Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By pthalo
ni ja ne mogu da spremam kafu. i vec 7 godine zivim sama. to znaci da ne pijem kafu :giggle:

ne mogu da spremam french toast. ne znam zasto, ali uvek je oboje burned i raw. :puzzle:

ne mogu da vozim bicikl. mogla sam nekada, ali zaboravila sam. nije problema, jer nemam bicikla.

ne mogu da isecem hleb, jer su moje ruke slabe i boli me.

ne mogu razgovorim preko telefona. ponekad mogu da pricam, a nista ne razumem.

similarly, ne mogu da gledam televiziju bez podnaslova, ne razumem nista, ni na mom maternjem jeziku.

ne mogu da vozim kola.

i onda postoje mnogo stvari koji ne mogu da uradim zbog OCD-a.

ali to ne znaci da nisam sposobna za zivot. Zivim sama vec sedam godine. Istina je da jedem kao barbar kada kupim neiseceni hleb, ali ako sam sama kod kuce, kome briga kako jedem?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Trapava sam i ne ide mi to sa hlebom. Sva sreca pa sam se lozila na alat kao mala, i sva sreca pa me ponesto od tih kucevnih poslova i zanima. mislim da sam naucila da napravim osigurac.
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

Umem sve navedeno, i jos ponesto...

Ali niko me nije terao da to naucim, naucih to sam jer sam zeleo... zelim da sto manje zavisim od drugih ljudi.

Biti sposoban za nesto, a ne umeti... e to je vec bezobrazluk i cista lenjost.
By Tresh-grl
Dirrty EXTRA ti je avatar :bale:

Od kuvanja turske kafe sam digla ruke ali od hleba,vesh mashine i rerne josh nisam :komp:
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:
Zaboravih da dodam:

Jedino ne umem nista oko kola... ali jos uvek nisam ni polozio... to me ne interesuje previse.
Ali svestan sam da cu morati i to ubrzo.

Prvo nisam zeleo a imao sam vremena... pa sam pozeleo ali nisam imao vremena... a trenutno ne razmisljam o tome.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Znate sta, nek se ljuti ko god hoce (voleo bih da se niko ne naljuti), ali je*em mu zivot, pa ko jos koga uci da sece hleb? Ja stvarno ne mogu da verujem da je bilo koga od vas neko posadio na stolicu i rekao: " E sine/cero, sad ce mama/tata da te nauci da seces hleb!" To se valjda kupi usput, kao i milion drugih sitnica (brisanje prasine, usisavanje...). Tehniku, 'ajde da razumem, i moze neko da objasni koriscenje, u zanimacije tipa struja/voda/popravke se stvarno ne treba petljati ako se ne razumes, ali ovo (iseci hleb, skuvati kafu, obariti jaja ili virsle) to je stvarno jednostavno i bez veze je da se sa majkom oko toga svadjas. Ako nista, ja se dobrovoljno prijavljujem da te tome naucim. (Sve ovo izgovoreno iz perspektive nekoga ko stanuje sa nekim ko te stvari ne zna i nece da radi, i to stvarno zna da iznervira)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
MOj krompir pire uvek ima grudvice jebene! Aaaaaaaaaaaaaaa... :smiling:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa problem može da bude i u hlebu... ako je previše gnjecav ili previše tvrd... ili ako nož nije odgovarajući itd. Ima jedna poslovica: "možeš konja dovesti do vode, ali ne možeš da ga nateraš da pije"

Moja mama i dalje misli da ću da pokvarim razne kućne aparate tako da nije htela da me obuči da ih koristim. Najgori primer je veš mašina, za koju kaže da kada ja kupim sebi veš mašinu onda mogu da je koristim kako hoću, a pošto imamo mesta samo za jednu, onda nemam priliku za vežbanje.

(nije da sasvim nije u pravu; meni je oko tehnike potrebna cela procedura da se navede taksativno, i posle imam mnogo pitanja tipa a da li prvo ovo stisneš ili ono, i da li ovo treba da iscediš/gurneš na onu stranu itd. Većina ljudi ne ume da mi odgovori na ta pitanja jer nikad nisu razmišljali o tome; samo su nekako automatski počeli da rade sve kako treba).

