Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by anche
pa naravno da ima dobar razlog: one su jos uvek lezbejke! :lol:
:smeh:

Dugo sam zamislila na konjugaciju engleske imenice:

He has been a doctor for four years = još uvek je lekar
He has been a doctor in the past = sad nije
He has previously been a doctor = sad nije
He has been in the war = sad nije, možda neće biti opet
He has been to Prague = sad nije, ne planira da putova opet u Prague-u, a to ne znači da neće
He has been considered a hasbeen for a long time, although recently he has been beginning to make the comeback his one remaining ardent fan has been hoping for for four years.
:smeh:

dakle ne znači hasbian neće opet biti lezbejka, samo dugo nije mislila na sebe kao lezbejka. :D

:kiss:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Kako ce se neko izjasnjavati i ponasati je stvar njegovog licnog izbora i ja se u to ne mesam.
Ipak, osobe koje nisu sposobne da odrede cak ni svoj identitet, a starije su od 15 godina nisu moja interesna grupa za emotivno zblizavanje.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx...
Ipak, osobe koje nisu sposobne da odrede cak ni svoj identitet, a starije su od 15 godina...
Mislis li da je tako jednostavno odrediti se?

Moj tata kaze: "Samo magarac ne menja misljenje."
Korisnikov avatar
By hlaefdige
bas i ja nesto citam...jako optimisticno....to sa 15 godina....
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Misljenje i seksualni identitet nisu ista stvar. Mogu ja danas da glasam za LDP, sutra za DS, na sledecim izborima za G17+, to je npr. promena misljenja...
Ali seksualni identitet... pa, postoje ljudi kojima je tesko da se odrede i snadju u svemu tome i to je njihovo pravoi izborice se nekako sa tim...

Medjutim, ukoliko je osoba dovoljno cvrsta i zrela da na nju ne uticu drustvo i pritisak sredine, dovoljno poznaje sebe i svoje zelje, i dovoljno je iskrena prema sebi i drugima da te svoje zelje definise - ne bi trebalo da ima problem da odredi svoj seksualni identitet. E, upravo takve osobe su moja interesna grupa za ostvarivanje emotivne bliskosti.

Ne osudjujem one druge (odakle mi pravo da osudjujem bilo cije postupke i nacin zivota?), samo se ne muvam sa njima. Jednostavno ne zelim da budem niciji poligon za isprobavanje licnih sklonosti, jer niko ni meni to nije bio.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ali samoodredjenje je veoma jasna kategorija- kategorija samoodredjenja! :eureka:
Ko jos misli o drustvu i sredini kada zapita sebe sta zeli za svoju seksualnu praksu?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Veliki broj ljudi, uglavnom nesvesno (negiranje svog bi/homoseksualnog identiteta pod uticajem heteronormativa usadjenog vaspitanjem). Svi oni ljudi koji su to negirali do kasnih dvadesetih, da bi na kraju to sebi priznali i "postali gay". Mislim da je jedna devojka bas pre neki dan na forumu pisala o tome, a i sama poznajem nekoliko devojaka koje su sve od sebe dale da "probaju da budu str8" u mladosti i isle protiv svoje prirode dok jednog dana nisu shvatile sta je ono sto zapravo zele.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pa, da li mozes da osetis emotivnu i seksualnu privrzenost prema istom, suprotnom ili oba pola? Ili neka od kombinacija (emotivno mozes da se vezes za svoj/suprotan/oba pola, a seksualno za samo suprotan/samo svoj/oba)?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mogu da osetim nesto poput emotivne privrzenosti prema mladicu.
Mogu da osetim nesto poput seksualne privlacnosti prema mladicu, ali u manjoj meri od ovog prvog.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Lezbejka sa odredjenim (mada ne narocito velikim) potencijalom da se sticajem zivotnih okolnosti ostvari i kao biseksualka.
(bar bih ti ja tako okarakterisala)
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Pa, da li mozes da osetis emotivnu i seksualnu privrzenost prema istom, suprotnom ili oba pola? Ili neka od kombinacija (emotivno mozes da se vezes za svoj/suprotan/oba pola, a seksualno za samo suprotan/samo svoj/oba)?
ništo nije toliko crno i belo.

I što "oba pola"? kao da samo dva pol postoji.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Lezbejka sa odredjenim (mada ne narocito velikim) potencijalom da se sticajem zivotnih okolnosti ostvari i kao biseksualka.
(bar bih ti ja tako okarakterisala)
Cekaj...ja sam, dakle, lezbejka ili lezbejka sa potencijalom?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Tehnicki samo dva: muski i zenski
I MTF/FTM faze (kazem faze zato sto vecina, ako ne i svi, ljudi koji se tako izjasnjavaju teze da operacijom dovedu u sklad svoje spoljasnje i unutrasnje rodne odlike, a cak i ako ne zele operaciju, oni se "osecaju kao zensko/musko i misle o sebi u zenskom/muskom rodu"). Ako gresim - neka me neko ispravi.
By J...
Ako gresim - neka me neko ispravi.
A gender queer?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Nikada mi nije bila sasvim jasna ta kategorija, tj. nisam razumela poentu iste. Pojasni mi sta je tacno, pa cu ti reci da li bih je svrstala u neku od vec postojecih kategorija ili ne.
Korisnikov avatar
By pthalo
Tehnicki samo dva: muski i zenski
I MTF/FTM faze (kazem faze zato sto vecina, ako ne i svi, ljudi koji se tako izjasnjavaju teze da operacijom dovedu u sklad svoje spoljasnje i unutrasnje rodne odlike, a cak i ako ne zele operaciju, oni se "osecaju kao zensko/musko i misle o sebi u zenskom/muskom rodu"). Ako gresim - neka me neko ispravi.
MTF je ženski rod u muškom telo i FTM je muški rod u ženskom telo, ali osim muški i ženski ima "other", genderqueer ljudi koji ne osećaju ni ženski, ni muški, ili osećaju da su oboje ženski i muški, ili nešto drugačiji. Moj rod je "pthalo". That is, nešto kompleks što ne bih mogla brzo objasniti jer nema kratak verzija, jer je nešto složen. ponekad sam ženski, ponekad muški, ponekad oboje, ali telo mi je ženski i ne bih menjala pol. genderqueer je dobro reč za mi "ostalima" who don't fit nicely into little gender boxes.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Imas zensko telo u kome se lepo osecas (ne bi ga menjala) - zena si. Volis zene. --> Ti si zena koja voli zene a.k.a. lezbejka.

