Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Ulix
Originally posted by Dzi
heeh dopada mi se ovo "mozda" ali mozda......
Mene izludjuje ta pasivnost ljudi u Srbiji. Uvek cekamo da neko nesto uradi za nas. Ako ti neka pojava smeta, pokusaj da ucinis nesto povodom toga. Kukanje samo po sebi nece promeniti stvar. A jedna od lepota slobodnog, demokratskog drustva je i ta da gradjani mogu da uticu na sistem.

Da sam imao neko lose iskustvo sa lekarom, istog momenta bih se zalio.
Mozda bi se nesto dogodilo.
Mozda i ne bi.
Ali svakako ne mogu znati, ako ne probam.
Korisnikov avatar
By Dzi
...problem je sto sve ukazuje na to da ce pre biti da se nece dogoditi nista...zaboga godinama je tako...ne znam mozda gresim .....
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja vec duze vreme zbog nekih ozbiljnijih stvari idem po raznoraznim lekarima.

Ono sto meni ide najvise na nerve je dvolicnost - u drzavnoj ustanovi su pre podne nadrkani, a popodne ti se u privatnoj ustanovi smeskaju za kintu.

Sestre koje pustaju preko reda pacijente, iako je u domovima zdravlja sada aktuelno zakazivanje. Nikada nisam bila primljena u zakazano vreme, nego sam cekala izmedju sat i dva i po sata.

Nadalje, ceo sistem mi se cini malo zaostao u razvoju - zar je zaista moguce da rezultate hormona u Klinickom centru Srbije cekam 4 (cetiri!!!) nedelje, a u privatnoj lab budu gotovi sutradan?!?!

Meni niko nikad nije trazio pare, niko se o mene nije strucno ogresio (zamalo jednom da dobijem inekciju za koju nije bilo potrebe, pa sam insistirala da me pregledaju pre davanja terapije, nakon cega su zakljucili da nema potrebe za inekcijom).
Korisnikov avatar
By Blady
Prvo mislim da ih je drzava dobro namucila... imali su jako jadne plate nekad... Dok su prosvetari non stop strajkovali, i dobijali mnogo vecu platu nego po bolnicama... a tako su poceli, da bude podmetanja, veza.. ja tebi bocu viskija ti meni preko reda... da bi krenuli da se halave i da ih mrzi da rade svoj posao...
Ja mislim, da su svi bili novcano stimulisani, bilo bi sve u redu...a ovako...
Oni cak ni nisu mogli da strajkuju, kao profesori - nastavnici... jel su morali da spasavaju ljudske zivote i zato me ovo sve vise nista ne cudi, za to je kriva drzava.. Nije da ih branim, ali tako je.. ja gledam sa te strane, nije ni cudo sto je vecina pocela privatno da radi...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja se jaaako lepo razumem sa svojim terapeutom koga placam 4000 din po seansi... :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Ma nemaju savesti, vec su na sve oguglali, pa cak i na sitan novac. Sve vece cifre su u opticaju, nazalost.

A sto Ulix rece da bi se zalio istog trenutka...Ja sam se zalila i dogodilo se nesto. Ali lose po mene. Doktor kojeg sam prijavila je bio na celu komisije osiguravajuceg drustva od kojeg je trebalo da se naplate troskovi mog lecenja nakon saobracajke i iako sam lezala nepokretna i umotana kao mumija, on nije smatrao da su troskovi lecenja opravdani.
By Ulix
Originally posted by Dzi
...problem je sto sve ukazuje na to da ce pre biti da se nece dogoditi nista...zaboga godinama je tako...ne znam mozda gresim .....
Ne znas dok ne probas.

Zato sto su svi postali tako malodusni i znaju samo da kukaju, u Srbiji se nece nista promeniti.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
@ Delete

Zar nije bilo vise instance da se zalis na to?
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by Ulix
Ne znam. Poznajem mali milion odlicnih, savesnih lekara.

