Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

da li bi voleli da imate decu ?

vec imam :mazi:
12
4%
voleo/la bih :love:
166
58%
mozda, kada bi se promenila drustvena klima :molise:
16
6%
da, ali ne znam kako :puzzle:
24
8%
ne znam :neznam:
21
7%
nisam dosad razmisljao o tome :misli:
6
2%
odrekao/la sam se tih zelja jer sam gay :saksofon:
11
4%
ne, nikad i ni pod kojim uslovima :vatrica:
31
11%
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Da.Zelim da se ostvarim kao otac.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by A.F.K.A.OB
"Moje dete bice liberalno vaspitano pa ce mu homoseksualnost i heteroseksualnost biti jednake. Ustvari to je normalno vaspitanje nego u ovoj sredini ispada liberalno. Svejedno, ne nameravam da dopustam detetu da sudi ocu ili meni (ovo se odnosi na komentar od Afka.ob)"

Nisam se bio lepo izrazio, a i problem je nesto dublje prirode.
Naravno da bih dete vaspitavao u liberalnom duhu, ali opet - ovo je Srbija. Ne zelim da moje dete pati zbog toga sto mu otac nije strejt. Ne mogu da zamislim kroz sta bi sve moralo da prodje u svom okruzenju (skola, park, roditelji njegovih drugova).

A i ne bih mogao da podnesem da me u jednom momentu zamrzi zbog toga.

Zajebi liberalno vaspitanje, pubertet je pubertet.
Radjanje deteta je uvek rizik i u onoj situaciji kada su oba roditelja str8. Na svet ce doci sasvim nova osoba i unapred ne znas kakva ce biti i kako ce sta dozivljavati. Ako covek nema jaku zelju za detetom i nije siguran u sebe u snalazenju u raznim i novim situacijama onda svakako ne treba da se upusta u to. Mada ja mislim da se u zivotu napreduje kada se prihvata izazov i neizvesno, ko tezi samo sigurnosti, ne stize daleko... U drugom delu mog posta ja sam vec pisala da opasnosti od kolektiva i okoline ne treba potcenjivati ali da (po mom misljenju) ne treba ni da budu nesto sto toliko zastrasuje coveka da se odrekne roditeljstva (ukoliko je to bitno za tu osobu). Naravno, to svako odredjuje za sebe... Inace mislim da o stvarima treba razmisljati onako kako dolaze. Kada bih ja razmisljala o svim odgovorima koje detetu treba da dam i situacijama koje treba da prodjem kad ono bude imalo cetiri, deset, osamnaest godina, verovatno bih odustala od radjanja. Ali te situacije su iz ove pozicije neizvesne jer ja tu novu osobu jos ne poznajem a i ne znam sebe u buducem vremenu, okolnosti itd. Sem toga moje prijateljice koje imaju decu kazu da se ceo ugao gledanja menja onda kada ih ugledas i sve sto je izgledalo tesko i nije vise, a i novi su motiv za borbu. Tako da ja o detetu razmisljam kao o bebi :beba: , slatka mala beba jos ne postavlja pitanja :lol: Ali svakako ce beba na kraju odrasti, a o situacijama koje budu razmisljacu i resavacu ih onda kada budu... :)

Paki,
Hvala :kiss: Nadam se da ce se tvoji planovi ostvariti :fige: i da ce pristici forumska decica :beba: :beba: :beba:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Znam, i ja sam bas danas dosta razmisljao o tome, i shvatio kako sam ispao potpuno sebican.

Nekome uskracujem pravo na zivot zbog svojih strahova.

Pa i da ga mrzi ceo blok (u najboljem slucaju), ono je ipak zivo, tu je, postoji, i ceo zivot je pred njim.

Mozda bi bas moj dete bilo to koje bi promenilo svet. Jbg, razmisljam idealisticki, ali jednog dana, kada ostarim sam (ili sa partnerom) uvek bih se pitao kako bi ono bilo.

