Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

da li bi voleli da ste str8?

da
52
26%
ne
95
48%
nisam gay
7
4%
ne razmisljam o tome
43
22%
Korisnikov avatar
By Kiborg
Glasao sam za ne razmišljam o tome.
Ali sad kad sam već nateran da razmišljam o tome, možda bi u pojedinim situacijama bilo bolje iz praktičnih razloga, ali sam u principu sasvim zadovoljan time što sam gay.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by goran
:maska:
Ma nema veze bre...gay, str8, bisex mi te svejedno volemo :mazi:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Samo osobe koje ne vole sebe mogle bi da kazu da bi volele da su drugachijeg sexualnog opredeljenja...
Vecina nas ovde smo potpuno izgradjene lichnosti, a to shto smo gay u ogromnoj meri je uticalo na to u kakve smo se osobe razvili... Uticalo je na nash temperament, sistem vrednosti, interesovanja i sl... Kao str8 osobe verovatno biste od onoga shto danas imate zadrzali jedino fizichki izgled, i to znatno modifikovan... Dakle, ako niste zadovoljni sobom kao lichnoshcu mogli biste razmishljati o tome da bi bilo bolje da niste gay...
Ja sam galasao za NE...
Ne bih voleo da sam str8...
Korisnikov avatar
By pthalo
ne bih volela da budem strejt. Pokušala sam para puta, a to mi ne ide, i ne mislim da bi trebalo da budem strejt. I žene su lepe! Kako mogu da budem strejt kada su žene takve lepe?
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ne. Razlog je sto imam osecaj da ne bih bio ono sto jesam danas. Verujem da nebih tako dobro poznavao ljudsku raznovrsnost i uopste neke osecaje. Ovo se ne odnosi samo na sexualnost vec je znatan uticaj imao i mentalitet ove drzave kao i detinjstvo.
Korisnikov avatar
By Val
Ne, ne volim jednostranost. :grouphug:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by spliff

jedino bih voleo da imam decu

I mi bi. Kad ti dolazi Tea? :D

:dm:
Korisnikov avatar
By starky
kao sto izbrah opciju iz ankete,NE RAZMISLJAM O TOME...
Korisnikov avatar
By Berserker
Kao shto je i spliff rekao,
voleo bih da imam svoju decu,
tako da bih voleo da budem str8,
a da li mogu da postanem str8..... ???
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Da sam str8 gradila bih karijeru u oblasti koja me najvise interesuje, a cega sam se odrekla, jer bih kao lezbejka bila sasecena u korenu. Da sam str8 mogla bih da budem otvorenija prema mnogim ljudima i da im ne pricam "lazi koje zele da cuju", da ne provodims ate i sate svog zivota smisljajuci opravdanja i izgovore. Da sam str8 ne bih bila predmet traceva i spletki u svojoj okolini (oduvek je bilo samo to, jer ralno, nemaju za sta drugo da se uhvate). Da sam str8 nasla bih bogatog decka, koji bi resio 90% svih mojih zivotnih problema, ukoliko to pozelim. Da sam str8 ne bih prolazila krzo stresnu situaciju outovanja svaki put kada mi neka osoba iz poznanika prelazi u prijatelja. Da sam str8 pripadala bih vecini i bila drustveno prihvacenija. Da sam str8 mogla bih da dam sefu/poslodavcu i na taj nacin dobijem radno mesto/povisicu/unapredjenje, ako to pozelim. Da sam str8 mogla bih nesmetano da razmenjujem neznost i iskazujem naklonost prema partneru u javnosti i da sklopim brak.
Da sam str8 mnogih mojih zivotnih problema jednostavno ne bi bilo (postojali bi neki drugi, ali bi bili ocekivaniji i drustveno prihvatljiviji).
Da sam str8.....

ALI NISAM.

Isto kao sto sam sastavila listu stvari koje bi bile lakse iz godnije da sam str8, tako bih mogla da sastavim listu stvari koje bi bile zgodnije da sam kcerka Bila Gejtsa / princeza od Monaka / neko drugi.
Bilo bi nam bolje kada bismo energiju koja se trosi na sta bi bilo, kad bi bilo mastarije iskoristili za edukaciju okoline i stvaranja mesta pod suncem za sebe i sebi slicne.

