Originally posted by neny
blud?da li mislis na onog irineja koji siluje mlade decake,ili mene usi varaju?
crkva se nikada nije distancirala od obraza,to je pokazalo i poslednje gostovanje u kaziprstu jednog od visokih predstavnika spc-a.to je nazalost realnost,koju ti iz meni nepoznatih razloga zelis da pobijes,i crkvu aboliras.
da li ti sebe smatras gresnikom?s obzirom da govoris o tome da je voleti osobu istog pola greh?
preporucujem ti da procitas ovu knjigu,mislim da ces videti mnogo sto sta sto ne zelis da vidis.
LINK
ja licno od crkve ne ocekujem da podrzi gej prava,ali ocekujem da ne misle da imaju prava da prebijaju nekoga,oni to misle i to im je dozvoljeno.
[qoute]To sto ljudi nisu upuceni, ne znaci da se nesto krije, nego da su nezainteresovani da cuju drugu stranu...
mislim da je crkva vise puta pokazala da je nezainteresovana da cuje drugu stranu,pokazala da jedino interesuje njen "put" i njega jedinog smatra validnim.
ja nisam vernik i ne planiram to da budem,trazim samo da mogu normalno da zivim i to je sve.
trazim da moj pravni fakultet bude svetovna ustanova,jer da sam hteo nesto drugo upisao bih bogosloviju.trazim samo da me ne sili da verujem u njenu dogmu po svaku cenu.da na pravnom fakultetu crkveno pravo ne bude obavezan predmet.
posto se toliko zalaze za duhovne stvari,zasto je toliko zainteresovana za svetovne stvari,zasdto naplacuje ljudima sahrane i ostale stvari?
zasto se guraju na fakultete koji se bave svetovnim naukama?
zasto?
zato sto tu ne stoji nikakva ljubav i nenasilje kako se to pretstavlja vec licemerje,hipokrizija i ratoljublje.
da je drugacije iskoristili bi svoju moc da se vojska profesionalizuje,a ne da je povecavaju.cemu to?
da sire ljbav?
pa nesto ne verujem u to.
ako se ti zaista zalazes za ljubav ,zasto ne uradis nesto da se to promeni,zasto ne pricas i ne podupires takve stvari?
i ostale crkve su konzervativne ali se kako tako prilagodjavaju vremenu,sto govori i slucaj
ovog svestenika
ne razumem ako jedna islamska crkva moze da se sekularizuje i ne mesa u drzavu,zasto to sebi dozvoljava jedna pravoslavna.
stalno smo skloni da se kolektivno oblacimo u odoru zrtve,i govorimo kako smo tako kruti zbog turaka,pa kolko vidim nijedan hodza se nije usudio da razbija okupljanje seksualnih manjina u turskoj,o cemu svedoci sledeci snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=IGUC0zEMEcU
srbija spada u retke drzave svete koje ne samo sto ne dozvoljavaju neka prava ,vec ih rigidno ukidaju.
pa cak je i rusija homoseksualnost skinula zvanicno sa liste bolesti jos davne 99.
zasto crkva sebi daje za pravo da se mesa u nase zivote i namece nam pravila koje nase duse ne zele.nije verska sloboda da svi mi budemo pravoslavci,vec da i kao manjina,kao ateisti mozemo normalno da zivimo i funkcionisemo.
[/quote]
Prvo, govorim o Irineju Bulovicu, episkopu backom, za kojeg ne znam da je ikoga napadao.
Verovatno si pomesao sa Ilarionom, koji je bio iguman manastira Hopovo na Fruskoj Gori.
Posto vidim da stalno piminjes neke VISOKE predstavnike, VISOKE polozaje u Crkvi, daj molim te, imenuj nekog bar. da mogu da ti kazem da li je tako ili nije.
Ilarion jeste napadao decake, zbog toga sklonjen na mnogo zabaceniju lokaciju i lisen svih dostojanstava svoga cina.
Da si pazljivo citao, a ne smisljao odgovor iz kojeg opet izbija mrznja, video bi da sam upravo napisao da Crkva NE OSUDJUJE zato sto volimo, vec zato sto upraznjavamo neke stvari koje nisu po kanonima dozvoljene.
Nikome nije dozvoljeno da prebija nekoga, pa ni Crkvi, samo sto svi ostaju slepi i gluvi na ono sto ponavljam 100. put: NECIJE RECI I DELA NISU STAV CRKVE, SAMO ZATO STO TA OSOBA NOSI MANTIJU. Evo po 100. put, pametnom valjda dosta.
Izvini, ko tebe tera da budes vernik? Ko te tera da postujes bilo koji dogmu?
A to sto je crkveno pravo predmet na pravnom fakultetu, oprosti, ali kao sto rimsko pravo, na kome se delom zasniva i danasnje sudstvo, je predmet na fakultetu isto tako i crkveno pravo, na kome se zasnivaju sve pravno rodbinske veze i kompletno obicajno pravo kod nas, mora da bude predmet.
ovo oko predmeta je vec nonsens, ti bi po toj logici izbacio i bibliju iz knjizevnosti, njegosa iz poezije, dositeja obradovica, jefimiju, despota stefana lazarevica...ma daj, salis se, tu i u vreme komunizma nije bilo.
Oko naplacivanja obreda u crkvi: znas li kako svestenik prima platu, sigurno da ne znas, jer onda ovo ne bi ni pominjao. Informisi se...
Kako se to 'guraju' na fakultete koji se bave svetovnim naukama?
Islam nije Crkva, vec verska zajednica. Pa zaboga, u Turskoj, Vaseljenski patrijarh, znaci patrijarh svih pravoslavnih u svetu, ne sme da nosi mantiju na ulici, jer mu islam to ne dovoljava, zemlje u kojima se homoseksualnost kaznjava smrcu su po uredjenju islamske i postiju serijat, a to je verski zakon koji je kod njih iznad ustava... daj ne lupaj vise, jer cu pomisliti dame zezas... samo se u islamu homoseksualnost kaznjava smrcu!!! tako da nemoj da pricas kao je on liberalan.
jos nesto, govoris o SEKULARIZACIJI religije, ovo je tek nonsens, Vujaklijin recnik u ruke pa onda pisi. Drzava moze biti sekularizovana, PRAVNICE ili buduci pravnice, jadan onaj kome ti budes sudio ili koga budes zastupao.
sto se tice zakona(opet ja ucim pravnika), srbija je dekriminalizovala (a to znaci da vise neko delo nije krivicno po slovu zakona, cisto da ne trazis po Vujakliji) homoseksualnost jos 1994 godine, a sa liste bolesti je homoseksualnost uklonjena 1996. dok je dr. Jovan Maric bio predsednik udruzenja psihijatara Srbije, a sada je ambasador u JAR.
Lep ti je taj snimak, ali potrazi i one druge... javna pogubljenja pedera od strane islamista. I pored svega ja ne generalizujem, poznajem dosta muslimana, pa i ponekog imama, a i jednog muftiju i njihovi licni stavovi su veoma liberalni, ali ih ne iznose javno, jer bi zavrsili karijeru...ista je stvar i kod pravoslavne crkve..
A kako se, molim te, to crkva mesa u tvoj zivot? neko te privodi u crkvu na sluzbu? ili te silom neko pricescuje? bas me zanima, ako takav postoji, reci mi koje i ja ovde odgovorno tvrdim da ce se taj naci pred velikim crkvenim sudom.
Mislim da sam odgovorio na vecinu tvojih navoda, ako sam koji preskocio, citiraj i rado cu odgovoriti na njega. Ipak je 5 ujutro.