E sad kafa. Procedura za kuvanje kafe kojoj su pokušali da me nauče je potpuno nelogična. Prvo staviš vodu u džezvi na uključenu ringlu da proključa. "Proključati" znači da baš izlaze ogromni mehurovi ogromnom brzinom kao u jeloustonskom gejziru, a ne da "izlaze mehurići" jer su to onda samo mali pojedinačni mehurići i to u stvari nije proključala voda. Kada proključa, pažljivo skineš džezvu sa vatre i onda suneš kašičicu kafe unutra, malčice promešaš kašičicom i vratiš nazad na ringlu. Onda ta mešavina krene ogromnom brzinom da juri uvis kao magma iz vulkana i ti onda moraš još brže da je skloniš sa ringle da ti ne pokipi. Ako slučajno ne uspeš toliko brzo da se krećeš, onda smrdi, stvara se zagoreli sloj i svi se deru na tebe što si upropastio ringlu. E sad imaš sklonjenu džezvu ali moraš i ringlu da isključiš pa tek onda da sipaš u šoljice. Moja sestra drži i neku šoljicu vode pored pa je u nekom trenutku posle sklanjanja džezve sa ringle valjda dolije u tu kafu (taj deo nisam sasvim razumeo).

Procedura za prženje jaja na oko: mast mora da bude srednje vruća. Ako imaš nedovoljno vruću mast, jaja će se zalepiti za tiganj i nećeš moći lepo da ih sastružeš. Ako imaš previše vruću mast, belance će se raspršiti u tanke konce koji izgledaju kao dlake i odvratni su. Jaja bi trebalo razbiti direktno u srednje vruću mast. Jaje treba razbiti tačno na određen način, tačno na sredini, tačno određenom jačinom udarca. Nikad ali nikad se jaja ne razbijaju o tanjir ili šerpu kako se to radi na televiziji, nego uvek o ravnu radnu površinu. Naravno ako ne umeš da razbijaš jaja, većina žumanaca će pući i to neće biti jaje na oko, nego neka apstraktna kompozicija. Problem može da nastane ako jaje nije sveže jer će da se upropasti i ono prvo jaje koje se već prži. Zato je moguće jaja usuti u duboki tanjir pa tek odatle u tiganj. Skoro je nemoguće presuti jaje kako treba u tiganj, pošto se belance i žumance razdvajaju i u jednom trenutku žumance skoči iz tanjira i razbije se o srednje vruć tiganj, tako da se opet dobije apstraktna kompozicija.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by J...
Originally posted by Tresh-grl
Svadjala sam se s mamom nesto dans i rekla mi je da sam nesposobna za bilo sta i kenjala satima jer ne umem da isecem hleb.
Jednostavno ne znam,uzmem,isecem i ispadne retardirano nekako i pocnem da placem,iznerviram se odmah.
Kako tipicna slika. Roditelj koji govori detetu da je nesposobno za bilo sta i dete sa toliko niskim samopouzdanjem da place zato sto ne moze da isece hleb. Da je taj roditelj ikad znao da pokaze razumevanje i strpljenje ove teme a ni ostalih slicnih ne bi bilo. I to treba da je jasno i onima koji moralisu o drogi a pri tome nemaju ni malo iskrenog razumevanja.

Tresh-grl, trazi od keve da te nauci sta god ne znas. Nemoj da dozvolis da ti govori da si nesposobna jer je ona jos nesposobnija ako te tako jednostavne i obicne stvari nije uspela da nauci.
Ahahahaha, pa i meni da dodje dete sa zenicama do Milvokija, isto bih vala reagovala. Kontam ja da je njenoj kevi pun kurac da je gleda usporenu i van konteksta realnosti. A to sto je plakala, kontam da je samo mrljnula neki los dajs vece pre pa je pukle emocije.

Misim sta?! Sposobna je da srola novcanicu, da izvuce lajnu, da srola dzoks a nije za secenje hleba? C'mon..