Dokle god medju samom gay populacijom ima ljudi koji misle da je bolje biti str8 ne mozemo ocekivati da budemo drustveno prihvaceni i da nam se priznaju osnovna ljudska prava.
Korisnikov avatar
By Berserker
Pa kravice, jedina po meni bitna razlika je u tome shto str8 par moze imati svoje dete...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Nope, to je jedina razlika koja je tebi bitna. Ja licno ne ljubim decu nesto preterano i meni je ta razlika najmanje bitna.

Navela sam citavu listu stvari koje prave razliku. Mozda to u nasim godinama nije preterano bitno, ali u nekoj, recimo 37. godini ti si uspesan >>>>(dodati profesiju), imas partnera sa kojim srecno zivis vec 8 godina (na primer), ali u ocima balkanskog sveta ti si luzer koji nije uspeo ni da se ozeni, a jos zivi i sa cimerom..... Polako pocinjes da budes izostavljen iz drustvenih dogadjanja (jer tvoji prijatelji organizuju porodicna okupljanja, pa nije zgodno da ti i Pera Peric budete deo toga, roditelji ocekuju unucice, posldoavci te smatraju neozbiljnim, ako pomislis da budes neko mudo u javnom zivotu uvek ce biti: Mika Mikic, neozenjen, zivi sa cimerom i Pera Peric, porodican covek, sa zenom i dvoje male dece i u tom poredjenju 90% ljudi se odlucuje za ovog drugog). Ovo je samo primer da je LAKSE biti str8.
Napomena: To sto mislim da je nesyo lakse, ne znaci da mislim da je bolje, niti da bih ja zelela to da budem.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Da sam str8 gradila bih karijeru u oblasti koja me najvise interesuje, a cega sam se odrekla, jer bih kao lezbejka bila sasecena u korenu. Da sam str8 mogla bih da budem otvorenija prema mnogim ljudima i da im ne pricam "lazi koje zele da cuju", da ne provodims ate i sate svog zivota smisljajuci opravdanja i izgovore. Da sam str8 ne bih bila predmet traceva i spletki u svojoj okolini (oduvek je bilo samo to, jer ralno, nemaju za sta drugo da se uhvate). Da sam str8 nasla bih bogatog decka, koji bi resio 90% svih mojih zivotnih problema, ukoliko to pozelim. Da sam str8 ne bih prolazila krzo stresnu situaciju outovanja svaki put kada mi neka osoba iz poznanika prelazi u prijatelja. Da sam str8 pripadala bih vecini i bila drustveno prihvacenija. Da sam str8 mogla bih da dam sefu/poslodavcu i na taj nacin dobijem radno mesto/povisicu/unapredjenje, ako to pozelim. Da sam str8 mogla bih nesmetano da razmenjujem neznost i iskazujem naklonost prema partneru u javnosti i da sklopim brak.
Da sam str8 mnogih mojih zivotnih problema jednostavno ne bi bilo (postojali bi neki drugi, ali bi bili ocekivaniji i drustveno prihvatljiviji).
Da sam str8.....

ALI NISAM.

Isto kao sto sam sastavila listu stvari koje bi bile lakse iz godnije da sam str8, tako bih mogla da sastavim listu stvari koje bi bile zgodnije da sam kcerka Bila Gejtsa / princeza od Monaka / neko drugi.
Bilo bi nam bolje kada bismo energiju koja se trosi na sta bi bilo, kad bi bilo mastarije iskoristili za edukaciju okoline i stvaranja mesta pod suncem za sebe i sebi slicne.

Dokle god medju samom gay populacijom ima ljudi koji misle da je bolje biti str8 ne mozemo ocekivati da budemo drustveno prihvaceni i da nam se priznaju osnovna ljudska prava.

Autodiskriminacija je daleko gora od diskriminacije. I necu ni da komentarisem da ti samo zbog toga sto nisi str8 ne mozes da gradis
karijeru i sve ostalo...

Sto se mene tice, naravno da ne bih volela nikada da sam se rodila
drugacija. A imam 37 godina, porodicu, dete, kucu, kola, poslove,
karijeru... i gomilu problema koje dnevno resavamo...
... i jesam lezbejka, i ponosna sam na to!

Mozda je glupa paralela, ali volja koju poseduju ljudi, koji na primer
nemaju ruke, ili noge, pa se ipak popnu na planiske vrhove, splavare
Tarom je nesto na sta se treba ugledati...
.. a ne ziveti ceo zivot kao mali potlaceni mrav!

i samo se treba setiti ovde strofe:

But I see your true colors
shining through
I see your true colors
and that's why I love you
so don't be afraid to let them show
your true colors
true colors are beautiful
like a rainbow

.. to je iskrena, iskonska snaga!
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Nisi procitala kraj posta, u kome je izrecena poenta.