Siguran sam da ima i losih, ali znam da nisu svi takvi.
Kao kad bih ja rekao da ne volim Van Goga, pa su svi slikari odvratni i netalentovani. Glupo, ne?
Pa malo si pogresio primer...
Ispada da si rekao da su lekari umetnici i da su njihova dela pitanje ukusa.
Znaci, koliko vidim ovde se ne raspravlja o ukusu, vec o nesavesnosti lekara.

Naravno da ima nesavesnih lekara. Ali isto tako ih ima i vrlo savesnih.

Postoji jedna dobra stvar koja se uvodi kod nas... a to je da sad svako moze da bira svog lekara. I jedan lekar da bi mogao da radi, mora da ima oko recimo 500 pacijenata (primera radi). Ako se za nekog lekara procuje da je los i nesavestan... nece mu dolaziti pacijenti.
By Ulix
Originally posted by reveal
Ne znam. Poznajem mali milion odlicnih, savesnih lekara.

Siguran sam da ima i losih, ali znam da nisu svi takvi.
Kao kad bih ja rekao da ne volim Van Goga, pa su svi slikari odvratni i netalentovani. Glupo, ne?
Pa malo si pogresio primer...
Ispada da si rekao da su lekari umetnici i da su njihova dela pitanje ukusa.
Znaci, koliko vidim ovde se ne raspravlja o ukusu, vec o nesavesnosti lekara.

Naravno da ima nesavesnih lekara. Ali isto tako ih ima i vrlo savesnih.

Postoji jedna dobra stvar koja se uvodi kod nas... a to je da sad svako moze da bira svog lekara. I jedan lekar da bi mogao da radi, mora da ima oko recimo 500 pacijenata (primera radi). Ako se za nekog lekara procuje da je los i nesavestan... nece mu dolaziti pacijenti.
Nisam hteo da kazem da je medicina umetnost, mada ume i to da bude. :)

Hteo sam da kazem da na osnovu jednog lekara ne treba zakljucivati o svima, kao sto na osnovu jednog slikara ne treba zakljucivati o celokupnom slikarstvu. Naravno da ih ima groznih, podmitljivih i nestrucnih (kao sto takvih ljudi ima i u drugim profesijama), ali je daleko od istine da su svi takvi.
By J...
Niko ne spominje lekarsku komoru. Koliko znam, pocela je sa radom pre godinu dve i valjda bi trebalo da vrsi neke provere rada lekara a pretpostavljam da se njima mogu zaliti pacijenti.

Sto se tice nasih privatnih klinika, posle svih onih dogadjaja ja uopste nemam poverenja u njih tako da bih pre isla u drzavnu bolnicu. Za ozbiljne bolesti mislim da je najsigurnije doci na VMA ili sl. bolnicu sa "ugledom".

Platiti ili potplatiti, na zalost kad se mora, tada se ne misli mnogo o tome, svi znamo kako to funkcionise kada je pitanje zivota ili smrti. A sto se tice neke "borbe" za poboljsanje, to je najprakticnije raditi onda kada ti taj lekar vise ne treba, mada su ljudi obicno tada u fazonu "samo da se vise ne vidimo".
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by reveal

To u teoriji zvuci odlicno, ali je malo u praxi drugacije.

Kad sam dobila uput moje dr opste praxe za shrinka, i otisla na psihijatriju u istom Domu zdravlja, kad me je sestra pitala kod kod dr zelim, ja sam rekla - kod onog kod koga cu pre biti primljena.

