Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By proudgirl
i ja volemm sto sam student, kad mi se cefne tada ucim...:cigareta:
Korisnikov avatar
By anche
jedva cekam da jos malo zahladi, pa da krenem sa novim maramama i salovima :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Swanheart
ne da volim studentski zivot, nego ga obozavam.
nema tripovanja da li ce te pitati u skoli, da li si naucio, da li si poneo domatji, ovako lepo k`o covek ucis kad hoces koliko hoces, i sam odredjujes za kada ces da ucis.
bez pritiska, bez obaveza, imas 2 ispitna roka i onda kuliranje narednih ihaj meseci :nerd:
To meni uopšte ne liči na ono što smo mi prolazili... Svaki dan smo imali bar jednu praktičnu vežbu (a ponekad i više od jedne, kako ti se zalomi raspored) koja mora prethodno da se spremi, pa onda da se brani... iz nekih predmeta odradiš vežbu ali padneš na odbrani (npr. ti si zadnji koji odgovara u tvojoj grupi a do tada si radio vežbu) pa ti se ne važi jer navodno ne znaš šta radiš iako imaš sve rezultate... znam da smo za morfologiju biljaka morali da se spremamo, za fiziku smo morali naročito da se spremamo, i za hemije smo morali da se spremamo, a u narednim godinama za sve gde postoji praktikum morali smo unapred da spremamo odbranu vežbi... a nemaš kada da spremaš tu odbranu kad si po ceo dan na fakultetu... svaka uboga nedelja (dan pre ponedeljka) mi je propala pokušavajući da spremim unapred vežbe za sledeću sedmicu... kolokvijum iz opšte fiziologije nam je bio u 7 sati ujutru u svaki ponedeljak... naravno svi predmeti koji meni uopšte ne idu imali su najkomplikovaniju proceduru... npr. imaš deset vežbi za odbranjivanje ili deset kolokvijuma, svake nedelje po jedan, pa onda završni kolokvijum sa gradivom iz svih vežbi, pa pismeni deo ispita sa računskim zadacima, pa usmeni deo ispita sa teorijom... a ako je slučajno malo manje komplikovana sama procedura polaganja, onda imaš dve knjige od po 658 strana, skriptu sa predavanja, skriptu sa vežbi, svesku itd. a gradivo u svakoj od njih je sasvim drugačije, kao da uopšte nije isti predmet.

A sa druge strane, u srednjoj školi je iz većine predmeta trebalo da nakupiš dve ocene po polugodištu, dakle jednu po tromesečju. Onda lepo uzmeš svoju sveščicu sa izdiktiranim tekstom i sediš nekoliko dana čitajući tih nekoliko strana (moguće i naizmenično iz više predmeta) i posle tri nedelje se javiš da odgovaraš; dobiješ peticu; kada počne sledeće tromesečje, to isto. Tako iz svakog predmeta. Malo odmakneš da se ne mučiš da polažeš tri predmeta u isti dan. Onih nekoliko predmeta iz kojih se ne može ovako, njih radiš kako treba. Možeš da zamisliš kakav mi je bio šok na fakultetu sa svim tim domaćim zadacima.
Korisnikov avatar
By anche
@jukie
pregazilo te vreme - sad deca mogu da studiraju i privatne fakultete :panker:
Korisnikov avatar
By scout_finch
meni je period srednje skole bio najlepsi period u zivotu,potpuno si bezbrizan,nemas gotovo nikakve obaveze,osim da ucis svakog drugog meseca (pred tromesecje i pred polugodiste),slobodnog vremena imas na pretek,niko ne ocekuje da budes odgovoran za svoje postupke :D ...milina.tu sam stekla i sve prijatelje,i bas ponekad budem nostalgicna kad se setim tog vremena.
jebote ala zvucim matoro.:sigh:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by scout_finch
meni je period srednje skole bio najlepsi period u zivotu,potpuno si bezbrizan,nemas gotovo nikakve obaveze,osim da ucis svakog drugog meseca (pred tromesecje i pred polugodiste),slobodnog vremena imas na pretek,niko ne ocekuje da budes odgovoran za svoje postupke :D ...milina.tu sam stekla i sve prijatelje,i bas ponekad budem nostalgicna kad se setim tog vremena.
jebote ala zvucim matoro. :sigh:
I ja isto ovo mislim :mazi:
Korisnikov avatar
By colorado
Mene sviti periodi skolovanja asociraju na socijalu i nemastinu...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by colorado
Mene sviti periodi skolovanja asociraju na socijalu i nemastinu...
Meni tada to nije smetalo... Bili smo mladi i ludi... :yay:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Nekada sam Prvi Septembar mrzeo zbog polaska u školu, ali te obaveze već duže vreme nema; sada Ga mrzim jer me podseća na skoriju dolazak jeseni - godišnje doba koje mrzim više i od zime.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Rastuzila sma se jutros kad mi drgc poslaal poruku kad cu doci u skolu :(
Nedostaje mi skola...
Prve nedelje septembra su mi uvek bile omiljene :sigh:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by colorado
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx

