Originally posted by Mars
Kad se setim Serene (ili beše Venus?) u Vimbldonu...Sjebala nogu, apsolutno ne može da se kreće, samo servira pa ako bude as - i gleda u nebo da li će da bude kiše i prekida meča. I tako je i bilo. Nema predaje.
Gledao i ja ovo, ali je meni bilo skroz degutantno, ne mislim da je tu na sceni bila borbenost, već teatralnost, jer bilo je jasno da će izgubiti, umesto da lepo okonča predajom (zbog povrede, jel), samo je džabe stavila protivnicu u neprijatnu situaciju - niti da je odere (jer bi ispalo da koristi situaciju) niti da se zeza sa Serenom i samo prebacuje lopticu pred nju da bi ova mogla da vrati, jer ne može da trči.
Mislim da pravi sportista treba da zna kad da stane, da se ne blamira i da ne izaziva bespotrebno sažaljenje kod publike, jer svi znaju ko je Serena i šta može i ume, tako da je ova predstava, po mom mišljenju, bila bespotrebna.
Što se Novaka tiče, ja sam ukapirao da je imao problema sa disanjem, jer je astmatičar (to znamo), a s obzirom da je bilo jako toplo i visoka vlažnost vazduha... Niti smatram da je onaj seronja od komentatora u pravu za ono da je trebao da igra dok se ne obeznani, ipak je on sebi važniji od zadovoljstva publike.
Tako da - podrška za Novaka!