Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Da se vratim na pitanje od J...
Ja pravim jasnu razliku između jako dobrih i jako loših osoba, pa bih prvima rado pomogao kad god mogu, a ovim drugima ne bih pomogao uopšte.
Baš večeras sam odgledao epizodu Tarzana u kome pomaže nekom zlom gorili koji ga muči u svakoj trećoj epizodi, zato što je to "dobro delo", i celo vreme gunđam kako je Tarzan glup. E pa ne mogu da gunđam na ličnost iz filma a posle da to isto ja radim u stvarnosti. Dakle, ne bih pomogao zlom gorili da je u nevolji, ali nekom pitomom i dragom bih.
Korisnikov avatar
By mirth
Ja ne verujem da nas ovakvi dogadjaji dele, i ne dozivljam prepirke oko njih kao podelu (iako zbilja svasta bude izreceno tim prilikama). Tada se svi jednako uznemire, pa se meni to ipak vise cini kao povezivanje nego kao razdvajanje. Logicno je da se tad svadjamo, pa tad najvise licimo na porodicu... :radosnice:

Ja verujem da postoji solidarnost u nasoj zajednici, mozda ne u onolikoj meri koliko mi sami od sebe ocekujemo, ili smatramo da treba da postoji, ali ipak je ima. Verujem da je vecini ovde blizi nepoznat gay covek nego nepoznat str8 covek u nekoj situaciji van gay zbivanja.

Sto se tice zrtvovanja, zavisi od situacije. Ako procenim da moja "zrtva" moze u konkretnoj situaciji da donese preokret, sigurno cu pomoci. Ukoliko procenim da bi moja zrtva bila uzaludna, jednako sigurno se necu upustati. To se odnosi doduse i na pomaganje str8 osobi, ali ipak cu se i pre i vise potruditi oko nekog ko je gay jer cu se lakse solidarisati sa tom osobom, imamo nesto zajednicko + smo ugnjetavani.

Sto se tice toga da li bih to ucinila za bilo koju ili samo za blisku gay osobu, odgovor je naravno - svakako pre i svakako vise za blisku nego za ne-blisku osobu.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by mirth
Ja ne verujem da nas ovakvi dogadjaji dele, i ne dozivljam prepirke oko njih kao podelu (iako zbilja svasta bude izreceno tim prilikama). Tada se svi jednako uznemire, pa se meni to ipak vise cini kao povezivanje nego kao razdvajanje. Logicno je da se tad svadjamo, pa tad najvise licimo na porodicu... :radosnice:

Ja verujem da postoji solidarnost u nasoj zajednici, mozda ne u onolikoj meri koliko mi sami od sebe ocekujemo, ili smatramo da treba da postoji, ali ipak je ima. Verujem da je vecini ovde blizi nepoznat gay covek nego nepoznat str8 covek u nekoj situaciji van gay zbivanja.

Sto se tice zrtvovanja, zavisi od situacije. Ako procenim da moja "zrtva" moze u konkretnoj situaciji da donese preokret, sigurno cu pomoci. Ukoliko procenim da bi moja zrtva bila uzaludna, jednako sigurno se necu upustati. To se odnosi doduse i na pomaganje str8 osobi, ali ipak cu se i pre i vise potruditi oko nekog ko je gay jer cu se lakse solidarisati sa tom osobom, imamo nesto zajednicko + smo ugnjetavani.

Sto se tice toga da li bih to ucinila za bilo koju ili samo za blisku gay osobu, odgovor je naravno - svakako pre i svakako vise za blisku nego za ne-blisku osobu.
I ja sam ovako nesto hteo da kazem samo ne bih mogao ovako dobro da srocim :D
Bar ne u deset do pet ujutru :hypno:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
U principu uvek sam za to da se nekome pomogne ako se moze. 18 godina svog zivota sam uvek skakala u odbranu bliskih mi ljudi, pa i onih koji mi nisu bliski, a za koje mislim da trpe nepravdu. Ipak, malo ko od njih je bio spreman da istu stvar ucini za mene. Tako da u poslednje vreme dobro razmislim pre nego sto stanem iza nekoga nezavisno od orijentacije te osobe.

