E, ovako, veliki sam fan serijala i jedan mi je od najoriginalnijh posle Gospodara i Ambera. Tocak vremena me je pomalo razocarao posle Ponovorodjenog zmaja, zato sto se Dzordan previse razvodnio. Na zalost, cini mi se da sam tu tendenciju primetio i u Gozbi za vrane i mogu samo da se
da to nije tako...
Zasto mi je jedan od omiljenih - pa upravo zbog stvari zbog kojih ga vecina kritikuje. Meni su skroz OK sve te spletke i intrige i to sto se magija tek diskretno provlaci, ali cini mi se da je ima sve vise vremenom. Konacno ATIPICAN SERIJAL EP koji je izvan svakog sablona... Da ne pricam o dubini kojom su likovi opisani i totalnom nepredvidivoscu. Ja ZAISTA ne znam sta ce sledece desiti i to znatno povecava uzivanje. Definitivno sam kupljen
.
Likovi - omiljeni su mi Tirion (isao sam na chat sa tim nick-om, i kad objasnim ljudima da je to tamo neki ruzni kepec iz serijala EP, obavezno dobijem zabrinuto pitanje tipa "A ti se sa njim identifikujes zato sto...?"
), Deneris, Arja, zanimljivi Varis i onaj lord od luka, ne mogu da se setim kako se zove...
Takodje ne mogu da verujem da NIKO, ali NIKO nije pomenuo lorda Peltira (Maloprstic). Kakav je to lik
. Fenomenalno beskrupulozan i cinican
.
Sansa, Kejtlin i Edard me nerviraju. Sansa zato sto je glupacica, Kejtlin smori kukanjem (mada nije da nije imala razloga) i "sve moralno i po pravilima Edard" (zato je i nastradao, previse je bio dobar za politku). Sesrsei mi je smesna i za zaljenje, misli da je opasan igrac, a u principu je kokoska. Tivin mi je cisto zlo
!
Pending-For-A-Bending
Sto se tice Filozofske Fantastike - omiljen mi Zelaznijev serijal o Amberu *ali samo prvih pet knjiga)
Slazem se. Ostatak ima par simpaticnih ideja, ali to vise nije to.
Machkodlak
Najinteresantnija stvar mi je, sto je martin uspeo da docara likove tako da ja imam utisak da uzivo poznajem svakog od njih. Majke mi osecam se kao da sam pio kafu sa njima
Da, dubine i nijanse sa kojima ih je opisao... Fascinantno. I ne pate od sindroma crno-belih ljudi, podele na dobre i lose momke, od cega ostali serijali ep. fantastike obicno pate.
Machkodlak
Joj ja bi o ovom seijalu i serijalu "Tocak vremena" mogao da pricam po ceo dan i noc
Pocni
.
Machkodlak
A i Deneris se stalno vraca u svoje misli kako je Egon osvajac dosao sa svoje dve zene (a obe su mu bile sestre). A za drugog njenog rodjaka necu da ti otkrivam nece biti toliko zanimljivo dok budes citao
Interesantna teorija. Nije mi prosla kroz um. A ko bi bio drugi rodjak (procitao sam i Gozbu za vrane tako da mi nece biti spoiler
)?
Clockwork Orange
Meni je bezveze sto je Igrit umrla, ali nisam mogao ni da se nadam da ce biti drugacije.. :-l
Ko to bese
? Davno sam citao...
NOX