Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Bole
Malo da se vratimo na temu....

pa verujem...ili sam bar verovao da to postoji ili ce postojati u buducnosti.....ponegad se pitam da li je to normalno posto uglavnom ljudi traze nesto drugo....

Nismo jedine "budale"....pronacicemo valjda ono sto trazimo..... :B
Korisnikov avatar
By Skyen
@zboon - nemoj da ih smrskas, sta znas, mozda se rodi neka nova ljubav. vidi kako smo mi srecni. btw, obozavaju da sede na zmaju, stvarno imaju fetish zastvava
:lol:

@eya - tvoja nisu sigurno, majka ih je rodila, a ja cu im uterivati discpilinu u nogice, pa da vis', moze se zavrsi neki pos'o :cool:
Korisnikov avatar
By EYA
majka ih rodila, al ko ih napravio ?
ili su se izlegli iz neoplodjenog jajeta, cudom nekim?
mozda im je mama kljucala neciji mozak :puzzle:

zelim da ucestvujem u njihovom vaspitanju :tuc:
da dopriNosim (jaja) :pilence:
da napravimo ljude od njih ! :smeh:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Originally posted by tramp
slazem se sa eyom
I ja se slazem s tobom te se tako slazem i sa EYOM :happyfamily:, mislim da se u nacelu ne razilazimo ali forum=diskusija te nije na odmet iznositi razlicite ideje, misljenja, iskustva - tako se zapravo formira (sve ono sto se moze svrstati u kategoriju) buducnost (i tu se slazem).

ja bih volela da vidim majcinsku ljubav tako romanticno ali mi ne uspeva (mada imam majku koja je izuzetno topla i puna ljubavi za mene pa nemam lose iskustvo u kuci da bih se na to vadila)
Moj gore napisan romantican stav i misljenje deo je mog iskustva i moje zivotne price te u svojoj polaznoj osnovi nemam potrebu za drugacijim svedocenjem; no i ako prosirim dalje ...ima u zemlji Srbiji toliko-i previse-cini mi se najvise na svetu primera losih majki, cedomorki, trgovkinja decom, monstruma od kojih zastaje dah i oporavljanje traje--- (ostavili bebu u kolima i ladnokrvno otisli na basket! verski fanatici godinama drzali dvoje dece pod kljucem izvan svake komunikacije sa svetom u srcu metropole! ubila svo cetvoro svoje tek rodjene dece! itd. itd.)... opet ne zelim/ne mogu/ne hocu da gradim svoje misljenje o ljubavi majke rukovodeci se samo takvim extremnim primerima; to je tu kao cinjenica, kao fakat, kao statistika, kao deo prikaza haosa koga se ja kao covek ove civilizacije stidim, ali i kao razlog vise da treba stremiti boljem, visem, "pravijem" - ne i razlog da "romantika" mog mikrokosmosa "padne". Ne moze mi trenutna, dnevna klima u drustvu biti jedini parametar za odredjivanje stava o ljubavi majke. Vidim i Danasnju majku, i Globalnu (arhetipsku) majku, i moju licnu Majku, i-i-i, i onda na osnovu zbira tih slika ipak ostajem pri svom romanticnom osecanju.

