Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Odvratno!
Mars bre! :smeh:
Meni u inat si to rekao :shamar:
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Meni je bezveze sto je Igrit umrla, ali nisam mogao ni da se nadam da ce biti drugacije.. :-l
Ima nesto sto mi nije jasno.. Trgovac robljem u Astaporu je imao 8000 ratnika, mogao je bez problema da udje na galije koje pripadaju Deneris, da pobije nju i Dotrake, i da ukrade robu i zmajeve. Ne znam zasto to nije uradio. Nekako mi je bilo ocigledno sta ce Deneris uraditi (kada je na trgu naredila evnusima da pobiju astaporsku vojsku i trgovce robljem)
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Clockwork Orange
Meni je bezveze sto je Igrit umrla, ali nisam mogao ni da se nadam da ce biti drugacije.. :-l
Ima nesto sto mi nije jasno.. Trgovac robljem u Astaporu je imao 8000 ratnika, mogao je bez problema da udje na galije koje pripadaju Deneris, da pobije nju i Dotrake, i da ukrade robu i zmajeve. Ne znam zasto to nije uradio. Nekako mi je bilo ocigledno sta ce Deneris uraditi (kada je na trgu naredila evnusima da pobiju astaporsku vojsku i trgovce robljem)
Pa Ingrit je morala da umre da bi se Deneris naknadno kresnula sa Dzonom :trep:
Nije hteo da je napadne verovatno zbog ugleda. Znas to bi se lako proculo. Da li bi neko posle smeo da dodje da kupi neukaljane? Ipak je on bio kao neki trgovac "profesionalac" :shmi:
A i mislim da je martin ukrao lik Ingrit iz one spanske serije, nisam siguran kako se zove. U pitanju je serija sa nekim plesom i nije TV novela(latino americko sranje). Obrati paznju na to ako si ikada gledao ovu seriju sa plesom. Kakav lik :smeh:
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
I ja vidim Dzona Sneznog i Deni Targarjen zajedno, led i vatra, oko toga se vrti pricha. ;)
Mislim da znam na koju seriju mislis, ali ne znam koja je Igrit. Mada sumnjam da je Martin odatle uzeo neku ideju :D
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Clockwork Orange
I ja vidim Dzona Sneznog i Deni Targarjen zajedno, led i vatra, oko toga se vrti pricha. ;)
Ali Snezni ima targarjenske krvi :trep: i mucenik se kroz celu knjigu dvoumi oko necega :shrug:
Sta mislis da li ce prevagnuti Led ili Vatra? :evil:
ja opet OGOVARAM likove :doh:
2008-11-12
HBO Orders Song Of Ice and Fire Pilot

Fans of the George R.R. Martin series A Song of Ice & Fire might be interested to know that HBO is planning to adapt the novels into a TV series. The fantasy series starts with A Game of Thrones and that’s presumably where the series would start off as well.

According to The Hollywood Reporter, A Game of Thrones is set to be exec-produced by David Benioff, D.B. Weiss and Guymon Cassidy. As novels are all set firmly in the fantasy genre (think castles and dragons), it’s to be expected that the budget for this series could be a factor. Though Weiss says “It's not a story with a million orcs charging across the plains. The most expensive effects are creature effects, and there's not much of that.”

If HBO were to give this adaptation of the series a fighting chance, the producers hope to stretch each novel out over the course of a season. Having not read this series, it’s hard to be enthusiastic about this specific adaptation but as a fan of some other series, (Harry Potter among them), I’m very eager to see if this project actually works out. Using Harry Potter as an example, I doubt I’m alone in feeling constantly disappointed by how condensed and abridged the story is in the film adaptations of the novels. I’ve often wondered if it might have been better for Rowling’s series to have been adapted to the small screen, trading some of the big-budget effects for the more fleshed out adaptation of the characters and story. If HBO does give Thrones a chance to go to series after the pilot order (there are 10 other pilots in contention for series orders right now), it’ll be interesting to see how fans of the series react to the TV adaptation.