Kako bih ga vaspitao, kako bi izgledalo, u koju skolu bi islo, koju muziku bi slusalo, kada bi se prvi put zaljubilo, koji fakultet bi upisao...

A tako nesto bi mi bilo jos teze nego da je tu, i da me mrzi.
Mrzelo me, ili ne, bar znam da je tu negde, da ima svoj zivot, da gradi svoju srecu, i da je moje, i da ga volim najvise na svetu.
Korisnikov avatar
By V25
Jako komplikovano pitanje koje iziskuje još komplikovaniji odgovor. Od svog ranog detinjstva, kao što je to opšte poznato, nisam ispoljavao interes prema ženskom polu. Bar ne u seksualnom smislu. Čisto sumnjam da će se to promeniti posle ovih gotovo 19 gay godina. Većina gay ljudi kad tad bude primorana da okonča vezu zbog partnerove želje za potomstvom. To obično ostavi najtrajnije posledice na ostavljenu stranu, jer se posle oseća nepotpuno i nesposobno da pruži drugoj strani ono što želi. Naravno odnosi se na neke duže veze. Ih, desilo se milionima ljudi. Nekim ljudima je prosta reprodukcija bitnija od ljubavi. U jednom od svojih prethodnih postova sam se izjasnio o tome da svako može biti roditelj, biološki. Onaj komplikovaniji deo te definicije koji obuhvata vaspitanje deteta, u današnje vreme biva zanemaren. Ukoliko nekada budem osetio potrebu, usvojiću dete. Samo, teško da se može naći partner kom to odgovara. Stoga, biću samohrani otac. :zvezda:
Korisnikov avatar
By Deksi
da zeleo bih....znam da bih tom detetu pruzio svu ljubav ovog sveta.... :saint2:
By Bombina
volela sam bih jedno al ne zelim nikada da udam i samo partnera izmedju prijatelja
Korisnikov avatar
By .L O S T
Da zelim
Samo da prvo smislim kako da ih napravim:tornado: i kome:burner:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Bih volela. Pre nekoliko dana sam imala gerilski napad materinskog instinkta. Setala sam Knez Mihajlovom i lepo, na momente, bila ljubomorna na zene koje su gurale kolica sa bebama. :)
Korisnikov avatar
By novy
To je verovatno nesto najdivnije sto se coveku/zeni desi u zivotu... Svakako bih jako voleo, optimalno 2 komada, decaka i devojcicu :)
Korisnikov avatar
By EYA
ako nekog zanimaju istrazivanja na ovu temu:

• American Psychological Association. (1995). Lesbian and gay parenting: A resource for psychologists. Washington, DC: Author.
• Ariel, J., & McPherson, D. (2000). Therapy with lesbian and gay families and their children. Journal of Marital and Family Therapy, 26, 421–432.
• Chan, R.W., Brooks, R.C., Raboy, B., & Patterson, C.J. (1998). Division of labor among lesbian and heterosexual parents: Associations with children's adjustment. Journal of Family Psychology, 12, 402–419.
• Fulcher, M., Sutfin, E.L., Chan, R.W., Scheib, J.E., & Patterson, C.J. (in press). Lesbian mothers and their children: Findings from the Contemporary Families Study. In A. Omoto & H. Kurtzman (Eds.), Recent Research on Sexual Orientation, Mental Health, and Substance Abuse. Washington, DC: American Psychological Association.
• Gartrell, N.G., Deck, A., Rodas, C., Peyser, H., & Banks, A. (in press). The national lesbian family study: Interviews with the 10-year-old children. Feminism & Psychology.
• Snow, J.E. (2004). How it feels to have a gay or lesbian parent. New York: Harrington Park Press.
• Wainright, J.L., Russell, S.T., & Patterson, C.J. (2004). Psychosocial adjustment, school outcomes, and romantic relationships of adolescents with same-sex parents. Child Development, 75, 1886–1898. staff
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja imam dete, a dete mora da ima srecno detinjstvo.
Sobzirom da ide u prvi razred osnovne skole,
u zemlji u kojoj se nalazimo, pocinju lagano problemi..

