Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Machkodlak
Danas sam pricao sa nekim drustvom, pa sam malo pod utiskom,
o tome da se ljudi plase osoba koje smeju sve da im kazu u lice.
Recimo meni se to dopada. Ma koliko se meni ne svideo komentar takve osobe, svidja mi se sto je neko iskren i moze da mi ukaze na neku gresku koju cinim ili neku moju manu na kojoj bih mogao da poradim.
Naravno, ako je neka osetljiva tacka logicno je da ce me zaboleti.
Ali kada se o'ladim i razmislim to moze da bude vrlo korisno.
Mnogi od nas cine neke greske nesvesno i dobro je kada im neko uputi na tu gresku...

Moje pitanje je, dakle:
Plasite li se ovakvih osoba?
Ako ne, zasto ne?
Ako da, zasto da? :jezik:
Korisnikov avatar
By dungoll
Fear is not the natural state of civilized people.

reče jedna kineska filozofkinja.
Korisnikov avatar
By Dominion
nope volim iskrenost,
ja sam ono sto englezi zovu 'opinionated' i bez dlake na jeziku, volim kada su i moji prijatelji takvi samnom (ne samo prijatelji) a ne sve nesto naokolo pa ni da kazu a ni da ne kazu - to najvishe mrzim.

malo konfuzno deluje, ali bolje da si postavio pitanje 'ako da, zasto da?' onda ne bih morao da se uplicem u objashnjenje :P
Korisnikov avatar
By blenta
brutalno iskren
i mnogo se shuta za zhivota napas'o zarad toga
ochekujem isto

of:
plashim se samo mraka i dominionove jezichine :freddy:
Korisnikov avatar
By Tomek
Ne plasim se takvih osoba... Iskrenost je vazna. Samo je bitno na koji nacin ce to reci i ukazati na mogucu gresku....

Donekle se plasim osoba koje nisu u stanju da mi direktno kazu sta misle o meni ili necemu drugom zato sto s njima ne znam na cemu sam.... Ne znam da li se nekad mogu osloniti na njih....
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Dominion

malo konfuzno deluje, ali bolje da si postavio pitanje 'ako da, zasto da?' onda ne bih morao da se uplicem u objashnjenje :P
Onda je najbolje da stavim i jedno i drugo :D
Evo 'oma!

edit:
da se nadovezem mislim da takav iskren i direktan odnos mnogo moze da utice na moju samosvest :D
Korisnikov avatar
By Dominion
@ machkodlak - znash kako, i sa 8, 18 i sad sa 28, uvek sam znao ko sam, sta sam i kakav sam. mogli su da mi kazu sta god hoce i ne bi me uopste to uzdrmalo ili povredilo. saslushao bih ih kritiku/savet i razmislio o tome ali bih i dalje nastavio da radim ono sto ja mislim da je najpametnije (u retkim slucajevima korigovao ponasanje ako bih bash povredjivao nekoga (mentalni sadista)).

mnogi su mi rekli da ne znam da se kontrolishem kad krenem da podjebavam, ali i to radim ljudima koji me poznaju i koji su na to oguglali.

tako cu sada da iskacem iza coshkova po mraku i da plashim blentu jezichinom dok ne dosadim i bogu i ljudima :giggle:

@ blento - priznaj da nisi verovao kada smo dragonite i ja govorili da je on jedini probao i preziveo da prica o jeziku :lukavi: :P
By Çâðê_DUP
Nisam za to da se 'tresne' istina DOK BOLJE NE UPOZNAS OSOBU. Treba imati u vidu psihu te osobe. Nekoga brutalna istina moze da zaboli do te mere da uradi nesto sa sobom.
Zasto bi nekome rekli: ruzan si. On je ruzan, pa ruzan, tako da ga ta istina nece promeniti. Ili ako vec zelimo da skrenemo paznju nekom da smrsa, ili se ugoji, mozemo reci to na takticniji nacin, malo probrati reci, malo uviti i zapakovati da skapira, ali opet da to osobu ne povredi previse. Treba imati u vidu da na nekoga kritika deluje podsticajno, a nekoga ubija u pojam.