Da si isao u moju skolu raspored casova nbi ti bio dodatni izvor stresa. Prvi dan ti izdiktiraju raspored uz opasku da ce biti malih izmena. Preksutra ga dokasape malo. U cetvrtak ti kazu da od sledece nedelje vazi novi raspored, ali ti ga u petak ne izdiktiraju, sto im nimalo ne smeta da ti u ponedeljak kenjaju sto si poneo knjige po starom rasporedu. Onda ti daju zvanicni novi raspored, koji vazi jedno dve nedelje, kada sledi onaj pravi raspored koji traje, dok nekome ne padne na pamet opet da ga menja.
Svaka verzija rasporeda je za 20% gora od prethodne, ne znam samo kako im je uspevalo...
To je verovatno bilo sto ste imali puno profesora koji su bili zaposleni u vise skola, pa je trebalo sve njihove rasporede nastimovati tako da svi mogu da stignu na svoje casove.

Ja mrzeo i osnovnu, i srednju, i faks. Ne bih se kao ucenik vracao nigde. Mozda kao student, ali ne ovde.
Zapravo ne. To je zato sto su profesori nafurani snobovi koji misle da su uhvatili Boga za levo mudo ako rade u "skoli za obdarene ucenike" i onda se femkaju: nece da njihov lepi predmet bude prvi cas, jer su "svi ucenici uspavani". niti poslednja dva casa "jer su svi ucenici smoreni i samo misle kad ce kuci", treci cas takodje ne odgovara "jer su tada ucenici gladni i misle kad ce veliki", nikako ne moze da njihove cenjeni predmet bude posle fizickog, jer "su ucenici tada pogubljeni i nisu ni za sta". Narocito su problematicni profesori koji predaju uskostrucne predmete, jer su "njihovi predmeti bitniji od ostalih" i ne daj boze da im se potrefi da imaju prvi cas, pa treci i da moraju neko vreme da presede u skoli, oni su suvise vazne licnosti za to.
Takodje te iste vazne licnosti savrseno ne postuju svoj raspored za pismene zadatke (po planu i programu predvidjeno da imamo jedan pismeni nedeljno), nego su neodgovorni, pa se tako desi da imamo 3-5 pismenih zadataka u nedelji. Na tromesecju nam upakuju i po 11 ocena da dobijemo za nedelju dana. I ne daj boze da ce se likovnjaca sloziti da odlozi svoj glupavi kontrolni za sledecu nedelju, zato sto imamo taj dan pismeni iz engleskog, kontrolni iz srpskog, a juce je bio pismeni iz knjizevnosti, a sociologicarka je pitala. A ne, njen predmet je "najbitniji na svetu"....
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
"skoli za obdarene ucenike"

U KOJU TI SKOLU IDES :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja zavrsih skolu tek prosle godine, ali nemam uopste takav osecaj... stavise, o tome uopste nisam razmisljao dok juce na treningu neko nije pomenuo tu temu.

