Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ivanazuh
Napomena: tema ce promeniti tok zato je bolje da ostane u kaficu

Sta da radim ako poznajem osobu zarazenu hepatisom C i znam da upraznjava sex sa prostitutkama iz susednog grada bez upozorenja i bez zastite? Ne poznajem prostitutke, ali poznajem rekoh, njega.

Zao mi je njih, njega odavno nije.
Da li mogu to da prijavim i sta bi se desilo?
Da li je uopste pametno prijaviti?
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ti bi da zaštitiš prostitutke? Neće ići. U najboljem slučaju će policija iskoristiti tvoju "dojavu" da ih pohapsi, a u najgorem posetiće te makro da te pita što se mešaš u posao. Moj savet ti je Pogled pravo.
Ako si baš zapeo moguće da postoji nekakav S.O.S. telefon, možda neko drugi o tome zna više.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by ivanazuh

Sta da radim ako poznajem osobu zarazenu hepatisom C i znam da upraznjava sex sa prostitutkama iz susednog grada bez upozorenja i bez zastite? Ne poznajem prostitutke, ali poznajem rekoh, njega.

Profesionalne prostitutke u najvecem broju slucajeva koriste zastitu. One koje to ne cine - same su krive, znaju kakvim se poslom bave.
Inace, da li je rec o muskarcu ili zeni? (bitno je zbog sanse da se bolest prenese)
By Paranoid Androgynoid
a ovde profesionalnih prostitutki na svakom uglu kolko 'oces :roll:

i to da su "same krive" je totalno down. :njuska: ne volim kad cujem da to neko kaze.. sta, kao, to sto su 'same krive' ce nesto promeniti ili ublaziti?! detinjasto...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by Paranoid Androgynoid

i to da su "same krive" je totalno down. :njuska: ne volim kad cujem da to neko kaze.. sta, kao, to sto su 'same krive' ce nesto promeniti ili ublaziti?! detinjasto...

Smatram da je svako odgovoran za svoje ponasanje.
Ako se jebes bez kondoma - radis to na sopstvenu odgovornost bio/la ti obicna devojka/decko ili profi.
Ne mozes ocekivati da neko drugi misli o tvom zdravlju i bezbednosti, ako ti to ne cinis...

A posto su u pitanju prostitutke (da odmah kazem da ne sirim hejt i nemam nista protiv nacina na koji zaradjuju za zivot) - nema onog momenta "volimo se, znamo se mesecima, verujem mu, pa ne moram ni da se stitim", vec je u pitanju cist posao, vidis klijenta sada, pa mozda nikad vise u zivotu, ne znas sta nosi u sebi i logicno je da ces staviti kondom.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by Paranoid Androgynoid

Ako se jebes bez kondoma - radis to na sopstvenu odgovornost bio/la ti obicna devojka/decko ili profi.
Ne mozes ocekivati da neko drugi misli o tvom zdravlju i bezbednosti, ako ti to ne cinis...

A posto su u pitanju prostitutke (da odmah kazem da ne sirim hejt i nemam nista protiv nacina na koji zaradjuju za zivot) - nema onog momenta "volimo se, znamo se mesecima, verujem mu, pa ne moram ni da se stitim", vec je u pitanju cist posao, vidis klijenta sada, pa mozda nikad vise u zivotu, ne znas sta nosi u sebi i logicno je da ces staviti kondom.
Korisnikov avatar
By coka
pa nije pametno prijaviti jer ces navuci bedu sebi sa makroima a prostitutkama sa policijom...
malo toga moze da se ucini, ne verujem da sad bas mozes da stupis direktno u vezu sa njima a i to bi mozda bilo opasno po tebe...

ni ja se ne slazem da su one same krive. ne bave se te zene/devojke tim poslom zato sto im je bas lepo, ne kazem ima i takvih, ali vecina je primorana nekom zivotnom mukom na to i verovatno ne odredjuju one same uslove... najlakse je reci ko im je kriv ili ja bi pre ne znam cistila wc nego to kao da te zene ne bi da su imale izbora a vecina nije...
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx

meni samo nije jasno kakve sve to veze ima sa pitanjima koje je ivanazuh postavio? :iskolacen:

ne kapiram potrebu da dodjes ovde i kazes "same su krive" a decko hoce da pomogne nekako.. jel ti jasnije malo sada zasto sam gore ono napisala?!

nemam nista da kazem protiv toga svega sto si rekla, ok je donekle... ali cemu?! e to mi nije jasno...
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Originally posted by ivanazuh

Profesionalne prostitutke u najvecem broju slucajeva koriste zastitu. One koje to ne cine - same su krive, znaju kakvim se poslom bave.
Inace, da li je rec o muskarcu ili zeni? (bitno je zbog sanse da se bolest prenese)
A koliko ja znam da je dokazano da se hepatitis moze preneti i preko poljubca... Cini mi se da i tema ima o tome. Znaci taj ima da rasiri zarazu samo tako...
A da im nekako anonimno javis? :blenta:
By Paranoid Androgynoid
i da ne ispadne da sam dosla samo zbog toga na temu (iziritirao me stav, iskreno. jako!)
da kazem i sta mislim o samoj temi..

