Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pogledala samo uvodne dve epizode.
Nije dovoljno da znam sa kim bih se poistovetila, ali dovoljno da znam sa kim nikako ne bih mogla ni da se poistovetim ni da komuniciram.
Ona Shane, pa to je taaaaaako jedno isfolirano, nadmeno i nadobudno stvorenje da mi je muka bilo gledati je (na stranu to sto mi se ni njen izgled kao takav ne dopada nesto preterano, ali licnost joj je :smajlikojipovraca:)
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Pogledala samo uvodne dve epizode.
Nije dovoljno da znam sa kim bih se poistovetila, ali dovoljno da znam sa kim nikako ne bih mogla ni da se poistovetim ni da komuniciram.
Ona Shane, pa to je taaaaaako jedno isfolirano, nadmeno i nadobudno stvorenje da mi je muka bilo gledati je (na stranu to sto mi se ni njen izgled kao takav ne dopada nesto preterano, ali licnost joj je :smajlikojipovraca:)
pogledaj jos koju epizodu
Korisnikov avatar
By anche
definitivno je sejnin lik jedan od kompleksnijih u celoj seriji :yes:

meni se ona najvise dopala kad je ostaFila karmen pred oltarom - nema svaka srcku za to :giggle:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
aaa
znaci ne citam vishe ovu temu
(makar dok ne odgledam trecu sezonu do kraja) :D
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by anche
definitivno je sejnin lik jedan od kompleksnijih u celoj seriji :yes:

meni se ona najvise dopala kad je ostaFila karmen pred oltarom - nema svaka srcku za to :giggle:
U prevodu nije svaka dovoljno djubre da tako nesto uradi. :)
Nikada necu razumeti zasto je potrebno da se ljudi igraju tudjim osecanjima.
Korisnikov avatar
By starky
meni je shane ok kao lik,treba imati i jedan takav,ali njen fizicki izgled... :bljak:

zastrasujuce mi je odvratno mrsava,gadi mi se da gledam njene scene sexa...NEGLEDLJIVA
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Treba imati i jedan takav lik, ali ne u svojoj okolini (bar sto se mene tice, mnogima se ona dopada i postujem to).
Korisnikov avatar
By scout_finch
sejn je najinteresantnija sigurno,iako se cini mi se autori najmanje bave bas njenim likom.ja sam pocela da gledam l word kad sam slucajno na youtube-u naletela na neki klip bas sa njom,bas mi je privukla paznju,nezavisno od toga da li mislim da je ona fizicki privlacna ili ne.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by scout_finch
sejn je najinteresantnija sigurno,iako se cini mi se autori najmanje bave bas njenim likom.
pa sad da je najinteresantnija to bih ostavila na subjektivnu procenu, ali je meni svakako kraj pete sezone zagolicao mastu - i skroz me sad zanima kako ce scenaristkinje da razrese njen lik :yes:

@emo_haos
izvini za spojler. evo netju vise :saint2:
By Paranoid Androgynoid
pa i nije da se najmanje bave njenim likom.
shane je primarno bila planirana kao 'lik iz pozadine'.. ali kako je krenula pomama medju all-over-the-world-drolling-women za njom, dobila je malo znacajniju ulogu.
ako se obrati paznja na prvi serijal, zapazicete da shane i nema bas nekog udela u zbivanjima u seriji osim sto je postavljena kao lik koji kreshe sve na dve noge (uzev u obzir i njenu proslost koja se indirektno prozima izmedju redova) i to je to.
kasnije je shane postala nesto vise. pre svega "friend indeed". ...a onda i samo wannabe friend indeed.