Za mene je to samo dan kao i svaki drugi.
Korisnikov avatar
By deran

Da si isao u moju skolu raspored casova nbi ti bio dodatni izvor stresa. Prvi dan ti izdiktiraju raspored uz opasku da ce biti malih izmena. Preksutra ga dokasape malo. U cetvrtak ti kazu da od sledece nedelje vazi novi raspored, ali ti ga u petak ne izdiktiraju, sto im nimalo ne smeta da ti u ponedeljak kenjaju sto si poneo knjige po starom rasporedu. Onda ti daju zvanicni novi raspored, koji vazi jedno dve nedelje, kada sledi onaj pravi raspored koji traje, dok nekome ne padne na pamet opet da ga menja.
Svaka perverzija rasporeda je za 20% gora od prethodne, ne znam samo kako im je uspevalo...
:lol:
[/quote]
Zapravo ne. To je zato sto su profesori nafurani snobovi koji misle da su uhvatili Boga za levo mudo ako rade u "skoli za obdarene ucenike" i onda se femkaju: nece da njihov lepi predmet bude prvi cas, jer su "svi ucenici uspavani". niti poslednja dva casa "jer su svi ucenici smoreni i samo misle kad ce kuci", treci cas takodje ne odgovara "jer su tada ucenici gladni i misle kad ce veliki", nikako ne moze da njihove cenjeni predmet bude posle fizickog, jer "su ucenici tada pogubljeni i nisu ni za sta". Narocito su problematicni profesori koji predaju uskostrucne predmete, jer su "njihovi predmeti bitniji od ostalih" i ne daj boze da im se potrefi da imaju prvi cas, pa treci i da moraju neko vreme da presede u skoli, oni su suvise vazne licnosti za to.
Takodje te iste vazne licnosti savrseno ne postuju svoj raspored za pismene zadatke (po planu i programu predvidjeno da imamo jedan pismeni nedeljno), nego su neodgovorni, pa se tako desi da imamo 3-5 pismenih zadataka u nedelji. Na tromesecju nam upakuju i po 11 ocena da dobijemo za nedelju dana. I ne daj boze da ce se likovnjaca sloziti da odlozi svoj glupavi kontrolni za sledecu nedelju, zato sto imamo taj dan pismeni iz engleskog, kontrolni iz srpskog, a juce je bio pismeni iz knjizevnosti, a sociologicarka je pitala. A ne, njen predmet je "najbitniji na svetu"....
[/quote]

E puko sam na ovo :roflmao:al,majke mi:roflmao: :roflmao: :roflmao:

E,kravice,kravice:pirat:
Korisnikov avatar
By anche
ja jos volim jesen jer se svi vrate s odmora pa bude puno lepih druzenja :yes:

i da: ne dirajte mi kravicu - ona je jezicki obdarena :freddy: :giggle:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Dina
Fenomenalno... polozila sam ispit :yay: i spremam se za more... :putnik: :avion:

Čestitam draga na ispitu :cvece:

Meni se dođivljaj 1. Septembra promjenio prije 8 godina kada se rodio moj sin (ljubi ga majka)....uživali smo u rođendanskom slavlju 2 dana.
Korisnikov avatar
By m..
ja sam vecinu secanja iz skole potisnula, evo sad me je kravica podsetila na to menjanje rasporeda, al ga se ja sama nikad ne bih setila. od skole se secam blejanja po wc-ima na odmorima, par zabavnih anegdota i gradiva. takodje se secam sumorne atmosfere (par puta sam pre 1. casa skontala da je gore nego na parastosu), i secam se da sam vazda bila redar po 5 nedelja i onda dobijala ukor. ne znam za vas, meni nije bio problem da ucim i sve to, ali sam skolu dozivljavala kao nesto izmedju zatvora i vojske, i uzasno mi je isla na zivce. mrzela sam sto svi ti seratori ocekuju da ih tretiras kao autoritete, a pritom nemaju ujednacene kriterijume za sve djake i mahom prepisuju ocene, a metodologija predavanja im je primerena skoli za decu ometenu u razvoju. do 5.-6. razreda sam svaki put pred polazak u skolu dobijala napade anksioznosti pracene jakim bolovima u zelucu, znojile su mi se ruke i bivalo mi je lose. posle je to proslo, ali sam i dalje mrzela tu ustanovu. u srednjoj se nesto nisam obazirala na sranja, al sam imala manje vise sve dvojke, jer sam odgovarala sve predmete poslednje nedelje polugodista, i ma koliko dobro znala niko nije hteo da mi da vise. ili dobijem 3, 4 ili 5 na kontrolnom (u zavisnosti od predmeta) pa mi zakljuce 2. :cupakosu:
zato mi je na faxu bilo super i prosek mi je daleko bolji u odnosu na gimnaziju, kad se preracuna.
Korisnikov avatar
By m..
u stvari od svih tih svakodnevnih obaveza najvise volim posao, a uz to jos i zaradjujem :D plus sam za godinu dana rada naucila koliko bih za 3 uceci.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by Zaljubljena
"skoli za obdarene ucenike"

