Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by queeria
E a sada malo o odgovornosti gej pravoslavaca za homofobične stavove SPC.

Ja kao nevernik patim zbog homofobičnih stavova SPC i njenih sveštenika, koji inspirišu razne nacističke, fašističke i klerikalno-desničarske organizacije.

Kao nevernik nemam jaku poziciju iz koje bih mogao da kritikujem stav SPC, kao što ga ima gej pravoslavac, ali kao što je poznato gej pravoslavci su gej u svoja četiri zida a pravoslavni su svuda.

Sve dok tolerišu i prećutkuju homofobične stavove svoje crkve, ja ih smatram delimično odgovornim za takav stav SPC. Počistite svoje dvorište, kad se već nalazite u tom dvorištu.
Obozavam generalizacije...

Ali naravno ne od ljudi koji ih se navodno gnusaju, a sa druge strane ih sami prave.

Crkva je organizam koji postoji 2000 godina i kroz nju su prosli mnogi i dobri, a i oni losi i zli. Medjutim, ni jedni ni drugi ne predstavljaju crkvu sami za sebe, jer crkva u svoje ime govori samo na jedan nacin, a to je preko sabora.

Dakle, domaci zadatak: pronadji saborsku odluku zbog koje ti, kao homoseksualac patis...

Homofobicni stavovi SPC NE postoje, jer ni jedan svestenik, episkop ili vernik nisu pozvani da govore u ime crkve.

A to sto u kanonima crkve postoje odluke da se homoseksualcima zabranjuje pricesce, kao uostalom i svim ostalim koji cine preljubu, dakle sex van braka i homoseksualci se ne razlikuju po kazni koju dobijaju zbob toga, to je zbog religijskog stava da sex sluzi produzenju vrste i nicem drugom. (O zadnjem je nebitno sta ja licno mislim)
By RuznaGlupaZla
Ja sam pravoslavne vjere.
Ja sam lezbejka.
Nemam nikakav problem da budem lezbejka pravoslavne vjere.
Sto smatram prihvatljivim za sebe licno iz pravoslavlja postujem, sto mi ne odgovara, ne prihvatam. Pa sve su to pisali ljudi kao i ja, od krvi i mesa, ne vjerujem da im je Bog to saptao na uvo (Bog za mene ionako nije onakav kakvog ga oni predstavljaju, sta, da ne trebam zamisljati mozda Boga onako kako su ga oni zamislili da izgleda)... e sad sto su oni pisali te kanone po svojim shvatanjima je njihova stvar i onih koji ih slijepo prate, ja nisam obavezna ispostovati to, niti cu se zbog izvjesnih neslaganja odreci pravoslavne vjere, jer ima mnogo toga sto ona obuhvata, sto mi se dopada i zbog cega isto kao sto volim sto sam lezbejka volim i sto sam pravoslavne vjere; da mi se neka druga vjera vise dopada promijenila bih je. Jednostavno su se ti ljudi nasli u poziciji da iznose svoja misljenja, koja su se uglavnom prihvatala kao dar s neba i sveto pravilo, ali za mene njihovo misljenje je jos uvijek samo njihovo misljenje, a moje misljenje je MOJE misljenje, i naravno da cu se pridrzavati svog, jer moj zivot zavisi upravo najvise od njega.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Alexandrus Magnus
...
A to sto u kanonima crkve postoje odluke da se homoseksualcima zabranjuje pricesce, kao uostalom i svim ostalim koji cine preljubu, dakle sex van braka i homoseksualci se ne razlikuju po kazni koju dobijaju zbob toga, to je zbog religijskog stava da sex sluzi produzenju vrste i nicem drugom. (O zadnjem je nebitno sta ja licno mislim)
Ovo sto si rekao znaci da su prema odlukama koje spominjes u grehu homoseksualci, kao i svi ostali koji imaju seks van braka ili seks u braku a da nisu cilj deca? I samim tim jedino nisu u grehu oni koji su u braku ali da imaju seks iskljucivo u svrhu dobijanja dece?
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by Dina
...
Ovo sto si rekao znaci da su prema odlukama koje spominjes u grehu homoseksualci, kao i svi ostali koji imaju seks van braka ili seks u braku a da nisu cilj deca? I samim tim jedino nisu u grehu oni koji su u braku ali da imaju seks iskljucivo u svrhu dobijanja dece?
Malo konfuzno formulisano, ali da, to je stav. A on se zasniva na Bozijoj zapovesti: radjajte se i mnozite i napunite zemlju...

