Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
sonja savic nije bila osoba koja je okupirala moje misli, ali mi je nekako zao zbog njene smrti...
naravno, malo mi je degute sve to patetisanje, ali svako ima pravo da odredjenu vest primi na sebi svojstven nacin...

mnoge je ova vest potresla, ne zbog sonje savic, vec zbog sebe samih, jer dolazi kao otreznjenje da nista nije vecno i da je zivot jako kratak...
By Simor
Originally posted by gorilica
Ischitah ovde temu o njenoj emisiji i koliko su je ljudi ispljuvali tamo.
Koliko su ljudi spremni da drugome budu vuk?
Moram da priznam da meni ovo baš nije najjasnije. Mislim, pošto sam i ja bio jedan od onih kojima nije bilo simpatično to što je Sonja Savić srala protiv homoseksualaca u toj emisiji, kao ni u "Kulturnom nokautu" pre toga, nije mi jasno da li je svaka kritika na račun bilo koje javne ličnosti potencijalna opasnost da se bude optužen za vukožderstvo ako se toj javnoj ličnosti nešto desi kasnije?

Što se Sonje Savić tiče, meni je žao što se desilo to što se desilo, i nekako stavljam to u kontekst urbane legende o generaciji koja se stvaralaštvom bavila osamdesetih a onda je nespremno (a ko bi pa bio spreman?) dočekala užase devedesetih. Sonja Savić svakako jeste bila autentičan deo srpske umetničke scene (kada kažem srpske onda mislim na geografsku odrednicu) i svakako da je njena smrt posledično vezana i za užasnu palanštinu i zatvorenost beogradske i srpske kaldrme. Palanka melje sve pred sobom - neki pobegnu u alternativnu stvarnost, neki prihvate pravila palanačke igre (kao Slađana Milošević, npr.) ali zatvorenost, malograđanština i ksenofobija nikada ništa dobro ne donesu. U tom smislu, sudbina Sonje Savić je samo jedna u nizu.
By Hans
Jako mi je krivo, i dalje :(
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jako mi je zao da je jedna odlichna srpska glumica kao Sonja Savic ovako rano preminula. Pokoj joj dushi! Bila je tako zabavna i draga, bar u ulogama.

Saznadoh od FY-a da je imala homofobichnih nastupa. To me je bash zabolelo jer od nje se neshto tome ne bih nadao (kazu da je rushila tabue, bila protiv licemerja...??), ali valjda joj se moze nekako oprostiti.

Najvishe se slazem s Simorom ali i s FY-om ovde!
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Zao mi je shto je odabrala da umre, nadam se da je nashla mir.
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Slazem se da stav o homoseksualnosti nije najbitnija stvar na svetu, ali... ako neko misli da te treba istrebiti/zatvoriti/pobiti, logicno je da ne mozes da ga gotivis, pa da je pokupio svu pamet ovoga sveta...
ali tebi je ipak tragicno sto je ona umrla, ona je ipak za sobom mozda ostavila macu ,kucu, mamu, drugaricu...:D
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Rekoh, na Avali je u jednoj emisiji cak bila privrzena...

Hoce neko da mi da citat mozda?
Korisnikov avatar
By *deni*
Muka mi je vise od prica o Sonji Savic.
Toliko se, od kako je umrla, potencira prica o njoj, ali na jedan orgijasko nekrofilski nacin, da ne zelim cak ni jedan njen film u skorije vreme da pogledam ponovo.
Gledacu je i uzivacu u njenom vanserijskom talentu kada se leshinari udalje.
:)
By Soldier
nedelja, 28. sep 2008, 13:15

Balkanskom ulicom: Sonja Savić - In memoriam
Bila je zima 2003. kada se Sonja Savić posle višegodišnjeg ćutanja i medijske izolacije pojavila kao gost emisije "Balkanskom ulicom".

U čast jedne od najboljih jugoslovenskih glumica, danas se emituje In memoriam izdanje posvećeno Sonji Savić, sa delovima tog velikog intervjua u kojem govori o svojim ovčarsko - kablarskim genima, zašto je se Srbija ne seća, koliko je zaradila od svojih kultnih filmova, koje prijatelje je volela i kako izgubila, o tome zašto joj je života dosta i čega joj je još preko glave, zašto nije tačno da je neprilagođena, o Belmondu i Klintu Istvudu - frajerima na koje je padala, o narko - dilerima i opijatima...
Uz kadrove iz arhive RTS - a, koji su trag vrhunske glume glumice koja je preminula ove nedelje.

