Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Bez obzira sto je evidentno i izvesno da ce se ova tema pretvoriti i isto ono sto smo na Forumu imali prosle godine kada je poginuo Tose Proeski, smatram svrsishodnim i mozda celishodnim da citiram odredjene delove diskusije iz forumske komemorativne teme posvecene Proeskovoj pogibiji, a koja u svetlu ove teme sjajno svedoci u prilog cinjenici da ljudima ne vredi govoriti i objasnjavati.
No, hajde da pokusamo jos jedared.
Dakle :
Originally posted by Dušan Maljković
Rizikujući da budem proglašen za najveću kučku reći ću sledeće: nit mi je žao, nit mi je drago -- nemam nikakav odnos prema smrti ljudi koje ne poznajem. I svo ovo tugovanje mi je pomalo trash: ko je to imao intimni odnos pa oseća stvarni gubitak? Fanovi? Tetke koje su maštale da ih Proeski uzme za ženu? Ma hajde, get serious...

Mislim da je bio dobar pevač i veoma simpatičan dečko. I to je sve. No, kako je mrtav, ta knjiga je zatvorena. A ja i dalje tugujem nad nama koji ostajemo da živimo....
Originally posted by Dušan Maljković
...Imam potrebu da obrazložim svoj stav. Ne želim da bilo koga povredim, to je sigurno.

Naime, meni se čini da je tugovanje za slavnim, poznatim ličnostima, koje, po pretpostavci, intimno ne poznajemo, zapravo trivijalizacija emotivnog života. Jer, kako "volimo" nekakvu ikonu, kako to sada nazivamo ljubavlju, ako se to ne odnosi ni na kakav personalitet, nego na nekakvu medijsku viziju koja se brka sa ličnošću. Bol ljudi koji su poznavali i koji su zaista izgubili prijatelja i rođaka razumem i sa njima već saosećam. Strašno je izgubiti blisku osobu i lično celog života patim za preminulim prijateljima i ništa mi to ne može nadomestiti. Ali bol fanova, onih koji su voleli njegovu muziku, "obožavali ga" ili bilo na koji način de facto imali idolopoklonički odnos ne prema njemu, već prema slici koju je on projektovao meni deluje lažno, potpuno dehumanizovano, lišeno svake emotivne supstance. Deluje mi kao gluma, simulacija, kao nesvesna prevara.

Vest me je više presekla, iznenadila. Naravno da mi je žao na jednom nivou da bilo ko za koga mislim da je pozitivan izgubi život -- imam blag osećaj gorčine u ustima, svakako. Ali, s druge strane, ne doživljavam to ga svoj gubitak, ni kao gubitak samog poginulog i tu imam krajnje filozofski stav: za njega je priča gotova. Nije on izgubio nikakav život, nego potencijalni nastavak života, a to je za njega sada irelevantno. Možda bi taj život bio i loš, ne može se tek tako pretpostaviti da je život po sebi dobra stvar. Ali ono što je najvažnije: Toše nije ništa izgubio, jer ga više nema. Izgubili su njegovi bližnji. I sa njima saosećam, jer jednog poznajem....

Toliko.
Korisnikov avatar
By Dina
Kad vec Deni ubaci ove citate Dusana Maljkovica pa poremeti opstu tugu, da pitam posto vidim da niko ne pominje... :D Zar Sonja Savic nije imala negativne stavove o homoseksualnosti? Bar se secam da sam tako nesto citala, ne secam se tacno sta, ali nista pozitivno...
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Sa Avale (Sanjarenja sa Sonjom Savic) se secam nesto drugacije (usputne) price...
Korisnikov avatar
By starsailor
ma ljudi...bila ja javna licnost i popularna i meni je normalno da sada delimo tugu. bar ja jesam i verujem da su i drugi. nismo je poznavali licno pa sta???
evo nesto. divan odgovor na pitanje: sta je pravi muskarac.

Upitnik Sonje Savic

U aprilu ove godine popunila je svojevrsni "upitnik" - Ukus poznatih - u Popboksu:

Omiljeni album?
Šarlo Akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad... I ne mogu da zaboravim prvi i jedini subverzivni album 90-ih, album Supernauta Niže nego ljudski ('97).