:yay:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
E, ovako, veliki sam fan serijala i jedan mi je od najoriginalnijh posle Gospodara i Ambera. Tocak vremena me je pomalo razocarao posle Ponovorodjenog zmaja, zato sto se Dzordan previse razvodnio. Na zalost, cini mi se da sam tu tendenciju primetio i u Gozbi za vrane i mogu samo da se :molise: da to nije tako...
Zasto mi je jedan od omiljenih - pa upravo zbog stvari zbog kojih ga vecina kritikuje. Meni su skroz OK sve te spletke i intrige i to sto se magija tek diskretno provlaci, ali cini mi se da je ima sve vise vremenom. Konacno ATIPICAN SERIJAL EP koji je izvan svakog sablona... Da ne pricam o dubini kojom su likovi opisani i totalnom nepredvidivoscu. Ja ZAISTA ne znam sta ce sledece desiti i to znatno povecava uzivanje. Definitivno sam kupljen :love: :hail: .
Likovi - omiljeni su mi Tirion (isao sam na chat sa tim nick-om, i kad objasnim ljudima da je to tamo neki ruzni kepec iz serijala EP, obavezno dobijem zabrinuto pitanje tipa "A ti se sa njim identifikujes zato sto...?" :D ), Deneris, Arja, zanimljivi Varis i onaj lord od luka, ne mogu da se setim kako se zove...
Takodje ne mogu da verujem da NIKO, ali NIKO nije pomenuo lorda Peltira (Maloprstic). Kakav je to lik :hail: . Fenomenalno beskrupulozan i cinican :love: .
Sansa, Kejtlin i Edard me nerviraju. Sansa zato sto je glupacica, Kejtlin smori kukanjem (mada nije da nije imala razloga) i "sve moralno i po pravilima Edard" (zato je i nastradao, previse je bio dobar za politku). Sesrsei mi je smesna i za zaljenje, misli da je opasan igrac, a u principu je kokoska. Tivin mi je cisto zlo :wow: !
Pending-For-A-Bending
Sto se tice Filozofske Fantastike - omiljen mi Zelaznijev serijal o Amberu *ali samo prvih pet knjiga)
Slazem se. Ostatak ima par simpaticnih ideja, ali to vise nije to.
Machkodlak
Najinteresantnija stvar mi je, sto je martin uspeo da docara likove tako da ja imam utisak da uzivo poznajem svakog od njih. Majke mi osecam se kao da sam pio kafu sa njima :ozbiljan:
Da, dubine i nijanse sa kojima ih je opisao... Fascinantno. I ne pate od sindroma crno-belih ljudi, podele na dobre i lose momke, od cega ostali serijali ep. fantastike obicno pate.
Machkodlak
Joj ja bi o ovom seijalu i serijalu "Tocak vremena" mogao da pricam po ceo dan i noc :trep:
Pocni :trep: :trep: :trep: .
Machkodlak
A i Deneris se stalno vraca u svoje misli kako je Egon osvajac dosao sa svoje dve zene (a obe su mu bile sestre). A za drugog njenog rodjaka necu da ti otkrivam nece biti toliko zanimljivo dok budes citao :D
Interesantna teorija. Nije mi prosla kroz um. A ko bi bio drugi rodjak (procitao sam i Gozbu za vrane tako da mi nece biti spoiler :wink: )?
Clockwork Orange
Ko to bese :puzzle: ? Davno sam citao...

:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Igrit je devojka sa severa, divljanka. Bila je sa Sneznim i poginula prilikom napada njenog naroda na Zid.
A sto se tiche ovog rodjaka Deneris Targarjen, mislim da Mackodlak misli na Emona (valjda se tako zove).
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Pa, da ali ja mislim da je Machak mislio na potpunu analogiju izmedju Deneris i i onog prvog Targarjena. Znaci u prvom slucaju, on i njegove 2 sestre kao njegove zene, a u drugom, jelte Deneris i dva muza, po mogucstvu brata... Cisto sumnjam da ce da se udaje za Emona :wink: .
Btw. dokle si ti dosao u citanju? Da ne pravim spoilere ako ne moram :D .
NOX
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Aha, da, verovatno je mislio na to. Troglavi zmaj. ;)
Procitao sam sva 4 dela.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Nocturnal
E, ovako, veliki sam fan serijala i jedan mi je od najoriginalnijh posle Gospodara i Ambera. Tocak vremena me je pomalo razocarao posle Ponovorodjenog zmaja, zato sto se Dzordan previse razvodnio. Na zalost, cini mi se da sam tu tendenciju primetio i u Gozbi za vrane i mogu samo da se :molise: da to nije tako...
Jeste smorio sa Dolaskom senke (knjiga posle Ponovorodjenog zmaja), mada je ublazio dosadu deo sa Perinom. Ima tema o Dzordanu pa o njoj mozemo da nastavimo diskusiju :shmi:
Da ne pricam o dubini kojom su likovi opisani i totalnom nepredvidivoscu. Ja ZAISTA ne znam sta ce sledece desiti i to znatno povecava uzivanje. Definitivno sam kupljen :love: :hail: .
Mislim da bi i to moglo da se provali kada bi smo znali tacan intezitet Martinove ironije u romanu.
Likovi - omiljeni su mi Tirion (isao sam na chat sa tim nick-om, i kad objasnim ljudima da je to tamo neki ruzni kepec iz serijala EP, obavezno dobijem zabrinuto pitanje tipa "A ti se sa njim identifikujes zato sto...?" :D ), Deneris, Arja, zanimljivi Varis i onaj lord od luka, ne mogu da se setim kako se zove...
koji bre lord od luka? :puzzle:
Da ti ne igras slucajno browser igrice? :shmi:
Takodje ne mogu da verujem da NIKO, ali NIKO nije pomenuo lorda Peltira (Maloprstic). Kakav je to lik :hail: . Fenomenalno beskrupulozan i cinican :love: .
Da zaista je interesantan lik :D nisam ni provalio da ga nisam pomenuo :D
Doduse vecina likova je zanimljiva na svoj nacin i o svakom bi moglo da se pise skoro neiscrpno. Zaista mi se dopalo njegovo nametanje istine u koju niko na kraju ne poveruje. Super je.
Sansa zato sto je glupacica,
Meni je ona tako divna slatka i nevina, ja bi je stitio od svega :mazi: ona je pocela da razmislja tek kada je Maloprsticu pala u sake. Ne znam zasto ali ja nju strasno gotivim i mastam da ce ona imati sokola kao sto njena braca i sestra imaju vukove.
Kejtlin smori kukanjem (mada nije da nije imala razloga) i
Definitivno najironicniji lik u knjizi. Taman posmislis sa crvenom svadbom njene patnje su zavrsene kad ono :shok:
"sve moralno i po pravilima Edard" (zato je i nastradao, previse je bio dobar za politku).
Lepo poredjenje napravio je Maloprstic. Krio se iza svoje casti koja mu je bila oklop a nije svestan koliko mu je taj oklop smetao da se krece i povlaci precizne poteze.
Sesrsei mi je smesna i za zaljenje, misli da je opasan igrac, a u principu je kokoska. Tivin mi je cisto zlo :wow: !
Ja je razumem, zamisli da um poput Tivina Lanistera (kakav je ona imala) bude ceo zivot ugnjetavan i ponizavan, prvo od strane svoje porodice, pa onda od muza da bi na kraju uspela da pobedi sve i dobije presto. Naravno da su joj slava i vlast udarili u glavu, mislim, ko me nebi posle takvog zivota. Ima i gorih likova od Tivina.
Machkodlak
A i Deneris se stalno vraca u svoje misli kako je Egon osvajac dosao sa svoje dve zene (a obe su mu bile sestre). A za drugog njenog rodjaka necu da ti otkrivam nece biti toliko zanimljivo dok budes citao :D
Interesantna teorija. Nije mi prosla kroz um. A ko bi bio drugi rodjak (procitao sam i Gozbu za vrane tako da mi nece biti spoiler :wink: )?
Seti se dorne i njihovih princeva sa ljubicastim ovima :D Oni su se najvise mesali sa Targarjenima. Cak u jednom momentu onaj princ kaze svojoj cerki da joj je brat otisao u slobodne gradove da zaprosi Deneris :D
Clockwork Orange
Ko to bese :puzzle: ? Davno sam citao...

