Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Goran Smith
a.k.a. Hesbians ... :neto: :lezkiss: :neto:

Ne znam da li sam jedini koji je pro�ao "preobra?enje" :kosa: na ovom forumu?

Mislite li da takve devojke postoje? da li znate neku? ..da li netko zauvek mo�e napustiti svoju sexualnu orjentaciju lezbejke i postati str8? ...

ne mislim na bisex devojke, ve? lezbejke ..prave :cowboy:
By жњ
postoje! ja lichno poznajem DVE :peace:
Korisnikov avatar
By sanjalica
Ma nikad se ne zna kad je sta "zauvek". Evo, ja sam "preobracena" u poslednje vreme, ali pojma nemam da li ce da potraje ni kako cu da se etiketiram u buducnosti :zastava:
By Çâðê_DUP
Vrlo je moguce, usled velikog razocarenja u osobu istoga pola, neke devojke tako od str8 "postaju" lezbe. Nista nije iskljuceno.
Korisnikov avatar
By sanjalica
E da, ja se nisam razocarala. Prosto sam se zaljubila u decaka :cvetduga:
Korisnikov avatar
By Atlona
Ja ne verujem u "zauvek" i ko zna sta se sutra moze dogoditi... sistem vrednosti nije nepromenjiv, pogotovu nakon dogadjaja od veceg znacaja.

Rec "hasbians" mi bas fino zvuci :) , ali pretpostavljam da ima vise negativnu konotaciju? Ili gresim?
Korisnikov avatar
By m..
Mhm. Nikad nisam ni verovala da je identitet bilo kakav neka cvrsta i nepromenjiva stvar, nego cisto sumnjam da cu iznebuha da odlepim za nekim tipom.
Korisnikov avatar
By tramp
ja znam par koje su bile LIC (lesbian in college) pa su se nakon faksa udale i postr8ile ... e sad da li su one bile lezbejke pa postale str8, da li su bile bi samo su iz pomodno-politickih razloga rekle da su lez, da li su bile zbunjene ... da li je to sve esencijalna glupost ... ko ce ga znati .... ja sam se inace skoro onesvestila kad sam videla svoju bivsu koja je meni u vreme kad smo bile zajedno pila krv jer sam se izjasnjavala kao bi videla sa tipom i to neki marinac :drama: tako da ko ce ga znati ...
Korisnikov avatar
By Hys.
smith ne kapiram koncept "hesbians" i kako si ti hesbian..a mozda sam danas glupa majko:lood:
Korisnikov avatar
By Tweety
Originally posted by tramp
ja znam par koje su bile LIC (lesbian in college) pa su se nakon faksa udale i postr8ile ... e sad da li su one bile lezbejke pa postale str8, da li su bile bi samo su iz pomodno-politickih razloga rekle da su lez, da li su bile zbunjene ... da li je to sve esencijalna glupost ... ko ce ga znati .... ja sam se inace skoro onesvestila kad sam videla svoju bivsu koja je meni u vreme kad smo bile zajedno pila krv jer sam se izjasnjavala kao bi videla sa tipom i to neki marinac :drama: tako da ko ce ga znati ...
pa ima dosta ljudi koji u fazi istrazivanja svoje sexualnosti probaju gay sex, sto ne znaci da su gay... recimo moj drugar je sa 17godina imao sex sa tipom, ali je danas zaista str8 100%... znaci, cist istrazivacki rad je bio u pitanju:D
Korisnikov avatar
By anais
nije hEsbians vec hAsbians tj nastalo od "has been a lesbian" = hasbian :-)
Korisnikov avatar
By mortisha
Pa taj koncept mi je malo.. preterano definisan.. Onda stvarno i nisu bile "lesbians" vec su bile kao sto je neko gore vec rekao..istrazivaci u lesbian vodama..
Ili jesi ili nisi ..
to HasBian-je pravi izraz..kako god ga prevedes ili Has been a lesbian ili