Film? Do poslednjeg daha (Godard, ’60).

Knjiga? Anđeo sa zapadnog prozora – Gustav Meyrink (Bela kuća, Golem; pisac koji je uticao na epohu sledbenika – Hessea, Burroughsa i ostale psajko moderniste do danas).
Leonid Andrejev – Juda iz Kariota, Lazar, O svešteniku. Savremenik Gustava – najbolji tripTIH kratkih priča.

TV emisija? Nacionalni dnevnik, ili nacionalna hipGnoza.

Sajt? Internet pretraživači.

Film u kom bi volela da si igrala? Jean Seberg u Do poslednjeg daha i Marlene Dietrich u Shternbergovom Maroku ('30).

Hobi? Davno beše, sećaš li se? - joga, abnormalno čitanje; a sad - BLEJANJE zauvek!

Sportista? Nađa Komaneči.

Putovanje? Njujork. Tamo bih živela, a ovde blejim.

Za koga navijaš? Kako? Za sebe. Čuvanjem ovo malo duše do Predstavljanja Logosu.

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvala na večeru? Onog koji je promovisao pojam tajne večere, Aristotela, Gustava Meyrinka, Ivicu VD-a, Kanta i Hegela.

Ko je tvoj alter-ego? Drugo ja. Nadam se da odosmo dvojica po dvojica.

Šta voliš da misliš o sebi? Ja sam najstarija biljka na Zemlji.

Da li psuješ? U kojim prilikama? Taman posla, ma gde bih ja u ovakvom kočijaškom okruženju.

Šta bi probala, a još nisi? Sve što vole mladi, patriote, a ja ne znam? Hm, haj, hoo. HI... Ha ha ha.

Bojiš li se stvarnosti? Bojim se neototalitarizma u koji mlade navlače, a oni, k'o i mladi '45, grade „novo, novo vreme“, nemajući pojma da su samo kopija partijskog komesarskog stratega.
K'o '45. "Ljubav, hrabrost i sloboda, za budućnost celi sebe predajemo." Samo što je sve na stranom jeziku, a oni su duboko hipnotisani, pa ne možeš da im dokažeš da je "strategy chief" strateški komesar partije, etc.

Šta bi ponela na pusto ostrvo? Gospodo, odavno sam na njemu. Svoju glavu, valjda.

Šta je pravi muškarac? Srodna duša, drugo ja, ali mislim da smo se negde mimoišli. Bio je petak, padala je kiša.

Ko je genije? Sam svoj, sobom nosi.

Dovrši rečenicu: Sonja je... SAVić.
Korisnikov avatar
By deželaš
Toše je drugo. Sonja je nekoliko generacija stariji lik iz detinjstva (realnog ili izmišljenog) većine forumaša, i uopšte deo osamdesetih koje se ovde već duže vreme shvataju kao zlatno doba i vremenska mašina za ublažavanje svega i svačega problematičnog danas. U tom smislu, umire "Dečka". Nekoliko njenih uloga jeste bilo definišuće, ili barem opštepoznato široj populaciji. Najzad, imala je specifičan pad - dok su ostali junaci novog talasa umrli još tokom osamdesetih, ili se prilagodili novim trendovima, ili skončavali polako kao Margita po kojekakvim svratištima daleko od očiju javnosti, toliko da je niko nije hteo pregledati kada je u Klinički centar dovežena maltene u vegetirajućem stanju, jer su svi znali da je HIV pozitivna, Sonja se "ubijala" javno u televizijskim uključivanjima i sporednim rolama, u prekidima ali ipak koliko-toliko redovno da joj možemo prebrojati u međuvremenu izgubljene zube i kilograme, u intervjuima koji su uvek tematizovali mladost i kasnije "buntovništvo", i uvek tu reč talent, kao da se hoće podvući na šta se, o bože, upropastio (i naravno voajerski - kako). Film Milutina Petrovića samo finalizuje taj auto-destruktivni imidž koji je oko nje izgrađen, spregom domaćih umetničkih politika, medija i naravno nje same. Sonja odlazi kao fin primer toga kako vam mediji znaju pomoći u razvijanju raznih paranoja, nostalgija i adikcija, šta malograđanština ne oprašta, a oprostila je Vesni Zmijanac, šta je bilo dobro (a šta loše) u ogranku simpatičnih kćeri i sinova funkcionerske više klase na kraju SFRJ-a, i najzad toga šta postjugoslovenski režimi po pravilu rade sa onim zvezdicama svojih prethodnika koje nisu umrle kada je trebalo (i kako one na to pristaju). Naravno da mi je žao.