ne kapiram ni ja tu pomamu za njom, ponovicu nesto sto sam negde vec napisala - ima lepu glavu, zaista. ali sve ostalo je totalo degutantno. bar meni. :njuska: mada dobro, respect joj se treba odati zbog toga sto je odvrnula slavinu u glavama mnogih do tada seksualno zbunjenih devojcica :roll: koje su odmah nakon prvog serijala napravile uber kool majice "I'd go gay for Shane" :lood:

kompleksnost lika je totalno van svake sumnje ogromna.
pre svega zbog te njene proslosti koja je "a cause and a reason" za bukvalno svaki njen potez u seriji. :psiholog:
mozda Jenny katkad deluje kompleksnije, ali se o njenoj zivotnoj prici nekako vise i direktnije pricalo u seriji, za Shane se skoro pa sve mora zakljuciti i povezati sa onim indirektno datim faktima.
nema sumnje da je Ilene poprilicno pametna zena koja je prodrla u psihu male sjebane Shane i svaki njen naredni potez u seriji apsolutno korektno plasirala, psiholoski gledano. to sto je ostavila Karmen pred oltarom i to sto je kresnula Jenny's gf na kraju petog nije ni malo slucajno. that's simply Shane! ..losom prosloscu kreirana i poprilicno nepromenljiva, ma koliko se kroz serijale 2-5 trudila.

respect za Ilene sto se svega toga tice :up:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
To sto je neko imao losu proslost nije opravdanje da i sam bude djubre. Kako u realnom zivotu, tako i u serijama koje su na istom zasnovane.
Korisnikov avatar
By scout_finch
osim toga sto ima mozda malo vecu minutazu nego u prvoj sezoni,njen lik nisu gotovo uopste razvili,vrte je u krug vec pet godina,kao ona bi bila u ozbiljnoj vezi pa ne bi,ista prica i u 2-3 sezoni sa karmen,pa pejdz u 4.,pa sad sa moli.
ali ipak mi je ona i dalje najdrazi lik u seriji,samo bi stvarno mogli da porade na njenom razvoju,ipak ljudi odrastaju u jednom trenutku.ako ne ozbiljna veza,sto mislim i da ne bi bilo preterano intresantno,onda nek se dogovori sa sobom da to nije za nju i da se mane uzaludnih pokusaja.
samo nek vec jednom prestanu da pricaju istu pricu iznova i iznova.
Korisnikov avatar
By scout_finch
To sto je neko imao losu proslost nije opravdanje da i sam bude djubre. Kako u realnom zivotu, tako i u serijama koje su na istom zasnovane.
sajn uopste nije djubre,malo vise obrati paznju na lik i nemoj tako brzo da dosnosis zakljucke.
osim sad u zadnjoj epizodi zadnjeg serijala sejn je prikazana kao najodaniji prijatelj,videces ako pogledas 2. sezonu,ona jedina nije okrenula ledja bet,kad je ova napravila sranje (da ne kvarim zabavu i napisem spoiler)
By Paranoid Androgynoid
nije opravdanje ali jeste modlica u kojoj se takvo njeno ponasanje mozda kreiralo ;)
o opravdanjima niko nije govorio.. a i to da li je djubre ili nije je diskutabilno i nadasve subjektivno. neko ko se slicno tako ponasa u realnosti sigurno nece reci da je djubre :)

po meni nije djubre, ima ona jako dobrih i pozitivnih osobina.
samo je jednom recju sjebana.
Korisnikov avatar
By starky
ja za osobe kao sto je shane nikada ne bih rekla da je djubre...takva je kakva je...take it or leave it...njoj je najteze,jer se najcesce bori sa svojom prirodom...a to je najteza borba.
By J...

Ma cini ti se, ona je ustvari jako smotana. ;)

Recimo da se delimicno identifikujem sa Sejn zbog nekog njenog drugacijeg imidza od svih ostalih i njene odsutnosti jer mi se cini da je retko s kim stvarno bliska ali nikako se ne identifikujem sto se tice promiskuiteta i njenog igranja sa tudjim emocijama.

A svidjaju mi se Dzeni iz druge sezone s kratkom kosom, Karmen, Alis(dok nije pocela da oblaci one bzvz suknjice) a kasnije mi je OK i Tasha, deluje kao osoba od poverenja, to se retko vidja i verovatno ima jos neko samo sam zaboravila :misli: (ne, nije Maks :lol: ).

