Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Nisam_Ja
Sta znam... vidim da se vecina sasvim dobro snasla ako je vec i krenula tim putem i ne zameram im... ne mislim da su bas i te nesrecne balkanke toliko nedojebane koliko se cini i samo je pitanje kada ce se vratiti na njih pa sad... zivot je surov, what else... I onako je vecina TOLIKO komplikovana oko partnerstva i tog cuvenog SMISLA na kraju ove ili one pederske price... i koliko je kao neslavno biti gay deda... hahahahahahaha..... To je tako, jednostavno....

A deca... i dan danas mi se ne svidja kada sa deckom prolazim pored neke grupice dece ili kojeg obdanista, zabavista... i onako, kad ih mrsko pogleda i 'smozdi' ih u par komentara... kao, fuj, shocking i te fore... to ne volim... bezveze mi je... Nikada u ovim ili onim profilima, pored kateforije Children - nisam birao 'super, ali not for me' ili slicno... Ne znam... nisam zbunjen ni zalutao, ali ni neko ko ce o tome govoriti sa kojekakvom sigurnoscu i predvidivoscu... ke sera - sera ;)
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Nisam_Ja
Ne znam... nisam zbunjen ni zalutao, ali ni neko ko ce o tome govoriti sa kojekakvom sigurnoscu i predvidivoscu... ke sera - sera ;)

Bash tako. :up:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by J...
Originally posted by Beogradjanin18

Mislim da je to krajnje omalovažavajuće po tu ženu
Meni samo nisu jasne te strejt zene koje ne provaljuju da im je muz peder. Stvarno jadno. :jazzva:

Ili mozda kasno kapiraju? :eureka:
Kako da skontaju da im je muz peder kada po vecini njih pederi ne postoje???
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja lichno ne bih mogao da zivim sa zenom i lazem je da je volim i da mi je divna i privlachna i td... Osecao bih veliku grizu savesti zbog te lazi i ziveo bih zivot pod ogromnim stresom... Ja za to nisam sposoban...
A ko jeste sposoban - pa, njegova stvar... Meni zvuchi sebichno i grozno, ali ne bi trebalo da me se tiche kako ce neko drugi voditi svoj zivot...

Svaki peder ima svoju tuznu prichu...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KissQueen
nekako, kapiram da se sve moze fino objasniti i dogovoriti, pa i to
da neko ko je jurio decake zeli da ima porodicu, ali da mu ta zena dopusti
s vremena na vreme izlete u parkice ili gay klubove.
sta znas, mozda i ona privodi cice dok on juri decake...
Taj ceo scenario mi se ne sviđa... taj deo sa povremenim izletima u parkiće i promiskuitetnim seksom sa strancima, od strane jednog oca maloletnog deteta, koji je mojih godina ili stariji... očekujem da takva osoba ima nekakvog pojma o mogućim negativnim posledicama, ovde ne pričamo o maloletniku... razumem opciju u kojoj ima stalnog ljubavnika koji je iole karakterna osoba i u dogovoru sa ostalih dvoje u ovoj priči
Korisnikov avatar
By m..
S jedne strane, individualni izbor je kako cemo da prozivimo nase zivote, koliko cemo sami sebe da lazemo i kako cemo se s tim svim nositi. Ako neko izabere da zivi po modelu koji mu namece malogradjanska sredina, i pritom rizikuje da bude pola zivota nesrecan i neispunjen - njegova stvar. Ja to recimo nikad ne bih mogla.

S druge strane, ljudi koji se upustaju u tako te stvari iz potpune beslovesnosti i svesno rizikuju da povrede ljude oko sebe i koji ih vole mi se u najmanju ruku gade. (Mislim po svemu sudeci ce posle 2 godine da shvati da je u depri i ostavi zenu zajedno sa detetom i otpali u Toxic, a iako ima zena koje ce se isto tako upustiti u nesto levo samo da bi imale dete iz ovog ili onog razloga, ta ce po svemu sudeci ipak biti povredjana u toj situaciji)

Mislim, ljudi imaju pravo da prave sami sebi stetu koliko hoce, da biraju lajfstajl i sve to, ali jebote, ne mozes uvlaciti druge ljude u to onda, i ne mozes da ih tretiras kao scenografiju za tvoju malogradjansku predstavu za komsiluk. To je toliko sebicno, samozivo, nezrelo i odvratno, da ne bih ni da komentarisem.