Has Bi(sexual) been..ili kako vec.. He he
Nisam ni ja neki expert.. ja sam se uglavnom izjasnjavala kao bi..jer sam se cimala da budem sa tipovima..uglavnom zbog keve...
ALi ne moze ni Has Bi(sexual )an da traje dugo... Ja sam izgleda okrenula na onu strejt Lesbian stranu. Samo sto sve devojcice uglavnom okrenu na onu drugu cisto str8
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Zaljubljujesh se u OSOBU, e sad, teshko da mogu da se zaljubim u mushkarca poshto ne verujem da cu sresti nekog koga mama nije vaspitala da zena treba da mu pegla, pere, pushi i tako to....
Pojma nemam kako sam bila do 27.-e str8, poshto mi se ovih dana povraca na sam stav koji odredjeni mushkarci zauzimaju dok stoje a da ne pricham o njihovim interesovanjima :burner:
Ko je probao obozavanau P jednom, teshko da se nece jednog dana vratiti na zene iako se uda i tako to :)
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ja ne verujem u taj koncept. hasbians - :kakodane:
mislim, moguce da je neko str8 pa zadje u neku experiment fazu a posle se vrati str8luku. ali to nije hasbian.

ali moguce je da je neko lesbian, i da se usled nekih okolnosti ne pronadje u les svetu (npr. multiple razocarenja itd), i ondaK mozda nadje neku srecicu sa nekim muskarcem.

:shrug:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Seksualnost se definise kao:
1. tvoje licno izjasnjavanje i opredeljenje.
2. u odnosu na pol partnera
3. u odnosu na pol imaginarnog partnera ili ocekivanog....

Tako da, da, postoje hasbeengays i hasbians...

Kako i zasto, ne bih znala reci. Mislim da to nema preterane veze sa razocaravanjem (kao sto mislim da ni otkrivanje da ste gay ili bisex nema mnogo veze sa razocarenjem u suprotni pol), ali da veliku ulogu mogu da igraju drustvene norme, pritisak spoljasnje sredine i ljudi, pa i sam bioloski sat.

Uostalom, zamislite sebe kao outovanu lezbejku od 40+...
A onda kao udatu zenu sa coporom dece....
Na koju sredina gleda blagonaklonije?
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by anais
istina.

ali mi nije jasno kako moze present perfect da se iskoristi i oznaci radnju/stanje koje je u potpunosti zavrseno. posto je tema o onima koje vise nisu lezbejke. da li onda to 'hasbian' oznacava da postoji mogucnost da zena opet bude lezbejka? :neznam:

osim sto eto sad naidjoh na semanticku nedoumicu isto tako se pitam koliko je neka koja je u sadasnjosti strejt, mogla zaista biti lezbejka u proslosti, odnosno koliko moze biti zasigurno bilo strejt, bilo lez u buducnosti!?

zakljucak: jednostavno se mora verovati na rec osobi koja odluci da svoj seksualni identitet verbalizuje i smesti u jednu od postojecih kategorija. vreme pokaze da li je takva izjava, odnosno odluka bila bliska istini.

komplikovano bre.
By Paranoid Androgynoid
:doh:

Jos jedna od kategorija aka. fioka u koju ljudi zele da svrstaju druge. Dokle?! Dosada je ocigledno zajebana stvar.

ont:
Da, mislim da postoje tj. znam da postoje ali ne mogu tvrditi da ce takve i ostati.
Aman, ljudi.. sve je moguce. Ljudi smo! :doh:
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by Angelina777
Vrlo je moguce, usled velikog razocarenja u osobu istoga pola, neke devojke tako od str8 "postaju" lezbe. Nista nije iskljuceno.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by anche
...
zakljucak: jednostavno se mora verovati na rec osobi koja odluci da svoj seksualni identitet verbalizuje i smesti u jednu od postojecih kategorija. vreme pokaze da li je takva izjava, odnosno odluka bila bliska istini.

komplikovano bre.
:up:

Ja sam skoro srela jednu zenu koja je (bila???) lezbejka a sad vec duze vreme zivi sa muskarcem. Kad ju je osoba iz mog drustva upitala kako se ona sada izjasnjava rekla je da se ne izjasnjava nikako.