Autor: Vesna Dedić
Korisnikov avatar
By Deksi
Bas sam je voleo,jedna od nasih retkih glumica koja se razlikovala i iskakala iz mase.
Cak i kad je glumila sporednu ulogu bila je primecena.
Sad kad cujem pesmu sama od Vie Talas najezim se.
By cumpig
neznam vise dali sam pisao na ovom forumu o njoj, a pisao sam posvuda
sad samo mogu jos da kazem :
pocivala u miru
:(
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Deksi
Bas sam je voleo,jedna od nasih retkih glumica koja se razlikovala i iskakala iz mase.
Cak i kad je glumila sporednu ulogu bila je primecena.
Sad kad cujem pesmu sama od Vie Talas najezim se.
ne znam da li znate da devojka koja je pevala tu pesmu je isto umrla od droge, i zabavljala se sa Bojanom Pecarom iz EKV?

Inace, zao mi je sto sam propustila ovo na rtsu danas.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Hton
...Bila je izuzetno pametna, nacitana, na momente i usiljeno individualna, opicena, duhovita, na neki nacin i kreten,ali u onom divnom poeticnom smislu i sto je najvaznije imala je neki romanticarski(bajronovski) hod i ne mirenje sa realnoscu...
Mislim da bih isti ovaj osecaj imao kada bih cuo da je umrla Bebi Dol... :(
Same here....
ON: Zao mi je sto je umrla... bila je odlicna glumica, zaista odlicna....
Nemam vise sta da dodam..
Korisnikov avatar
By Sanguine
Uvek sam je voleo jer je iskakala iz mase,steta...stvarno steta :(
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by svejedno
Iako Sonju jesam upoznao, sto ne znaci da se znamo.

...

Smatram da je bar prozivela neki zivot, da je saznala neke stvari, stvorila neke stvari, i smatram to lepim.

Ruzni deo zivota svako ima.

..

Smatram je i sada zivljom od mnogih ljudi koje mogu da sretnem na ulici.

Volim svejedno kad ovako pise. Ovo mi je najbolji post na ovoj temi. Slazem se sa njim.
Korisnikov avatar
By *deni*
Secanje na Sonju Savic nece biti kompletno, ako ne spomenemo i njenu zapazenu saradnju sa folk zvezdom Miroslavom Ilicem sredinom osamdesetih godina...
Bila je zastitno lice jednog Miroslavljevog albuma iz tog vremena , nastupala u njegovim spotovima i slikala se za B stranu omota njegove ploce..

Zaista je bila svestrana umetnica...

Slika
Korisnikov avatar
By Daliborka
Vidim, u temi se spominju Sonjini homofobicni stavovi koje je javno iznosila.
Imam na to nesto da dodam, a sto bi donekle moglo da objasni tu homofobiju.
Poznavala sam jednu penzionisanu strejt balerinu iz Subotice, koja je bila ultra homofobicna. Mrzela je pedere iz dna duse. Dugo sam se pitala zasto je to tako, ali je nisam nista pitala, nego sam je samo pustila da prica, slusala je i na kraju shvatila -
Ona je ceo zivot u baletu bila okruzena homoseksualcima, sa njima je saradjivala, igrala balet, isla na turneje. Bila je okruzena muskarcima, ali je niko nije posmatrao kao zenu, sa zudnjom. A svaka zena zeli i voli da bude predmet paznje i zelje. Posebno je ta osobina izrazena kod zena koje se bave javnim poslom i vole da se eksponiraju i da budu gledane, kao sto je ta penzionisana balerina.
U tom umetnickom svetu je najveca koncentracija gejeva, pa su verovatno i Sonji isle na zivce muske tetke na brojnim snimanjima, predstavama, gostovanjima, sto je vremenom inkorporirano u njenoj glavi kao homofobija.
Eto, to je moja skromna teorija.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Daliborka
...Eto, to je moja skromna teorija.
Pa, da je skromna - skromna je.
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Paki
Balkanskom ulicom ...

''

''

''

''
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Slika Slika

SlikaSlika

te veceri kada sam cuo da je umrla...
napisao sam joj pismo koje sada ovde objavljujem..