ne znam bas - to sto majka ne napusta dete nije znak njene nesebicnosti i neuslovljenosti vec moze biti znak navike/zavisnosti o detetu kao dokazu svoje vrednosti/drustvenih normi ... ono sto mi dobijamo iz necega ne mora biti povrsinski, moze biti deo nas
Ovaj deo, cini mi se, pomalo zadire u patologiju odnosa (koja je priznajem sve prisutnija karakteristika danasnjice) - ja to pokusavam da izbegnem ne zato sto pred patologijom zatvaram oci vec zato sto mislim da patologiju treba leciti a ne ugledati se na nju; svaka ljubav, svaki odnos nosi u sebi makar tragove patologije; sve sto hocu da kazem jeste da u ljubavi majke prema detetu toga ima nacelno najmanje.
Moje shvatanje majcinske "bezuslovne", "nesebicne" ljubavi prema detetu (ostaje): bez obzira na tvoju plimu ili oseku, uspeh ili neuspeh, ja sam tu, volim te i nastavljam da te volim. Moze da mi se ne dopada tvoje ovo ili ono ali ja i dalje volim tvoje postojanje, radujem se tvojoj radosti i patim sa tvojom patnjom. Tu sam da pomognem, kad ti bude potrebno znas da kod majke uvek imas rame i oslonac... itd. Pateticno? Ali istinito.
I naravno ako cemo do kraja, postoji interes, postoji sebicnost, i majka je ziv covek: kroz postojanje detetovo i majka se produzava, i majka se nastavlja.
Pada mi na pamet, ne znam zasto i kako, knjizica "Dobro Drvo" Šela Silverstejna. Ko nije procitao, ima moju toplu preporuku.
Korisnikov avatar
By EYA
ma, mogu majke uvek da budu tu za nas, ali to i dalje rade zbog sebe, a ne zbog nas. a sta je sa ocevima? koliko mislite da oni nesebicno vole svoju decu ? zanimljivo je uporediti te dve "vrste" ljubavi. mislim da cemo upravo tim poredjenjem shvatiti koliko ljubav ne zavisi od svakodnevnog pokazivanja !
nesebicna ljubav bi znacila uvek i u svakom momentu uciniti ono sto je najbolje za voljenu osobu, pa cak i kad to znaci ne ciniti uopste.... a jos bolji primer je da bi cesto morali ciniti i nesto sto sama osoba koju volimo ne zeli, jer je to za njeno dobro ( upravo to roditelji pokusavaju da rade prilikom vaspitanja) ipak, ko je uopste u stanju da zna sta je dobro za bilo koga , kad ne zna najcesce ni sta je za njega samog?
i opet dolazimo na isto; mi radimo ono sto mislimo da bi mi hteli u tom slucaju, da bi nama odgovaralo, a jos cesce radimo ono sto je nama najlakse ili nam najvise prija (kao sto majka uziva u brizi oko svog deteta, cak i kad dete odraste)

da se vratim na temu o ljubavi prema partneru; mogu ga voleti samo onoliko koliko ja uzivam u tome, a to nije ni najmanje nesebicno!
cim mi je potreban partner, znaci da mi nesto treba od njega.

i majka tereza bila je sebicna. sve je davala drugima i cinila za njih ne bi li uzivala u tom osecaju "nesebicnog" davanja i na kraju ostvarila svoj san iz detinjstva, san da postane svetica ( u ocima sveta, i svojim!)

isus hrist je bio sebican. verovatno je bio i mazohista u dushi, te je svoje najvece zadovoljstvo doziveo upravo na putu kalvarijom, pod teretom krsta, da bi se nesto kasnije sa uzivanjem zakucao exerima na njega... da, on je to prosto trazio ! uzivao je da podeli sa svetom svoju mudrost, ostvarivao i poboljsavao je sebe kroz rad na poboljsanju drugih (preteca psihologa). postigao je licni duhovni razvoj upravo odricanjem od svega materijalnog... a duhovni razvoj coveku pricinjava ogromno zadovoljstvo.

nesebicno mozemo voleti samo samog sebe.
mada, vecina ljudi cak ni to ne ume kako treba.
Korisnikov avatar
By Myself
?ovek je roðen da voli i da radi. Ako malo dublje promislite rad iz prinude svakog užasava, tako da je istinski rad samo onaj koji se voli. Zato, ?ovek je roðen da voli i da radi ali samo posao koji voli.

Zbog toga možemo re?i, ?ovek je roðen samo da voli. Ali u životu mnogi ne uživaju u ljubavi. Zašto je to skoro neminovno pravilo, kada bi trebalo da je ljubav supstanca života?