Jedino sto se meni cini je da kada osoba koja je strejt spozna da to nije negde pouzdanija iskrenost te spoznaje. A kada lezbejka spozna da to nije onda je uvek pitanje koliko su ulogu drustvena pozeljnost i pritisak odigrali u toj spoznaji.
Korisnikov avatar
By Blady
Javicu vam... ako mi se to desi.... nije iskljuceno...
Korisnikov avatar
By pthalo
istina.

ali mi nije jasno kako moze present perfect da se iskoristi i oznaci radnju/stanje koje je u potpunosti zavrseno. posto je tema o onima koje vise nisu lezbejke. da li onda to 'hasbian' oznacava da postoji mogucnost da zena opet bude lezbejka? :neznam:

osim sto eto sad naidjoh na semanticku nedoumicu isto tako se pitam koliko je neka koja je u sadasnjosti strejt, mogla zaista biti lezbejka u proslosti, odnosno koliko moze biti zasigurno bilo strejt, bilo lez u buducnosti!?

komplikovano bre.
Mislim da je "has-been" + "lesbian"
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=has-been i http://www.urbandictionary.com/define.php?term=hasbeen vs
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=has-bian i http://www.urbandictionary.com/define.php?term=hasbian

koliko ja razumem, znači da je bila lezbejka, a sad je potpuno strejt.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
istina.

komplikovano bre.

hadbian
Korisnikov avatar
By anche
@hlaef

:lol:

@pthalo

evo sad obidjoh to tvoje. pa kaze:

1. has-bian

A female who WAS a lesbian.

i sto onda nije wasbian? :puzzle:
kapiram analogiju sa 'has-been' donekle, ali samo ako se onda prihvati cinjenica da zena jeste jednom bila lezbejka i da jos uvek nosi to kao deo svog identiteta, a samim tim ona IMA to jos uvek u sebi i tako potencijalno ostaje lezbejka. znaci nije tacno da ona vise nije lezbejka.... umorih se :sigh:

jes me zasmejao ovaj predlog 'hadbian' ali mislim da bi wasbian bilo prikladnije u smislu sto zadrzava deo fonetskog od 'lesbian'.

komplikacije.
By J...
has-bian

A female who WAS a lesbian.
Zar to nije biseksualka? :puzzle:

Biseksualci ne moraju obavezno da osecaju u isto vreme isti intenzitet zanimanja za oba pola. Mogu da postoje faze.

Ont: sve je moguce s tim sto se licna emocionalno seksualna istorija nikad ne brise i ostavlja posledice na identitet koliko god hteo neko da ga na silu menja.

I postoji razlika izmedju nacina na koji sebe identifikujes (gay, strejt) i onoga sto stvarno osecas prema osobama istog ili suprotnog pola, koliko god svestan ili nesvestan bio toga. Ponekad, moze da dodje do neslaganja izmedju ovo dvoje, posle toga moze da usledi promena identiteta u pravcu gde ga povede srce ili nesto nize od toga. Zbog toga mislim da ljudi narocito dok su jos mladi, ne treba previse da se opterecuju samoetiketiranjem dok sebe ne upoznaju dovoljno. Te etikete ih samo mogu sputavati. Tu mislim i na gay i na strejt identitet.
Korisnikov avatar
By pthalo
i sto onda nije wasbian? :puzzle:
haha. Ne znam. Možda zato što "has been" može biti imenica a "was" ne može biti. a zašto baš "has been" kad "was and is no longer" je u pitanju ne znam. Kaže se "that singer is such a has been" i ne kaže se "that singer is such a was". ali u pravo si da "has been" kao glagol uopšte znači "and still is" *thinkthinkthink* "she has been singing for five years", ali "she has been to Prague four times" "she has been in two lesbian relationships", eh, ne znam. morala bih da zamislim primeri da to rešim. verovatno ima dobro razlog zašto je has been i ne was.
Korisnikov avatar
By anche
pa naravno da ima dobar razlog: one su jos uvek lezbejke! :lol:
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
vjerovatno moze,,ima masa primjera gdje str8 zene odjednom postanu lude za drugom zenom,,zasto ne i obrnuto? dakle,,,da..to je moguce ;)
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by starsailor
joj anche sto mi se svidja tvoj optimizam :)
:D

lezbejke su svuda oko nas - i prosle, i sadasnje i budutje :dance:

@saxx
poredjenje bas i nije ok.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!