Ukoliko je u pitanju borba protiv homofobije, u principu bih podrzala svakoga ko mi nije naudio u zivotu (pa, cak i one koji jesu, ako su se pokajali i pokazali da im je zao). I, tumacite to kako god hocete, ukoliko mi je neko naneo zlo jednom ili vise puta i nije ucinio nista da to ispravi, apsolutno nemam potrebu da takvoj osobi pomazem u bilo cemu (necu joj ni odmagati, prosto cu se ili samoukloniti iz zivota iste ili, ukoliko ovo nije moguce, prosto je ignorisati).

Ovde imam u vidu pre svega RL, forumske odnose ne shvatam nesto preterano ozbiljno dokle god ne upoznam tu osobu i van foruma (iskustvo mi je pokazalo da je nekim ljudima kretensko ponasanje, bespotrebne provokacije i konflikti i proseravanje deo internet imidza u cilju skretanja paznje na sebe, a da su uzivo normalni ok ljudi, tako da nikoga ne etiketiram dok se uzivo ne uverim da li samo dobro gradi imidz ili je i uzivo kreten (po mojoj definiciji kretenizma)).
Korisnikov avatar
By Dina
Nedovoljno. Ja nekako sticem utisak da ima prilican broj ljudi koji su gay samo utoliko sto su im partneri istog pola. Sve drugo sto se tice gay sveta ih ne zanima, imaju iste stavove kao oni koji su strejt i to oni sa predrasudama.

Sto se mene tice, zavisi od situacije. Nisam bas nesto ludo hrabra ali nisam ni neko ko samo cuti. Zavisi od procene ima li svrhe reagovati i od cene.
Originally posted by J...
ont: pitam se da li se ONI ovako dele i svadjaju oko necega kao mi? Da li se dele na one koji bi samo da nas biju i one koji bi da nas ubiju? Imaju li slabe tacke?
Mislim da nije dobro poredjenje. Cela gay populacija se po meni poredi sa celom strejt populacijom, pa obe ispadaju raznolike samo sto je druga brojcano veca. A ti ako sam shvatila mislis na neke fasisticke organizacije i oni su naravno slozni jer su se te osobe ujedinile po takvim svojim stavovima. Mislim da je pravi odgovor na njih policija. Ako je rec o pretnjama zar policija ne moze da reaguje i preventivno pa da pozove nasilnike na informativne razgovore, skine te pretnje sa sajtova i slicno?

I na koji se topic ovde odnosi ovaj topic? Ako sam shvatila negde su se i ovde ljudi podelili povodom napada, ali ja to nisam procitala nigde na forumu...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Svi ste solidarni, spremni za borbu, za bolji put u novo sutra...

A kada nekoga autuju na forumu (i pritom ne mislim samo na ovo sa Burovcem, to je vec 10. primer za dve godine), to skoro nikome ne smeta. To je sasvim OK, svi zelimo da cujemo ko se s kim 'vatao u klubu, s kim se drug drugovog druga se kresao...

A zar to nije najlaksi nacin da se pokaze solidarnost, da se stane u odbranu necije privatnosti? Ispravite me ako gresim, ali ovde bar 50% stalnih ucesnika nije autovano sirokoj narodnoj masi, i bas zbog toga bi trebalo da bude svesno koliko to moze da bude rizicno (pogotovo sto znamo da nas citaju ovi iz Kurira, i ko zna ko jos sve ne).

