Originally posted by hlaefdige
i ja imam sedam godina mladjeg brata...i nesto slicno ovome...samo sto je prilicno specifican decak, tako da....tsko je objasniti...
..od malih nogu, mam i tata su potencirali to da nas dvoje NISMO ISTI...takoreci, da smo dve razlicite osobe, i da ne moramo sve da delimo ako to sami ne odlucimo, da ne moramo da idemo na ista mesta ako to ne zelimo...i slicno...jako sam im zahvalna na tome, jer je nasa medjusobna bezrezervna podrska i deoba svega zivog kroz citav zivot bila odluka a ne nametnuta stvar
E, tako nesto je i kod mene..
Mislim, ja imam sestru 4 'dine stariju, ali nekako se svako razvijao na svoj nacin, i na tome pre svega mogu da zahvalim roditeljima, indeed
..
LM, iako imamo dobar ukus oboje
te slusamo dosta slicne muzike, (glup primer - ti su najbolji
) ipak nam se, van te osnove, ukus razlikuje i to bas, kapiram, u skladu sa generacijom - znaci ne racunajuci, stajaznam, neke realno genijalne stvari koje oboje slusamo -
- tipa Bjork, Trickey, The Doors, Bowie, Yello etc..
..moja muzicka kolekcija vise inklinira elektronici, njena 'analogiji'
..
Sad, naravno, prvo je ona uticala na moj muzicki ukus, zapravo, prvo je ona imala svoje (tada) kasete, pa sam ja to slusao, no..
..kada sam imao oko 10 godina & kada je primetila da mi se sve vise svidja rap, moja mila sestra mi je kupila my very first hiphop album - 'The Best of Public Enemy', cisto da se osigura da pocnem sa kvalitetom, jel
..
Tako sam se ja razvijao od P.E. do npr. DJ Vadima, pa je vremenom moja shveca prako mene saznala za npr. Ninja Tune label & muziku Herbalizera, Coldcut-a etc..
..Onda, poneki drum joj se isto svideo, neki break, dok techno nikada nije skapirala, mada ni ja nesto ne preferiram techno ko muziku koja se slusa kod kuce.
..
Tako da je kasnije i ona 'benefitovala' od toga sto ima mladjeg buraza koji se krece u potpuno drugacijim krugovima & otkrio joj malo drugaciju muziku..
..
Onda, i roditelji su nam lepo, nenametljivo pustali Bitlse, Bowiea etc, tako da smo i od njih dosta pokupili u smislu 'prepoznavanja kvaliteta'
..
Eto, dao sam primer kroz muziku - kako su nas i roditelji vaspitali, i kako smo uticali jedno na drugo, a tako je u svim sferama zivota, jel.
Dakle, ona je svakako, being older, uticala na pocetku na mene, kasnije, posto nije glupa osoba, skapirala je da i ona moze neke stvari da nauci od mladjeg burazera
..
LM, sada ona i ja zivimo zajedno u nasledjenom stanu, pa nije losa stvar sto ne idemo na qrac jedno drugome
..
Sve u svemu, veoma mi je drago sto imam sestru