I, da, ne mogu da gradim politicku karijeru zbog orijentacije, jer ne zasnivam odnose sa ljudima na lazi, pa samim tim ne bih ni svoje kampanje i stranacki rad zasnivala na tome pretvarajuci se da sam str8, dok kao lezbejka ne bih imala sanse da budem izabrana ni u opstinski odbor Pambukovice. Like it or not, tako je.
Da, znam da je gradonacelnik Berlina gay, ali to je u Berlinu!

Ali to i dalje ne znaci da ja ne volim sto sam lez, niti da zelim da budem str8 (da zelim pretvarala bih se da jesam, imam dovoljnu snagu volje za tako nesto), samo sagledavam stvari objektivno.
By J...
Originally posted by BellyButton
Samo osobe koje ne vole sebe mogle bi da kazu da bi volele da su drugachijeg sexualnog opredeljenja...
:up:

Mislim da sam vec postovala, dakle, odgovor je NE.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Glasah za ne. Zaboravila da kazem.

Aj nek neko ko me je dosadno postavi na nekom str8 forumu anketu: Da li biste voleli da ste gay? :)
Korisnikov avatar
By Val

Pile...i K.V. je imao probleme. Tj. drugi su mu ih pravili. Ali, chovek, samosvestan i "hrabar", nije dozvolio da mu drugi kroje sudbinu! Za razliku od gay populacije u Srbiji, koja kuka, zanoveta, a ujedno se zavlachi u mishiju rupu i sama sebe diskreditira! :lood:

Zabole me gladiola za ceo svet. To sam shta sam, ponosna i srecjna. Shteta samo shto nas nema vishe...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Nisi procitala kraj posta, u kome je izrecena poenta.

I, da, ne mogu da gradim politicku karijeru zbog orijentacije, jer ne zasnivam odnose sa ljudima na lazi, pa samim tim ne bih ni svoje kampanje i stranacki rad zasnivala na tome pretvarajuci se da sam str8, dok kao lezbejka ne bih imala sanse da budem izabrana ni u opstinski odbor Pambukovice. Like it or not, tako je.

Ali to i dalje ne znaci da ja ne volim sto sam lez, niti da zelim da budem str8 (da zelim pretvarala bih se da jesam, imam dovoljnu snagu volje za tako nesto), samo sagledavam stvari objektivno.
Ja ipak mislim da uvek postoji nacin. A ako ne u Srbiji, onda negde
drugde.. Zivot jeste ispunjen samo onda kada se bavis poslom koji
iskreno volis. Tada si i najproduktivnija...

I naravno da ne mislim da ne volis to sto jesi, ali mislim da nipodastavas
svoje kvalitete i ides linijom manjeg otpora..

Ja ne smem ni da pisem kakvi me problemi cekaju, i sta sam sve prosla,
bas ovde u ovom drustvu. Treba otici na roditeljski sastanak, praviti
rodjendane za dete... a neki roditelji su prilicno netolerantni, da ne
upotrebim neku drugu rec.

... pa ipak pravimo rodjendane, i idemo na roditeljske, i kad se ljudi
upoznaju, sve je mnogo lakse i imaju vise razumevanja. A oni koji
ne dolaze i ne dovode svoju decu, ne treba ni da dodju.

To su uzasno teske i komplikove stvari, ali ako mi ne pomeramo granice,
ko ce umesto nas? Svaki dan, negde, neko, po malo...

I opet cu da citiram, jer tu lezi sustina,
i nasa snaga:

so don't be afraid to let them show
your true colors
true colors are beautiful
like a rainbow
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
:pilence:
Jeste, ali ipak je u Nemackoj regulisan status LGBT populacije (kao sto su i mnoge druge stvari bolje uredjene nego ovde).
Korisnikov avatar
By Deksi
Da sam osudjen na vechan zivot u Srbiji verovatno bih voleo da sam strejt ali posto nisam :hand:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
:pilence:
Jeste, ali ipak je u Nemackoj regulisan status LGBT populacije (kao sto su i mnoge druge stvari bolje uredjene nego ovde).
A sta mislis kako je bilo ranije? Da li si citala kada je HItler
u tom istom Berlinu usao u tadasnji najveci gay klub i sve
koje je tamo zatekao oterao u logore...

Pa odakle datira onaj crni i roze troguao? Pa bas iz tih logora,
iz te nemacke, iz tog Berlina...

