Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Cistokrvni ateita... Nije to zato sto crkva osporava moju seksualnost, nego zato sto se religija u potpunosti razilazi sa logikom. Biblija je tako dvodimenzionalna knjiga prepuna nedoizgradjenih likova. Ako nekada odlucim da verujem u bajke, verovacu u bajke brace Grimm. One su bas lepe :andjelak:
By vaga-strelac
nisam ali sam sklon agnosticizmu...
da sam u avionu i da pocne da pada ja bih se definitivno "nekome" molio da me spasi i da ne poginem sto potvrdjuje da nisam ateista.
ali...srecan bozic 25.decembra...7.januara i k.bajram 20.decembra...
Korisnikov avatar
By Xs
Nisam hriscanin!
:djavo:
Korisnikov avatar
By Starman
Jesam. Pastafarijanac.
Crkva Leteceg Spageti Monstruma
(Flying Spaghetti Monster)
I was touched by his noodly appendage :astral2:
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Nisam vernik i mislim da ne postoji veza sa tim shto su gay ljudi vecinom ateisti..
Uopshte, meni smeta chinjenica da ceo svet zivi po normama i pravilima koje su ljudi sami doneli.
Radi sopstvene koristi.
Religija mi je iz nekog ugla jako privlachna, ali ipak najvishe obracam paznju na arhitekturu i verodostojnost dela..
Mistika katedrala, uopshte chitava atmosfera, kroz koju se provlache sve zrtve vere.. To odista volim da osetim.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by ghost
Evo ponukan uglavnom vise-manje negativnim stavovima o smrti Pape otvorih ovu anketu.
Dakle ima li ljudi koji se osjecaju kao vjernici i zive tu vjeru(bez obzira koju).
Cini li vam se da nije bas populrno biti vjernik u gay krugovima?
Vishe sam neki skeptik... Ono, kao ima necheg tamo, ali ne znam shta je i kako to dokazati...
Korisnikov avatar
By Andjeo_Sa_Greškom
Da li je potrebno da non stop visim po Crkvi da bih dokazao da sam vernik?Jesam vernik,ali smatram da covek tu veru pre svega treba nositi u sebi.Jedino u sta u poslednje vreme sve manje verujem jesu svestenici a pogotovu lokalni popovi koji dok sluze parastos na groblju jednim okom merkaju praseci but...
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Starman
Jesam. Pastafarijanac.
Crkva Leteceg Spageti Monstruma
(Flying Spaghetti Monster)
I was touched by his noodly appendage :astral2:

he he he :D

me 2

we need more pirates in here!!!!
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
:lol:
Taoism: Shit Happens.
Hare Khrishna: Shit Happens Rama Rama Ding Ding.
Hinduism: This Shit Happened Before.
Islam: If Shit Happens, Take A Hostage.
Zen: What Is The Sound Of The Shit Happening?
Buddhism: When Shit Happens, Is It Really Shit?
Confucianism: Confucius Say, “Shit Happens”.
7ht Day Adventist: Shit Happens On Saturdays.
Protestantism: Shit Won’t Happen If I Work Harder.
Catholicism: If Shit Happens, I Deserve It.
Jehovah’s Witness: Knock, Knock, “Shit Happens”.
Unitarian: What Is This Shit?
Mormon: Shit Happens Again & Again & Again.
Judaism: Why Does This Shit Always Happen To Me?
Rastafarianism: Let’s Smoke This Shit.
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by E.c.h.o...

:smeh:
Korisnikov avatar
By Ralph Wiggum
Ja sam agnostik ateista.Ne znam da li bog postoji a ne mogu da dokazem ni da ne postoji, ali na osnovu svega sto sam procitao i saznao zakljucio sam da je izuzetno nelogicno i malo verovatno tako da sam (dok se ne dokaze suprotno :P ) nevernik u bilo koje bogove ili bozanstva.Ne treba mi vodja. :D
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Vernik sem - pripadnik Rimo Katoliške cerkve. Na podlagi lastne odločitve.

Ne maram in preprosto ne razumem ljudi, ki zgolj zaradi tega ker so geji, iz principa ne prenesejo cerkve. Vprašam se - kaj pa vem cerkev (konkretno) želi slabega? So koga v zadnjih sto letih obesili - ubili v imenu inštitucije, ker je homoseksualec?
Najbrž ne. Enako kot ostale inštitucije (in nenazadnje religije) tudi Cerkev zastopa svoja mnenja - a vedno zgolj na papirju, konkretnih ukrepov proti "drugačnim" seveda ni.

