- 11 Dec 2008, 12:51
Ima nekih svestenika koji se ponasaju, u najmanju ruku, nedolicno, a sto se tice monahinja i igumanije, treba imati u vidu da oni zive van ovoga sveta, van svakodnevnice i nasih "ovozemaljskih" briga, pa samim tim i njihovi stavovi mogu nama izgledati pomalo cudno... Ne treba zaboraviti da su se one, ipak dobrovoljno odlucile na takav zivot i samim tim treba uvaziti i takvo misljenje..
Originally posted by goranSlazem se za navedene vladike, ali ne mozes porediti Pahomija i Filareta, Pahomije je napravio i kanonski i moralni i zakonski prestup. Filaret je napravio kanonski, a to sto se nekima ne svidja, slozices se, nije krivica...
Zbog Pahomija i Filareta sam i pitao za vladike. Čudi me da ih Sinod ne smenjuje ili se javno ogradi od njih ili šta već može da se uradi. Jer mislim da njih dvojica nanose štetu Crkvi i udaljavaju vernike.
Ignjatija ne volim još od kad sam ga video u besnim kolima za vreme sankcija i one nemaštine. Ali sad svi voze audije, tako da
U Ravanici je mene pre desetak godina šokirao jedan mladji sveštenik (mislim da nije kaludjer) kad je u onom govoru posle liturgije potegao teorije zavere i ne znam šta sve. Kasnije me malo razočarao i stav igumanije, inače mladje po godinama.
Ali zato ima onih starijih kaludjerica sa kojima je veliko zadovoljstvo popričati. I hor predivno peva, to je neverovatan doživljaj!
Ima nekih svestenika koji se ponasaju, u najmanju ruku, nedolicno, a sto se tice monahinja i igumanije, treba imati u vidu da oni zive van ovoga sveta, van svakodnevnice i nasih "ovozemaljskih" briga, pa samim tim i njihovi stavovi mogu nama izgledati pomalo cudno... Ne treba zaboraviti da su se one, ipak dobrovoljno odlucile na takav zivot i samim tim treba uvaziti i takvo misljenje..