Ali izgleda da je u praksi ljubav prema tracu jaca od solidarnosti...
Korisnikov avatar
By anche
glede autovanja moram da intervenisem. shvatam sta hoces da kazes afka ali stvari su mnogo slozenije.

svakako da zivimo u vremenu kad je skoro pa svaka informacija dostupna i vrlo brzo tracevi (ili istine?) vezano za to ko je gej a ko nije krenu. i to krenu kad-tad. ako si javna licnost nemas vise pravo na isti stepen privatnosti, bre! toga se odrices onog momenta kad resis da ides u javnost.

ono sto meni najvise smeta u tome jeste da su se ljudske osobine koje se generalno smatraju negativnim kao sto su laganje, skrivanje, obmane razne vrste i sl. sada smatraju pozitivnim i nailaze na veliku podrsku jer je vecina prosto u tome te pokazuju veliki stepen solidarnosti vezano za to.

biti iskren i prema sebi i prema drugima je danas, prosto, sramotno i glupo i neoprezno i nailazi na veliki otpor! :roll: a to je sustinski jedna jako lepa ljudska osobina, zar ne? :)

@dina

nema otvorene podele vezano za preksinocni napad (ja koliko znam sinoc je sve proslo mirno, a stvarno se nadam da dobro znam :fige: ) ja kapiram da je dzejka povezala teme o podrsci queer beogradu i onu temu o apartmanu. ali najbolje da nam sama kaze :wink2:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by J...

Koliko ste spremni da sebe na neki nacin zrtvujete, stavite u neugodnu situaciju ili se autujete tamo gde mozda ne zelite ako bi znali da cete na taj nacin pomoci nekoj drugoj gay osobi?
mislim da 'autovanje' daleko prevazilazi 'postavljanje u neugodnu situaciju'
Korisnikov avatar
By anche
pa da... vidis da je dzejka to lepo gradirala: zrtvovati, staviti u neugodnu situaciju i autovati. autovanje mu dodje kao najvisi cin solidarnosti, u ovom jevandjelju po dzejki :giggle:
By J...
Originally posted by anche

ja kapiram da je dzejka povezala teme o podrsci queer beogradu i onu temu o apartmanu. ali najbolje da nam sama kaze :wink2:
Tako nesto. A onda sam se setila svih svadja sa foruma i zapitala se koliko su zapravo ozbiljne? Da li bi te osobe u nekoj situaciji stale jedna uz drugu ako ce ih to ciniti jacim u odnosu na zajednickog neprijatelja ili bi ih u tome sprecila sujeta i neslaganje?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
glede autovanja moram da intervenisem. shvatam sta hoces da kazes afka ali stvari su mnogo slozenije.

svakako da zivimo u vremenu kad je skoro pa svaka informacija dostupna i vrlo brzo tracevi (ili istine?) vezano za to ko je gej a ko nije krenu. i to krenu kad-tad. ako si javna licnost nemas vise pravo na isti stepen privatnosti, bre! toga se odrices onog momenta kad resis da ides u javnost.

ono sto meni najvise smeta u tome jeste da su se ljudske osobine koje se generalno smatraju negativnim kao sto su laganje, skrivanje, obmane razne vrste i sl. sada smatraju pozitivnim i nailaze na veliku podrsku jer je vecina prosto u tome te pokazuju veliki stepen solidarnosti vezano za to.

biti iskren i prema sebi i prema drugima je danas, prosto, sramotno i glupo i neoprezno i nailazi na veliki otpor! :roll: a to je sustinski jedna jako lepa ljudska osobina, zar ne? :)
Jeste, veoma je lepa, ali je takodje i stvar licne odluke.
Znas li koliko je tesko graditi karijeru (i to ne samo muzicku) i u svetu, a kamoli u Srbiji, ukoliko svi znaju da si pripadnik LGBT populacije?

Ja ne kazem da je skrivanje pozitivna osobina, svaka cast ljudima koji su autovani, ali ti ljudi su bili spremni da podnesu zrtvu na koju nije svako spreman. I na koju ne mora svako da bude spreman.

Slazem se da je javnim licnostima mnogo teze da sacuvaju svoju privatnost, samo ne vidim zasto bismo mi, "solidarni", morali da budemo ti koji im uskracuju privatnost.