OT: ono sto nikada necu nauciti jer mi je apsolutno mrsko je shivenje. Ne mislim tu na neke ultra nafurane stvari, nego ono sitno po kuci - krpljenje, zasivanje dugmeta, itd. Za to me keva stalno hejtuje, kao, kako cu bez toga da zivim, pa necu valjda da cimam druge svaki put kad treba nesto da se zakrpi. Meni je bas to namera. Krpice mi zena, valjda zna to da radi.. Hmm, pitacu je danas.
Korisnikov avatar
By Khons
mene te "pipave" stvari poput shivenja jako umiruju
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Khons
mene te "pipave" stvari poput shivenja jako umiruju
I mene, htedoh da budem zlatar kad sam bila mini, ali ni arheologija nije daleko od toga - zablentavis se na par sati u svojoj kocki sa cetkicom u ruci. Ali me sivenje naprosto izludjuje.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja nikad nisam imao problema sa elementarnim stvarima u domaćinstvu, umem sve da radim, od spremanja kafe, do spremanja jednostavnijih jela, pa od sortiranja veša i uključivanja veš mašine do prostiranja i peglanja. Naravno, ribanje svega i svačega po kući se podrazumeva. U vojsci sam šio dugmad i neke manje defekte na uniformi, iako me niko pre toga nije učio kako se to radi.

Kad mi neko kaže da ne ume hleb da iseče, pa ne znam šta da kažem. Ili znam, ali premešteno je u jedan drugi segment foruma.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
citam, citam.. i ne vjerujem.
nikako mi nije jasno kako neko ne moze da stavi hleb na dasku, i reze komade ukoliko ima svjez hleb i ostar noz... :neznam:

sto se mene tice, s obzirom da toliko vremena zivim sam - znam da radim apsolutno sve po kuci, da kuvam ne toliko jednostavna jela, perem, peglam, sijem...
By Tresh-grl
Ova devojka na prvom snimku je totalno ja kad uzmem hleb obican.Uzas.
Vezbala sam juce i sad kao mogu neko malo manje retardirano parce da isecem ali ja i dalje ostajem pri svojim tosticima.

Italijanski Bimbo Sliced bread je najbolji! :kralj:
By fazza
Originally posted by Draco
Ahahahaha, pa i meni da dodje dete sa zenicama do Milvokija, isto bih vala reagovala. Kontam ja da je njenoj kevi pun kurac da je gleda usporenu i van konteksta realnosti. A to sto je plakala, kontam da je samo mrljnula neki los dajs vece pre pa je pukle emocije.

Misim sta?! Sposobna je da srola novcanicu, da izvuce lajnu, da srola dzoks a nije za secenje hleba? C'mon..
:roflmao:
By fazza
Originally posted by Zwezdica
Morash prvo onom gnjechilicom, ili kako se vec to chudo tehnike zove, da fino izgnjechish krompir, onda stavish margarina, josh nekoliko puta pritisnesh gnjechilicom, a onda uzmesh viljushku ili kashiku, sve jedno je, pa krenesh da mutish sa njom, a usput sipash malo po malo mleka. Pire ne sme da ti bude suv, morash mlekom da ga fino...kako se to kazhe...,,ovlazhish" :) ) :lol: :curka:
Korisnikov avatar
By Dina
Mene secenje hleba nervira i isto ga nikad pravilno ne isecem... Zato volim da uzimam tost hleb, em traje vise dana, em se ne sece. Ili one pletenice sto mogu da se lome.

A kucne poslove ne volim i izbegavam kad god mogu... Ali umem da uradim kad se mora bas. I usivanje ne volim, uvlacenje konca u iglu bljak... uvek mi neko drugi usiva... ali jednom sam morala na odmoru da usivam i to na jakni dugme i uspela sam, znaci znam i to kad se mora takodje... Ali voznju, to nikad necu uciti, ne dolazi u obzir, to sam pisala vec po forumu. Cini mi se da se Devokica slozila sa mnom pa mi sad nedostaje sto je nema na forumu, smrc. U tom pogledu se jako neko retko slozi i to mi najcesce zameraju, cak mi rekli i da sam nekulturna... svasta, kao da su se rodili u kolima a onda moraju i svi drugi. A uopste mi to i ne treba dok postoji taksi, pa autobusi, pa noge za relacije po gradu a avioni i ostala prevozna sredstva za duze relacije...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Dina
. Ali voznju, to nikad necu uciti, ne dolazi u obzir, to sam pisala vec po forumu. Cini mi se da se Devokica slozila sa mnom pa mi sad nedostaje sto je nema na forumu, smrc. U tom pogledu se jako neko retko slozi i to mi najcesce zameraju, cak mi rekli i da sam nekulturna... svasta, kao da su se rodili u kolima a onda moraju i svi drugi. A uopste mi to i ne treba dok postoji taksi, pa autobusi, pa noge za relacije po gradu a avioni i ostala prevozna sredstva za duze relacije...
Evo Dina ja te podrzavam iako sam dugogodisnji vozac :)

Dosta ljudi smatra da je opsta kultura imati vozacku dozvolu a ja mislim da je to potpuno suludo stanoviste. Ako neko ne zeli da vozi ili zato sto ga ne zanima ili zato sto se plasi onda bolje da preskoci taj deo opste kulture a ne da izazove neku katastorfu na putu.

