prošlogodišnju filmsku smotru i privući više od 100.000 ljubitelja filmske umetnosti.

Za sada su najavljena 64 filma, koji će biti prikazani u okviru šest programa.

Umetnički direktor Festa Miroljub Vučković je kao najznačajnije izdvojio ostvarenja nagrađena na festivalima u Kanu ("Između zidova" Lorana Kantea), Veneciji ("Rvač" Deren Aronofski) i Berlinu ("Elitna jedinica" Hozea Padilja).

U okviru glavnog programa pod nazivom "Horizonti" biće prikazan i film "Zamena" Klinta Istvuda, "Međunarodna prevara" Toma Tikvera, "Revolucionarni put" Sema Mendesa, "Milk" Gasa Van Santa i drugi.

Vučković je izdvojio i švedsko ostvarenje "Otvori vrata pravom" Alfredsona Tomasa i rumunski film "Udica" Adriana Sitaru, koji će biti prikazani u okviru programa "Otkriće", kao i filmove Rejmonda Depardona "Moderan život" i Anjes Barde pod nazivom "Plaže Anjes Barde", koji su deo programa "Činjenice i slagalice".

Posebnu pažnju organizatori su skrenuli na aktuelnu argentinsku kinematografiju, a posetioci Festa videće sedam ostvarenja, dok program "FantAzija" donosi dela značajnih autora, među kojima su Hirokazu Koreda, Kijoši Kurosava i drugi.

Od domaćih ostvarenja na Festu biće prikazan film "Zona mrtvih" Milana Todorovića i Milana Konjovića, "Če" Aleksandra Bulata i Petra Krsteva, "Maradona" Emira Kusturice, a festival će zatvoriti ostvarenje "Tamo i ovde" Darka Lungulova sa Branislavom Trifunovićem, Mirjanom Karanović i Dejvidom Tortonom u glavnim ulogama.

U okviru pratećeg programa biće priređena izložba poljskog reditelja Jiržija Skolimovskog u Galeriji Kuće legata, okrugli sto na temu "Rediteljke jugoistočne Evrope" 26. februara, a najznačajniji deo biće revija 26 starijih filmova u Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

Ove godine biće organizovan i poslovni skup "B2B", na kome će učestvovati oko 30 predstavnika evropskih filmskih fondova i producentskih kuća, kojima će biti predstavljeno 12 novih filmskih projekata, a tri najbolja Fest će pomoći sa 5.000 evra.

Ovogodišnji takmičarski program "Evropa van Evrope" obuhvatiće osam filmova iz regiona, a najbolji će poneti "Politikinu" nagradu - statuetu "Eritrocit", rad Nikole Pešića.

Ulaznice, po ceni od 150 do 250 dinara, počeće da se prodaju 2. februara, projekcije će biti u Centru "Sava", Kulturnom centru Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopu "Balkan".

http://www.b92.net/kultura/film/vesti.p ... _id=338893

Prodaja ulaznica za 37. Međunarodni filmski festival u Beogradu (FEST) počeće u ponedeljak 2. februara na blagajnama dvorana gde će se održavati ovogodišnji FEST, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će se karte prodavati na blagajnama Sava centra, Kulturnog centra Beograda, Muzeja Jugoslovenske kinoteke i u Bilet servisu po ceni od 150 do 250 dinara.

Karte za projekcije u Sava centru u terminima od 11 i 13.45 koštaju 150 dinara, za termine od 16.30 200 dinara i za večernje projekcije 250 dinara.

Karte za projekcije u Dvorani Kulturnog centra i Bioskopu "Balkan" koštaju od 150 do 250 dinara, u zavisnosti od termina projekcije, a ulaznice za filmove koji će biti prikazivani u Muzeju Kinoteke koštaju 150 dinara.

U saopštenju Direkcije FEST-a se dodaje da se kompleti ulaznica za 37. FEST. mogu kupiti do 8. februara sa popustom od 10 odsto.

Na ovogodišnjem FEST-u, koji će biti održan od 20. februara do 1. marta, biće prikazano preko 70 filmova iz celog sveta.

http://www.b92.net/kultura/film/vesti.php?nav_id=341814
Korisnikov avatar
By horus.
mene jako zanima sta ce biti od francuskih filmova... :hyper:

neki predlog?
By polarlicht4.1
Baš sam danas gledao program i osim jednog filma, čijeg naslova ne mogu da se setim trenutno, ništa mi nije privuklo pažnju.
Korisnikov avatar
By Hton
a gde mogu da pogledam program?
By polarlicht4.1
Meni prijateljica dala papir tak' da pojma nemam.