Generalno se grozim ljudi koji umesto da sednu i razmisle malo i vide sta hoce od sebe i zivota, te stvari isprobavaju u realnom vremenu i povredjuju ljude okolo.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Pridruzhujem se opshtem gadjenju nad socioloshkim fenomenom. Lako je reci da svako bira za sebe, ali mislim da nijedno dete ne bira da bude napravljeno od strane gay ili bisex roditelja, koji ce, istom onom brzinom kojom je doshao do odluke da zasnuje porodicu, doci do odluke da ga porodichni zhivot vishe ne zanima... Josh gore mozhe doci do sijaset komplikacija koje ce na obaj ili onaj nachin ugroziti zhivot, zdravlje ili psihichku stabilnost tog deteta...

Ok je biti bisex, ali ako vec reshish da zasnivash porodicu valjda treba da budesh svestan toga da se centar tvog sveta pomera sa tebe na to dete i da ne mozhesh nastaviti sa nachinom zhivota na koji si navikao...:brada:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by m..
Mislim, ljudi imaju pravo da prave sami sebi stetu koliko hoce, da biraju lajfstajl i sve to, ali jebote, ne mozes uvlaciti druge ljude u to onda, i ne mozes da ih tretiras kao scenografiju za tvoju malogradjansku predstavu za komsiluk. To je toliko sebicno, samozivo, nezrelo i odvratno, da ne bih ni da komentarisem.
me agree.
Korisnikov avatar
By .L O S T
prvo bih voleo da mi on objasni kako se to covek zasiti pederisanja, bas bih mu bio zahvalan!

pa taj plan puno govori o osobi koja ga je smislila i nije vredan komentarisanja.... i ima samo jednu manu - to sto ce kad dobije zenu i decu da se pre ili kasnije opet propederise a samim tim i krije i cini razne gluposti, rastura tu porodicu "koju mora da ima"....... i sve u svemu samo je sebi zajebao zivot.
no bar nece da zali, komsiluk ce mirna srca reci eto ima vise od trideset i ima decu.
to je bas lepo.
:die:
Korisnikov avatar
By Blady
Da diskusija ne bi krenula u smeru kako ja ne volim decu i slično, moram da stanem sebi u odbranu.

Jednostavno, koliko god mislio da ljudi treba da rade šta im je volja, smatram da ovo nije adekvatan način za formiranje porodice.
Pa i meni je zgrazavanje da neko ne voli decu....
ON: Ja sam za porodicu (bilo kakve vrste) i decu..
By Ulix
Originally posted by Black Lady
I ja se uvek, recimo, zgrozim nad idejom da svi moramo da volimo decu. Kakav kitsch.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by IriS
Originally posted by m..
me agree.
Me three.

Ali opet, sto rece Kiss Queen ako je to dogovor izmedju dvoje ljudi, a ne steti detetu, ja sam za.
Korisnikov avatar
By Tot
...
Problem s takvim osobama je što ne učine ni minimalno truda da upoznaju sebe i svoje psihoemotivne potrebe. Ponašaju se kao varalice prema sebi i prema drugima. Pretpostavljam postojanje bi orijentacije sa vlastitim zakonitostima; ovde je situacija unekoliko drugačija pa izuzimam taj slučaj.

Postoji društveni pritisak ali postoji naš senzibilitet, određeni psihoemotivni i psihoseksualni sklop, ono što čini našu duševnu i telesnu prirodu koju ćemo se potruditi da upoznamo ili ćemo to izbegavati jer stvari samouvida mogu biti bolne, teške, sa ko zna kakvim posledicama gde spada i ono šta će reći naša porodica a šta prijatelji s posla; jer ne pričamo kako povaljujemo ženske a posle toga ne pričamo kako smo odgovorni bračni drugovi.

Stvarno me čudi da neko misli da može da izignoriše svoju prirodu nadajući se da će mu takozvana sloboda zasnovana na komformiranju sve nadoknaditi. Bojim se da su takvi ljudi u sebi neslobodni što ih predisponira na teškoće veće od onih koje su hteli da izbegnu.