NOX
Ona sto se pamprcila sa Dzonom iza zida :shmi:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Machkodlak
Jeste smorio sa Dolaskom senke (knjiga posle Ponovorodjenog zmaja), mada je ublazio dosadu deo sa Perinom. Ima tema o Dzordanu pa o njoj mozemo da nastavimo diskusiju :shmi:
Ali ne samo ta, mislim svaka posle nje (Nebeski oganj, Gospodar haosa, Kruna maceva). Od Dolaska senke je poceo tako da pise, posle je samo nastavio. Videh ja i temu o Dzordanu, ali nekako ste je ti i Mr. Ja skroz prisvojli, pa bih imao osecaj kao da upadam usred privatnog razgovora koji je javan :D .
koji bre lord od luka? :puzzle:
Da ti ne igras slucajno browser igrice? :shmi:
Ma onaj Stanisov, krijumcar. Onaj sto je od obicnog coveka postao lord. Prijaju mi njegova razmisljanja, skroz je na zemlji.
Sta su browser igrice :puzzle: ?
Lepo poredjenje jenapravio Maloprstic. Krio se iza svoje casti koja mu je bila oklop a nije svestan koliko mu je taj oklop smetao da se krece i povlaci precizne poteze.
Pa ne slazem se da se krio. On jednostvno nije pokvaren kao oni i moralan je i zato je zavrsio kao sto je zavrsio. Moralni politicar ili ti Edard Stark, oksimoron :) .
Definitivno najironicniji lik u knjizi. Taman posmislis sa crvenom svadbom njene patnje su zavrsene kad ono :shok:
Sad samo da je zalis... Nadam se da je B. prezivela susret sa njom :molise:
Ima i gorih likova od Tivina.
Ko npr. :puzzle: ? On mi je bas ono, gad do srzi.
Seti se dorne i njihovih princeva sa ljubicastim ovima :D Oni su se najvise mesali sa Targarjenima. Cak u jednom momentu onaj princ kaze svojoj cerki da joj je brat otisao u slobodne gradove da zaprosi Deneris :D
Secam se da su joj poslali izaslanstvo (kao i mnogi), ali sam zaboravio to sa mesanjem i ljubicaste oci... E, a kako je bese Semvel zavrsio? Jel i on bese na nekom putovanju, poslat da se susretne sa njom ili je i dalje u Citadeli? Zaboravih, ipak sam ja to citao pre 3 godine :D ...
Ali, pamprcila :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...

NOX
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Ko je Alhemicar?
I gde je otisao Varis? U Bravos? Imam neki predosecaj da ce se Varis pojaviti u 5.delu kao novi lik, i da ce se tek vremenom otkriti da je to on. Bilo bi zanimljivo da on bude POW lik, pod drugim imenom.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Kakvi ste vi spojleri...apsolutno vise ne citam temu dok ne zavrsim sa poslednjom knjigom.
By Storm
Ja sam pročitao prve dve knjige i sada pravim pauzu.

Još uvek nemam konačno mišljenje o serijalu. Ponekad je sve suviše surovo tako da imam izvesnu distancu prema knjizi. A ponekad je sve tako fantastično i precizno da se oduševim.
Videćemo, trebalo bi još tri knjige da izađu. To je još koliko - 6-8 godina?

Anyway, Tirion je najbolji i najoriginalniji lik.
Džon Snežni i sva dešavanja oko Zida su mi najzanimljivija.
Brenovi snovi su isto odlični.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ali ne samo ta, mislim svaka posle nje (Nebeski oganj, Gospodar haosa, Kruna maceva). Od Dolaska senke je poceo tako da pise, posle je samo nastavio. Videh ja i temu o Dzordanu, ali nekako ste je ti i Mr. Ja skroz prisvojli, pa bih imao osecaj kao da upadam usred privatnog razgovora koji je javan :D .
Ne brini ti nista slobodno dodji :D ionako nemamo sta vise da kazemo :D
Ma onaj Stanisov, krijumcar. Onaj sto je od obicnog coveka postao lord. Prijaju mi njegova razmisljanja, skroz je na zemlji.
Sta su browser igrice :puzzle: ?

Evo ti jedna browser igrica pa vidi sam, ja sam malo glup za te stvari pa ne bih da se ispaljujem :shmi:
http://ba.battle-knight.org
Joj on je meni malo dosadan :shrug:
Sto se njega tice svidja mi se samo njegovo napredovanje i unapredjivanje a on sam mi je malo bezlican :shrug:
Melisandra mi je savrsena :eya:
Pa ne slazem se da se krio. On jednostvno nije pokvaren kao oni i moralan je i zato je zavrsio kao sto je zavrsio. Moralni politicar ili ti Edard Stark, oksimoron :) .
Maloprstic je mislio u figurativnom smislu :)
Jer Edard je sve pokusao da uradi po sablonu i casti ( dok je to bilo moguce) jbt ni sopstvenoj zeni nije rekao istinu o Dzonu a toliko je voleo....
Sad samo da je zalis... Nadam se da je B. prezivela susret sa njom :molise:
Jadna cura :sigh:
Ali mislim da ce preziveti ipak ona treba da se "pamprci" sa Dzejmijem :shmi:
Ko npr. :puzzle: ? On mi je bas ono, gad do srzi.
Da bi bio zao moras da imas osecanja bilo koja jel tako? Tivin je potpuno hladno stvorenje ali ne i zlo, samo je lud :shmi: Cak i neko kaze da su njegova sva osecanja umrla sa njegovom zenom. Recimo meni su Boltonovi skroz zli i zastrasujuci! Zao mi je i pokojni Lord Frej. I onaj Vranooki.
Secam se da su joj poslali izaslanstvo (kao i mnogi), ali sam zaboravio to sa mesanjem i ljubicaste oci... E, a kako je bese Semvel zavrsio? Jel i on bese na nekom putovanju, poslat da se susretne sa njom ili je i dalje u Citadeli? Zaboravih, ipak sam ja to citao pre 3 godine :D ...
Semvel je ostao u citadeli a za njom je posao neki opiceni Arhimester.
Ali, pamprcila :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...