(ogradjujem se da je ovo moje licno vidjenje stvari i da bi se zalazenjem u sitna crevca i navodjenjem pojedinacnih primera svakako moglo osporiti u teoriji, medjutim, meni u praksi savrseno vrsi posao)
By J...
Ima na forumu dosta ispisanih tekstova o tome. To je kategorija za rod a ne za pol. U tu kategoriju sebe mogu da svrstaju oni koji se rodno ne definisu ni kao muskarci ni kao zene, tako da je i to jedna slobodno izabrana samoidentifikacija
Korisnikov avatar
By hlaefdige
izvini....ali ima ih vise....ako te zanima, protresi postove koje je ranije pisala tramp...odlicno objasnjeno
Korisnikov avatar
By pthalo
i kažem ti da nije baš tako, nije baš ovoliko jednostavno.

ne bih menjala telo, ali želim da ljudi misle da sam muškarac, smeta mi kada čujem "her" ili "she", vezem grudi, nosim dečka odeća. Ponekad želim da nosim suknju i tada osećam se kao crossdresser. Ali i žena sam i lezbejka. nisam strejt muškarac u žensko telo.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Znam ja definiciju, ali mi nije jasno kako to u praksi funkcionise.
Mislim da si dobro objasnila i da je tu kljucna rec IZABRANA samoidentifikacija.
Zbog toga meni licno ta kategorija nikad nije nesto preterano pila vodu, jer je izabrana, a ostale nisu (ako si zenskog pola i osecas se kao zensko - ti si zena, ti to nisi birala, ako si zenskog pola, a sebe dozivljavas kao osobu muskog roda - ti si FTM, ali ti to opet nisi birala, isto i za muski rod da ne kucam).
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by pthalo
Ali i žena sam i lezbejka. nisam strejt muškarac u žensko telo.
Meni je ovo dovoljno. Znas sta si. :)
Korisnikov avatar
By Blady
Ja ne znam zasto se uopste moraju te stvari kategorisati...
Ja ni dan danas ne znam sta sam... a i nisam opterecena sa tim...
By J...
@ xx LooDa KrAwItZa xx

Previse stereotipno dozivljavas zenu i muskarca. Po toj nekoj crno beloj definiciji, zena treba da izgleda ponasa se oblaci i razmislja na jedan nacin, muskarac na drugi. A sta je sa onim zenama i muskarcima koji u pojedinim trenucima razmisljaju ili se ponasaju na nacin suprotan konzervativnom shvatanju njihovog roda? A oni i dalje ne zele da promene pol i da prihvate drugu krajnost odnosno da budu ftm ili mtf. Rod je, po meni ogranicavajuca kategorija jer je forumulisan u patrijarhalnom drustvu.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by J...
@ xx LooDa KrAwItZa xx

Previse stereotipno dozivljavas zenu i muskarca. .
Ima istine u ovome. Priznajem.
Po toj nekoj crno beloj definiciji, zena treba da izgleda, ponasa se oblaci i razmislja na jedan nacin, muskarac na drugi.
Ne mora.
Ali zena sa kojom cu ja biti u vezi mora da izgleda, misli i ponasa se kao zena (heteronormativno shvatanje zene). Ostali - kako hoce, stvarno se ne mesam ni u ciji zivot.
A sta je sa onim zenama i muskarcima koji u pojedinim trenucima razmisljaju ili se ponasaju na nacin suprotan konzervativnom shvatanju njihovog roda? A oni i dalje ne zele da promene pol i da prihvate drugu krajnost odnosno da budu ftm ili mtf.
Ne znam. Ne bih se izjasnjavala o necemu sta ne razumem dovoljno (sta god da napisem moze se pogresno protumaciti, a stvarno mi nije namera da bilo koga uvredim).
Rod je, po meni ogranicavajuca kategorija jer je forumulisan u patrijarhalnom drustvu
Pa, sve kategorije su u principu ogranicavajuce i nedovoljno siroke da obuhvate bas sve slucajeve, ali su nam, s druge strane neophodne da bismo funkcionisali.
Korisnikov avatar
By pthalo
dobro je da znaš šta ti privlači i šta voliš u ženama. I dobro je da priznaješ da There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by pthalo
moje misle na svoj rod (na engleskom) ako te zanima: http://nevers.livejournal.com/968927.ht ... 67t6918367
Procitala. Pa, dobro, ti sebe dozivljavas kao gender queer i ja to postujem, ako tebe cini srecnom ja cu tako i da se izjasnjavam o tebi (kad me neko pita, pthalo je gender queer). Teorijski.
Prakticno: imas dovoljno toga da te ja u svojoj licnoj funkcionalnoj klasifikaciji upakujem u kategoriju zensko (butch zensko).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!