Prvo malo wiki:
Erotic asphyxiation refers to intentionally cutting off oxygen to the brain for sexual arousal. It is also called asphyxiophilia, autoerotic asphyxia, scarfing, kotzwarraism, or breath control play. Colloquially, a person engaging in the activity is sometimes called a gasper. The erotic interest in asphyxiation is classified as a paraphilia in the Diagnostic and Statistical Manual of the American Psychiatric Association.
pa ovaj deo:
In the BDSM community, interactions of this nature may be referred to as breathplay or sometimes edgeplay, and generally include a partner. Because, like other forms of edgeplay, breathplay pushes the limits of "safe, sane and consensual" activity, situations involving breath control can be assessed using the acronym RACK or
Risk Aware Consensual Kink. Partners are generally expected within this community to be cognizant of and responsible for the dangers that they may take part in.
Sto se same prakse tice, samo onako kao sto je opisano u drugom pasusu, znaci sa partnerom (verujem o tome zvezdaja i prica, jel), mora se znati kako sme i sta je opasno (koji deo vrata) i da se ima kontrola nad sobom (tu mislim na oba partnera).
Do god se postuju ta neka pravila, i ljudi imaju dovoljno razuma i samosvesti tokom igre, ok. Ali tanka je to granica, kada ponesu endorfini, svasta moze da se desi, i iskreno, iako izuzetno volim ovu vrstu breath play-a, desilo mi se par puta da se malkice uplasim, ne zbog partnera, vec zbog tog crva sumnje (a sta ako nesto slucajno podje po zlu, bude malo jace, a meniiii je takooo dobro). To je i dobro sto tako razmisljam, jer smatram da posebno kada je ova praksa u pitanju, oprez i samokontrola su od krucijalnog znacaja (a ja i samokontrola smo najbolji drugovi
, verovatno zato i pokusavam da je bar malo predam tokom erotic power exchange-a ).
A trip...
ocigledno worth the risk....