Ne radi se o odlukama, jer govorimo o Svetom Pismu, koje je za vernike autoritet, nego o direktnoj zapovesti, kpja je u Svetom Pismu izrecena.

Iz te zapovesti su izvedeni kanoni koji propisuju sankcije za svako ponasanje kojim se zapovest ne postuje.

edit:

Ovo je profesionalni odgovor na pitanje, a ne i stav koji zastupam... Cisto da se ogradim od napada po tom pitanju :)
Korisnikov avatar
By Dina
Iz toga onda proizlazi da prema Svetom pismu, kanonima itd homoseksualci jesu u grehu ali je i najveci broj heteroseksualaca u grehu takodje, sem malog procenta ljudi koji seks imaju u braku i iskljucivo u svrhu dobijanja dece. Za sve ostale se takodje moze postaviti pitanje kako mire svoju veru i nacin zivota...
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Iz toga onda proizlazi da prema Svetom pismu, kanonima itd homoseksualci jesu u grehu ali je i najveci broj heteroseksualaca u grehu takodje, sem malog procenta ljudi koji seks imaju u braku i iskljucivo u svrhu dobijanja dece. Za sve ostale se takodje moze postaviti pitanje kako mire svoju veru i nacin zivota...
U danasnje vreme, da. Jer je u vreme pisanja kanona bila najnormalnija stvar da se sex upraznjava iskljucivo u braku. Pri tom ne mislim da je homosexsualaca bilo procentualno manje nego danas, nego da su heteroseksualci imali drugacije norme ponasanja, jer su ipak, priznaces, u vecini.

Slazem se sa time sto si napisala, ali to opet vazi samo za one: prvo, koji su vernici, a drugo, koji moraju nesto da mire u svom zivotu.

Ja ne vidim da nesto moram da mirim kod sebe, sto se toga tice, ja zivim u harmoniji.

Sto bi rekao jedan mudri stari kaludjer: Da znam da imam samo jeda greh, znao bih da sam nasao dusi mesto u raju.
Korisnikov avatar
By Dina
Aleksandrus Magnus,
Hvala :)

Pretpostavljala sam da je tako ali posto ti to mnogo bolje znas onda sam htela da nam pojasnis. Mislim da cesto ljudi nemaju pojma prvo sta crkvene knjige kazu a pricaju o tome, a drugo i kada imaju pricaju onako kako im odgovara... I onda se dodje u situaciju da niko ne zna o cemu se zapravo prica :lol: ili neko koristi neki argument protiv nekog drugog a da nema nikakvo pravo za to, tj kako ono bese, ne vidi brvno u svom oku a vidi trun u oku drugoga ;)
Korisnikov avatar
By Jonatan
Originally posted by Ulix
Originally posted by mili86
I smesno mi je generalizovati i pricati da je crkva homofobicna organizacija...
Mozda je smesno reci da su svi u crkvi obavezno homofobicni, ali je veoma realno reci da je crkva homofobicna organizacija, jer je njeno javno delovanje prema LGBT populaciji iskljucivo i bez izuzetka homofobicno.

Po mom misljenju pojedinci u svakoj temi o Crkvi prilazie sa prerasudama i svaka im cast za znanje o stvarima vezanim za Crkvu, ali se vidi da neki nemaju bas nekog kontakta sa onim sto se obicno zove ziva Crkva. Ako se ucenje Crkve zasniva na onome sto pise u Sv. Pismu i na onome sto nas uci Predanje koje je za Crkvu takodje Sveto, onda i ne znam kako se moze ocekivati od Crkve da kaze da je gay ok. A to sto ste ste se svi uhvatili za Obraz i ludog Zarka Gavrilovica samo govori o tome da postoji jaka zelja da se pljuje po Crkvi po svaku cenu, a daleko je od istine da Zarko Gavrilovic , Obraz i njima slicni predstavljaju Crkvu i govorei u njeno ime. Generalizovanje stvari je jako ruzna stvar, i cudi me da se tom metodom koriste pederske perjanice jer su takvima obicno usta puna demokratije gde svako ima pravo da kaze sta misli, ali koliko je to pravo licno, toliko je licno i to sta taj govori. A Crkva, barem pravoslavna, i pogotovio SPC, do sada nije donela nikava zvanicni akt, niti izjavu za javnost gde napada LGBT populaciju tako da je izjava da je njeno javno delovanje iskljucivo i bez izuzetka homofobno bez osnove, ali svakako je poslastica za dusu pisca tih reci.
Jednostavno, crkva je svoje stavove definisala u vreme kad homoseksualci nisu bili rado vidjeni ljudi...
Naravno. U duhu je pravoslavlja da nikad ne menja stavove, a ako ih menja, onda se vraca na neke predjasnje, starije stavove. Jer boze sacuvaj da ikada preispitamo neku donetu odluku. Stavovi su tu da se ne menjaju. Amin.