Čudim se, da je Rimo Katoliška cerkev vredna tolikšnih obsodb. Sprašujem se, zakaj se ljudje ne ozrejo malce širše in opazijo "religij", kot je naprimer islam, kjer je vsak 5% drugačen od sivega povprečja, obsojen na smrt mimo vseh sodnih procesov, ipd. Žalostno.
Korisnikov avatar
By Calypso
Ateistkinja, sto ne iskljucuje da mogu biti vernica! Ja verujem u sebe! :smug:

:skorpija:
Korisnikov avatar
By Dzi
verujem u sebe..i ono sto me okruzuje....
Korisnikov avatar
By Azdaja
Jesam - imam mnogo razloga za to..ne bi sad o tome...:)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by SloveniaBoy
Vernik sem - pripadnik Rimo Katoliške cerkve. Na podlagi lastne odločitve.

Ne maram in preprosto ne razumem ljudi, ki zgolj zaradi tega ker so geji, iz principa ne prenesejo cerkve. Vprašam se - kaj pa vem cerkev (konkretno) želi slabega? So koga v zadnjih sto letih obesili - ubili v imenu inštitucije, ker je homoseksualec?
Najbrž ne. Enako kot ostale inštitucije (in nenazadnje religije) tudi Cerkev zastopa svoja mnenja - a vedno zgolj na papirju, konkretnih ukrepov proti "drugačnim" seveda ni.

Čudim se, da je Rimo Katoliška cerkev vredna tolikšnih obsodb. Sprašujem se, zakaj se ljudje ne ozrejo malce širše in opazijo "religij", kot je naprimer islam, kjer je vsak 5% drugačen od sivega povprečja, obsojen na smrt mimo vseh sodnih procesov, ipd. Žalostno.
a?
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by E.c.h.o...
Taoism: Shit Happens.
Hare Khrishna: Shit Happens Rama Rama Ding Ding.
Hinduism: This Shit Happened Before.
Islam: If Shit Happens, Take A Hostage.
Zen: What Is The Sound Of The Shit Happening?
Buddhism: When Shit Happens, Is It Really Shit?
Confucianism: Confucius Say, “Shit Happens”.
7ht Day Adventist: Shit Happens On Saturdays.
Protestantism: Shit Won’t Happen If I Work Harder.
Catholicism: If Shit Happens, I Deserve It.
Unitarian: What Is This Shit?
Mormon: Shit Happens Again & Again & Again.
Judaism: Why Does This Shit Always Happen To Me?
Rastafarianism: Let’s Smoke This Shit.
:radosnice: :smeh:

@tema
"I don't hold with paddlin' with the occult," said Granny firmly. "Once you start paddlin' with the occult you start believing in spirits, and when you start believing in spirits you start believing in demons, and then before you know where you are you're believing in gods. And then you're in trouble."

"But all them things exist,," said Nanny Ogg.

"That's no call to go around believing in them. It only encourages 'em."

:namig2:
By Simor
Rimokatoličko-luteransko-kalvinistički agnostik

:hvala:
Korisnikov avatar
By Island
poluateist, verujem da se dobro dobrim vraca, i to je neko verovanje. Crkve, dzamije, sinagoge i ostale objekte tog tipa volim razgledati ili ih fotografisati. Postujem ljude koji se mole u njima. Neke stvari su mi degutantne i nehigijenske, poput ljubljenja ikona, dovrataka, pricest i slicno. Svestenike necu komentarisati. Interesuju me neke religije i obredi na dalekom istoku ili u Islamu, ali ono cisto kao drustvene pojave. Ne volim sto je u pravoslavnim crkvama unutrasnjost obicno u polumraku, niska temperatura, kamen... kao u tamnicama. Ja bih crkve napunio cvecem i mestima za sedenje. Manastiri su mi super, kao neke mini komune otcepljene od sveta. Udaljih se od teme...
Korisnikov avatar
By HPLC
NE!

Religija je mnogo-moral je univerzalan. Sem toga, ako Bog i postoji, prvi bi bojkotovao crkvu, popove i sve to djuture... Verovatno bi rekao da njemu ne trebaju advokati i atasei da bi postojao.
Korisnikov avatar
By Myto
Vernik sam, hriscanin i pravoslavac...a u gay krugovima uglavnom nije popularno biti vernik, kao ni obrnuto.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Recimo da jesam...

Ali popove i predstavnike bilo koje crkve ne mogu da smislim ! :barf:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!