I pojavila se misao, prvi put vrlo ozbiljno, da emigriramo
negde..

Ja se borim ceo zivot, edukujem ljude, ali.. ne zelim da
mi dete bude zamorce moje borbe...

Uzasno se nerviram zbog svega toga,
volela bih to da mogu da promenim, i da
od sutra ne postoji taj problem...

ali ce da postoji..

Jos je veca frka sto mom detetu smo obe bioloski
roditelji.

Pravno on ima dve mame, u njegovoj krstenici treba
da stoje dve mame... a u skoli? Ostala deca?

Nije bilo nikakvih problema na prvom rodjendanu
u prvom razredu, kad su dosli i roditelji i deca...
Cak, nisam ni primetila sumnjicave poglede, sto
me je bas obradovalo..

Divljala sam sa decom...

ali se plasim sta ce biti dalje...

Deca ne smeju da pate.. a ne pate zbog nas
sto smo, nego zbog drustva sto je retardirano i nazadno..

bljuv...

:zastava: :gatara: :vestica:
By Ulix
Ne.

Definitivno nisam ocinski tip. Ne osecam nikakvu potrebu ni da usvojim ni da napravim dete (posebno ne ovo drugo). Smatram, stavise, da je nehumano radjati decu u ovakvom svetu. Ne razneze me mala deca, vec me nerviraju. Ne zelim usrane pelene, budjenje u sred noci, vristanje i decju histeriju. Sumnjam da bih bio dobar roditelj. U zivotu, ja tezim ka miru i tisini. Od te dve reci (mir, tisina) ni jedna nije rec - dete. :)

Verujem da bih pod odredjenim uslovima pristao da decko i ja zajedno usvojimo dete, ali samo ako bi on imao veliku potrebu za tim, i to bih ucinio zbog njega. Ali i to pod odredjenim uslovima.
Korisnikov avatar
By Zoe
Imam dete, ali apsolutno mogu da razumem Jukieja i ostale koji ga ne zele.

Da ga nisam rodila kao jako mlada, verovatno bih se vrlo tesko, ili mozda nikad odlucila da ga imam, iz brojnih razloga.
No, medjutim, ja sam srecna sto ga imam, jer je meni zivot mnogo lepsi i zanimljiviji sa njim, i da moze nekako sve da se ponisti i da se vratim na ono vreme kada ga nisam imala, nikada ne bih izabrala tu opciju.

Volim decu, ali ne svu; nisu mi svi ni slatki ni mili ni dobri ni lepi, bas kao ni ljudi.
Jedino zbog cega su meni deca posebna je njihova nevinost, neuprljanost zivotom i iskustvima, njihova cistota. A ovako, ne moze mi se svideti svako dete, ono baksuz-dete i njegove varijacije :neto: premda vrlo dobro znam da su samo njegovi roditelji krivi sto je ono takvo.
Nevaspitanu decu-divljake ne podnosim, vristave, skvicave i ostale-neka slobodno ostanu na distanci od mene.(Ponovo napominjem da sam sve vreme svesna da su roditelji odgovorni sto su deca takva, ali sta da im ja radim.....ne zelim takvu decu u svom prisustvu, a ni takve ljude)

Sa druge strane, deca su nepresusni izvor energije, lepote i saznavanja.
Za mene je cudo zivota i dalje fascinantno, a njega srecem samo kod dece.

Dakle, moj odgovor glasi: drago mi je sto imam dete, ne bih to menjala ni za sta na svetu, ali isto tako mogu da razumem i sve one koji ih ne zele, i da ih cak i "opravdam" ;) jer i kod mene postoji ta uzasna zelja za mirom, tisinom, samostalnoscu i slobodom.
Ja sam nekako uspela da dobijem takvo dete, tako neverovatno nalik meni, da sa njim mogu da zivim a da se ne osecam ni zarobljeno, ni uhvaceno u klopku, ni sputano.....