Sto se pravoslavlja tice bolje i da ostane na ovom stavu nego kao katolicka Crkva koja ovih dana vrsi hajku i to vrlo otvorenu povodom predloga da se usvoji rezolucija u UN o dekriminalizaciji homoseksualnosti.
Govoriti da crkva ima uticaj na drzavu kada je LGBT populacija je smesno, a jos smesnije je to govoriti u kontekstu drzave jer onda drzava pokazuje svoju nemoc, a crkva jacinu.
Govoriti da crkva ima uticaj na drzavu u Srbiji se zove opazanje ociglednog. Ni sadasnji predsednik ni predjasnji premijer ne mogu da prdnu, a da pre toga ne konsultuju pukovnika Radovica (za neupucene: episkop Amfilohije), pop se nalazi u odboru agencije za radiodifuziju, zaboga. Emisije o vaskolikom pravoslavlju se ne skidaju sa RTS-a, popovi su pod obavezno prisutni u svakoj diskusiji o Kosovu, a osobito onda kada se to tice politike. A da ne pominjemo kako smo svi bili primorani da preko postanskih markica placamo izgradnju one arhitektonske nakarade na Vracaru, umesto da smo davali pare za, recimo, izgradnju jos jedne dzamije ili katolicke crkve.

Pa sta ako pravoslavna Crkva u Srbiji i ima uticaja na drzavu? Vecina stanovnika se deklarise kao pravoslavna, ali pri tom se nikom ne zabranjuje da praktikuje svoju veru koja god bila, niti da bude nevernik. Ako vecina naroda ima najvise poverenja u Crkvu, sto da onda ta Crkva ne da svoje misljenje o nekim stvarima pa i ako su vezane za politiku. Ti se bojis popa u radiodifuznoj agenciji? Sto? Ako je on gradjanin ove zemlje sto nema pravo da bude clan jedne takve agencije? Kad su diskusije o Kosovu u pitanju jedina organizacija srpskog naroda koja je tamo ostala i koja ce izgleda jedina i ostati u buducnosti je bas Crkva i sto da onda neko iz Crkve ne kaze sta ima na temu Kosova? Teba da zovemo nekog katolickog popa iz SU npr koji nikad nije ni bio na Kosovu? Mislim da onaj koga se direktno neke stvari ticu ima pravo da o njima i odlucuje. A sto se tice markica-bas me interesuje koliko si ti licno pisama poslao na taj nacin? Ja sammislio da u poslednje vreme ogromna vecina ljudi koristi elektronsku postu i ne salje razglednice, dopisnice i pisma...Bavis se arhitekturom kada tako lako hram Sv. Save nazivas arhitektonskom nakaradom? Znam po cijem se projektu radi i znam sta se trazi kad je izgled jednog pravoslavnog hrama u pitanju tako da mislim da je ovo jos jedna izjava izrecena samo da je protiv Crkve pa makar bila i glupa, ali bas bih voleo da cujem koji su tvoji argumenti za nju.

Na stranu ona slina od coveka po imenu Zarko Gavrilovic, ali crkva itekako ima uticaja medju vernicima, i taj bi uticaj - da je to hriscanska crkva, a ne klerofasisticka korporacija - mogao biti usmeren ka promovisanju kulture tolerancije.

I Crkva svoj uticaj i vrsi na vernike, ali nisu svi koji se tako deklarisu vernici. Ako cemo vec tako-pravom verniku i ne treba niko da govori da treba voleti sve ljude, pa cak i neprijatelje, jer on sam to zna. Ali Crkva ipak podseca svoje stado na to. Druga je stvar sto ima onih koji hoce da su u stadu, ali uvek stoje pored ograde tora i nece nikad da udju u njega, ali se vama, posmatracima sa strane cini da su tu, mada nikada ne obracate paznju sa koje su strane ograde. Radi se o nijansama, ali su ipak izgleda one ovde bitne, jer se neke teorije ocigledno temelje na povrsnim informacijama. Tako da je Crkva u principu tolerantna, ali kazem, kad se gleda iz daljine ne vidi se dobro kao iz bliza, a ima onih koji uvek hoce da kazu nesto, a da nikad ne sagledaju stvari do kraja, nego samo onoliko koliko im odgovara.