Odgovor leži u saznanju da mnogi ljudi odrastaju sa pogrešnom orijentacijom kako voditi autenti?an život. Skoro niko ne ide u život sa namerom da izrazi strpljenje, pokaže naklonost, manifestuje služenje, a da ne zahteva nadoknadu svojih ulaganja. Drugim re?ima, svi zahtevaju da budu voljeni, a retko ko se zapita da li i koliko istinski voli.

Davno je re?eno da je pamet najpravednije rasporeðena vrednost u životu. Svako za sebe misli da je ima dovoljno. Nasuprot tako shva?enoj pravednosti, moglo bi se re?i da je sebi?nost najnepravednije rasporeðena osobina meðu ljudima. Svako misli da se odlikuje sa baš malo sebi?nosti, dok su oni drugi grozno sebi?ni.

Na žalost, za razliku od pameti koja je zaista neproporcionalno rasporeðena meðu ljudima, sebi?nost ili egoizam je stvarno najpravednije rasporeðen ljudski kvalitet u životu. Tu vlada hiperinflacija. Mi volimo samo ono što polira ili gla?a naš ego. Valjda je to zakonitost života. Ne možemo do?i do ljubavi , razumevanja i skladnih odnosa sa drugima dok nas ne zaboli naše Ja.
Korisnikov avatar
By Skyen
u pravu si, covek je rodjen da voli i to svoj ego trip. fer inaf
By mikka
Originally posted by gagakg
Interesuje me da li postoji jos neka "budala" koja veruje u pravu ljubav kao ja.Bezuslovnu,bezgranicnu,iskrenu... :gitara:
evo ja :yay:
Korisnikov avatar
By Dina
Ne. Verujem u interes. :pare: Salim se :smeh:

Ali ne verujem, bezuslovno, bla bla bla, mozda prema detetu, a i to je upitno.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by mikka
Originally posted by gagakg
Interesuje me da li postoji jos neka "budala" koja veruje u pravu ljubav kao ja.Bezuslovnu,bezgranicnu,iskrenu... :gitara:
evo ja :yay:
Evo i ja :D ..ne verujem da je bilo sta na svetu pa ni ljubav vecno i besmrtno ali verujem da moze biti iskreno i divno i da nikad covek ne zna kada ce tako nesto da ga strefi i da ga ostavi bez texta i bez emocionalnog garda i da ga natera da joj se skroz prepusti u uziva u svakom momentu te i takve ljubavi...samo treba imati hrabrosti svoje srce dati....onome ko ga zasluzuje :pionir:
By mikka
^ ^
:klap:

Laki, a da otvorimo neku temu tipa: True love fan club :love: :lol:
Sigurno ce biti sjajno docekana :trep: :paradajz: :zen:

i evo jednog lepog citata koji sam vec postavio u kulturi i umetnosti:

Halil Dzubran
(Prorokov vrt)

Na to ce Almitra: Pricaj nam o ljubavi.
I on podize glavu i pogleda ljude,
a po njima polegnu tisina.
I on progovori glasom silnim:
Kad vas ljubav pozove, podjite za njom,
Premda su staze njene tegobne i strme.
A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se,
Premda vas mac, skriven medju perima njenim,
moze povrediti.
A kad vam progovori, verujte joj,
Premda vam glas njen moze unistiti snove,
k'o sto severac opustosi vrt.

Jer, bas kao sto vas krunise,
ljubav ce vas i razapeti.
Isto kao sto vas podstice da rastete,
tako ce vas i okresati.
Kao sto se uspinje do visina vasih i miluje vam
grancice najtananije sto trepere na suncu,
Tako ce se spustiti i do vaseg korenja
i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju.
Poput snoplja psenicnog,
sakupice vas u narucje svoje.
Omlatice vas, da bi vas ogolila.
Prosejace vas, da bi vas otrebila od kukolja.
Samlece vas, do beline.
Umesice vas, dok ne postanete gipki;
A onda ce vas izloziti svojoj svetoj vatri,
tako da postanete sveti hleb
za svetu Bozju svetkovinu.
Sve ce vam to ljubav uciniti,
ne biste li spoznali tajne svoga srca
i u spoznaji toj postali deo srca Zivota.

