Evo ja cu prva
..da iskazem i srecu prvo sto si se vratila na forum pa imam sta da citam pametno, lepo i poucno u sitne sate, idealne za moju insomniu.. falilo mi je
Elem.. sto se tice lakoce stvaranja prijateljstva sa muskarcima/zenama ne mogu da izvagam nikako a vec dugo razmisljam, sada.. i pre nego sto je iznikla ova tema, provlacilo se slicno pitanje kroz razne neke druge diskusije, ja nisam umela da pronadjem adekvatan odgovor. Ni iz kakvog drugog razloga sem iskustvenog, imam prijatelje (bas prijatelje, ne drugove/poznanike..) i muskog i zenskog pola, najbolji drug i najveci prijatelj ujedno mi je muskarac (u sto ce se nasmejati kad procita ovo "muskarac"
) i nekako mi od svih ostalih ljudi koje imam oko sebe on najvise prija. Uvek je tako bilo, od kada ga znam.. nebitno mi je i na samom pocetku bilo da li je muskarac ili zena, osetila sam sa njim bliskost kakvu nisam osetila ni sa jednom dotadasnjom drugaricom, a imala sam ih 3 u to vreme, kao, "najbolje'.. nekako mi je on dosao kao poklon deda mraza, iskocio iz bezlicne mase gimnazijalaca i eto ga, jos uvek tu i jos uvek omiljen
Sto se prijateljstva sa zenama tice, eto, ja tu imam na neki nacin "traumatsko" iskustvo.. ili je mozda bolje da upotrebim mnozinu jer zasluzuje. Desavalo mi se previse puta da se zblizim sa nekom curom i zelim da mi bude prijatelj jer to zaista jedino osecam, ali da ne mogu da dobijem to za uzvrat jer posle izvesnog vremena pocele bi da osecaju i traze nesto vise.
Mozda bi to nekome odavde i iz ugla citaoca bilo neko pozitivno iskustvo, pozitivan ishod odnosa sa drugom osobom, meni je bilo potpuno porazavajuce (mogu se 4 primera jasnih setiti sada a cini mi se da ima vise) da se toliko puta ponovi identicna situacija. I da posle izvesnog vremena taj neko tj. neka koja sedi preko puta mene pozeli da dobije nesto vise od prijateljstva.
Dva puta sam dozvolila to.. oba puta je bilo kobno, jer.. ne znam, po nekom nepisanom pravilu najteze podnosim rastavljanje od ljudi u kojima sam pre svega videla prijatelja pa onda nesto vise, jbg, to je meni jedan od primarnih uslova koje neko ko je sa mnom u vezi mora da zadovolji - partner da, podrazumeva se, ali taj partner mi mora biti i prijatelj tj. kao prijatelj, razumete me valjda. I ne mogu da podnosim to vise i ne zelim da se vise ponavlja.. i nije, od poslednjeg dopustanja koje je bolelo dugih godinu i vise dana i ne znam ni da li je zaleceno i da li ce ikada. Ili jeste? Jeste.
Nebitno sada..
I onda, posle svega toga.. svih tih ups-and-downs 'prijateljskih' situacija ja dolazim u poziciju da razmisljam, da li ja gresim negde u pristupu i ponasanju, da li se ophodim mozda previse "intimno" na neki nacin prema svojim prijateljima?! ..ili jednostavno zele nesto vise od mene, takve kakva sam, kakva god da sam ko li bi to znao?! I da li radim nesto sto ne bi trebalo i sta ja to radim sto ih nagoni na nesto prokleto vise.. Bas bih volela da sam u mogucnosti da sednem jednom sa sobom i pozelim da mi budem prijatelj.. pa da vidim jel to tako strasno i tesko ostati samo prijatelj sa mnom i ne traziti j*beni sex ili stagod te vrste?! Zivo me zanima godinama vec..
Sa muskarcima mi se to desilo jednom.. sa zenama, eto, bar 4 puta za koja se u ove sitne sate mogu prisetiti. I to je jos jedan razlog zbog koga se sito i reseto kroz koje neko, da bi mi postao prijatelj, moraju zgusnuti.. i zbog kojih moram biti na oprezu, sa novim ljudima i jesam, mozda i previse.. i ponosim se time sada vec, iskreno.
Ovako generalno gledano, ja stvarno ne mogu da napravim neku racionalnu podelu sada na dobre, bolje, najbolje za prijateljstvo, birajuci izmedju muskaraca i zena, jer imam i jedne i druge. Eto, izdvojila jednog muskarca koji mi je bitniji od svih tih ostalih koje imam.. pa neka bude onda da mi je sa njima lakse. ..ne samo na osnovu tog jednog, on mi je najbitniji.. imam jos jednog jako jako dragog kolegu sa kojim mi je super da provodim vreme i stalno je tu negde, u pripravnosti
..a i iskustvo u kontaktu uopste sa muskarcima mi je potpuno pozitivno, tako da cu ja eto glasOVati za njih