To je kao kada bi rekla "Bacam djubre na ulicu zato sto ga svi bacaju".
Korisnikov avatar
By anche
mislim da se nismo razumeli. ja smatram da medju nasom populacijom postoji visok nivo solidarnosti kada je odluka da se ne prizna sopsteno orjentacija drugima u pitanju. svakako da je to licna odluka i da svako treba da odluci za sebe sta mu je ciniti.

jedno od resenja ali je pitanje koliko je to u stvari pravo, dugotrajno i - u krajnjoj liniji - sta govori o toj osobi? :)
Korisnikov avatar
By Khons
solidarisem se i sa str8 i sa gay ljudima. e sad, to sto ja radije koristim reci a ne pesnice, to je druga stvar. za neke bitne ljude verovatno bih mogla i da ubijem u samoodbrani.
opet, takodje mi je bitna i situacija usled koje je do neprijatnosti doslo. ako nekog "mog" provociraju i maltretiraju, umesacu se dovoljno da mu pomognem, a opet nedovoljno da izgleda kako mu resavam probleme. to isto cinim i kad je taj "moj" provokator bez nekog razloga, ali opet tu je sam sebe svesno doveo u takvu situaciju, ako nije sposoban da se sam iz nje izvuce sta je kog djavola cackao mechku.

aktivizam je stvarno dobra stvar, ali je treba raditi na pravi nacin. treba imati prave ljude sa pravom kolicinom energije, bez srama, bez kocnica, kako bi se, opet, na pravi nacin zalagali za odredjen krug gay populacije (pod ovim "odredjen krug" mislim na nivou zajednice u kojoj zive, a ne da njih deset delaju na teritoriji cele srbije)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
mislim da se nismo razumeli. ja smatram da medju nasom populacijom postoji visok nivo solidarnosti kada je odluka da se ne prizna sopsteno orjentacija drugima u pitanju.
Vidis, meni se cini da bas i nije tako. Bas primer ispod je pokazao suprotno.

jedno od resenja ali je pitanje koliko je to u stvari pravo, dugotrajno i - u krajnjoj liniji - sta govori o toj osobi? :)
O toj osobi govori ono sto ona zeli da kaze.
Korisnikov avatar
By anche
ja nisam ni mislila da kazem da mogu i zelim da budem solidarna u lazi. najdalje sto mogu da idem kada je takva vrsta solidarnosti u pitanju jeste da uputim na referentnu osobu.

smatram da stvari treba posmatrati nesto sire: prava nam niko nece pokloniti, moramo da trazimo i zahtevamo pravo na ispunjen zivot lisen straha, skrivanja i laganja. jer - gle cuda - to de facto nemamo :)

vidis li ti taj krug? pa njima je ok, vidis da cute, niko se nista ne buni, snalaze se kako znaju i umeju na mikro nivou, zasto bismo uopste donosili neki zakon ukoliko ne postoji deo stanovnistva kojem je taj zakon potreban?

tako zakonodavac razmislja. i sve dok cutimo i ne trazimo, niko nam nece nista dati na tacni.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Niko ne trazi da podrzavas druge u skrivanju, mislim da je indiferentnost sasvim dovoljna.

"i sve dok cutimo i ne trazimo, niko nam nece nista dati na tacni."

Ko smo to "mi"?

Mozda neko ne zeli, ili nije svestan da zeli, ista prava kojima ti tezis. Zivot je jedan, i imaju potpuno pravo da budu sebicni, i da ga ne provedu u borbi za bolje prekosutra.
Korisnikov avatar
By anche
ali svakako! pa nikome ne mozes pomoci ukoliko ne zeli da mu se pomogne.