Ma sta govorili, ljudi NE VOLE istinu i NE ZELE da je cuju. Na kraju se sve obije o ledja osobe koja je 'otvorila oci'. Npr ako drugu kazes da ga devojka vara, njih dvoje ce se pomiriti, ali tebe ce zamrzeti i slicno... :vatroslava:

Dalje, ako si vec osoba koja 'tresne sustinu', spremi se da je neko tresne i tebi.

ps sem toga, sta je istina? (Pilat) ono sto je za tebe "velika istina" za drugog uopste ne mora da bude.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Dominion
@ machkodlak - znash kako, i sa 8, 18 i sad sa 28, uvek sam znao ko sam, sta sam i kakav sam. mogli su da mi kazu sta god hoce i ne bi me uopste to uzdrmalo ili povredilo. saslushao bih ih kritiku/savet i razmislio o tome ali bih i dalje nastavio da radim ono sto ja mislim da je najpametnije (u retkim slucajevima korigovao ponasanje ako bih bash povredjivao nekoga (mentalni sadista)).

mnogi su mi rekli da ne znam da se kontrolishem kad krenem da podjebavam, ali i to radim ljudima koji me poznaju i koji su na to oguglali.

tako cu sada da iskacem iza coshkova po mraku i da plashim blentu jezichinom dok ne dosadim i bogu i ljudima :giggle:
Ja sam malo nesiguran stvor i ponekad se zalecem ko muva bez glave.
Ali naravno da cu da razmisli dobro o onome sto mi je receno i da uzmem ono sto mi se dopadne a ono sto ne da odstranim i objasnim 'direktno me liku' gde je pogresio, a gde je bio u pravu.
Ja sam i izuzetno osetliv stvor pa svasta moze da me povredi :ljubicica: (zbog cega sam sazidao neke zidice oko sebe :D ).
Korisnikov avatar
By blenta
nisam verovao
kad razmishljam o njemu
setim se jedne anegdote sa nekim stubom
da ne oftopicvharim sad
Korisnikov avatar
By Sanguine
Pa cenim iskrenost kod drugih ali u odredjenoj meri,nisam za to da se sasuje nekom u lice nesto ako znam da ce ga to povrediti,istinu i svoje misljenje treba otvoreno izlagati ali u odredjenoj meri.
Jer oni koji nemaju dlake na jeziku cesto i nemaju osecaja za druge.
Ne kazu dzabe 2put meri, 1 seci.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
U moru lazova, foliranata, kuchki, biti iskren je dovoljno da se bude razlichit od vecine.
By fazza
Ne plashim se kritike, ukoliko je dobronamerna i upucena od osobe koja me dovoljno dugo poznaje da bi dala sebi za pravo da me procenjuje i kritikuje. U suprotnom, njeno/njegovo mishljenje me apsolutno ne dotiche. Iskreno, nisam ja od te sorte koja ce svima sve reci u lice, mada u principu ono shto ja mislim o nekome ne mozhe dugo da ostane tajna. :)
Korisnikov avatar
By foolish
ne plasim se tih osoba jer se i ja trudim da budem takav...
i mislim da sam veoma svestan sebe i svih svoji dobrih/losih osobina tako da mi niko ne moze reci nesto sto vec sam ne znam. a i ako mi neko kaze nesto naravno da cu razisliti o tome, naravno ukoliko je to bilo iskreno, a ne zlonamerno...
Korisnikov avatar
By Vespertine
Uvek sam za to da saslusham svakog ko se nadje potaknutim da prokomentarishe mene, moje ponashanje ili moje postupke i to je mozhda jedan od glavnih faktora po kojima biram prijatelje... Ne plashim se ljudi i rechi koje mogu chuti od njih, jer to je naposletku samo nechije mishljenje o meni, a ne presuda koju neko donosi... Na meni je da razluchim koliku to tezhinu i realnost ima, i shodno tome da tu osobu prihvatim kao podobnog kritichara...