Bilo i ne ponovilo se. :novine:
Korisnikov avatar
By Berserker
Tragichno.
Ko zna shta je nju navelo na narkotike...
:(
Korisnikov avatar
By neny
bas mi je bilo krivo kad sam video jutros.
uvek odlaze oni koji su korisni ,a oni koji su stetni ostaju,eno ga onaj matorac cavoski zivece i trovace mlade mozgove do stote godine.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Amadeo
...danas je bash Wilhelmina i ja tokom kafenisanja pomenusmo :( jbg, neki put bi svejedno umrla :sarana:
Da, tuga...
Danas gledam Crnu Mariju....
Korisnikov avatar
By djo
imao sam priliku da saradjujem sa sonjom 1999/2000 na mojoj prvoj predstavi. organizovali smo neke probe u njenom stanu za vreme bombardovanja. iako mi je krv popila (i svima ostalima iz ekipe) neobično sam zahvalan za to iskustvo i drago mi je što sam je poznavao. nju je trebalo čuvati kao nežni cvetak
draga sonja
Korisnikov avatar
By ::fy::
Samo jedno malo zapažanje, čisto lično razmišljanje - evo na tri strane žalimo što je Sonja preminula, tugujemo za njom, patimo...izgleda da je to u ljudskoj potrebi, da se ponaša u skladu sa očekivanim - kada neko umre, mi MORAMO da žalimo, patimo...ali u isto vreme tada i ZABORAVLJAMO! E ja nikada neću zaboraviti njeno gostovonje u emisiji "Kulturni nokaout" koja je bila posvećena homoseksualnosti u medijima i njenih izrazito homofobičnih stavova koji prelaze sve granice pristojnog ponašanja.
By LeMale
Mi ovde zalimo Sonju kao maestralnu glumicu,barem ja a kakvi su njeni zivotni stavovi,to me ne zanima uopste.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da, e vidiš - mene itekako zanimaju stavovi osobe koju žalim ili koja mi je draga jer ti stavovi su sastavni deo njene ličnosti i uostalom čine njenu ličnost.

Ne mogu NIKADA žaliti za osobom koja ima onakve stavove o meni (tj. o populaciji kojoj pripadam). Da li žališ i one osobe koje pozivaju na nasilje i tvoje istrebljenje a dobri su glumci, umetnici, političari...?

A tek sada vidim tvoj avatar, sve mi je jasno....uživaj
By LeMale
Ne moze mene niko da istrebi,mogu samo da laju na sva zvona,ja sam peder pa sam peder :-)

Ti ne moras da je zalis,to je tvoja stvar i tvoj stav!

