Originally posted by Big Bad Bear
Pa znas, kad predsednik Tadic kaze "Ne zelim da potpisem to i to..." to znaci da Srbija ne zeli to da potpise. Ne Tdic, nego Srbija. O tome se radi.
Inace, Vel_boy je proglasio cak 3 najbolja posta na ovoj temi koji su apsolutno razliciti. Sa kojim se stvarno slaze, ja to ne znam.
Vidi, ja bih rakao da sam u poziciji da ovo gledam potpuno objektivno..
..
I znas koja je razlika izmedju Tadica i Kvirije? ( osim sto je jedan predsednik drzave a drugi.. ne znam ni ja)
Tadica su ljudi IZABRALI.
..
Kvirija se sam iscimao i napravio to sto je napravio..
Mozda preteruje zaista, mozda bas ima zelju da se pojavljuje u novinama, mozda ljudi za njegovo ime povezuju LGBTIQ populaciju..
.. ali ako ovaj stav oko Kosova on licno nije stavio kao stav svoje organizacije, vec kao SVOJ stav, ima svako PRAVO to da uradi, iako je Kurir to sto jeste, i sto je Kurir to iskoristio na nacin na koji to inace i radi.
...
Moje licno misljenje je da ovo sigurno nece uticati na bilo ciji stav, k'o sto rece Uni, koji je, po meni, ovde zaista izneo najrazumnije misljenje - oni koji razmislju svojom glavom skapirace da je to delo
samo jednog coveka, oni koji vec mrze pedere ce imati tog dana, kada su to procitali, razlog da kazu: 'Pu, pederi' -
i sutra ce na to zaboraviti..
..
Iako shvatam tvoju poziciju da Queerija kao
organizacija ne sme, pa ni slucajno, da daje razloge ljudima da kazu to 'Pu, pederi', naprotiv..
..Kvirija Pedja, kao privatno lice ima svako pravo na to.
..
No, 'ajde, sve i da uzmemo da je apsolutno tacno to sto si rekao, pa je u javnim ocima Pedja Kvirija ovaplocenje celokupne gay populacije.
I popred toga, nisi mi odgovorio na pitanje:
Sta vi sad OCEKUJETE/ZELITE od njega?
Izvinjenje, demanti, javno ogradjenje od LGBTIQ populacije u 'Slucaju Kosovo'?
..
Sta zelite?
Samo da osudite (to ste uradili) ili zelite nesto konkretnije?
Tipa 'Pedja, nemoj vise tako u buducnosti.' ...?
..
Pa, jbg, zaista tu ostaje samo na njemu da li ce da vas poslusa.