Ako je realno i iskreno, chak iako je negativno, uzimam to shto sam chuo u razmatranje i radim na tome... Ako nema veze sa zhivotom, ostavljam tog nekog da uzhiva u svom mishljenju dok god mu vreme ne pokazhe da se zajebo u proceni...
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Machkodlak
to samo znaci da i ti mozes isto, so bring it on
Korisnikov avatar
By m..
Vise se plasim laskavaca, ali ozbiljno, jerbo su mi pravili neke stanovite probleme.
E sad zavisi sa koliko su ukusa ljudi u stanju da kazu nekom nesto u lice, i u kakvom trenutku. Ima i onih krajnje netakticnih, koji umeju da uhvate pa natrljavaju ljude zbog neceg sto su doziveli kao ucinjenu im nepravdu, gde mu ni mesto ni vreme nije, sto bi bila druga nezgodna krajnost, sreca pa se nisam bas licno sa time sretala, al sam tome prisustvovala, i nije bilo zabavno.
U principu daleko vise cenim da mi se stvari kazu u lice, neg da mi dodje iz nekog random izvora cije nije mesto da se tim nekim stvarima bavi. Onda budem u fazonu wtf, sto mi ova ne rece nego me tako olajava, a da nije ni cula moju stranu price. To je nekako kukavicki.

Anyways. Zavisi od koga istina, tj vidjenje iste. Sto se nekih tako random poznanika tice, nesto me boli uvo kako oni dozivljavaju stvari. Od prijatelja ocekujem da budu direktni. Isto je i sa mnom, onima do kojih mi je stalo cu reci, kod poznanika cu mozda zamjetiti nesto, al cu ga zadrzati za sebe po svemu sudeci, em moz biti da nisam u pravu, em ko me pita uopste.

Mislim, u svemu treba imati mere i takta, pa i u tome.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Zavisi.
Ne volim neotesane ljude. Dobro je sto takvi cesto sebe dozivljavaju kao iskrene i istinoljubive, ali vremenom ostatak covecanstva pocinje da se udaljava od njih i njihove istine, jer svakoga jednostavno zabole za popovanja o ovome ili onome.
Zapravo, takvi ljudi retko koriste ogledala, pa je njihova iskrenost obicno uperena u (ili protiv) drugih ljudi. Imajuci to u vidu, takvi ljudi jednostavno ne mogu biti nepristrasni i objektivni, tako da i njihova istina cesto nije istina, nego obicna projekcija u njihovom umu.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MinaHarker
Zavisi.
Ne volim neotesane ljude. Dobro je sto takvi cesto sebe dozivljavaju kao iskrene i istinoljubive, ali vremenom ostatak covecanstva pocinje da se udaljava od njih i njihove istine, jer svakoga jednostavno zabole za popovanja o ovome ili onome.
Zapravo, takvi ljudi retko koriste ogledala, pa je njihova iskrenost obicno uperena u (ili protiv) drugih ljudi. Imajuci to u vidu, takvi ljudi jednostavno ne mogu biti nepristrasni i objektivni, tako da i njihova istina cesto nije istina, nego obicna projekcija u njihovom umu.
Copy paste ovo što je MinaHarker napisala.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Kamo srece da su svi ljudi takvi. Sa njima je lakse. Oko mene su uglavno liceme, koji ti se smeskaju u lice od uha do uha, a cim im okrenes ledja krecu sa svojim izmisljotinama i pricama, koje veze s vezom nemaju...
Korisnikov avatar
By Khons
ne plasim se.
ume da mi zasmeta ako sam ja npr itekako svesna neke svoje greske/mane i stvarno imam zelju da poradim na tome i samo mi je potrebno da me ostave na miru, a onda dodje tako neko i tras ovo tras ono. uglavnom sam svesna svojih postupaka i mana i ponekad mi jednostavno nije potrebno u datom momentu da me neko zabetonira "istinom" i da mi "otvori oci".
sa druge strane, naravno ako nisam necega svesta i to cesto ponavljam/radim, svakakva kritika na moj racun je dobrodosla.
ja npr mnogo vise cenim kad neko pocne da mi drzi slovo, ja ga lepo pogledam, kazem "znam" i taj neko samo klimne glavom i onda zajedno cutimo.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
E, da, to si me lepo podsetila.
Ne volim naglasavanje ociglednog. Ako npr. imam fleku na majici (vidim je i sama, ali ne mogu da ucinim nista dok ne dodjem kuci) iznervirace mi ako svako, ali apsolutno svako koga vidim mi pridje i onako, kao fora diskretno, mi kaze: E, ******, ne znam da li si primetila, ali imas fleku na majici...
Korisnikov avatar
By reveal
ne plasim se takvih ljudi. nemam ni razlog da se plasim takvih ljudi... jedino sto moze da mi zasmeta kod istih jeste prelazak neke granice.
volim da mi neko ukaze na gresku, a jos vise kada nisam svesna te greske.