Uzivaj,takodje! :camac:
Korisnikov avatar
By banne_nsad
Bas mi je zao,izuzetno kvalitetna glumica.Nije zivela klasicnim zivotom,odbacivala je sve tabue...Voleo sam da gledam filmove u kojima je imala uloge,pogotovo secerna vodica.Da li se secate muzike iz filma secerna vodica,grupa VIA TALAS-SAMA?Mozda vam ta pesma kaze nesto o Sonji Savic.
Korisnikov avatar
By Incubus
Ovo mi je sjebalo dan...
Sonja R.I.P.
Zasto samo kvalitet odlazi?
Korisnikov avatar
By neny
@forever young,mislim da si u pravu ,svakog trebamo dobro poznavati pa tek onda pricati,
slazem se da je glupo primenjivati onu cuvenu formulu o pokojniku sve najlepse.
meni se ona kao glumica dopadala,a njene stavove o homoseksualcima iskreno nisam imao prilike da vidim,ako je to rekla to je svakako za osudu,kao i raspirivanje mrznje prema bilo kojoj manjinskoj grupi.
By homerjj
Originally posted by ForeverYoung
Samo jedno malo zapažanje, čisto lično razmišljanje - evo na tri strane žalimo što je Sonja preminula, tugujemo za njom, patimo...izgleda da je to u ljudskoj potrebi, da se ponaša u skladu sa očekivanim - kada neko umre, mi MORAMO da žalimo, patimo...ali u isto vreme tada i ZABORAVLJAMO! E ja nikada neću zaboraviti njeno gostovonje u emisiji "Kulturni nokaout" koja je bila posvećena homoseksualnosti u medijima i njenih izrazito homofobičnih stavova koji prelaze sve granice pristojnog ponašanja.
Ja se dobro secam tog Kulturnog Nokauta, kada je Sonja Savic iznosila sulude teorije zavere i izrazito negativne stavove o homoseksulacima!! Da se ne zaboravi!
Zao mi je sto je umrla i jos vise sto je tako lose prozivela poslednje godine zivota
By Çâðê_DUP
Originally posted by homerjj
Ja se dobro secam tog Kulturnog Nokauta, kada je Sonja Savic iznosila sulude teorije zavere i izrazito negativne stavove o homoseksulacima!! Da se ne zaboravi!
Zao mi je sto je umrla i jos vise sto je tako lose prozivela poslednje godine zivota
Uh bilo je vise emisija u kojima je njena homofobija imala primat u teorijama zavere.Samo sto je izgleda secanje nasih forumasa "ograniceno",a i pateticne teme koje pocinju i zavrsavaju se sa RIP,su sve popularnije.Od ove patetike mi se povraca.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Gubitak svakog ljudskog zivota je tragican i naravno da mi je zao.
Opet, sa druge strane, sama je kriva, niko je nije vukao za usi da ulazi u to.
Baš tako... Jbg, neka joj je laka zemlja. No, više mi je žao što je poginuo pilot aviona danas nego što se ona predozirala.
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by deran
Originally posted by dungoll
well, who would see this coming ? :pop:
Baš...I sad,ne znam zašto,pade mi na pamet Bebi Dol-bez zafrkancije!!!
zašto ?

@all the rest :

jeste da je sonja bila onoliko različita, ali iskreno je bila i jako besna, i jest - bila je odlična glumica, ali ja ne razumem polovinu vas ovde, šou mast go on, so skru det, let her fuken rest in faken pis!?
Korisnikov avatar
By ...
Da, e vidiš - mene itekako zanimaju stavovi osobe koju žalim ili koja mi je draga jer ti stavovi su sastavni deo njene ličnosti i uostalom čine njenu ličnost.

Ne mogu NIKADA žaliti za osobom koja ima onakve stavove o meni (tj. o populaciji kojoj pripadam). Da li žališ i one osobe koje pozivaju na nasilje i tvoje istrebljenje a dobri su glumci, umetnici, političari...?

A tek sada vidim tvoj avatar, sve mi je jasno....uživaj
Hej bre, ForeverMachine, ko te je programirao?
Ljudsko bice moze da zali, ponekada, i nekoga ko poziva na njegovo istrebljenje... Jer je ljudsko bice, razumes? Ili ti tvoj program ne dozvoljava da ovo shvatis?

Sonja Savic... Kako zilavo, i kako krhko bice...
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by ...

Ljudsko bice moze da zali, ponekada, i nekoga ko poziva na njegovo istrebljenje... Jer je ljudsko bice, razumes?

Sonja Savic... Kako zilavo, i kako krhko bice...
:hug:
Korisnikov avatar
By Modesty
Totalni mi je bed,prvo Dvornik,pa onda Ona.

Zbogom Sonja :(
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by neny
bas mi je bilo krivo kad sam video jutros.
uvek odlaze oni koji su korisni ,a oni koji su stetni ostaju,eno ga onaj matorac cavoski zivece i trovace mlade mozgove do stote godine.

jel se to odnosi na osobu iz tvog potpisa?

EDIT: just in -> sad mi je ukazano da je rec o patrijarhatu a ne patrijarhu, ali svejedno, jesi li mislio na patrijarha u onom gore postu?
By Swanheart
sama je birala kako ce da zivi
svakim danom umire na stotine dece u svetu koji bi mozda bili dobri glumci, naucnici, politichari...
ne vidim zasto bi njena smrt bila tragicnija od smrti nekog drugog obicnog smrtnika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!