I sta mislis kako je bilo tamo pre 20, 10 godina?

.. a i danas? Koliko puta cujem do prijateljica koje zive tamo,
kako neki nacisti napadnu grupu, pretuku...

.. ali sama si rekla.. i pored svega, oni su se borili i izborili za status...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Slazem se. I ja hocu da se borim za to da se nasa prava i ovde priznaju nasa prava, ali ako se borimo svi zajedno. Necu ja sama da stajem u prve borbene redove i da najebem...

ps. Oni su u vreme Hitlera imali gay klub... U vreme Hitlera u Srbiji 80% ljudi nije ni znalo sta ta rec znaci... :hmm:
Korisnikov avatar
By Val
Andjelika...dzaba tebi prichat´. Znash da nama uvek treba neki izgovor za sopstveni neuspeh? Pa tako i kada je u pitanju priznavanja NAS u drushtvu. Neka se drugi bore, shto bi mi? :lood: Mi cjemo posle, kada drugi sve "srede" da izadjemo na ulicu i slavimo "Gay Pride". Tudje perje je nekako uvek lepshe.:nokti:
Korisnikov avatar
By Val

ps. Oni su u vreme Hitlera imali gay klub... U vreme Hitlera u Srbiji 80% ljudi nije ni znalo sta ta rec znaci... :hmm:
Niti cje znati uskoro! Zar nije bitnije da se pozabavimo sami sobom i pitanjem:"Koju cju sledecju da kresnem?" nego da stanem ispred ostalih i zalazhem se za svoja prava? :nokti:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pa, ono, ja par puta u zivotu tu probala da stanem na celo borbe za nesto i bili mi u pravu ili ne, ostvarili ili ne ostvarili cilj za koji sam se zalagala, ja na kraju uvek najebala. Tako da mi ne pada na pamet da bilo sta predvodim (nevezano za tematiku), ali ako treba da budem jedan od prosecnih ucesnika - uvek sam za.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Slazem se. I ja hocu da se borim za to da se nasa prava i ovde priznaju nasa prava, ali ako se borimo svi zajedno. Necu ja sama da stajem u prve borbene redove i da najebem...

I to jeste najveci problem.. ."ja necu sama", "necu ni ja sama"... a to i
jeste poenta.. Svako od nas svaki dan, negde nekome pomeri granicu.
Neko manje, neko vise... ali samo pod uslovom da nije sakriven u rupi...

To moze da se radi sa natpisom na majici, sa bilo cime.. samo upravo i
to jeste nacin.. krenes sama, pa upoznas ostale "same"...

Berlin 30tih je bio nesto posebno, a ni Beograd 30tih nije bio bas
za bacanje...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Svi moji prijatelji znaju da sam gay. Dobar deo kolega sa bivseg posla je znao. Odeljenje u skoli je znalo (ovo poslednje, doduse, ne mojom zaslugom).
U svakom trenutku sam spremna bilo kome da obrazlozim tematiku gay prava, za sta se mi to borimo i sta trazimo i zasto to jeste bitno, znao taj neko za mene ili ne.
Dosta ljudi j zahvaljujuci meni (sami su to rekli) promenilo svoje vidjenje i stav o gay populaciji, a par njih to siri i dalje.
Tako da ne verujem da bas zivim sakrivena u rupi.

Ali opet ne znaci da cu da idem sa natpisom Ja sam gay, priznajte mi ljudska prava na mijici sama kroz ulicu. Kao sto ne bih isla ni za bilo sta drugo... Probala da budem u prvim borbenim redovima vise puta, najebala vise puta, naucila lekciju...
Korisnikov avatar
By Hys.
Da sam str8 nasla bih bogatog decka, koji bi resio 90% svih mojih zivotnih problema, ukoliko to pozelim.
Ukoliko to pozelis, jel, mozes da nadjes bogatu devojku, pa eto neces biti zakinuta za blagodeti sponzorisanja :namig2:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Ivana

Zainteresovane, javite se na u2u i posaljite sliku automobila i stana koje planirate da mi kupite sa 20. rodjendan... :roflmao:

ps. Izbor bogatih lez devojaka voljnih da sponozrisu je mnogo manji od izbora str8 muskaraca spremnih da kesom obasipaju mladu piLetinu...

Salim se, naravno, ne bih da neko pomisli da sam ovo ozbiljno mislila... Ne bih ja moju dragu menjala ni za jednu drugu, bez obzira na imovinsko stanje :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!