Kapiram da nisam jedina sa ovim sistemom odabira dr.
Korisnikov avatar
By reveal
@ Kiss - Naravno da mnogi idu tim principom, ali ti mozes da promenis doktora ako nisi zadovoljna.
Korisnikov avatar
By anche

Nesto bi se mozda i promenilo, ako biste se potrudili da nesto promenite.
:giggle:

za to ipak treba malo vise npr. treba dici dupe, obuzdati prostacki jezik, opismeniti se i sl.

ozbiljno sad: zapravo je tuzno koliko se ljudi osecaju nemocni u ovoj drzavi da bilo sta urade za sebe. najlakse je kukati i ne ciniti nista.

ja sam jedno vreme radila u stranoj firmi koja je imala politiku da svi darovi zaposlenima ne smeju preci vrednost od 50 usd. mislim da, ukoliko ne postoji, ta politika treba da se javno objavi i istakne na vidnom mestu. ovo pisem jer me nervira sto ne postoji sistem (meni poznat) kako se urucuju darovi medicinskom osoblju. a vidim da stalno ljudi donose i guraju im, a ovi se kao neckaju a uzimaju :shrug:

kome ide kafa, kome bombonjera, kome viski... eto to me zanima :)
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by anche

za to ipak treba malo vise npr. treba dici dupe, obuzdati prostacki jezik, opismeniti se i sl.

ozbiljno sad: zapravo je tuzno koliko se ljudi osecaju nemocni u ovoj drzavi da bilo sta urade za sebe. najlakse je kukati i ne ciniti nista.

ja sam jedno vreme radila u stranoj firmi koja je imala politiku da svi darovi zaposlenima ne smeju preci vrednost od 50 usd. mislim da, ukoliko ne postoji, ta politika treba da se javno objavi i istakne na vidnom mestu. ovo pisem jer me nervira sto ne postoji sistem (meni poznat) kako se urucuju darovi medicinskom osoblju. a vidim da stalno ljudi donose i guraju im, a ovi se kao neckaju a uzimaju :shrug:

:up:
By LeMale
Originally posted by LeMale
Ako ti je neko trazio novac, mozes da ga prijavis.
Kako moze bolesnik u komi koji lezi na odelenju intezivne nege,kome pada pritisak do nivoa vitalne ugrozenosti (ubrzo je umro) da prijavi dezurnog lekara koga dezurna medicinska sestra ne moze da probudi?
Naravno,sutradan je porodici servirana drugacija prica..
Oh please.

Ako se vec zna cela prica, zasto nije prijavljena?

Ko da prijavi?Medicinska sestra koja radi mucenica za platu i ako joj neko da 200 grama kafe?
Tu pricu mi je ispricala drugarica,medicinska sestra koja radi u bolnici.A prica ima jos i jos gorih!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by anche

Pa to. Ljudi su ih navikli na "mito". Nije ovo novopechena pojava. Od kako pamtim za sebe, doktorima su se nosile bombonjere, parice, picja... I to KAO da im se pacijent zahvali. A u sushtini su se nadali da cje doca da zapamti, unapred se raduje sledecjem poklonu, pa ih preko reda primi. Ma dajte molim vas. Ovo kukanje nema efekta. Dizhi dupe, prijavi. Shto reche Ulix...ako ne pokushash, necjesh saznati da li cje se "mozhda" neshto promeniti!
Sve ostalo je sizifov posao!
Korisnikov avatar
By Modesty
Ne radi se tu samo o doktorima.....redi se o čovjeku.
Ako si takav,onda si takav u bilo kojoj struci,koliko ti to mogućnosti dozvoljavaju.
By Ulix
Originally posted by Modesty
Ako si takav,onda si takav u bilo kojoj struci,koliko ti to mogućnosti dozvoljavaju.
Ovo je donekle tacno, ali to vazi za obe strane - koliko za doktore, toliko i za pacijente.
Recimo, ja nisam osoba koja bi trpela tako nesto. Jedan pomen mita i ja bih mu zagorcao zivot. Ne treba biti pasivan u takvim situacijama, to je sve sto hocu da kazem.