Inače, dosetih se koji je film bio u pitanju. Rediteljka je Agnes Varda a film ima u naslovu i njeno ime. Ostalo mi je sve... :maca:
Korisnikov avatar
By horus.
znaci ejdztone, idemo sutra do kinoteke... :hyper:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ko voli Meryl Streep:

http://www.fest.rs/2009/film.php?id=28

...samo za avalona!

Ovo je za Pakija:

Milk

http://www.fest.rs/2009/film.php?id=9

Харви Милк је био први хомосексуалац који је 1977. године званично изaбран за члана Борда супервизора у Сан Франциску. Његов успех није представљао само победу геј права: Милк је створио коалиције на целокупној политичкој сцени. Он је означио нови пут борбе за људска права, а када је прерано убијен 1978. године, постао је херој целе Америке.

za polarlicht-a:

Servis

http://www.fest.rs/2009/film.php?id=68

Породица Пинеда живи у старом биоскопу смештеном између мрачних улица и непрегледних степеница. Људи који посећују позориште су егзибиционисти који задовољавају своје нагоне у његовој тами. Мајка оптужује оца за бигамију, док син разуме очеве потребе; младић оставља своју трудну девојку не желећи да се њом ожени. Сваки карактер има своју тајну утемељену у скривеним жељама; камера се концентрише на откривање вишестраности, без права на доношење коначног суда.
Korisnikov avatar
By horus.
:hyper: :hyper: :hyper: danas smo hton i ja uzeli karte za fest... :hyper: :hyper: :hyper:

5 filmova...

1. gomora;
2. jezero;
3. milk;
4. zamena;
5. sumnja;

jedino mi je zao sto necemo gledati bozicnu pricu i intimne price sekspira i igoa, ali nismo mogli da se iskombinujemo sa vremenom... :(

inace, cini mi se da je francuski film podbacio ove godine... :hmm:
Korisnikov avatar
By jenny
i ja uzela za 2 filma

zamena i sumnja :okret:
Korisnikov avatar
By Sunce
Mislim da ne treba propustiti film "Happy-Go-Lucky" reditelja Mike Leigh-a. Ko je gledao "Tajne i lazi" sigurno zna o kome se radi. Najvise se nadam tom filmu.
Korisnikov avatar
By V25
Dzelajza i ja sigurno idemo na "Zonu mrtvih" (podrzavamo domacicu:P) a osim toga planiram da idem na otvaranje, tj. "The Reader" i na "Doubt".
Korisnikov avatar
By Sunce
Da, definitivno i "The Reader".

ГЛУМАЦ РАЛФ ФАЈНС ОТВАРА 37. ФЕСТ 09

37. ФЕСТ 09. ће свечано отворити - у петак 20. фебруара у 19,00 сати у Сава Центру - велики енглески глумац, г. РАЛФ ФАЈНС (Ralph Fiennes).

После церемоније свечаног отварања, први филм у програму 37. ФЕСТ-а биће „ЧИТАЧ“ ( „The Reader“ ) са Ралфом Фајнсом, Жанет Хајн, Дејвидом Кросом и Кејт Винслет, која је за ту улогу добила награду „Златни глобус“ и Награду Удружења филмских критичара Чикага. Филм је режирао Стивен Далдри ( ...Били Елиот“, „Сати“...), по истоименом роману Бернарда Шлинка.

Господин Фајнс ће допутовати у Београд 19. фебруара, исте вечери ће га примити Градоначелник Београда г.Ђилас, а сутрадан ће бити гост на првој редовној прес-конференцији у СЦ.

Овиме се и овај истакнути глумац придружује листи уважених аутора или глумаца светског филма који су последњих година били гости Београда и отварали ФЕСТ: Виму Вендерсу, Катрин Денев, Хани Шигули, Абасу Кјаростамију, Бобу Рафелсону и Фолкеру Шлендорфу, као и већ потврђеним гостима предстојећег 37. ФЕСТ-а: Редитељима Јиржи Сколимовском, Филипу Грандријеу, Карену Шахназарову...глумцима Дејвиду Торнтону, Кену Форију, Ан Беноа, Доминик Блан, Фернанди Маћадо... Бројним ауторима и глумцима из земаља нашег окружења и редитељима и протагонистима пет премијерних српских филмова у различитим програмима овогодишњег Фестивала...као и ауторима и глумцима комплетног такмичарског програма „Европа ван Европе“, као и учесницима комплекса „Б2Б“ и тематског „округлог стола“ 37. ФЕСТ-а под називом „Редитељке југоисточне Европе“, чији је иницијатор редитељ Слободан Шијан а модератори: Рон Холовеј, Дина Јорданова и Бернд Будер!