Jedno javno izreceno " voli bliznjeg svog" u kontekstu LGBT populacije bi drasticno promenilo stanje stvari, uveren sam u to.
Ne prihvata mene crkva nego ja nju!
Jebes ga, potrebno je dvoje za tango.
Jeste. Crkva je uvek tu, a ja cu da plesem ako hocu. Ako necu, niko me ne tera. Niti bilo koga drugog.
Korisnikov avatar
By Jonatan
...
Malo konfuzno formulisano, ali da, to je stav. A on se zasniva na Bozijoj zapovesti: radjajte se i mnozite i napunite zemlju...

Ne radi se o odlukama, jer govorimo o Svetom Pismu, koje je za vernike autoritet, nego o direktnoj zapovesti, kpja je u Svetom Pismu izrecena.

Iz te zapovesti su izvedeni kanoni koji propisuju sankcije za svako ponasanje kojim se zapovest ne postuje.

edit:

Ovo je profesionalni odgovor na pitanje, a ne i stav koji zastupam... Cisto da se ogradim od napada po tom pitanju :)

A sad ja da kazem hehehe

Svaki sex van braka Crkva smatra za greh. Dakle, sex bilo koje vrste. Svaki sex u braku nije gresan. Jeste, ima ta varijanta sa produzenjem vrste i pravljenjem dece, ali isto tako pise u Sv. Pismu bas u vezi sexa kao savet supruznicima-ne zabranjujte se jedno drugom, osim po dogovoru :-)
Korisnikov avatar
By Jonatan
Originally posted by dungoll
@ mili, ajd čik reci svešteniku da si gej i da voliš da trpaš/se_trpaš u guzu ? :)

ljubav kao ljubav, nije pogrešno voleti bilo koga :) to stoji.

note. nisam pravoslavac, nisam vernik in faekt, a i da jesam bio bih - ješa (mamina linija i njene mame linija itd...)

Ja rekao na ispovesti svesteniku da sam gay i kad smo se ispricali na tu temu covek uopste nijednim gestom ili recju nije uradio nesto zbog cega bih se ja osecao lose, ponizeno, popljuvano....
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Slazem se sa Jonatanom i moram dodati jedno poredjenje:

crkva i oni koji je neprestano napadaju su kao i more i dete koje baca kamencice u njega...
By Ulix
crkva i oni koji je neprestano napadaju su kao i more i dete koje baca kamencice u njega...
Aha, crkva mu tu dodje beskrajna, velicanstvena i duboka, poput mora, a mi mali i beznacajni?

Vau. Kako metaforicno. Prosto da se covek strese od jeze.
By Ulix
Originally posted by Jonatan
@ mili, ajd čik reci svešteniku da si gej i da voliš da trpaš/se_trpaš u guzu ? :)

note. nisam pravoslavac, nisam vernik in faekt, a i da jesam bio bih - ješa (mamina linija i njene mame linija itd...)

Ja rekao na ispovesti svesteniku da sam gay i kad smo se ispricali na tu temu covek uopste nijednim gestom ili recju nije uradio nesto zbog cega bih se ja osecao lose, ponizeno, popljuvano....
Tvoj svestenik, naravno, ne mora biti homofobican. Ali jedna lasta ne cini prolece. :)
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Jos nisam cuo za neko BESKRAJNO more...

Ali ako tebe moje poredjenje asocira na ovo sto si izneo i smatras sebe mali i beznacajnim, slobodno dodji u crkvu, ona sve prihvata...

Poenta mog poredjenja je bila: Kao sto se more nece izliti da udavi bilo koje dete koje baci kamen u njega, tako i crkva prihvata i sve svoje najljuce protivnike kada se pokaju i shvate...
Korisnikov avatar
By Jonatan

Tvoj svestenik, naravno, ne mora biti homofobican. Ali jedna lasta ne cini prolece. :)

Ne znam samo jednog takvog, tako da jato lasta ipak cini prolece. Samo sto neko ko nema veze sa Crkvom nije ni u prilici da upozna takve.
By Ulix
slobodno dodji u crkvu, ona sve prihvata...
Osim ako si homoseksualac, naravno.

Ne, ne... cekaj: prihvata tebe crkva i tada, samo ne i tvoj greh.