Bes je razumljiv, ali treba biti konstruktivan. Mislim da bi korupcije u zdravstvu bilo manje ako bi samo jedan ili dvojica bili razapeti zbog toga. Kao primer.
Korisnikov avatar
By Blady
Ovo je donekle tacno, ali to vazi za obe strane - koliko za doktore, toliko i za pacijente.
Recimo, ja nisam osoba koja bi trpela tako nesto. Jedan pomen mita i ja bih mu zagorcao zivot. Ne treba biti pasivan u takvim situacijama, to je sve sto hocu da kazem.

Bes je razumljiv, ali treba biti konstruktivan. Mislim da bi korupcije u zdravstvu bilo manje ako bi samo jedan ili dvojica bili razapeti zbog toga. Kao primer.
:up:
Korisnikov avatar
By Modesty

Apsolutno tačno...na kraju krajeva kad razmislim,ljudi su prvi počeli da im donose "onako" naviki li ih....uzima ti lovu 4 kolega i tebi neko ponudi....pa uzela bih i ja sorry.......ucjena,operacje i takve stvari bih automatski prijavila.....ili namjestila da se uhvati na djelu.
Korisnikov avatar
By Momo
Ja se u potpunosti slazem sa tim da ne treba biti pasivan, ali sam bio svedok toliko prica o mitu da sam izgubio svaku nadu da u ovoj zemlji bilo kome moze da se stane na put legalno.

Tragedija je sto su oni tako dobro razvili metode kojima uzimaju mito da cak i neko ko hoce da im se suprotstavi nema sanse to da uradi a da ne izadje kao ostecena strana.

Evo primer iz Kragujevacke bolnice: da bi vas stavili na listu cekanja za operaciju tumora morate odneti pare na kucnu adresu doktora koji operaciju obavlja. Svako prijavljivanje policiji je besmisleno jer oni nemaju razlog niti pravo da izvade nalog za pretres njegovog stana nakon vaseg boravka tamo. Takav je valjda zakon koji stiti gradjane od policije.

A da ne govorimo o tome sto ljudima nije nidocega a najmanje do preganjanja sa doktorom koji treba da ih operise, posebno kad su neke teske bolestine u pitanju .

I plus sto je poznato da svi doktori cuvaju ledja jedni drugima pa kad tuzis jednog moras da mislis kakav ce tretman da te doceka ako se kojim slucajem razbolis i svratis opet do iste bolnice.
Korisnikov avatar
By Modesty
pa znaš šta,za tako nešto bih se obratila inspektorima i namjestila bih mu.....pa jbt.
Ovce su za šišanje.
Korisnikov avatar
By Momo
pa znaš šta,za tako nešto bih se obratila inspektorima i namjestila bih mu.....pa jbt.
Ovce su za šišanje.
Ja upravo govorim da je nemoguce namestiti im. Dok se mito davalo u javnim prostorijama moglo je da se namesti ali kad mu nosis pare u stan onda je malo teze tj nemoguce.
Nisu bas svi ljudi ovce i nema svako 500 do 1000 evra da pljune da bi ga stavili na listu cekanja za operaciju u gradskoj bolnici pa opet doce zive ko bubrezi u loju.
Korisnikov avatar
By Momo
A sto se tice odgovornosti po pitanju obavljanja svog posla, e to je tek za pricu. Meni su za malo ubili babu pre 10-ak godina. Zena bukvalno usla zdrava na rutinski pregled a jedva izvukla zivu glavu i sad je tezak srcani bolesnik.

I to sve zahvaljujuci coveku koga je gomila ljudi tuzila upravo za ono sto je uradio mojoj babi ali on i dalje radi jer mu cela bolnica cuva ledja. Doduse neki lik mu je razbio lobanju pre par godina jer ga je smatrao odgovornim za smrt svoje majke. Eto to mu je jedna kazna do sad.
Korisnikov avatar
By Calypso
Xex, ja samo da pozdravim vracanje teme :)
Korisnikov avatar
By Tomek
U jednom domu zdravlja jos uvek radi radiolog koji je pacijentu nakon ultrazvuka bubrega rekao:
Vasi bubrezi su u odlicnom stanju.