Kada sam se, prilično rano, suočio sa svojom seksualnom orijentacijom, preostalo mi je da se dodatno isproveravam autentičnost onoga što želim i osećam, onoga što jesam. I to je recimo zahtevalo truda ali se isplatilo. Znam da sam bio veoma usamljen u svemu tome i da u adolescentskom periodu nisam imao nikakvu podršku. Ono što mi je pomoglo bile su knjige i tražio sam sve moguće načine, pre svega čitajući beletristiku, da potvrdim autentičnost i punovrednost svog homoerotizma. Kad sam bio adolescent nije bilo dovoljno tzv. gej romana ali, naravno, mogao sam da čitajući klasike pronađem dovoljno veoma dobrog materijala. Među nekom prvom, hajde da kažem "pravom" gej literaturom bili su Pazolini, Amado mio i kompletan objavljen Mišimin opus. Sad imam utisak da sam to vrlo lako sve to našao jer sam i hteo da nađem. Valjda je nehtenje da se učini jedan introspektivni čin razlog što sada kada postoji puno više materijala i izvora ljudi ne žele da se time pozabave.

Knjige su bile prvi početak; posle su došli prijatelji i podrška na druge načine.

Inače, viđao sam oženjene pedere.

U mom kraju je živeo jedan homo pedofilskih sklonosti. Oženjen ali brak rasturen, a za sina sam mu čuo da je nervno veoma rastrojen. Tata mu juri klince po parku! I to su svi znali i videli. Pošto je bio u nekoj vezi sa mojom daljom porodicom, upoznao me i u preadolescentnoj i adolescentnoj dobi sam se jedva od njega odbranio; baš je bio navalentan.

Znam da su me podilazili jeza i užas kad god bih pomislio da bih u njegovim godinama mogao da se ponašam kao on. I to mi je, uz ostalo, pomoglo da shvatim da sam drugačiji a da mi koketiranje sa društvenim heteroočekivanjima i zahtevima neće doneti sreću.
Korisnikov avatar
By jukie
Da diskusija ne bi krenula u smeru kako ja ne volim decu i slično,
Evo ja sam protiv dece
tj. protiv ovoga što se danas u našoj kulturi potura pod nazivom deca
ta bića su svake godine sve čudnija i sve me više plaši njihovo ponašanje
zid... zid... zid....
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by jukie
Evo ja sam protiv dece
zid... zid... zid....
:smeh:

Pa kakva je odgovornost danashnjih roditelja, deca ce kroz koju godinu spaljivati svoje vrshnjake na lomachama u toku velikih odmora u shkolskom dvorishtu...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da, cuo sam takve nebuloze vise puta...

Ajde ako je neko BI, ali opet... ne moze covek sam tacno da odredi do kada ce sta da radi, a kada ce prestati...

Najgore je to uraditi, osnovati porodicu a posle se jebati sa strane...
Korisnikov avatar
By spliff
svako ima pravo da radi sa svojim zzivotom ono shto zzeli
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by jukie
Evo ja sam protiv dece
zid... zid... zid....
Ali to su deca, ziva bica...
Pricate kao o nekim cudovistima.. pa i vi ste bila deca, a i ostali .... svasta..
By Çâðê_DUP
Pre par dana sam, po ko zna koji put, čuo od jednog poznanika jako zanimljivu teoriju koja je po meni i više nego tragična. Evo o čemu se radi.

Dotični se, kao i još mnogo njih u mom prisustvu, izjasnio kao osoba kojoj je to što je "gay" trenutno stanje u životu, ali mi je vrlo brzo to jako lepo obrazložio uz reči: "Pa znaš, ok je to negde do tridesete, a posle znaš kako već ide, svi se čude što nemaš decu". Ne mogu da opišem stepen gađenja koji sam doživeo nakon ove konstatacije.

Naravno, diskusija se nije završila na tome već je dotični krenuo da svoju seksualnu orijentaciju obrazlaže kao jedan vid zabave, u stilu: "Eto meni je super da izlazim po klubovima i tu i tamo imam nekog dečka, al' znam ja da ću imati ženu i dete".

Malo me je sve to uznemirilo. Naime, dotični će se koliko vidim ludo zabavljati do tridesete (citiram ga), a potom će zgrampati prvu žensku osobu koja je voljna da bude "napumpana" i oni će podizati porodicu, iako će on najverovatnije (ovo je neka moja pretpostavka) posle određenog perioda tražiti šeme po parkovima i klubovima.

Mislim da je to krajnje omalovažavajuće po tu ženu, a ponajviše to dete koje će biti proizvod tuđe nezrelosti i nespremnosti da prihvati sebe. A o tome koliko sebi čini nažao ne bih ni govorio.

Morao sam da otvorim ovu temu jer sam frapiran time koliko ljudi nije u stanju da se suoči sa svojom seksualnošću, pritom uvlačeći nedužne u taj "kovitlac užasa".