Ралф Фајнс је рођен у Енглеској 22. дец. 1962. године. Један је од шесторо деце мајке, Џенифер Леш, писца и оца, Марка, сниматеља и фотографа...Сестра Марта је фимски редитељ, сестра Софи – продуцент, а брат Џозеф познати глумац...

У својој глумачкој каријери Ралф Фајнс је, од 1990. године, одиграо 58 значајних улога на филму и телевизији. Међу најважнијима и улоге у филмовима: ШИНДЛЕРОВА ЛИСТА, Стивена Спилберга, QUIZ SHOW, Роберта Редфорда, STRANGE DAJS Кетрин Биглоу, ЕНГЛЕСКИ ПАЦИЈЕНТ Ентонија Мингеле, СУНЦЕ Иштвана Сабоа, ОЊЕГИН Марте Фајнс, КРАЈ АФЕРЕ Нила Џордана, СПИДЕР Кроненберга, БРИЖНИ БАШТОВАН Фернанда Меирелеса, THE WHITE COUNTESS Ајворија, ХАРИ ПОТЕР, BERNARD AND DORIS, Боба Балабана – а само у 2008.ој снимио је три значајне нове улоге у новим филмовима:THE DUCHESS, THE HURT LOCKER i THE READER.

У својој богатој каријери Фајнс је добио више великих признања, између осталих и:
- Награду БАФТА 1994.г.- за улогу у „Шиндлеровој листи“ а био је номинован за исту награду још три пута за три улоге (Енглески пацијент, Брижни баштован и Крај афере);
- За исту улогу добио је и Награду Њ критике;
- Европску филмску награду 1999. године за улогу у Сабоовом филму „Сунце“;
- Имао је две номинације за Осцар-а и чак четири за „Златни глобус“...
Korisnikov avatar
By Hton
Necemo uspeti da pogledamo Happy-Go-Lucky i Bozicnu pricu :(
Ali zato na listu dolazi Intimne price Sekspira i Igoa :yay:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Hton
Necemo uspeti da pogledamo Happy-Go-Lucky i Bozicnu pricu :(
Ali zato na listu dolazi Intimne price Sekspira i Igoa :yay:
sutra idemo do dkc-a... :hyper:
Korisnikov avatar
By V25
Jedva cekam da vidim moje drage Kate Winslet i Meryl Streep na velikom platnu... Uvek uzivam... Jos kada bi zajedno snimile film...
Korisnikov avatar
By Sunce
Meryl da joj bude mama. Kao razdvojene dugo bile: Meryl u Americi, a Kate u Engleskoj. :giggle:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne znam zašto, ali ja ne mogu da zamislim njih dve u istom filmu.

Valjda se plašim da bih se overdozirala kao "pasivni recipijent glumačke perforacije karaktera". :lol:
Korisnikov avatar
By V25
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ne znam zašto, ali ja ne mogu da zamislim njih dve u istom filmu.

Valjda se plašim da bih se overdozirala kao "pasivni recipijent glumačke perforacije karaktera". :lol:
:rotflmao:
By Hans
Chitach, Zamena, Cvetni most, Ischezla imperija...Milk sam gledao vec..
Korisnikov avatar
By .: Deep Dark Sin :.
Originally posted by Sunce
Mislim da ne treba propustiti film "Happy-Go-Lucky" reditelja Mike Leigh-a. Ko je gledao "Tajne i lazi" sigurno zna o kome se radi. Najvise se nadam tom filmu.
Diiivan je! :sunce:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Kupio karte danas :yay: .
Zamena, Milk, Cold lunch i Child by children. Hteo sam i Sumnju (Meryl Streep :love: ), Let the right one in i Land of scarecrows, ali moralo je da se bira zbog finansijskih sredstava :D .
Holivudski blokbasteri, malo dalekog istoka, malo hladnog severa i mnogo uzivanja :kokice: ... Idealna kombinacija :) .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Sunce
РАЛФ ФАЈНС СТИГАО НА ФЕСТ

Јуче око 17 сати, летом из Лондона, на Аеродром “Никола Тесла” стигао је господин Ралф Фајнс, који ће вечерас отворити 37. изадње ФЕСТ-а. Подсећамо да ће након церемоније свечаног отварања бити приказан филм “Читач” радитеља Стивена Далдрија у коме је Фајнсова партнерка Кејт Винслет. Филм је приказан на управо завршеном Фестивалу у Берлину.