:lol:
By Ulix
Ne znam samo jednog takvog, tako da jato lasta ipak cini prolece. Samo sto neko ko nema veze sa Crkvom nije ni u prilici da upozna takve.
Cudo jedno kako se svi ti gay friendly popovi nista ne pitaju - ne cujes ih na TV-u da brane gej prava, nema njihovih tekstova po novinama, ne daju intervjue, ne postaju vladike. :kosa:

Verujem da ih ima gay friendly - osobito ako su i sami gej :) - ali je pitanje onda sledece: zasto se samo oni homofobicni cuju u javnosti?
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
slobodno dodji u crkvu, ona sve prihvata...
Osim ako si homoseksualac, naravno.

Ne, ne... cekaj: prihvata tebe crkva i tada, samo ne i tvoj greh.

:lol:
Tacno tako, mrzi greh, a voli gresnika, mada takav stav ti je ocigledno stran...

Imam jedno licno pitanje:

Odakle tolika averzija prema crkvi? Da nisi bio mozda zlostavljan kao mali od strane nekog nevaljalog pope, a?

Doduse, ne znam kojoj denominaciji pripadas...
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Cudo jedno kako se svi ti gay friendly popovi nista ne pitaju - ne cujes ih na TV-u da brane gej prava, nema njihovih tekstova po novinama, ne daju intervjue, ne postaju vladike. :kosa:

Verujem da ih ima gay friendly - osobito ako su i sami gej :) - ali je pitanje onda sledece: zasto se samo oni homofobicni cuju u javnosti?

Ponovo zanimljiv stav..

Objasnio sam vec da glas bilo kojeg svestenika, episkopa ili vernika nije glas Crkve...

Crkva ima svoje zakone, koji su takvi vekovima i ako bi se neko, mimo sabora, usudio da im protivreci, naravno da bi pao pod osudu. Ali zar nije tako i kod gradjanskih zakona. Onaj zakon koji se ne stavi van snage je valjan...

Svestenici ne mogu postati episkopi... upoznaj se sa materijom o kojim govoris.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Kao sto se more nece izliti da udavi bilo koje dete koje baci kamen u njega, tako i crkva prihvata i sve svoje najljuce protivnike kada se pokaju i shvate...
:smug: :roll: :doh:
By Ulix

Tacno tako, mrzi greh, a voli gresnika, mada takav stav ti je ocigledno stran...
Takav stav je meni stran, jer je licemeran. To je kao kad se autujes mami, a ona kaze: volim te jer si moj sin, ali hajde da se pretvaramo da nisi homoseksualac da bih te i dalje volela.

Hvala lepo. Ali ako me prihvatas - prihvatas ceo paket.

Odakle tolika averzija prema crkvi
Crkvu ne volim jer je konkretno kod nas ona uspela da za poslednjih dvadesetak godina napravi nepopravljivu stetu - bila je (i jos uvek je) nosilac srpskog nacionalizma koji je u ogromnoj vecini odgovoran za sve sto se dogodilo devedesetih, a sada se toliko infiltrirala u sve drustvene strukture, da se na njene antisemitisticke, fasisticke i dr. ispade gleda sa neskrivenim odobravanjem.

Svaka crkva koja je stitila Pahomija, koja je blagosiljala vojnike koji su isli da kolju decu i ubijaju zene, i ciji je deo Zarko Gavrilovic, ne moze dobiti i ne zasluzuje nicije postovanje.
Ateista sam. Ne pripadam nikakvoj denominaciji.
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by bananica
Kao sto se more nece izliti da udavi bilo koje dete koje baci kamen u njega, tako i crkva prihvata i sve svoje najljuce protivnike kada se pokaju i shvate...
Da, mila, to se zove poredjenje... mozda ti je apstraktno sada, ali ne sumnjam da ce ti se kasnije otvoriti oci...:happysmoke:
By Ulix
Objasnio sam vec da glas bilo kojeg svestenika, episkopa ili vernika nije glas Crkve...
Posto niko nije ovlascen da govori u ime crkve, dakle, mi mozemo o njoj da zakljucujemo samo na osnovu toga sta njena ispostava radi.l

A sta njena ispostava radi?

Predvodi navijace da tuku homoseksualce.