:dance:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne zelim...takoreci, jos se nije desilo...nemam neki razlog konkretan, osim toga da kada bih izjavila recenicu "zelim dete" to bi bila velika laz!

a mislim da ona treba da budu plod zelje
Korisnikov avatar
By sofia
Volela bih...ali ovaj svet nije bas najbolji od svih svetova,tako da...:no:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by sofia
Volela bih...ali ovaj svet nije bas najbolji od svih svetova,tako da... :no:
me 2 :(
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ja bih volela da imam decu...ali samo sa jednom osobom...iako mi ona vise ne znaci kao ranije, ipak mislim da bi nase dete bilo....VAu! :love:
Korisnikov avatar
By Shazanon
Originally posted by Ulix
Ne.

Definitivno nisam ocinski tip. Ne osecam nikakvu potrebu ni da usvojim ni da napravim dete (posebno ne ovo drugo). Smatram, stavise, da je nehumano radjati decu u ovakvom svetu. Ne razneze me mala deca, vec me nerviraju. Ne zelim usrane pelene, budjenje u sred noci, vristanje i decju histeriju. Sumnjam da bih bio dobar roditelj. U zivotu, ja tezim ka miru i tisini. Od te dve reci (mir, tisina) ni jedna nije rec - dete. :)

Verujem da bih pod odredjenim uslovima pristao da decko i ja zajedno usvojimo dete, ali samo ako bi on imao veliku potrebu za tim, i to bih ucinio zbog njega. Ali i to pod odredjenim uslovima.
Word.
Korisnikov avatar
By Hton
ne, kad samo pomislim kakvo sam npr. ja dete bio-ne pozeleti ni neprijatelju...:nope:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja imam vec jedan primerak, a mozda ako bude
srece i pameti dodje na svet jos jedan primerak..
.. zahvaljujuci banci i vantelesnoj oplodnji..

Zive bile pa videle...

:fancyklap:
Korisnikov avatar
By EYA
ima nas 4 koji vec imamo decu :grouphug:
zoe, andjelika, eya, i ko jos ?
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by .L O S T
Da zelim
Samo da prvo smislim kako da ih napravim:tornado: i kome:burner:

Dakle, nije problem u tome kome da ih napravish! Znam bar jednu osobu. E sad...ako TI ne znash kako...jasno mi je odakle ti ovaj nick! :namig2:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Hm...
Nisam preterani ljubitelj male dece (narocito ako vriste, skacu i nevasptana su, a dobar deo, ako ne i vecina jeste). Ne bih se slozila da su deca nevina i neiskvarena. Verujte mi, ima dece koja su vec sa tri godine sposobna da ti uniste volju za zivotom, namerno!

E, sad, kada bi to dete bilo moje, volela bih ga. Svi mi kazu da bi trebalo da imam dete jednog dana, jer bih imala "cemu da ga naucim u zivotu", ali... Ne znam, moja devojka mnogo voli decu, tako da... mozda se jednog dana i odlucim na to, ali nikako pre tridesete. Zelim da se usavrsavam, putujem, uzivam u zivotu, napredujem u karijeri, a dete bi mi sve to onemogucilo, i onda bih ja bila isfrustrirana. Dakle, dete samo onda kada se budem ostvarila na svim drugim poljim i budem mogla dovoljno da mu pruzim finansijski, emotivno i na svaki drugi nacin...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Volela bi da imam dete :love:
Plavokoso, plavooko:love:
Zelim jednomg malog andjela ... :sweet:
E sad, kad ce to biti, ne znam. Kad zavrsim fax i kad tom detetu budem mogla da pruzim sve sto mu treba :)

Ako ima neka plavooka forumasica ili forumas, svetle kose i puti , nek se jave, da ugovorimo u napred :yes:

Shifra: Dete iz ljubavi :smeh:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!