1. samo ti znas zbog cega ti njega nije zao i to je ok.
2. mozes sigurno da prijavis i lepo je sto ti je uopste i samo palo na pamet da potegnes misli u tom smeru :mazi: ali mi se cini da to na ovim prostorima moze biti samo kontraproduktivno. ako uopste i krenu da rade nesto povodom toga, nahvatace devojke sa kojima se khmkhm a koje mozda jedino na taj nacin zaradjuju za suvo prezivljavanje i onda nismo mnogo toga napravili :shrug: mada, diskutabilno je sada da li je bolje ziveti sa hepatitisom c na nacin na koji su do sada zivele ili se izbaviti moguce infekcije a ostati u zatvoru?! :iskusenje: dosta problematicno..

..u 2 je ujedno i odgovor na 3 tako da, ne znam.. nekako mi sve to deluje kao minsko polje :sigh:
Korisnikov avatar
By Delete
Napises sta znas, okacis njeguvu fotku, odstampas i polepis po kraju gde se krecu priostitutke.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Odjednom mi Kacka petlja i ne zvuci vise tako smesno :sigh:

Bas zajebana situacija..
Delete ima odlican predlog...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by coka
pa nije pametno prijaviti jer ces navuci bedu sebi sa makroima a prostitutkama sa policijom...
malo toga moze da se ucini, ne verujem da sad bas mozes da stupis direktno u vezu sa njima a i to bi mozda bilo opasno po tebe...

ni ja se ne slazem da su one same krive. ne bave se te zene/devojke tim poslom zato sto im je bas lepo, ne kazem ima i takvih, ali vecina je primorana nekom zivotnom mukom na to i verovatno ne odredjuju one same uslove... najlakse je reci ko im je kriv ili ja bi pre ne znam cistila wc nego to kao da te zene ne bi da su imale izbora a vecina nije...
Nisi razumela. Nemam nista protiv prostitutki. Da se ja pitam, t bi u nasoj zemlji vec odavno bilo legalizovano, placale bi porez, imale osiguranje i zdravstvenu zastitu.

Ono sta mi smeta i na sta skrecem paznjju cim mi se pruzi prilika je neodgovorno ponasanje prema sebi i drugima, narocito u sexu.

Inace, PROFESIONALNE prostitutke se ne ljube i uvek koriste zastitu.
One koje rade "ulicno" - zavisi od situacije.

Ne znam sta bih ucinila. Mozda bih obavestila neku NGO, koja moze da pomogne ili nesto slicno. (Ako su u pitanju strane prostitutke, kontaktirala bih Astru, oni bi znali sta da rade, a devojke koje dodju pod njihovo okrilje ne podlezu krivicnom gonjenju.

Mada, znajuci sebe i svoju neobjasnjivu potrebu da stanem u zastitu dama koje se bave najstarijim zanatom, verovatno bih se pokupila i obisla mesta na kojima se okupljaju i obavestila ih o doticnoj osobi... I, da, verovatno bih sebi nafasovala probleme, ali bar bih se osecala da sam uradila ono sto moram...
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by coka
ne bave se te zene/devojke tim poslom zato sto im je bas lepo, ne kazem ima i takvih, ali vecina je primorana nekom zivotnom mukom na to i verovatno ne odredjuju one same uslove... najlakse je reci ko im je kriv ili ja bi pre ne znam cistila wc nego to kao da te zene ne bi da su imale izbora a vecina nije...
Nego su primorane ?
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Mnogo ti bre zapitkujes :lol:

Ja sam cula za jednu ribu koju je decko terao da se prostituise..mislim da je to cak bilo i u novinama..
Ali ja kontam d aima i takvih stvari...da ih neko ucenjuje ili primaorava na bilo koji drugi nacin da se bave prostitucijom..
Korisnikov avatar
By bakalar
:milkacanic:

anyhow, sve te probleme su mogle resiti na druge nacine ...

jedini koji meni pada na pamet a da nije bas tako lako resiv (a pritom subjekt treba biti stvarno naivan), jeste onaj gde se jave na neki fenomenalan oglas za posao u instranstvu >>> odlazak na "intervju" udarac u glavu >>> and the rest is history :lol:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
NIje tako, ima dosta slucajeva kada su devojke primorane da rade ono sto ne zele. (sve moguce varijante sa poslovima u inostranstvu, razlicite vrste ucena, mnogo toga...)
A i da zele - sta? Zaradjuju novac na nacin koji su odabrale, kome se ne dopada, ne mora da koristi njihove usluge i gotovo.
Korisnikov avatar
By Incubus
Bio sam u slicnoj situaciji,nazalost hiv je bio u pitanju.U nasem drustvu (ex~Yu,izostavimo Sloveniju) ne mozes skoro nista da uradis.Solucije su uglavnom lose za tebe,mozes da nakacis na sebe "problematicne" ljude koji ne prezaju ni od
ubistva.A postoji i odredjena klauzula(bar u BiH) koja stiti privatnost bolesnika,tako da bi mogao napraviti prekrsaj i na tom polju.Radi sta ti se cini ok,ali uzmi sve u obzir :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!