Tuđa mišljenja?
mislim da previshe dramish,mozhda ti sve to u ovom momentu izgleda gadno kako ti to kazhesh,ali ljudi se menjaju na dnevnom nivou,zamisli koliko se chovek promeni za 10,kamoli 20 godina...stoga prepusti se svom uzhivanju i uzhivaj,ne razbijaj glavu misljenjem choveka koji pravi sam sebi haos tim razmisljanjem....
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by KissQueen
meni ova kombinacija nije ni zastrasujuca ni odvratna, ali samo pod uslovom da
je posredi neki dogovor izmedju njih dvoje.

nekako, kapiram da se sve moze fino objasniti i dogovoriti, pa i to
da neko ko je jurio decake zeli da ima porodicu, ali da mu ta zena dopusti
s vremena na vreme izlete u parkice ili gay klubove.

sta znas, mozda i ona privodi cice dok on juri decake...
:up: uz dodatak i trajnih veza sa obe strane.

Inace mislim da je brak bar kod nas odavno u odumiranju, bar dokle meni secanje dopire. Svi (sa casnim izuzecima) muskarci kojih se secam od detinjstva su imali paralelne zivote, ljubavnice, povremene i trajne. I ne vidim da je sad neka velika razlika izmedju lazi ove ili one.

Ukoliko postoji dogovor, iskrenost prema sebi, drugoj osobi, deci onda je to drugo. Ja smatram da deca nemaju nista sa tim da li roditelji zive u poliamoriji, monogamiji, dogovorenom braku ili su mozda svingeri... ali imaju sa tim da li im se pruza dovoljno paznje, ljubavi i sve drugo sto im je potrebno.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
slazem se da Kiss i Dinom...

verujem da mogu dobri brakovi da se iznedre iz takvih veza...
Korisnikov avatar
By m..
Ja znam jednu takvu vezu, koja se raspala. S tim da nije bila zasnovana na necijem predumisljaju da ispuni heteronormativ po svaku cenu ili sta god.

Anyways, jedno je ako ti stvarno imas potrebu za takvom vrstom zajednice sa nekim (mada ja to nekako tesko zamiljam, bar iz gay perspektive), hoces decu i sve to, i pritom ste oboje otvoreni jedno prema drugom u svojim zeljama i ocekivanjima ili ne znam ni ja sta, u svakom slucaju ako je bazirano na nekim zdravim principima, a drugo ako ti tako umislis "kako ces prestati da budes peder kad se zasitis" (???), pa nekoj ribi obecas sve, sve verujuci u taj bullshit, naporavis joj bebu, skontas kje to sve4 obaveze vuce za sobom, pa pobegnes, a svi znamo da na ovom svetu ima pogolema kolicina neodgovornih ljudi, koji su u stanju da tako nesto naprave, a da ne trepnu.

A kako mi se cini, lik iz primera nije spadao u ovu prvu kategoriju, za prvu kategoriju je potrebna zrela licnost koja zna sta zeli od zivota i sebe i drugih, a za drugu je neophodan beslovesni neodgovorni i nezreli mamlaz koji trpijue kako ce mu dosaditi da bude gay (ovo me i dalje zbunjuje, kako se prestaje biti gay, kako ti dosadjuje tako nesto, jel to ko da meni sada dosadi da budem covek pa se pretvorim u orangutana? ili ti dosadi da bude moler i odes u sanu i zamolis da te proglase doktorom astrofizike?)
Tjah, svasta hoda ovom Zemljom uporedo sa nama.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ljudi su toliko zli i pokvareni, a mnogo onih koji nisu prosto ne znaju sta hoce da su spremni da ti danas obecaju kule i gradove, a sutra da to ne vazi...
Definitivno, treba paziti s kim se i u sta upustas, nezavisno od orijentacije , uzrasta, cega god...

Iskreno, meni je taj slucaj grozan (da on sada zavede neku zenu, koja je mozda zeljna ljubavi i paznje, dobrom glumom i ozeni je, ona da zivi u iluziji da ima skladan brak i da je pronasla srecu, a on da se jebe sa strane) i ne vidim potrebu za tako necim.