'mi' u mom postu dolazi iz teme po kojoj se pisemo, inace ne volim da se grupisem i izbegavam to 'mi'. verujem da zaista ne zelim ista prava i zakone kao ostali i da tu postoje razlike, ali cu solidarno stati uz svakog ko zagovara gej brakove, npr. iako sam licno vrlo protiv same institucije braka - recimo.

ja se licno ne osecam dobro ako cutim o stvarima koje mi ne prijaju.

isto tako mislim da nije rec primarno o sebicluku - vezano za tvoju poslednju recenicu. ima tu puno drugih stvari koje koce ljude i to svakako treba razumeti i prihvatiti ali nikako i ohrabrivati.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Govorio sam o sebicluku u odnosu grupa - pojedinac, tj. da ljudi ne zrtvuju svoj nacin zivota, da bi cela gej populacija dobila prava, ali to nije bilo u losem kontekstu.

Slazem se da ne treba ohrabrivati onog sa cijim se nacinom zivota ne slazes, ali takodje ni podmetati nogu ukoliko te direktno ne ugrozava.

Cini mi se da smo se nasli na nekom koliko toliko slicnom misljenju :D
Korisnikov avatar
By neny
mislim da se treba solidarisati sa svakim ko je ugnjetan i kome je tesko.sto se tice konkretno gej populacije ,mislim da ce se polozaj promeniti onda kada drzava ,kao nosilac monopola sile pocne da deluje.kada budemo videli da akcije obrzovaca i ostale bagre bude sankcionasane,kada dobije batine i zavrsi u zatvoru,nece mu padati napamet da dok drzi jaja ide da unistava zivot nekome u ime ciste "vjere".
pogledajte samo hrvatsku ,kada se situacija promenila?onda kada je drzava tim majmunima poslala jasnu poruku,da ne mogu da se izivljavaju nad nekim i da ako pokusaju da ce snositi teze posledice.
i evo danas imaju jednu relativno mirnu gej paradu,i gej ljudi i njihovi prijatelji,porodice mogu da se osecaju kao ljudi,da zive sa dostojanstvom ,a ne kao govna.

uvek se setim madjarskog premijera i kako ga gadjaju jajima,i on bi ladno mogo da kaze kao bt,aha kakva ljudska prava sad ,nije vreme za to.
ali ne on je izdejstvovao donosenje zakona o registriranom partnerstvu,i pohapsio onu bagru koja je dosla da uteruje cisto madjarstvo.dakle vlastodrsci moraju preduzeti odgovornost,jer kad odemo kod lekara trazimo lekove,a ne odlazak u crkvu.
Korisnikov avatar
By anche
@afka
:D
meni je skroz prijalo ovo pisanje sa tobom i mislim da bi super bilo i kad bismo se nasli negde na nekom pitju :pivce: :kafa:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by A.F.K.A.OB
Svi ste solidarni, spremni za borbu, za bolji put u novo sutra...

A kada nekoga autuju na forumu (i pritom ne mislim samo na ovo sa Burovcem, to je vec 10. primer za dve godine), to skoro nikome ne smeta. To je sasvim OK, svi zelimo da cujemo ko se s kim 'vatao u klubu, s kim se drug drugovog druga se kresao...

A zar to nije najlaksi nacin da se pokaze solidarnost, da se stane u odbranu necije privatnosti? Ispravite me ako gresim, ali ovde bar 50% stalnih ucesnika nije autovano sirokoj narodnoj masi, i bas zbog toga bi trebalo da bude svesno koliko to moze da bude rizicno (pogotovo sto znamo da nas citaju ovi iz Kurira, i ko zna ko jos sve ne).

Ali izgleda da je u praksi ljubav prema tracu jaca od solidarnosti...
Ovde moram da se nadovezem (u vezi sa slucajem Burovac konkretno).
Ja JESAM autovana sirokoj narodnoj masi (porodica, prijatelji, kolege sa kojima se ok slazem i jos gomila ljudi koja to prosto zna ovako ili onako).
Doticnog gospodina NISAM autovala niti kompromitovala ja, vec slike i natpis u novinama, koji slozicete se valjda, imaju mnogo jacu tezinu od izjave jednog forumskog entiteta, pa makar to bila i ja (ovo poslednje kazem zbog toga sto ja i ljudi koji su mi bliski znaju da ja govorim istinu, ali vi me ne poznajete i ne mozete to da znate).