A gospodja Bet nikako nije moj tip.

Inace, druga sezona je meni bila najbolja, trecu sam nekako prezivela ali mi je peta bila totalno dosadna, ne znam, mozda sam "prerasla" seriju.
Korisnikov avatar
By starky
meni je cetvrta bila najdosadnija...a i meni druga najbolja...Dejna i Alis RESPECT...
Korisnikov avatar
By LittleRed
ja imam ozbiljan problem sa tom serijom..već sam u nekoliko navrata pokušavala da počnem da je pratim, ali nikako da me dovoljno zainteresuje... jednostavno me serija ostavlja ravnodušnom :neznam:
probaću još jednom :)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by J...

Ma cini ti se, ona je ustvari jako smotana. ;)

Recimo da se delimicno identifikujem sa Sejn zbog nekog njenog drugacijeg imidza od svih ostalih i njene odsutnosti jer mi se cini da je retko s kim stvarno bliska ali nikako se ne identifikujem sto se tice promiskuiteta i njenog igranja sa tudjim emocijama.

A svidjaju mi se Dzeni iz druge sezone s kratkom kosom, Karmen, Alis(dok nije pocela da oblaci one bzvz suknjice) a kasnije mi je OK i Tasha, deluje kao osoba od poverenja, to se retko vidja i verovatno ima jos neko samo sam zaboravila :misli: (ne, nije Maks :lol: ).

A gospodja Bet nikako nije moj tip.

Inace, druga sezona je meni bila najbolja, trecu sam nekako prezivela ali mi je peta bila totalno dosadna, ne znam, mozda sam "prerasla" seriju.
@J...
Nikad te ne bih poistovetila sa Shane, na mene si ostavila bas suprotan utisak po onome sto pises. Delujes kao odgovorna osoba koja zna sta hoce, postuje sebe i druge, nije sklona glupostima i zaletanju.

@Starky i Untouchable (nisam zapamtila tacno kako ide novi nick)
Mozda ste u pravu (mozda je stvar u tome sto ja nisam gledala celu seriju), ali.... dovedes nekog u situaciju da dodjete pred oltar (niko nije malouman, pretpostavljam da je tome prethodila neka veza, nesto ozbiljnije) i na kraju ga odjebes... Moje misljenje je da ili apsolutno ne znas sta hoces od zivota (a ako je tako - zasto se onda ne bavis sobom, pa ne saznas?) ili si prosto, naprosto ZLA. Meni deluje da je ovo drugo.
By Paranoid Androgynoid

Moje misljenje je da ili apsolutno ne znas sta hoces od zivota (a ako je tako - zasto se onda ne bavis sobom, pa ne saznas?) ili si prosto, naprosto ZLA. Meni deluje da je ovo drugo.

pa recimo da bi trebalo da je bas ovo prvo ;)
to koliko ona ne zna sta hoce je toliko vidljivo da mislim da neko ko je iole upucen u seriju ne bi trebalo da tako nesto dovodi u pitanje uopste. previse je dogadjaja tog tipa bilo u dosadasnjih 5 serijala.
shane je sve samo ne zla. ja ne videh jednu scenu u seriji kada je ona bila zla, najiskrenije. :neznam:
By J...
@ xx LooDa KrAwItZa xx

Pa nisam ni rekla da se kompletno identifikujem.

A sto se tice lika Sejn i uopste cele serije, ponekad je, cini se, scenaristi nedostajalo ideja pa su onda radjene takve neverovatno nelogicne stvari kao sto je to cuveno ostavljanje pred oltarom samo zbog dobijanja na dramaticnosti cele price i zadrzavanja paznje publike. Cesto je to davalo kontraefekat. Zbog toga ne uzimaj sve tako ozbiljno.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ja videh jos u prvoj epizodi.
Jedna devojka (kratka plava kosa) joj je prisla i pitala je sto joj ne odgovara na poruke, a ova ju je nesto kao odjebala, i dok je ova istrcavala uplakana napolje, neko je prokomentarisao kako svugde gde se pojavi Shane neko ode kuci uplakan (u smislu da ga ona skenja). Meni je tu bila zla.