“Draga Sonja…

Stigao sam na autobusku stanicu u 02h, krenuo peske kuci, drzao telefon u ruke i odlucio da odem na Mondo, da vidim sta ima na chatu. Na naslovnoj strani je stajala vest koja mi je izmamila suze u ocima…. Procitao sam da te vise nema….. Zasuzile su mi oci i nisam mogao da ih zaustavim. Zena kojoj sam se divio je napustila ovaj svet. Neko ko je uvek bio drugaciji, neshvacen, uplasen, ali i najbolji u tome sto radi. Nije mi bilo do chata, nije mi bilo ni docega… cak ni do sna kada sam legao u krevet… razmisljao sam o prolaznosti zivota, o tome kako uvek najbolji odu, valjda ih Bog pozove kod sebe… zaspao sam tek oko 5 a u 6.30h sam morao da ustanem. Na trenutak sam pomislio da je sve ok, i setio se strasnog saznanja…. tebe nema…otisao sam na posao i malo skrenuo misli….

Dosao sam sa posla, odmorio se i resio da pogledam tvoj film “Jug jugoistok” cisto da se utopim sa bolom koji sam osecao. Mozda sam mazohista… ne znam ni sam….zeleo sam d ate vidim veselu, nasmejanu… da se pokreces…. Ogledao sam nekih 15 minuta filma i nisam mogao vise… opet sam se rasplakao… prekinuo sam… previse je rano za tvoje filmove…

Zeleo sam da te upoznam i ta zelja mi se nije ostvarila…
Priznacu ti da sam ja onaj sto je na Banovm brdu skinuo jedini poster koji je najavljivao tvoj povratnicki film “Jug Jugoistok” koji si snimila nakon mnogo godina pauze. Nemoj da mislis da sam taj poster negde zagubio, sklonio ili bacio… tu je, krasi zid moje sobe i tako ce ostati dugo dugo… na njemu si lepa, pomalo uplasena, a opet sigurna u sebe i jaka .

Uvek sam se pitao zasto si nestala onda kada si bila najpopularnija, najvoljenija… najbolja… na vrhuncu slave si nestala… nigde te nije bilo… nacuo sam price da si imala problema sa drogom i da si to pobedila… bila si jaca i od toga… verovao sam u tebe i to da ces opet biti ona stara…i bila si….

Prijatno me je iznenadila reklama tvoje emisije koja se emitovala na tv Avala. Sa nestrpljenjem sam ocekivao tvoje prvo pojavljivanje nakon toliko godina… tvoju zivu rec da cujem, da uporedim sa glumom. Bio sam iznenadjen kolicinom tvoje inteligencije I moci koju posedujes. Sve do tada je bio moj zakljucak na osnovu glume i filmova… tada se sklopila moja slika o tebi… bila si kompletna Sonja Savic, symbol neceg jakok… feniksa koji se uvek dize iz pepela i bude jos jaci…

Draga moja Sonjice.. sada kada te nema, mnogi to nece ni primetiti. Jedna glumica manje, ima ih jos mnogo… ali oni koji su te voleli znaju da to nije jedna glumica manje, nego jedna Sonja Savic manje…. Jedina Sonja Savic… onakva kakvu smo je voleli… nasmejana, histericna, tvrdoglava, neshvacena… ali svoja….

I ja sam neretko bio nesvacen, bas kao i ti… Ljudima sam govorio mnoge stvari koje mislim ali su oni to pogresno tumacili… ali neka…. Vremenom ce shvatiti sta sam zeleo da kazem i bice im sve jasno…

Privodim ovo kraju…slicni smo… jednostavno sam nepodoban, nepozeljan… drugaciji od vecine… ovo je Srbija… zemlja gde “drugaciji” ne mogu da opstanu… ili se uklopis u masu i postanes isti kao vecina… ili propadnes… to se i tebi desilo… nisi zelela da molis, trcis i sluzis bilo kome… ali opet, ostala si svoja… ponos nas neretko mnogo kosta… ali neka… sve ima svoju cenu… sve ce to narod jednom pozlatiti….

Pozdravljam te i zelim da te negde daleko… cuvaju anjeli… Jug je na jugoistoku…. Secerna vodice…..  "
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by *STATUS*
I ja sam neretko bio nesvacen, bas kao i ti…
molim vas izvinite ali ne mogu da se suzdrzim :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Daliborka

....Draga moja Sonjice.....

…. Secerna vodice…
:sweet:

:smeh:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

drzao telefon u ruke

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!