Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ko nema svoj zivot - bavi se tudjim. Bilo i bice.

Dovoljno sam losih iskustava stekla druzeci se sa pojedinim str8erima, tako da me ne cudi da su ove price stvarno tacne. Medjutim, nije stvar u tome sto je u pitanju LGBT zajednica, glavna stvar je to sto je rec o uskom krugu ljudi, koji su jedni drugima konkurencija i konstantno se uporedjuju.
(atmosfera u mom odeljenju u srednjoj skoli nije se nimalo razlikovala od gore datog opisa, rec je o skoro iskljucivo zenskom odeljenju, bilo je neopisivo mnogo pakosti, podmetanja, a sve u cilju dokazivanja, samodokazivanja i borbe za naklonost nekolicine decaka koji su tu bili)

Imala sam situaciju da je moja tadasnja najbolja drugarica posle raskida mene i moje bivse devojke (drugarica je bila str8 i bivsu je videla 5 puta u zivotu) ostala da se druzi i sa njom, iako je znala koliko me je ta osoba povredila. Ali, eto, nije htela da bira... Pa, i ne mora, dosta sam se udaljila od nje i nikad se vse nismo druzile kao pre... Naravno, ja sam ispala kucka u njenoj verziji, iako nisam ucinila apsolutno nista, nisam odala nijednu njenu tajnu (a imalo je sta da se kaze!), a ona jeste, ali dobro... Desava se...

U principu jednom kad dozivis izdaju bliskih ljudi, naviknes se da zivis sa svescu da se to moze desiti opet...
Korisnikov avatar
By anche
ja isto mislim da medju zenama ima jako malo solidarnosti, a lezbejke su zene :kafa:
By Çâðê_DUP
Originally posted by anche
ja isto mislim da medju zenama ima jako malo solidarnosti, a lezbejke su zene :kafa:
solidarisu se, ali jedne protiv drugih :kafa:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Mada, ja mislim da ljudi ostvareni na privatno, poslovnom i licnom planu imaju mnogo manje razloga da budu zavidni i bave se sitnim intrigama.
ps. Ne ostvareni prema objektivnim merilima, nego prema svojim licnim...
Korisnikov avatar
By anche
@andza
pa takvi savezi obicno ne opstaju dugo :)

ja sam vise za solidarnost jednih u drugima :giggle:
By Çâðê_DUP
glavna stvar je to sto je rec o uskom krugu ljudi, koji su jedni drugima konkurencija i konstantno se uporedjuju.
ja ovo ne mogu da razumem. ja druge zene (ne sve doduse, tj mozda i vrlo mali broj) ne dozivljavam kao konkurenciju, vec kao seksualni objekat, sa mogucom tendencijom ka razvijanju neceg dubljeg. ako je devojka lepa, zgodna, ja ne zelim da se takmicim s njom, ja zelim da je 'opalim' zaboga! :suptilna_andjelina: :lol:

salu na stranu, ako mi se devojka dopada, svakako cu zeleti da imam nesto vise s njom, a ne da je mrzim i da se takmicim koja je lepsa. to ostavljam strejterkama :giggle:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Angelina777
To je zato sto si ti zadovoljna sobom i nije ti potrebno da se poredis sa drugima da bi cenila sebe.
By Çâðê_DUP
Originally posted by anche
pa takvi savezi obicno ne opstaju dugo :)
Uh, ne bih se slozila..zloba ume da spoji ljude cvrsce od celicnih lanaca :zen:
ja sam vise za solidarnost jednih u drugima :giggle:
hahahahahha

i ja isto :yes:
By Çâðê_DUP
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
@Angelina777
To je zato sto si ti zadovoljna sobom i nije ti potrebno da se poredis sa drugima da bi cenila sebe.
mozda i zato, a mozda i sto sam lezbejka?
Korisnikov avatar
By anche
Orijentacija nema veze sa karakternim osobinama.
istina. ali, zivot u lazi, skrivanju i pretvaranju svakako da oblikuje karakter na jedan jako negativan nacin :)
By Çâðê_DUP
Orijentacija nema veze sa karakternim osobinama.
Slazem se. Ali, ja to gledam ovako: kao lezbejka, zelim da imam devojku, vidim lepu, zgodnu, pametnu devojku (po mojim kriterijumima) i logicno mi je da budem prema njoj fina, kako bih je privukla, a ne odbila mrzeci je, ljubomorisuci i kompetitishuci se. Nije stvar karaktera, naprosto strategija :giggle:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Da, ali na sledec nacin:
Ako si kucka sama po sebi, a str8 si i ne trpis sve to, bices kucka.
Ako si kucka sama po sebi, a lez si i trpis sve to, bices isfrustrirana kucka...