I ovo zavlacenje do vencanja i sutiranje pred oltarom mi svakako nije primer dobrog, razumnog i odgovornog ponasanja.

@J...
Dobro, slazem se da je volja scenarista cesto nelogicna po srijama. Ali, postoje u rl ljudi tipa Shane i za njih mislim da su zli.
By Paranoid Androgynoid
that's just who she is. :hvala:
ne radi ona to zato sto je zla i zato sto namerno zeli da povredjuje ljude, helou ljudi.. jel to tako tesko videti?
koliko je samo patila na pocetku cetvrte sezone upravo zbog tog predoltarskog skandala..
koliko je bila sjebana zbog molly.

probala je da ne bude ono sto jeste.. i nije joj uspelo.
ostala je ono sto jeste.
nije to ni zlo.. nije ona ni 'player'.. ona je jednostavno zamisljena kao karakter koji je susta suprotnost monogamije i svega onoga sto monogamija nosi. pa su se radi povecanja zanimljivosti serije poigrali malo tom njenom osobinom pokusavajuci da je modifikuju (serija je to, cmon.. neophodni su preokreti i drame zar ne?) ali je ostala ona izvorna shane, ocigledno.
to sto svi posle nje odlaze uplakani.. jbte pa to nije do nje! ako znas s kim se uplices a nisi u stanju da predjes preko toga i prihvatis stvarnost, nemoj se uplitati. :odrasti:

o boze.. sta li se uhvatih ove teme, like it matters :doh:
Korisnikov avatar
By scout_finch
ona nikad nijednoj devojci (bar u prvoj sezoni) nije obecala apsolutno nista,a ta sto joj je pravila scene u prvim epizodama je totalni sajko.
kazem ti,pogedaj jos par epizoda i videces da si donela potpuno pogresne zakljcke
By J...
Ali, postoje u rl ljudi tipa Shane i za njih mislim da su zli.
Ja mislim da je zlo nesto sto je smisljano i isplanirano a ona zivi od danas do sutra i nema planove.

Sad znam zasto se identifikujem sa njom. Kao sto sam rekla, zbog njenog specificnog imidza, jbg, sve ostale su uglavnom femice, ja nisam fem, nisam ni ftm kao Maks tako da ostaje samo ona. Ne identifikujem se sto se tice kompletnog karaktera i neodgovornosti.
Korisnikov avatar
By m..
Ja videh jos u prvoj epizodi.
Jedna devojka (kratka plava kosa) joj je prisla i pitala je sto joj ne odgovara na poruke, a ova ju je nesto kao odjebala, i dok je ova istrcavala uplakana napolje, neko je prokomentarisao kako svugde gde se pojavi Shane neko ode kuci uplakan (u smislu da ga ona skenja). Meni je tu bila zla.
Ne mora to uopste da znaci da je zla. Nekad je neodgovaranje na poruke nekome jedino resenje, a ti ne mozes da znas iz prilozenog kako su se stvari tu odvijale prethodno, ali mozes da pretpostavis da joj ova nicim nije sugerisala da hoce vezu, a ova joj se obesila o vrat svojim ocekivanjima i insistiranjem.

Ili sam se ja samo potpuno identifikovala sa tom situacijom, ta plavusa me je neodoljivo podsetila (i likom i psihicki i tekstom koji izgovara) na jednu plavusu koju sam svojevremeno nicim izazvano zapatila, koja je odbijala da shvati kako ja ne mogu bog zna sta da joj pruzim, i koja je od mene na kraju htela (cuj htela, zahtevala i ocekivala) neke stvari koje su bile potpuno nemoguce i s njom i u tom trenutku mog zivota, s tim sto sam ja bila dovoljno glupa da na nju potrosim mesec ipo dana, i da dodjem na istu tacku, ma koliko se trudila da se stvari tako ne zavrse i ma koliko se trudila da joj pruzim ono sto joj treba (ne zato sto je to bilo nesto sto ja zelim, nego da ne bih ispala djubre).

