Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Četvrtak, 10. Jul

19:30 – 21:00
Tribina „Ima li života posle Evrovizije?“
www.gsa.org.rs

Evrovizija u Beogradu učinila je da sa vrha vlasti gejevima i lezbejkama prvi put stigne poruka „Vas niko ne sme da bije!“. Da li su te zlatne reči otvorile gvozdena vrata predrasuda i netrpeljivosti? Da li je tolerancija namenjena samo stranim turistima, kao nekad nudističke plaže, ili važi i za običnog srpskog geja od kog se domaća industrija turizma neće mnogo ovajditi? Koliko je još Evrovizija potrebno Srbiji da bi momak mogao da voli svog momka kao što momak voli svoju devojku?

- Boris Milićević, predsednik Gej-strejt alijanse
- Dušan Maljković, teoretičar pop kulture, urednik i izdavač
- Bojan Bošković, generalni menadžer festivala EXIT
- Anja Rogljić, muzički urednik RTS
- Kebra, rok muzičar

Tribinu će moderirati Rajko Božić

21:00 – 23:00
Loud and Queer EXIT Party – DJ Flip
www.myspace.com/breaklogic

Najbolja queer žurka u zemlji gostuje na najboljem evropskom festivalu! DJ Flip je podrška, prijatelj i superstar od početaka ove dragocene manifestacije.

23:00 – 01:00
Kafe Evropa

Diplomatski predstavnici zemalja EU u Srbiji predvođeni Žan-Franso Teralom, amasadorom Republike Francuske

Agora je festivalska bina posvećena onima koji se trude da svet u kome živimo učine boljim mestom. Baš kao i Sajam nevladinih organizacija par desetina metara od nje. Svi želimo da nepravde bude manje, ali se ne bunimo svi kad vidimo da neko nekog tuče. Zato je važno prepoznati i podržati one koji smeju i hoće.

Ove godine, centralna tema Agore je Srbija na putu ka EU. Građani imaju prava da znaju šta sve procesi uključivanja u Evropsku uniju donose, koje konkretne koristi mogu da očekuju od tih procesa, da li nečega u tim procesima treba da se boje i kako su ti procesi tekli i koji su njihovi rezultati u zemljama koje su tim putem već prošle. U četiri festivalska dana, primereno mestu i prilici, pokušaćemo da sve te velike priče približimo našim malim životima.

Ove godine večeri će počinjati tribinama, debatama i promocijom, nastavljati se dobrom žurkom, a završavati neformalnim razgovorima sa zanimljivim gostima u Kafeu Evropa.

Uživajte. Razmišljate. Uživajte.
Korisnikov avatar
By bakalar
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
PRVI DAN :( ((((((((((

nemam kartu, kako da dodjem fuck!

zurka se stvarno prekida u 23h?

da li informacija o ovoj zurci treba da bude tajna, sto je vise moguce ?

oce biti obezbedjenja ?
Korisnikov avatar
By Egmont
Eto vam razloga da dođete prvo veče - da slušate Sven Vatha i Dušana Maljkovića :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Super. :zastava:

Samo rano je ta tribina ko jos dolazi gore na tvrdjavu u 19-20h al dobro...

LM Agora stejdz postoji vec godina koliko se secam i nalazi se u gornjem delu tvrdjave pre sata tamo gde budu standovi NVO-a.

I ne treba tamo nikakvo extra obezbedenje to ce biti neformalni gay parti a posetioci Exita su generalno cool i opusteni pogotovo sto ce vise od polovine biti liberalni strani posetioci + na samoj tvrdjavi bude brdo momaka iz obezbedenja na sve strane i mnogi od njih su totalno hoot i bilo bi i dobro da ih sto vise prisustvuje zurci :giggle:
Korisnikov avatar
By gneeebo
nadam se da ce tribina biti propisno snimljena i okacena na youtube, za sve one koji nemaju para za exit, al bar imaju za internet. :tea:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja dolazim u cetvrtak na Exit pa cu >diskretno< da posetim i LNQ party samo malo rano pocinje od 21h ali dobro sticicu bar pred kraj.

Lm party se isto odrzava na Agora stejdzu right?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja neam pojma stigao sam na tvrdjavu tek posle 23h i a tad se program na Agora stejdzu vec bio zavrsio :astral2:
Korisnikov avatar
By Insorcer
...stigao u 21h na djavu,ali Nightwish je ipak Nightwish ;)

Jel' iko bio na zurci uopshte?
By Simor
Dobro, mene vreme polako gazi, pa me boli uvo kakva je bila žurka, ali obzirom da, na žalost, nisam bio juče na Exitu, mene zanima kakva je bila tribina.
By Simor
:smeh:

Tek, hvala što si nam delić atmosfere preneo sa Tvrđave na forum.
By J...
Iskreno, nisam imala strpljenja da slusam, bila sam vrlo kratko a onda otisla na Nightwish.
Korisnikov avatar
By Paki
Tribini je prisustvovalo oko 50 ljudi, dosta njih je prolazeći zastajalo i slušalo...

Bojan Bošković, gen. menadžer EXITa je imao dobru poentu sa izjavom da će vlast imati interes da se ozbiljno založi za poboljšanje položaja LGBT populacije onog momenta kada bude percipirala kritičan broj vidljivih LGBT osoba, tj. kada proceni da joj to zalaganje može doneti političke poene (poruka da treba raditi na vidljivosti).

Kebra je bio mlak i nedovoljno jasno definisan u svojim podržavajućim porukama.

Boris je govorio o iskustvima sa policijom i vlašću za vreme i posle Evrosonga kao i o potrebi i razlozima za većom vidljivošću LGBT osoba.

Dušan je dao osvrt na ESC i ono što ga je pratilo iz pop-kulturnog ugla i pokušao da objasni zašto i na koji način insistiranje na pojmu "tolerancija" generiše nasilje nad manjinama.

Snimak tribine je napravljen, ali je kvalitet zvuka jako loš (skoro se ništa ne može razabrati) zbog stalnog preletanja aviona nad Tvrđavom u to vreme, zaglušujuće buke sa obližnjeg Fusion stagea, kao i slabijeg ozvučenja na samoj tribini i nesnalaženja govornika sa uskopojasnim mikrofonima.

Jedini (ako ga možemo tako nazvati) incident se dogodio kada je grupica ljudi koja je prošla pored Agore na trenutak zazviždala učesnicima tribine.

Sam L&Q parti je bio neobičan i obeležen je, između ostalog, i skoro dvosatnim nastupom nastupom brejkdensera :)
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Paki
Dušan je dao osvrt na ESC i ono što ga je pratilo iz pop-kulturnog ugla i pokušao da objasni zašto i na koji način insistiranje na pojmu "tolerancija" generiše nasilje nad manjinama.
zasto? :kokice:
Korisnikov avatar
By bakalar
Ti brejkeri su dobrovoljno dosli ? :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!