Originally posted by sleepingsun
Ne govorim o privlacnosti i semi ili sexu sa nekim ko vas privuce..vec sta kad dodjete u situaciju da osoba koju ste zeleli u proslosti..koja vas je intrigirala pre..i dusom, i telom..pokaze indicije da zeli sda bude sa vama...
sta onda?
Ja sam uwek verna u svoji vezama..ali postavljam samo pitanje..onako uopsteno...kako neki od vas reaguju kad dodju u situaciju da imaju emociju prema nekom..a u istom tenu vam se vrati osecaj emocije koju ste gajili prema toj osobi iz proslosti..da li popustiti radoznalosti i upustiti se u rizik zavoleti 2 osobe..naravno ne istim intenzitetom?
Aman, pa rekla sam ti. Bar kod mene stvari stoje ovako: ne mogu da se nateram da osecam nesto prema nekom, ali mogu da iskuliram to sto osecam prema nekom ili da si ne dozvolim da osecam nesto prema nekom ili da ne dozvolim sebi da osecam nesto prema nekom u onom obimu koji bi mi predstavljao problem. Dakle da bi mi se desilo da imam neki emocionalni flashback, u najmanju ruku to moram da zelim ili da imam tu potrebu ili da imam dovoljno, da kazem, emotivnog praznog hoda da se to prosto tako desi,
moram da zelim da dopustim da to osecanje raste, da ga zalivam i gajim. A ako sam u zaista ispunjenoj vezi, to se nekako nece desiti, ne u tom obimu koji bi me stavio u bilo kakvu dilemu. Desavalo se meni da volim 2 osobe, desavalo mi se da volim i 5, ali na kraju izaberem jednu kojoj cu posvetiti vreme i sve ostalo, onu koja mi najvise odgovara i onu koju najvise zelim. To ne znaci da prema drugima ne osecam nista, nego da sam ih manje ili vise svesno izbavila iz fokusa (jebiga, ako fokusiras vise objekata istovremeno, mozes postati razrok). Prosto meni se u jednom momentu nekako uvek jedna osoba probije u prvi plan i zakloni ostale. Ne znam da li ove mogu biti vise jasna.
Prosto neke emocije se jave, ali ja mogu da im ne dozvolim da rastu.
Dakle, da se neka osoba za kojom sam ozbiljno balila u nekom momentu odejdnom opseti da bi mogla da bude sa mnom, to bi prijalo mom egu, ali ja to bas i ne bih shvatila ozbiljno, niti bih se nesto potresala oko toga. Jebiga, los tajming. Drugo, ja u principu ne padam na beslovesna stvorenja, tako da bih veoma sumnjala u ozbiljnost ponude.
A ovo ti govorim iz iskustva, jer mi se u neku ruku i u nekom obimu desilo, i ja na to i nisam obratila previse paznje. Meni je to sada voda ispod mosta.