Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by SwanheartTo meni uopšte ne liči na ono što smo mi prolazili... Svaki dan smo imali bar jednu praktičnu vežbu (a ponekad i više od jedne, kako ti se zalomi raspored) koja mora prethodno da se spremi, pa onda da se brani... iz nekih predmeta odradiš vežbu ali padneš na odbrani (npr. ti si zadnji koji odgovara u tvojoj grupi a do tada si radio vežbu) pa ti se ne važi jer navodno ne znaš šta radiš iako imaš sve rezultate... znam da smo za morfologiju biljaka morali da se spremamo, za fiziku smo morali naročito da se spremamo, i za hemije smo morali da se spremamo, a u narednim godinama za sve gde postoji praktikum morali smo unapred da spremamo odbranu vežbi... a nemaš kada da spremaš tu odbranu kad si po ceo dan na fakultetu... svaka uboga nedelja (dan pre ponedeljka) mi je propala pokušavajući da spremim unapred vežbe za sledeću sedmicu... kolokvijum iz opšte fiziologije nam je bio u 7 sati ujutru u svaki ponedeljak... naravno svi predmeti koji meni uopšte ne idu imali su najkomplikovaniju proceduru... npr. imaš deset vežbi za odbranjivanje ili deset kolokvijuma, svake nedelje po jedan, pa onda završni kolokvijum sa gradivom iz svih vežbi, pa pismeni deo ispita sa računskim zadacima, pa usmeni deo ispita sa teorijom... a ako je slučajno malo manje komplikovana sama procedura polaganja, onda imaš dve knjige od po 658 strana, skriptu sa predavanja, skriptu sa vežbi, svesku itd. a gradivo u svakoj od njih je sasvim drugačije, kao da uopšte nije isti predmet.
ne da volim studentski zivot, nego ga obozavam.
nema tripovanja da li ce te pitati u skoli, da li si naucio, da li si poneo domatji, ovako lepo k`o covek ucis kad hoces koliko hoces, i sam odredjujes za kada ces da ucis.
bez pritiska, bez obaveza, imas 2 ispitna roka i onda kuliranje narednih ihaj meseci
Originally posted by scout_finchI ja isto ovo mislim
meni je period srednje skole bio najlepsi period u zivotu,potpuno si bezbrizan,nemas gotovo nikakve obaveze,osim da ucis svakog drugog meseca (pred tromesecje i pred polugodiste),slobodnog vremena imas na pretek,niko ne ocekuje da budes odgovoran za svoje postupke ...milina.tu sam stekla i sve prijatelje,i bas ponekad budem nostalgicna kad se setim tog vremena.
jebote ala zvucim matoro.
Originally posted by coloradoMeni tada to nije smetalo... Bili smo mladi i ludi...
Mene sviti periodi skolovanja asociraju na socijalu i nemastinu...
Originally posted by coloradoZapravo ne. To je zato sto su profesori nafurani snobovi koji misle da su uhvatili Boga za levo mudo ako rade u "skoli za obdarene ucenike" i onda se femkaju: nece da njihov lepi predmet bude prvi cas, jer su "svi ucenici uspavani". niti poslednja dva casa "jer su svi ucenici smoreni i samo misle kad ce kuci", treci cas takodje ne odgovara "jer su tada ucenici gladni i misle kad ce veliki", nikako ne moze da njihove cenjeni predmet bude posle fizickog, jer "su ucenici tada pogubljeni i nisu ni za sta". Narocito su problematicni profesori koji predaju uskostrucne predmete, jer su "njihovi predmeti bitniji od ostalih" i ne daj boze da im se potrefi da imaju prvi cas, pa treci i da moraju neko vreme da presede u skoli, oni su suvise vazne licnosti za to.Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xxTo je verovatno bilo sto ste imali puno profesora koji su bili zaposleni u vise skola, pa je trebalo sve njihove rasporede nastimovati tako da svi mogu da stignu na svoje casove.
Da si isao u moju skolu raspored casova nbi ti bio dodatni izvor stresa. Prvi dan ti izdiktiraju raspored uz opasku da ce biti malih izmena. Preksutra ga dokasape malo. U cetvrtak ti kazu da od sledece nedelje vazi novi raspored, ali ti ga u petak ne izdiktiraju, sto im nimalo ne smeta da ti u ponedeljak kenjaju sto si poneo knjige po starom rasporedu. Onda ti daju zvanicni novi raspored, koji vazi jedno dve nedelje, kada sledi onaj pravi raspored koji traje, dok nekome ne padne na pamet opet da ga menja.
Svaka verzija rasporeda je za 20% gora od prethodne, ne znam samo kako im je uspevalo...
Ja mrzeo i osnovnu, i srednju, i faks. Ne bih se kao ucenik vracao nigde. Mozda kao student, ali ne ovde.