mislim da osoba koja je svesna sebe i svojih kvaliteta ne bi trebalo da ima problem sa istinogovorljivim ljudima...
Korisnikov avatar
By Deksi
Iskren sam ali ne surovo iskren,takva iskrenost cesto ume da povredi druge i prouzrokovana je time sto ja imam nesto protiv te osobe.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja osim kolorada jos nisam srela tako "surovo iskrenu" osobu...

...a simptomaticno mi je da to tako mnogo ljudi misli za sebe...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa to pomaze u boljem sagledavanju sebe. Ali amo ako je osoba
stvarno iskrena, a ne da koristi "iskrenost" za omalazavanje
ili vredjanje, to onda svakako nije u redu...
.. A tih istina smo u glavnom svi svesni, tako da je to samo ukazivanje
na njih.

Ako se bavimo sobom, onda je ovo samo podsetnik.. i nista vise..

Nema razloga za plasenje..
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne plasim se, postujem.

Ali mislim da treba postojati odredjena suzdrzanost pri izrazavanju, u smislu odabira pristojnijih reci da ipak nekoga ne bi ispljuvao i ispsovao.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Machkodlak
Recimo meni se to dopada. Ma koliko se meni ne svideo komentar takve osobe, svidja mi se sto je neko iskren i moze da mi ukaze na neku gresku koju cinim ili neku moju manu na kojoj bih mogao da poradim.
Veoma bliski prijatelji mogu i treba da budu iskreni u onome šta misle o mom ponašanju, uključujući oštrije sudove pa je i konfrontacija dozvoljena. Ali to su izgrađene i negovane interakcije u kojima postoji intimnost koja tako nešto dozvoljava. Kažem "negovana". Upravo zato što imam puno obzira prema sebi bliskim prijateljima, moderiraću svoj iskaz tako da ne proizvede nikakvu ozledu; ili ću se bar truditi da bude tako; u slučaju da ipak ne bude tako, oštar nastup će mi biti najčešće oprošten a i ja ću sam oprostiti slično.

U ostalim vrstama odnosa opravdano je imati jasnu granicu za razne vrste prekoračenja. Tu se imaju poštovati svi maniri i forme lepog ponašanja inače odnos tendira svome logičnom završetku.
Korisnikov avatar
By unic0rn
^ odlicna poruka.

Ja inace ne verujem u tip osoba "sve mi reci/sve cu reci".
Uvek tu bude neko balansiranje, kultura, vaspitanje, paznja prema nekome..
Izrazavanje slobodnog misljenja ovog tipa dosta zavisi od onoga kome bi se trebalo obratiti (i odnosa sa tom osobom, itd itd), a cesto jednostavno neka od gore nabrojanih stvari nas u zivotu natera da se tako ne izrazimo. I tu je vec nedoslednost i zato mislim da ne postoje "potpuno iskrene" osobe, kao i osobe koje bi tek tako primile iskrenost u svako vreme i svako doba.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!