Inace, pacijent je imao samo jedan bubreg...
By Ulix
Originally posted by Momo
Ja se u potpunosti slazem sa tim da ne treba biti pasivan, ali sam bio svedok toliko prica o mitu da sam izgubio svaku nadu da u ovoj zemlji bilo kome moze da se stane na put legalno.

Tragedija je sto su oni tako dobro razvili metode kojima uzimaju mito da cak i neko ko hoce da im se suprotstavi nema sanse to da uradi a da ne izadje kao ostecena strana.

Evo primer iz Kragujevacke bolnice: da bi vas stavili na listu cekanja za operaciju tumora morate odneti pare na kucnu adresu doktora koji operaciju obavlja. Svako prijavljivanje policiji je besmisleno jer oni nemaju razlog niti pravo da izvade nalog za pretres njegovog stana nakon vaseg boravka tamo. Takav je valjda zakon koji stiti gradjane od policije.

A da ne govorimo o tome sto ljudima nije nidocega a najmanje do preganjanja sa doktorom koji treba da ih operise, posebno kad su neke teske bolestine u pitanju .

I plus sto je poznato da svi doktori cuvaju ledja jedni drugima pa kad tuzis jednog moras da mislis kakav ce tretman da te doceka ako se kojim slucajem razbolis i svratis opet do iste bolnice.
Zar nije moguce prijaviti to policiji i onda uhvatiti doktora u trenutku primopredaje? Nisam pravnik, pa ne znam sta je dozvoljeno, a sta ne. Ali uprkos lekarskoj solidarnosti - koja je pomalo i razumljiva, ali ne do mere do koje ide kod nas - uprkos svim dovitljivim nacinima da otmu pare pacijentima, mora da postoji put da se to zaustavi. Kao sto rekoh, nisam pravnik, ali ne treba biti narocito pametan pa shvatiti da bez saradnje pacijenata, nema svrhe ni pocinjati. Ako se zalbe akumuliraju, u jednom trenutku ce morati prestati da ih ignorisu.

Sto se tice licnih iskustava - nemam ih.
U principu u bolnici sam svaki dan, i znam da ima raznih lekara, i svakakve glasine kruze, ali ja nikada nisam prisustvovao tako necem. (Mada, uce nas na fakultetu da nije lepo da odbijamo poklone od pacijenata tipa kafe ili pica; o parama ni govora, naravno. I stvarno, Srbi se obicno uvrede ako lekar nece da uzme ono sto mu poklanjaju.)

Oba moja roditelja su srcani bolesnici, i oboje su u vise navrata lezali u Sremskoj Kamenici i nisu doziveli nista lose, cak je i osoblje bilo veoma ljubazno, sto je dosta retko. Nikakve pare nisu trazili, ni jedan lek da se kupi, nikakva privatna konsultacija... nista. Eto bar price u prilog tome da nisu bas sve bolnice takve.
Korisnikov avatar
By Sunce
E, da vam kazem, u Dzordza Vasingtona postoji jedan dermatolog koji ne da je ljubazan prema pacijetima, nego to prevazilazi svaku meru. Pricao mi je poznanik. Dosao je zbog problema na licu, a doca mu rekao da svuce gace da mu vidi KIKIJA.

Kiki - tako to zove doktor.

Poznanik mi je rekao da taj lekar prima gej parove. :)

Sto je najgore, jos jedan poznanik ima istu KIKI pricu.
By Ulix
Originally posted by Momo
A sto se tice odgovornosti po pitanju obavljanja svog posla, e to je tek za pricu.
Sto se tice strucnosti, slazem se da ima bisera.
Ali ko sve predaje na fakultetu, kako se ispiti polazu i kakve nebulozne kriterijume imaju, jos je i dobro.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!