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
"skoli za obdarene ucenike"
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Da si isao u moju skolu raspored casova nbi ti bio dodatni izvor stresa. Prvi dan ti izdiktiraju raspored uz opasku da ce biti malih izmena. Preksutra ga dokasape malo. U cetvrtak ti kazu da od sledece nedelje vazi novi raspored, ali ti ga u petak ne izdiktiraju, sto im nimalo ne smeta da ti u ponedeljak kenjaju sto si poneo knjige po starom rasporedu. Onda ti daju zvanicni novi raspored, koji vazi jedno dve nedelje, kada sledi onaj pravi raspored koji traje, dok nekome ne padne na pamet opet da ga menja.
Svaka perverzija rasporeda je za 20% gora od prethodne, ne znam samo kako im je uspevalo...
Originally posted by ZaljubljenaIsla.Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
"skoli za obdarene ucenike"
U KOJU TI SKOLU IDES
Originally posted by SwanheartDa,ali nije za svakog isto.Ljudi se bas razlikuju,nekima je to sto je tebi lepo - da radis kad oces na kraju to bude mana,ako covek ne moze sam da sebe natera.Zato mnogi ovde i kazu kako su voleli srednju i gimnazijuOriginally posted by BellyButtonne da volim studentski zivot, nego ga obozavam.Originally posted by SwanheartNeuporedivo vishe sam voleo gimnaziju nego fax...
kako je lepo kad si student
Ja ne volim oktobar i novembar...
Znate onu: "oktobar je, pochinje sezona kisha..."
nema tripovanja da li ce te pitati u skoli, da li si naucio, da li si poneo domatji, ovako lepo k`o covek ucis kad hoces koliko hoces, i sam odredjujes za kada ces da ucis.
bez pritiska, bez obaveza, imas 2 ispitna roka i onda kuliranje narednih ihaj meseci
Originally posted by A.F.K.A.OBDobro si rekao..prvog je bilo sve zanimljivo,nije ozbiljna nastava,uživancija na odmoru ponovo sa ekipom... danima sam smišljala šta ću obući,u kom fazonu ću se pojaviti hahahha baš je bilo super.
Ja sam bas voleo 1. septembar. Problem su bili drugi, treci, cetvrti...
Originally posted by A.F.K.A.OBMi smo u odeljenju imali i one koji su 1.septembra zaradili neopravdane... izašli sa npr. 5.časa na kapućino. Četvrti srednje, razredna im je samo rekla: Ovo su vam neopravdani, i krenula da upisuje. Nakupili su jedno pet komada te prve nedelje, posle su malo stali.
Ja sam bas voleo 1. septembar. Problem su bili drugi, treci, cetvrti...
Originally posted by m..Mene je jako smorila situacija kada dođeš da radiš u školi i svi ti stereotipni tipovi izmile iz nameštaja i krenu da blablabla po zbornici, napola žaleći se a napola sikćući što deca rade sasvim normalne stvari (npr. nastavnica matematike je bila grumpy što je devojčica imala privatni čas kod nekog drugog nastavnika i počela da koristi termine koje ova nastavnica još nije uvela, "neće ona meni da kaže sada potpisujemo" )
ali sam skolu dozivljavala kao nesto izmedju zatvora i vojske, i uzasno mi je isla na zivce. mrzela sam sto svi ti seratori ocekuju da ih tretiras kao autoritete, a pritom nemaju ujednacene kriterijume za sve djake i mahom prepisuju ocene, a metodologija predavanja im je primerena skoli za decu ometenu u razvoju
Originally posted by KissQueenMeni nije bila frka za te koji od prvog dana predaju,zato sto meni ne stoji kampanjsko ucenje.Ipak,stvar je u tome kakav je profesor ustvari,da li ume da pokaze,i naravno ne treba da davi,i cedi do besvesti.
Nikad mi nisu bili jasni ti likovi koji pocinju najozbiljnije da predaju 01.09.
Kao, toliko su se uzeleli rada preko leta da su jedva docekali da pocnu da predaju, a nisu se ni predstavili kako treba.
Izuzetno me je nerviralo i ono kad dodjes na sledeci cas kod tog sto je 01.09. predavao, i onda on 'ladno pocinje da ispituje, sa sve ocenom u dnevnik (za jednu lekciju!), a vecina (ukljucujuci i mene) jos u "slobodno" vreme juri udzbenike po knjizarama.
Koje traume, covece, treba to jos vise potisnuti...
Originally posted by KissQueenI meni je. Ali nateram sebe da nesto osnovno uradim tih prvih par dana, a sve u cilju jos mesec dana lencarenja.
Znam, ali sam ja jedna od onih kojima je rukopis drugaciji 01.09., zbog lencanjenja tokom leta... Koje ucenje prvih dana?!?!
Srecom, to je proslo, i daleko je iz mene.
Nekako se valjda sve to izjednaci - kad si u skoli, imas celo leto, ali te svakodnevno posle smaraju, a posle kad radis - zaradjujes, ali imas tek nekoliko nedelja odmora.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!