U KOJU TI SKOLU IDES :pucaodsmeha:
Isla.
Pa, postoje samo dve kojima je ministarstvo dodelilo taj lepi dodatak u nazivu, a po spisku predmeta koji sam navela - jasno je koja je...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja sam bas voleo 1. septembar. Problem su bili drugi, treci, cetvrti...
Korisnikov avatar
By Vlore
Originally posted by BellyButton
kako je lepo kad si student :nokti:
Neuporedivo vishe sam voleo gimnaziju nego fax...
Ja ne volim oktobar i novembar...
Znate onu: "oktobar je, pochinje sezona kisha..." :placko:
ne da volim studentski zivot, nego ga obozavam.
nema tripovanja da li ce te pitati u skoli, da li si naucio, da li si poneo domatji, ovako lepo k`o covek ucis kad hoces koliko hoces, i sam odredjujes za kada ces da ucis.
bez pritiska, bez obaveza, imas 2 ispitna roka i onda kuliranje narednih ihaj meseci :nerd:
Da,ali nije za svakog isto.Ljudi se bas razlikuju,nekima je to sto je tebi lepo - da radis kad oces na kraju to bude mana,ako covek ne moze sam da sebe natera.Zato mnogi ovde i kazu kako su voleli srednju i gimnaziju
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by A.F.K.A.OB
Dobro si rekao..prvog je bilo sve zanimljivo,nije ozbiljna nastava,uživancija na odmoru ponovo sa ekipom... danima sam smišljala šta ću obući,u kom fazonu ću se pojaviti hahahha baš je bilo super.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@M...
Totalno te razumem. Ja prezirala i osnovnu i srednju. Meni ti visestruki kriterijumi nisu mogli nista, jer ja sednem i naucim kad treba i moraju da mi daju zasluzenu 5. A za kontrolne sam uvek imala svoje sisteme prepisivanja i nikad nisam bila hvatana. Kampanjski rad zakon!
Ono sto me je smaralo je tih 6 izgubljenih sati u skoli svaki svaki dan. Da mi uslov za stipendiju nije redovno skolovanje i da mi nije klos da kazem da sam vanredna, isla bih na vanredno.
Secanja iz OS uspesno potisnuta, od juna krenuo proces potiskivanja secanja iz srednje...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by A.F.K.A.OB
Mi smo u odeljenju imali i one koji su 1.septembra zaradili neopravdane... izašli sa npr. 5.časa na kapućino. Četvrti srednje, razredna im je samo rekla: Ovo su vam neopravdani, i krenula da upisuje. Nakupili su jedno pet komada te prve nedelje, posle su malo stali.

U nižim razredima me je jako iznervirao "običaj" u koji su me ubedili da se prvog dana nosi samo mali notes za upisivanje rasporeda časova. I onda naravno već prvog dana biologija i geografija kreću da predaju, a i iz ostalih predmeta se bar po nešto zapisuje što treba da imaš u toj svesci, i tu se nakupi jedno sedam-osam strana koje onda moraš kad dođeš kući prvog dana da prepisuješ u sveske iz tih predmeta. Od recimo sedmog razreda sam počeo da nosim dve neimenovane sveske, pa ko počne prvog dana da predaje, iz njegovog predmeta je ta sveska. Naravno da su konji iz mog odeljenja po principu Nelsona krenuli da pokazuju prstom i da se klibere "ha-ha, vidi budalu, nosi svesku prvog septembra u školu". Nadam se da će ih đavo u paklu redovno bockati trozupcem da im ne bi bilo dosadno, moroni glupavi.
Originally posted by m..
ali sam skolu dozivljavala kao nesto izmedju zatvora i vojske, i uzasno mi je isla na zivce. mrzela sam sto svi ti seratori ocekuju da ih tretiras kao autoritete, a pritom nemaju ujednacene kriterijume za sve djake i mahom prepisuju ocene, a metodologija predavanja im je primerena skoli za decu ometenu u razvoju
Mene je jako smorila situacija kada dođeš da radiš u školi i svi ti stereotipni tipovi izmile iz nameštaja i krenu da blablabla po zbornici, napola žaleći se a napola sikćući što deca rade sasvim normalne stvari (npr. nastavnica matematike je bila grumpy što je devojčica imala privatni čas kod nekog drugog nastavnika i počela da koristi termine koje ova nastavnica još nije uvela, "neće ona meni da kaže sada potpisujemo" )
:zid: pa zar se za sve ove godine prosveta nije ni malo promenila
I onda krenu sa gunđanjem u pravcu tih svojih neujednačenih kriterijuma i shvatiš da su na njihovim časovima povlaštena upravo ona nepodnošljiva deca, dok prema drugoj deci koja tebi uopšte ne smetaju gaje neku nerazumljivu mržnju.