tj, skrivanje orijentacije moze da te ucini zivcanom, isfrustriranom, pomalo nabusitom, ali ne moze da ucini da postanes kucka i kravetina, ako te osobine nemas u sebi.
By Çâðê_DUP
Da, ali na sledec nacin:
Ako si kucka sama po sebi, a str8 si i ne trpis sve to, bices kucka.
Ako si kucka sama po sebi, a lez si i trpis sve to, bices isfrustrirana kucka...

tj, skrivanje orijentacije moze da te ucini zivcanom, isfrustriranom, pomalo nabusitom, ali ne moze da ucini da postanes kucka i kravetina, ako te osobine nemas u sebi.
sa ovim se slazem.
Korisnikov avatar
By anche
@kravica
kako god, meni su posete zivotinjskim famama uvek vise prijale od onih psihijatrijskim ustanovama :kafa:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@anche
Meni drustvo zivotinja in general vise prijava od drustva ljudi, narocito pojedinih.
aj na temu o popersu
Korisnikov avatar
By Deksi
Jedan od razloga sto sam se skoro potpuno povukao sa scene i sto se trudim da desavanja u mom zivotu i intimne stvari ostanu tamo gde zelim.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Deksi
Jedan od razloga sto sam se skoro potpuno povukao sa scene i sto se trudim da desavanja u mom zivotu i intimne stvari ostanu tamo gde zelim.
OK, ali povuci se- GDE? Da li se to odnosi na promenu drustva, mesta za izlaske (ako se ovo 'scena' na to odnosi), ili na izolaciju i osamljen nacin zivljenja?
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Angelina777
OK, ali povuci se- GDE? Da li se to odnosi na promenu drustva, mesta za izlaske (ako se ovo 'scena' na to odnosi), ili na izolaciju i osamljen nacin zivljenja?
Pa jednostavno sam sveo komunikaciju sa vecim delom ljudi koji su na sceni na "cao-cao" ako ih sretnem negde.
Trudio sam se da promenim i mesta za izlaske ali ne po svaku cenu.
Necu da se zavucem u mishju rupu zbog nekih ljudi koje ne mirishem iz odredjenih razloga.
Jednostavno ne moram da im se javim niti uspostavljam bilo kakvu konverzaciju sa njima.

Uz to naravno ide i pazljiv odabir drustva...doduse neki od mojih prijatelja koji su i gay i strejt imaju mnogo poznanika s kojima sam se nekad druzio i iz odredjenih razloga to prestao.
Tim pre uvek naglasim da ne zelim da budem hot topic kad su medju ljudima s kojima ne zelim da imam nista.
By Çâðê_DUP
Pa jednostavno sam sveo komunikaciju sa vecim delom ljudi koji su na sceni na "cao-cao" ako ih sretnem negde.
Trudio sam se da promenim i mesta za izlaske ali ne po svaku cenu.
Necu da se zavucem u mishju rupu zbog nekih ljudi koje ne mirishem iz odredjenih razloga.
Jednostavno ne moram da im se javim niti uspostavljam bilo kakvu konverzaciju sa njima.

Uz to naravno ide i pazljiv odabir drustva...doduse neki od mojih prijatelja koji su i gay i strejt imaju mnogo poznanika s kojima sam se nekad druzio i iz odredjenih razloga to prestao.
Tim pre uvek naglasim da ne zelim da budem hot topic kad su medju ljudima s kojima ne zelim da imam nista.
Dobra strategija :) Svidja mi se :)
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Khons
nije poenta u tome da li ti je neko pravi prijatelj ili ne...ali recimo da bi mi bilo cudno da neko stavlja znak jednakosti izmedju 5ogodisnjeg prijateljstva (ili cega god) samnom i 3 dana "prijateljstva" sa nekim drugim, posebno ako je taj neko drugi meni nesto nazao ucinio a prva osoba je toga svesna ili jos gore prosla samnom kroz celu pizdariju. takve stvari jednostavno kod mene tesko prolaze. necu se ja sad bogZnaKako naljutiti ili ispravljati krive drine, ali moram priznati da bi me izuzetno povredilo. uz toliko ljudi u bg-u bash ne mozes da nadjes nikog drugog da se druzis vec bas nju/njega.
Upravo to :up: to je skraceno od onoga sto sam htela da kazem... doduse, polako uvidjas sa kime se druzis iliti ne druzis, a i nametanje osoba koje ti smetaju....
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by J...