NOX
Ponekad imam obicaj da pravim sopstvene izvedenice ili da izmisljam reci. :kosa:
ali mislim da sam ovaj izraz negde cuo :hmm:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Superstar!
:durenje:
:smeh: :kiss: :hug: :prrrrr:
Originally posted by Storm
Ja sam pročitao prve dve knjige i sada pravim pauzu.

Još uvek nemam konačno mišljenje o serijalu. Ponekad je sve suviše surovo tako da imam izvesnu distancu prema knjizi. A ponekad je sve tako fantastično i precizno da se oduševim.
Videćemo, trebalo bi još tri knjige da izađu. To je još koliko - 6-8 godina?

Anyway, Tirion je najbolji i najoriginalniji lik.
Džon Snežni i sva dešavanja oko Zida su mi najzanimljivija.
Brenovi snovi su isto odlični.
Procitaj i druge dve sto pre :shmi:
Pa knjiga je bas prepuna raznoraznih desavanja to je jedna od stvari kojeje cine jako zainimljivim :)
Ne verujem da ce toliko cekati na izdavanje ipak je on mator :shrug:
Slazem se za Tiriona ali mi je to toliko ocigledno i svi su ga pomenuli da sam ga skoro pa izostavio :shmi:
Meni Dzon jeste zanimljiv ali ne kao Deneris, Arja, Tirion, Bren i Dzejmi. A i oko svih njih se desavaju jako zanimljive stvari! :rock:
Meni je interesantan stepen Brenove moci, sva deca starkova su zverobrazi ali samo je Brenu ta moc pojacana zbog trooke vrane i pada :D
By Storm
Pa i ja bih voleo da objavi što pre ostale knjige.
Mada mi se čini da se već dugo čeka na petu knjigu.
Moguće da je to zato što najzad treba da čvršće poveže priču o Deneris sa glavnom pričom. A možda je to već uradio u ove dve knjige što nisam čitao. :blush:

Volim i ja naravno Arju, čak je i Sansa sve interesantnija kako postaje pametnija. Ma ima tu gomila zanimljivih likova, uključujući i negativce (?) kao npr Džaken H'gar, Varis, Maloprstić, Pseto...
Korisnikov avatar
By Machkodlak
A ja sam se necega setio, sto mi je promaklo ali jako je vazno. Jel ste svi svesni sta se desilo Arji u poslednjoj recenici kada se probudila? :shok:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
:yes:
Ne bih nista da pisem da me oni koji nisu stigli do 4. ne bi lincovali. Znaci politika :ccn: .
NOX
Korisnikov avatar
By Machkodlak
:yes:
Ne bih nista da pisem da me oni koji nisu stigli do 4. ne bi lincovali. Znaci politika :ccn: .
NOX
:durenje:

Nece vise ulaziti ovde, ne brini ti nista :ples:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Procitao sam na onoj temi 180+ klub da je Superstar oko 2m, sto je za respekt :uplasen: . Ako si 2 sa 2 pristajem na tvoju zastitu, inace :ccn: .
:wink:
NOX
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Procitao sam na onoj temi 180+ klub da je Superstar oko 2m, sto je za respekt :uplasen: . Ako si 2 sa 2 pristajem na tvoju zastitu, inace :ccn: .
:wink:
NOX
E jel si ti cuo da ja imam nokte i imam pojedine sposobnosti koje nema svako :misici:
a i umeme da trepcem :trep:
Superstar je fin decko nece on nas :D
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja samo da podignem ovu temu, mozda se nadje neko ko je nije video pa da nastavimo diskusiju :shmi:
Martin ne sme otici u zaborav :nope:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!