Sto se tice zalaganja sa prava i aktivizma - to je svakako potrebno, cak vrlo pozeljno. Medjutim, aktivizam je neka vrsta marketinga, PR (mi pokusavamo da "prodamo" vecinskoj strejterskoj masi ideju da treba da nam se daju izvesna prava) i kao i svaki marketng treba da bude dobro promisljen i ciljano usmeren na odredjene strateski vazne tacke, u suprotnom moze da bude kontraproduktivan.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja sam solidaran u smislu da sam spreman svakog da saslušam, ako ima neki problem, da mu dam savet, ako mu je potreban i .........
da mu popušim, ako mi se dopada kako izgleda.
:vatroslava:
To je od mene , smatram, dovoljno solidarnosti sa braćom pederima.
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By queeria
Ne solidarišem se sa svim u svakom trenutku.

Ali, ono što treba učiniti jeste prvo omasoviti gej-lezbejska dešavanja. Čim nas je više na jednom mestu, onda postajemo opasniji... Ali se to neće skoro desiti, jer se većina gej muškaraca grozi gej scene i neće da ima ništa s njom.

Vršiti pritisak na MUP da pojača obezbedjenje gej-lezbejskih dešavanja i da uspešnije hapse nasilnike. Ići masovnije na sudjenje nasilnicima i pederisati se po sudnici.

Oformiti Pink Panthers grupu :) Snažni pederi i lezbejke koji bi mlatili skinse i homofobe... Aaaaaaah :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
U principu uvek sam za to da se nekome pomogne ako se moze. 18 godina svog zivota sam uvek skakala u odbranu bliskih mi ljudi, pa i onih koji mi nisu bliski, a za koje mislim da trpe nepravdu. Ipak, malo ko od njih je bio spreman da istu stvar ucini za mene. Tako da u poslednje vreme dobro razmislim pre nego sto stanem iza nekoga nezavisno od orijentacije te osobe.
Vidis, mene to iskustvo nije navelo da tako razmisljam. Ne zanima me da li bi oni to ucniili za mene. Ukoliko smatram da je negde pocinjena nepravda, ne razmisljam mnogo pre nego sto stanem u neciju odbranu, a seksualnost te osobe mi je poslednja na pameti.

Kad nesto cinim, cinim jer to smatram ispravnim.

Drugacije da postojim ne umem.
Korisnikov avatar
By Egmont
Ja mislim da se ta "sabornost" raznih aktivističkih inicijativa/organizacija polako gradi i da je situacija mnogo bolja nego pre par godina kad su neki neke prozivali za krađe, silovanja, diktatorski stil upravljanja, kada su zviždali i vikali "Ua" jedni drugima na proslavama godišnjica LGBT aktivizma u Srbiji.

Polako aktivistička gej scena prelazi iz faze rascepkanosti, kao što je srpska opozicija bila s početka 90ih u fazu... hm... koalicije "Zajedno". Polako.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Egmont
Polako aktivistička gej scena prelazi iz faze rascepkanosti, kao što je srpska opozicija bila s početka 90ih u fazu... hm... koalicije "Zajedno". Polako.
Auuuuuu ...
Pa mi ima da crknemo cekajuci da se ta scena stabilizuje, ako nista drugo onda od starosti, dok se situacija ne priblizi nekakvoj, hajde da kazemo, normalizaciji i stabilizaciji.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by *deni*
Originally posted by Egmont
Auuuuuu ...
Pa mi ima da crknemo cekajuci da se ta scena stabilizuje, ako nista drugo onda od starosti, dok se situacija ne priblizi nekakvoj, hajde da kazemo, normalizaciji i stabilizaciji.
:ozbiljan:
Možeš da izdržiš 10 godina?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!