Prosto s nekim ljudima ti je odmah jasno da neke stvari nece ici, a kad im to na sasvim fin nacin saopstis, oni odbijaju da shvate i dalje jureci neku svoju fantazmagoriju ili ideju o tebi i sta ja znam (i to ume da traje mesecima), prosto odbijaju da prihvate cinjenicu da ma koliko se ti trudio, hteo ili ne znam ni ja sta, ne mozes prema njima da osecas odredjene stvari i da im pruzis neke stvari koje su im ocigledno potrebne. I onda je bolje da se sklonis odmah kako umes i znas, nego da rastezes pricu jer ti je tesko da ih odjebes tek tako (a drugacije ne mozes, u krajnjoj crti ce pristati na nesto sto im ne odgovara, pa te onda opteretiti ocekivanjima da se ponasas ovako ili onako) i onda na kraju, kada ti ode i poslednji nerv i kada to vec postane situacija sa kojom nikako ne mozes da se nosis, da ih povredis mnogo vise nego sto je malo cmizdrenja u startu oko toga da neces (to jest ne mozes) da budes s njima.

Jebiga, ja sam to naucila na tezi nacin, i posle se osecala kao daleko vece govno, ali da se ta situacija nastavila, zavrsila bih u lazi na kraju (jer da bih joj pruzila ono sto zeli i sta joj treba, ja bih morala potpuno da izmenim karakter, pogled na svet i da ne budem ono sto sam, nego da se prilagodjavam nekoj njenoj sumanutoj viziji mene). Prosto ima ljudi kojima je bolje da ne odgovaras na poruke, sto tebe ne cini zlim ili djubretom, nego moras tako, jer drugacije ne mozes, i na kraju krajeva im time cinis uslugu.
Korisnikov avatar
By Kittrie
dZIzs, upravo izbrisah opseZnu samoanalizu, ok je pisaT al ne oBjaFljivat.

no, neSta su mi svi shane, aaaaaaaa :roll:

ja biTi jenny koja posTaje beTTe sa reDovitim shaNE/heLen fazama (sHanE je pRIrodno stanje da je gore goLa ko i meni, al heLEn graciozniJe nabaVlja seX).
dou, zvanicna poreDjenja javnoG mnjenja idu u prilog aliCe generalno , sa shane moUmentima (ko me zna raZumecJe).

a fucKala bih se sa heLEn, jeNNy, beTTe i lorom. mhm.

hmm, nesTo saM mnoGo vrela u oBrazima, smoR
ideM da se igram
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by ^Paranoid Androgynoid^
that's just who she is. :hvala:
ne radi ona to zato sto je zla i zato sto namerno zeli da povredjuje ljude, helou ljudi.. jel to tako tesko videti?
koliko je samo patila na pocetku cetvrte sezone upravo zbog tog predoltarskog skandala..
koliko je bila sjebana zbog molly.

probala je da ne bude ono sto jeste.. i nije joj uspelo.
ostala je ono sto jeste.
nije to ni zlo.. nije ona ni 'player'.. ona je jednostavno zamisljena kao karakter koji je susta suprotnost monogamije i svega onoga sto monogamija nosi. pa su se radi povecanja zanimljivosti serije poigrali malo tom njenom osobinom pokusavajuci da je modifikuju (serija je to, cmon.. neophodni su preokreti i drame zar ne?) ali je ostala ona izvorna shane, ocigledno.
to sto svi posle nje odlaze uplakani.. jbte pa to nije do nje! ako znas s kim se uplices a nisi u stanju da predjes preko toga i prihvatis stvarnost, nemoj se uplitati. :odrasti:

o boze.. sta li se uhvatih ove teme, like it matters :doh:
:up:

mrzi me da pisem,a ovo je skoro i cela moja poenta price...sa akcentom na

"ako znas s kim se uplices a nisi u stanju da predjes preko toga i prihvatis

stvarnost, nemoj se uplitati "

:sesir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!