Iskreno, ja razmisljam da jednog dana (ukoliko mi ne uspe da imam saputnicu za ceo zivot, a niko nikad to ne moze da ti garantuje) sklopim fiktivni brak sa nekim gay momkom, napravimo dete koje ce biti nase, imati mamu i tatu koji se postuju i vole (prijateljski!), ali takodje imaju dogovor da mogu da imaju sa strane koga hoce, jer je taj brak fiktivan.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Iskreno, meni je taj slucaj grozan (da on sada zavede neku zenu, koja je mozda zeljna ljubavi i paznje, dobrom glumom i ozeni je, ona da zivi u iluziji da ima skladan brak i da je pronasla srecu, a on da se jebe sa strane) i ne vidim potrebu za tako necim.
S tim da on to ne mora da radi posve svesno (iako je mozda i krenulo iz svesne namere), dovoljno je da se ubedi da moze i hoce i da zeli, i sranje.
Ljudi cesto prave sranja i povredjuju ljude iz svoje generalne nesuocenosti sa samim sobom.
Korisnikov avatar
By Dina
Ovo sto M.. kaze je tacno... Ja znam vise slucajeva, a u pitanju su vernici, koji sopstvenu homoseksualnost smatraju grehom i trude se da je potisnu ili negiraju. I svakako jednog dana planiraju da se ozene i imaju decu. Znaci takva osoba obmanjuje i ubedjuje prvo sebe, pa tek onda druge.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Slazem se da svako ima pravo da radi sa svojim zivotom sve sta pozeli, ali ne i sa tudjim.
Ukoliko neko ne zna sta hoce i nije rascistio neke stvari u svojoj glavi, trebalo bi prvo time da se pozabavi, pa onda tek da krene ka drugoj osobi.
Korisnikov avatar
By neny
Najzesce je bilo kada sam upozno jednog koji krije i od sebe da je gej i kada mi je rekao da je clan dss......i da zeli da sa svojim narodom ima carstvo( da im ne treba nista drugo),da bi najbolje bilo da mi ni nemamo politicke stranke,i da postoje samo kralj koji nad nama vlada.
E tog trenutka sam ja dragi moji shvatio koliko je jak uticaj prinudnog aparata(citaj vlasti) na ljudsku svest.
Mislim nije mi jasno sta ja da ocekujem od nekog str8 ako takve provale cujem iz usta osobe koja je tom ideologijom svaki dan po svojim ledjima pogodjena.
Ne znam stvarno poprilicno deprimirajuce!
Korisnikov avatar
By Modesty
ne može se zasiti jedan dio našeg biće...možmo biti samo kukavice i ne dozvoliti sebi da budemo ono što jesmo...napraviti taj užasni kompromis sa sobom i cijeli život provesti polu ispunjen i nepotpuno sretani.
By Hans
Da sam se do sada ponashao kako je moja domovina to od mene trazila i ochekivala, ne znam chime bi sve to rezultiralo. On, Beogradjanine, ima pravo da radi sta god zeli. Vec sam rekao da je ovo licemerna zemlja. Tako ce jednog dana pljuvati po istim gayevima sa kojima je izlazio i radio neznamsta... Isto kao i ona propaganda na tvu za pomoc Srbima na Kosovu. Samo onaj cirkus koji su napravili "rodoljubi" koncem jula je grad kostao nekoliko miliona dinara. Da oni vole taj narod uradili bi nesto za njega, recimo slali smsove, a ne bi nosili krstove do testisa... Nas problem je sto ne volimo ni sebe same..Strasne su to stvari.
Korisnikov avatar
By SmoothCriminal
Sasvim je uredu ako je to unapred dogovoreno izmedju muza pedera i zene,
u suprotnom, pa i u suprotnom je O.K., ako moze da se jebe sa sekretaricom
iza zeninih ledja, moze i sa nekim deckom ako ima gej sklonosti.

Ali dvostruki zivot - e to nije uredu!

Volis momke, a ozenis se zbog okvira i pravila koje namece nase drustvo -
pa to je vrhunski jadno, pateticno, kukavicki, nedostojanstveno,
ko nije u stanju da ispunjava sopstvene zelje i nagone, vec tudje-drustvene,
ne bi mi bilo zao ni da se killne...
I nije ni malo fer da toliko laze i u to uvlaci nekog drugog...

Kad mi dodje tatica:
Pa ja bas nemam mnogo iskustva... znas ozenjen sam,
drugacija su to vremena bila, ako moze jednom nedeljno...

Mars u P.M. matori, nemam nameru da se zezam sa ljudima tri puta starijim od mene,
a tri puta glupljim, i mentalno zaostalim

Grrrrrr, vec sam se iznervirao

:cigareta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!