Moze ako nas pomiri, za to i sluze prijatelji. :)

Ako to ne bi ucinila i ako bi jos otvoreno presla na stranu te druge osobe to bi znacilo kraj prijateljstva. Ako vec pricamo o PRIJATELJSTVU ne o poznanstvu.

E zato kazem da je meni upravo zbog takvih spetki tesko da sa nekim budem zaista bliska.

Mozda se zbog toga druzim sa ljudima koji se ne poznaju medjusobno.
Ne moze, jednostavno ne moze, iz toga, moj prijatelj moze da gleda svoj interes, a kao sto je swan rekla, ko sam ja da branim svom prijatelju da se druzi sa nekim za koga sam mislila da ce mi biti prijatelj...
Korisnikov avatar
By Blady
Ne govorimo sad o površnim poznanstvima i instant drugarstvima. Već o prijateljima. Kad si sa nekim prijatelj, ili hajde, ako se intenzivno družite, to podrazumeva da ste bliski. Jedete, pijete, smejete se zajedno. zajedno činite važne i i ozbiljne stvari. Stvaraju se osećajne veze sa prijateljima.

..
Onda uzmimo suprotnost/analogiju toga- neprijateljstvo.

..
Iz tog ugla gledano, kako osoba koja je vaš prijatelj može istovremeno biti prijatelj vašem neprijatelju?
Cinjenica je da nekim ljudima ne smetaju te stvari koje su meni smetale, i da neko jednostavno nema isto merilo.... Za mene je ta osoba uradila jako ruzne stvari, sto mislim da je u njoj samoj, nekom mom prijatelju iako zna za tu pricu, slaze se sa tim da je to lose, ali se druzi sa doticnom osobom.. i mene zabole, jednostavno ignorisem, ne zelim je u svom prisustvu... i ako je to uslov za nase druzenje, da se necemo vidjati u prisustvu doticne osobe, neka bude tako...
Korisnikov avatar
By Blady

Ili se družite sa ljudima (nekako uspevate)koji naprosto nemaju nikakve dodire sa ljudima koji vam misle i žele zlo?

Trudim se da se ne krecem u krugu tih osoba, i da se druzim sa ljudima koji nisu u kontaktu sa tom osobom... bas imam takav jedan slucaj, i jasno sam postavila, ako je potrebno to bilo, a u mom slucaju i jeste, jel ja zaista ne zelim takvu osobu u zivotu, a to je da se jednostavno ne vidjamo u njenom prisustvu...
By Çâðê_DUP
.ali recimo da bi mi bilo cudno da neko stavlja znak jednakosti izmedju 5ogodisnjeg prijateljstva (ili cega god) samnom i 3 dana "prijateljstva" sa nekim drugim, posebno ako je taj neko drugi meni nesto nazao ucinio a prva osoba je toga svesna ili jos gore prosla samnom kroz celu pizdariju. takve stvari jednostavno kod mene tesko prolaze. necu se ja sad bogZnaKako naljutiti ili ispravljati krive drine, ali moram priznati da bi me izuzetno povredilo. uz toliko ljudi u bg-u bash ne mozes da nadjes nikog drugog da se druzis vec bas nju/njega.
hm..ponovo sam procitala tvoj post i ne bih se slozila sasvim. ipak je ovo na neki nacin uslovljavanje, jer..ako ti npr percepiras da ti je ta osoba ucinila nesto nazao, to ne mora da znaci da ce ta osoba biti losa za tvog prijatelja. znam da uskacem sebi u usta, ali jednostavno, mislim da treba prepustiti toj osobi da sama proceni da li je osoba losa. mozda za nju nije? mozda joj prija? mozda je ta osoba za tebe losa, ili si ti losa za nju ili ste imale neki konflikt, a prema nekom drugom ce biti sasvim ok? mozda samo s tobom to ne f/nise? mozda ste se posvadjale?.. pride ili recimo, ako se tvoja prijateljica u nju zaljubila? recimo da si ti raskinula sa nekom devojkom, a onda se tvoja prijateljica zaljubi u tu devojku, i ti onda cinis sve da rasturis to, pod velom "prijateljstva".. i naravno, ti neces direktno zabraniti osobi da se druzi ili da bude sa tom osobom u bilo kakvom odnosu, ali ces implicirati da ti to smeta i tada prijatelj mora da bira. a mozda si ti u svemu tome jedini los lik i manipulativna skotina? (naravno, TI je uslovno receno, a ovo je samo primer koji mi je pao napamet, koliko sve to moze biti uslovno, relativno..)