Ko je ovlascen da govori u ime crkve?
Crkva ima svoje zakone, koji su takvi vekovima i ako bi se neko, mimo sabora, usudio da im protivreci, naravno da bi pao pod osudu. Ali zar nije tako i kod gradjanskih zakona. Onaj zakon koji se ne stavi van snage je valjan...
Zakoni se menjaju, to je jedino normalno. Jednom donet, zakon nece vaziti zauvek. Isto tako je vreme i za crkvu da se menja, da se liberalizuje.
Svestenici ne mogu postati episkopi... upoznaj se sa materijom o kojim govoris.
Zabole me bas, da 'prostis. :giggle:

Poenta uopste nije u tome, vec u sledecem: ako u crkvi postoji toliko divnih ljudi koji ne osudjuju homoseksualnost i koji veruju u jednaka prava za sve, koji veruju u toleranciji, itd. kako to da ih nikad ne cujemo i ne vidimo?

Koncentrisi se na objasnjavanje tog problemcica, umesto svestenicke hijerarhije.
By Ulix
Da, mila, to se zove poredjenje... mozda ti je apstraktno sada, ali ne sumnjam da ce ti se kasnije otvoriti oci... :happysmoke:
off

Da budem i ja malo lican: jeste li se vas dvojica to posvadjali?

Ako me secanje dobro sluzi, silno ste se voleli.
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus

Takav stav je meni stran, jer je licemeran. To je kao kad se autujes mami, a ona kaze: volim te jer si moj sin, ali hajde da se pretvaramo da nisi homoseksualac da bih te i dalje volela.

Hvala lepo. Ali ako me prihvatas - prihvatas ceo paket.

Odakle tolika averzija prema crkvi
Crkvu ne volim jer je konkretno kod nas ona uspela da za poslednjih dvadesetak godina napravi nepopravljivu stetu - bila je (i jos uvek je) nosilac srpskog nacionalizma koji je u ogromnoj vecini odgovoran za sve sto se dogodilo devedesetih, a sada se toliko infiltrirala u sve drustvene strukture, da se na njene antisemitisticke, fasisticke i dr. ispade gleda sa neskrivenim odobravanjem.

Svaka crkva koja je stitila Pahomija, koja je blagosiljala vojnike koji su isli da kolju decu i ubijaju zene, i ciji je deo Zarko Gavrilovic, ne moze dobiti i ne zasluzuje nicije postovanje.
Ateista sam. Ne pripadam nikakvoj denominaciji.

Stav: voleti gresnika, a mrzeti greh nije licemeran, osim ako ga gledas samo iz svog ugla.

Pokusaj ovako: greh je ubistvo, a gresnik je ubica, po tebi treba uzeti sve u paketu?!?

I dalje ne citas sta pisem: stav bilo kojeg clana Crkve, nije i zvanicni stav Crkve...

Tako da Gavrilovic, kojeg svi toliko pominjete, je primio kaznu za svoja dela...

A ti sam kazes da jedna lasta ne cini prolece, tako da Zarkove izjave mogu da se okace macku o rep...

Poslednji odgovor sam i ocekivao...

Samo, znas li sta znaci biti ateista?

Ti uporno dokazujes da nisi Ateista nego ANTIteista, sto je ogromna razlika.

To sto si ti odabrao da budes, ne govori u kakvom si okruzenju i kojoj dominantnoj denominaciji odrastao i bio vaspitavan. Mozes mozda tvrditi da su i tvoji roditelji ateisti, ali si sigurno imao neku baku koja je bila vernica i koja te je necim usmerila na neku stranu. Ako se problem ovako sagleda, odgovor se sam namece...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Da, mila, to se zove poredjenje... mozda ti je apstraktno sada, ali ne sumnjam da ce ti se kasnije otvoriti oci... :happysmoke:
off

Da budem i ja malo lican: jeste li se vas dvojica to posvadjali?

Ako me secanje dobro sluzi, silno ste se voleli.

ne, mi se samo prepucavamo preko foruma. Posto sad ne zivimo vise zajedno, konacno nase prekucavanje preko foruma ima smisla:D
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Da dodam:

Ponovicu se:

Dok Crkva ne donese zvanica stav o necemu, NIKO ne govori u njeno ime...

Zasto svi imaju ideju da Crkva TREBA da se liberalizuje?!

Crkva je tu, otvorena za sve, ko hoce da pridje, bice prihvacen... Vrlo prosto...

Niko od svestenika, kakva god bila njihova licna misljenja, ne mogu da ih iznose u ime Crkve, tako da ni homofobi ni oni koji to nisu o tome ne govore. O Gavrilovicu sam vec rekao.

Ova pitanja o tome koliko se volimo ili ne volimo, znace sta?
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus

ne, mi se samo prepucavamo preko foruma. Posto sad ne zivimo vise zajedno, konacno nase prekucavanje preko foruma ima smisla:D
volim i ja tebe :*
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!