Važno da su se ministru zagaravile nausnice, možda uskoro postane i brka.:sesir:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Nikad mi nisu bili jasni ti likovi koji pocinju najozbiljnije da predaju 01.09.
Kao, toliko su se uzeleli rada preko leta da su jedva docekali da pocnu da predaju, a nisu se ni predstavili kako treba.

Izuzetno me je nerviralo i ono kad dodjes na sledeci cas kod tog sto je 01.09. predavao, i onda on 'ladno pocinje da ispituje, sa sve ocenom u dnevnik (za jednu lekciju!), a vecina (ukljucujuci i mene) jos u "slobodno" vreme juri udzbenike po knjizarama.

Koje traume, covece, treba to jos vise potisnuti... :hipnotizer:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@KissQueen
Greska u koracima. Te petice na jednu ili dve lekcije su najsladje. (Najmanja moguca kolicina gradiva koja je potrebna da se nauci za ocenu + slobodna si jos mesec dana da ne pipas taj predmet, jer vec imas ocenu + profesor se istripuje da si divno dete koje redovno uci)

@jukie
Nikad mi nije bilo jasno po kom principu profesori biraju koje ce ucenike da gotive. Po pravilu su to ili one najgore slihtare (nema veze sa ocenama, vec sa samim procesom uvlacenje u bulju) ili neki totalno nebulozni likovi koji im actually miniraju casove i bave se glupostima... A pritom su i uzasno sujetni, ovamo ti kazu: pitaj, ako te nesto zanima, a kad pitas nesto na sta ne umeju da odgovore (niko ne zna sve, ne boli reci: ne znam!), onda krenu da te smaraju celu skolsku godinu... Ne daj boze da ih u necemu ispravis...
Svaka cast izuzecima.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Znam, ali sam ja jedna od onih kojima je rukopis drugaciji 01.09., zbog lencanjenja tokom leta... Koje ucenje prvih dana?!?!

Srecom, to je proslo, i daleko je iz mene.

Nekako se valjda sve to izjednaci - kad si u skoli, imas celo leto, ali te svakodnevno posle smaraju, a posle kad radis - zaradjujes, ali imas tek nekoliko nedelja odmora.
Korisnikov avatar
By Vlore
Originally posted by KissQueen
Nikad mi nisu bili jasni ti likovi koji pocinju najozbiljnije da predaju 01.09.
Kao, toliko su se uzeleli rada preko leta da su jedva docekali da pocnu da predaju, a nisu se ni predstavili kako treba.

Izuzetno me je nerviralo i ono kad dodjes na sledeci cas kod tog sto je 01.09. predavao, i onda on 'ladno pocinje da ispituje, sa sve ocenom u dnevnik (za jednu lekciju!), a vecina (ukljucujuci i mene) jos u "slobodno" vreme juri udzbenike po knjizarama.

Koje traume, covece, treba to jos vise potisnuti... :hipnotizer:
Meni nije bila frka za te koji od prvog dana predaju,zato sto meni ne stoji kampanjsko ucenje.Ipak,stvar je u tome kakav je profesor ustvari,da li ume da pokaze,i naravno ne treba da davi,i cedi do besvesti.

A za ove koje su pravili traumu, za to danas postoji inspekcija,i ti ljudi rade svoj posao kao i profsori,samo da je kod nas sve kao sto treba da bude.I dosta toga zavisi od direktora.Kakav direktor,takva i skola
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by KissQueen
Znam, ali sam ja jedna od onih kojima je rukopis drugaciji 01.09., zbog lencanjenja tokom leta... Koje ucenje prvih dana?!?!

Srecom, to je proslo, i daleko je iz mene.

Nekako se valjda sve to izjednaci - kad si u skoli, imas celo leto, ali te svakodnevno posle smaraju, a posle kad radis - zaradjujes, ali imas tek nekoliko nedelja odmora.
I meni je. Ali nateram sebe da nesto osnovno uradim tih prvih par dana, a sve u cilju jos mesec dana lencarenja. :)

ps. Ako si profesor - radis, zaradjujes i imas 3 meseca raspusta godisnje :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!