Упознајте Ралфа Фаинса или оно што можда нисте знали

Долази из уметничке породице- отац Марк је био фотограф, а мајка Џенифер Џини Лес била је писац. Сестра Марта је редитељ, у чијем филму „Оњегин’’ је играо главну улогу. Још једна сестра Софи је продуцент. Млађи брат Џозеф је такође успешни глумац („ Елизабета“, „Заљубљени Шекспир“, „Украдена лепота“, „Убиј ме нежно“...) И нејгов сестриц Хиро Фајнс Тифин је поцео да се бави глумом и са својим ујаком Ралфом ће глумити у филму „Хари Потер и Полукрвни принц“ млађу верзију лика Лорда Волдемора, ког тумачи Рејф.
Име му се ипак изговара Рејф (Рафе), сто и сам често нагласава: „Правилан изговор је Рејф заправо.“ Овај изговор имена вуче Келтске корене.
Сарађивао са неким од највецих и најпопуларнијих режисера данашњице: Питером Гринавејем (Беба из Макона, 1993.), Стивеном Спилбергом (Шиндлерова листа, 1993.), Ентонијем Мингелом (Енглески пацијент, 1996.), Робертом Редфордом (Квиз, 1994.), Кетрин Бигелоу (Чудни дани, 1995.), Дејвидом Кроненбергом (Спајдер, 2002.), Бретом Ретнером (Црвени змај, 2002.), Вејном Венгом (Собарица са Менхетна, 2002. ), Иштваном Сабом (Сунсхине, 2002.), Нилом Џорданом (Крај једне љубавне прице, 1999. и Добри лопов, 2002.), Фернандом Меирељесом (Брижни бастован, 2005.), Мајком Њуелом (Хари Потер и ватрени пехар, 2005), Дејвид Јејтсом (Хари Потер и Ред Феникса, 2007.), Џејмсом Ајворијем (Бела грофица, 2005.) и многима другима.
Амбасадор је УНИЦЕФ-а.
Одбио главну улогу у филмској адаптацији тв серије „Светац“ (1997.)..
Улогу Лорда Волдемора у филму „Хари Потер и ватрени пехар“ (2005.) снимио је за два дана.

Велики је љубитељ рвања.

Његов љубавни живот привлачио је пажњу медија као и његове улоге. Био је у браку са глумицом Алекс Кингстон (1993. – 1997.) и у везама са глумицама Франческом Анис (1995. – 2006.), Елен Баркин и румунском певачицом Корнелијом Крисан.
Свој редитељски деби ’’Кориолан’’, адаптацију истоименог Шекспировог романа, снимаће на локацијама у Београду и широм Србије. Тим поводом недавно је већ гостовао у Београду и Србији.

Slika
Slika

После Вима Вендерса, Јиржија Менцла, Лив Улман, Кена Расела, Фолкера Шлендорфа, Лика Бесона, Теа Ангелопулоса, Харвија Кајтела и многих других данас је Златни печат Југословенске кинотеке уручен и Рејфу Фајнсу :love: . Истакнути глумац није крио одушевљење што се нашао међу добитницима ове награде:
- Хвала. Стварно је велика част бити у овако изузетном друштву сјајних редитеља и глумаца. Трећи пут сам у Београду, веома сте гостољубиви и овде већ почињем да стичем пријатеље. Желим да се захвалим Дирекцији ФЕСТ-а на одлуци да Фестивал буде отворен филмом „ Читач“ Стивена Далдрија. Наравно, желим да се захвалим Југословенској кинотеци на части коју ми је указала овим признањем. Хвала, завршио је на српском господин Ралф Фајнс’’
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Nocturnal
Cold lunch
U trenucima kada je devojka sekla tvdi sendvic u kaficu, mislio sam da cu puci od smeha, a kasnije me je taj "kucedragoljupce" smeh drzao do kuce. Zanimljiv je "Hladni rucak". O hladnim, iscasenim odnosima, nedostacima sluha, o posledicama samoce, usamljenosti itd. Dopala mi se scena sa galebovima.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Nisam ga pogledao nazalost :( . Kupio kartu, ali nisam mogao da odem iz nepredvidjenih okolnosti. Zato mi se "Kad su deca roditelji" jako svideo :) .
:sesir:
NOX
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!