Originally posted by erkondisn
Originally posted by Lakiboy_ns
ali su i manje nacionalno optereceni uvek bili cak i za vreme rata od ostatka Hr tako da im je i to veliki plus
pa kad nisu imali ni r od rata niti unistenu privredu (sto od rata,sto od tzv. 'pretvorbe' poduzeca) te im je u to vrijeme cvjetao turizam. istodobno su se u to vrijeme pojavljivale odredjene autonomaske inicijative koje su pak imale tamo svoju svrhu u to doba
Da, znam da oni nisu osetili rat tamo na svojoj kozi pa i zbog toga verovatno...ali mislim da su Istrijani generalno uvek bili manje nacionalno optereceni slicno kao mi vojvodani u majci Srbiji
Ja volim Istru izmedju ostalog zbog svih Italijana koji dolaze tamo da letuju u ogromnim brojevima i koji su svi veseli i raspolozeni za druzenje.
A jos vise volim kad se uvece lepo obucem i spremim pa onako pocreneo krenem u grad a ugostitelji i ostali koji prodaju po ulicama pretpostave za mene da sam Italijan pa mi se obracaju na italijanskom skoro uvek ili dobacuju za mnom nesto na italijanskom....a ja onda objasnim da nisam italijan nego da sam iz Srbije, zamisli njihovo iznenadjenje