Ja sam polozio voznju sa 17 godina jer me je to zanimalo, hteo sam i za C kategoriju al mi keva nije dala :lol: a sad nemam bas pare za bacanje , osim ako mi neko ne ponudi soferski posao.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Slatke muke naterale, pa znam svasta...
Jedino ne valja sto problematici ponekad pridjem sa odvise samopouzdanja, pa je zvanje majstora da popravi prvobitni kvar & moje majstorisanje neophodno...
Ali eto, menjala sam zavrtanj na tusu juce, uspesno...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by fazza
Morash prvo onom gnjechilicom, ili kako se vec to chudo tehnike zove, da fino izgnjechish krompir, onda stavish margarina, josh nekoliko puta pritisnesh gnjechilicom, a onda uzmesh viljushku ili kashiku, sve jedno je, pa krenesh da mutish sa njom, a usput sipash malo po malo mleka. Pire ne sme da ti bude suv, morash mlekom da ga fino...kako se to kazhe...,,ovlazhish" :) ) :lol: :curka:
Ma, ovlazeno je to, ne brini, nego uz svu tu proceduru UVEK iam grudvice.. :meso:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by fazza
Ma, ovlazeno je to, ne brini, nego uz svu tu proceduru UVEK iam grudvice.. :meso:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by J...
Originally posted by Tresh-grl
Svadjala sam se s mamom nesto dans i rekla mi je da sam nesposobna za bilo sta i kenjala satima jer ne umem da isecem hleb.
Jednostavno ne znam,uzmem,isecem i ispadne retardirano nekako i pocnem da placem,iznerviram se odmah.
Kako tipicna slika. Roditelj koji govori detetu da je nesposobno za bilo sta i dete sa toliko niskim samopouzdanjem da place zato sto ne moze da isece hleb. Da je taj roditelj ikad znao da pokaze razumevanje i strpljenje ove teme a ni ostalih slicnih ne bi bilo. I to treba da je jasno i onima koji moralisu o drogi a pri tome nemaju ni malo iskrenog razumevanja.

Tresh-grl, trazi od keve da te nauci sta god ne znas. Nemoj da dozvolis da ti govori da si nesposobna jer je ona jos nesposobnija ako te tako jednostavne i obicne stvari nije uspela da nauci.
:up:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
To shto deca ne umeju vecinu stvari (kuvanje, chishcenje, shivenje itd.) da urade su roditelji krivi, nemaju strpljenja da ih uche ili su u nekom tripu da sve je najbolje ako ga sami odrade.
Sve se nauchi i odradi kad MORASH. Najbolje je kad chovek ima zelju da ne zavisi ni od koga pa se potrudi i nauchi sve shto mu treba za takav zivot.
Umem sve a ne volim da shijem i przim meso :) a nauchicu da vozim auto kad budemzaista morala :) i bicu odlichna u tome :)
Korisnikov avatar
By m..
Ni ja ne umem da isecem hleb ko covek, uvek se kruni i raspada. Ceo zivot sam imala onu masinu za secenje hleba, sunke i ostalog, pa sam nespretna ko dete, mada i ja hocu da isecem parce debljine 1cm, pa naravno da ne moze, mozes samo one cepanice da seces a da se ne raspada.
Zato sam naucila da strikam :D
Korisnikov avatar
By bothways
Ne znam da radim bas sve po kuci, ali ima jos vremena za ucenje, nisam bas tako mator :)

Ali kad sam uspeo u vise navrata da se snadjem sam kod kuce na 2 nedelje, onda verovatno i nije tako strasno.

I, BTW, nikako mi ne ide u glavu kako neko ne moze da isece hleb kako valja. Za secenje hleba najbitniji je dobar noz. Ne sme da bude puno reckav, a najbolje je da uopste ne bude reckav, a da bude jako ostar. Takav prolazi kroz hleb (i jos stosta) ko lud (bas malo pre sam nasekao 3 savrsena parceta koristeci izrazito ostar ravan noz).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!