Budete li, pak, u strahu svome trazili
samo ljubavni mir i zadovoljstvo,
Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju,
i odete sa gumna ljubavi,
U svet koji ne poznaje godisnja doba
gde cete se smejati, al' ne punocom smeha svog
i plakati, al' ne do poslednje suze svoje.

Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe.
Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju;
Jer, ljubav je dovoljna ljubavi.

Kad volite, ne treba da kazete: "Bog mi je u srcu",
vec: "Ja sam u srcu Bozijem."
I nemojte misliti da mozete usmeriti puteve ljubavi,
jer ljubav,
ako joj se ucinite vrednima,
usmerice vase puteve.

Ljubav nema drugih zelja nego da se ispuni.
Ali, ako volite a morate jos i da zelite,
neka vam ovo budu zelje:
Da se istopite i budete kao potok razigrani sto
peva svoj milozvuk noci.
Da spoznate bol prevelike neznosti.
Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi;
I da krvarite drage volje i radosno.
Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i
uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi;
Da otpocnete u poslepodnevnom casu
i razmisljate o ljubavnom zanosu;
Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu,
A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu
i pesmom slavljenickom na usnama…

:smug:
Korisnikov avatar
By Manon
svaka je ljubav prava, dok traje
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Mikka-jaoooo koja divna pesmica :love:

Pogotovo ovaj deo:
Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe.
Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju;
Jer, ljubav je dovoljna ljubavi.

A to za fan klub true love bi tesko islo na ovom forumu a i naziv jeste malo chezzy da se ne lazemo :lol:

Ko veruje u ljubav nek veruje ko ne veruje njegov problem :vijaca:
By zbunjeni
Verujem.Dogodilo mi se to jednom,samo nazalost nije moglo da potraje :( Ali ne gubim nadu idem dalje :)
Korisnikov avatar
By IceBerg
verujem u pravu ljubav... samo ej pitanje da li postoji s obe strane... ai to nije razlog reci da prava ljubav ne postoji...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Verujem da je nisam doziveo, sto ne znaci da ne postoji.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By starky
Naravno.Samo verujem da pojam ljubav za svakog znaci nesto drugo.Tako da ja verujem u moje poimanje "ljubavi".
Korisnikov avatar
By Dzi
O cemu je ovde rech? Ljubav? ivica , marica..ivica..marica.. :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Hton
pa svaka ljubav je prava, to sto se ugasi ne znaci da je bila lazna, vec da je krace ili duze trajala. Naravno svi bi zeleli onu vecnu(i ziveli su srecno do kraja zivota), ali i ona bi se ugasila ako se ne bi negovala...
By Garbo
Originally posted by Hton
pa svaka ljubav je prava, to sto se ugasi ne znaci da je bila lazna, vec da je krace ili duze trajala. Naravno svi bi zeleli onu vecnu(i ziveli su srecno do kraja zivota), ali i ona bi se ugasila ako se ne bi negovala...
:up:

Nije mi jasno ovo `prava ljubav`?!

Ako nije prava onda nije ljubav zar ne?

ON: Verujem u ljubav. Uvek.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Suvise je blisavih primera oko mene (iz neposrednog okruzenja) da bih mogao da tvrdim da ne postoji... Tako da da. I BELIEVE!
Korisnikov avatar
By Khons
verujem u iskrena i cista osecanja. kako ce ta osecanja neko da nazove, njihova stvar
By Kragi
Za mene u definiciji ljubavi mora da stoji da je ona bezgranicna, iskrena... Naprosto mislim da ako nije tako onda to nije ljubav ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!