Ko zna..mozda i ja gresim...mozda se ne treba mesati u to s kim se prijatelj druzi. ali jedno znam: ne moze stati na stranu te osobe, makar neka ostane neutralan, neutralna! i neka sama proceni. :murkan:
By TheNewOne
Zanimljiva tema..
Moram da kazem da bash i nisam omiljena osoba u nekakvim krugovima, mada, opet, i ne znam bash toliko ljudi...Poznate su mi neke "ekipe" koje hejtuju druge "ekipe", vidjam iste skupine ljudi po klubovima i kaficima i ume da mi bude jako neprijatno kad, recimo,m udjem u kafic a tamo pet-shest ekipica pa sad svi bulje u nas u fazonu "ko ste vi" a onda skontam da je tu neka bivsha moje drugarice koja me hejtuje samo zato shto sam ziva i nisam joj dopustila da bude kuchka prema meni a da se tu takodje nalazi deset njenih ortakinja koje ce u roku od pola minuta "saznati" da sam ja bash kuchka i tako sve u krug...
Ogovaranja ima jer je scena mala, nema bash nekih deshavanja i velikog protoka ljudi pa se vecina i bavi upravo tracharenjem. Ok je tracharenje ako nije maliciozno, ali, ne lezi vrazhe, skoro uvek i jeste. Desava mi se da ljudi cuju "sve i svashta" o meni i ranije me je to jako nerviralo pa sam ulazila u bespotrebne rasprave. Sad me je bash briga. Imam jake i pouzdane prijatelje i odlichno znam da ako je neko takav da veruje trachevima i ne pruza priliku ljudima da pokazu kakvi su stvarno da mogu samo da se nasmejem i idem dalje.
Moji prijatelji se sigurno ne bi druzili sa osobama koje me mrze ili koje prichaju neistine o meni. I vice versa.
Moji poznanici bi se druzili sa mojim "neprijateljima'. I vice versa.
Korisnikov avatar
By .L O S T
hm zanimljiva tema i naterala me je da malo razmislim o svemu..... u principu bas zbog tog razloga se drzim van svih tih desavanja sa forumasima...... i shvatam ja da je to glupo ali me tvrdoglavost ne popusta..... i uvek imam onu cuvenu recenicu koja mi pomogne da ostanem po strani.... ma ne znam ni sam:dropdead:

shvatam da je glupo tako se ponasati ali jbg:predaja: :predaja: :predaja:
By Çâðê_DUP
Originally posted by TheNewOne
Ogovaranja ima jer je scena mala, nema bash nekih deshavanja i velikog protoka ljudi pa se vecina i bavi upravo tracharenjem. Ok je tracharenje ako nije maliciozno, ali, ne lezi vrazhe, skoro uvek i jeste.
makar da se sve zavrsava na tracharenjima..ima i nasilja. cesto sam vidjala devojke kako se tuku :vruce:
Imam jake i pouzdane prijatelje
ovo je najvaznije. :up:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
A da li je uopste moguce ne pripadati nikakvim klanovima i biti OK sa vecinom ljudi na sceni?
Naravno, da bih vremenom odabrala ljude koji mi vise odgovaraju, ali stvarno ne bih volela ni u cijim prepusavanjima da ucestvujem.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
1. trudim se da ne stvaram neprijatelje i da se ne zakrvljavam toliko da treba da se osvrcem iza sebe ili budem prepreka druzenju nekih drugih ljudi.
2. ako ja imam neke nesuglasice sa nekim, to ne znaci da svako ko se mojim prijateljem zove obavezno mora imati nesuglasice sa tim nekim. U ljudskim odnosima ne vazi ono da je prijatelj mog neprijatelja moj neprijatelj.
3. u potpunosti razumem da neko moze da se druzi sa osobama koje ja licno ne gotivim. Svi smo mi razliciti ljudi, sa svojim dobrim i losim stranama, i ako je neko meni pokazao svoju losu stranu, mozda je tom nasem zajednickom prijatelju pokazao dobru.
4.... ali cu svakako, ako mi je do nekoga stalo, reci ukoliko sam imala nekih neprijatnosti sa osobom sa kojom se druzi.
5. Zapravo me boli picka da li me drugi mrze i ogovaraju. Ako mi je neko stvarno prijatelj, znace istinu.
6. prijatelji koji nasednu na ogovaranja nisu ni bili prijatelji...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!