Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Paris
Originally posted by Calypso
Keva ovog drugara ima 450e platu a samo je uciteljica, nije nastavnica....... :hvala: malo li je, plus raspusti, plus dodatna kinta ako vodis klince na zimovanja i letovanja, plus vikend......
Ne znam sta je tu malo :jezik:

450 evra za bg je beda.
Korisnikov avatar
By gorilica
Pa znash kako, kompleksna je to tematika.
Taj chovek/zena koji stoji ispred dece, pored znanja koje treba da im prenese, treba i da izgradi autoritet, kako bi mogao da oblikuje to dete. U danashnje doba, kada se sve vrti oko novca, taj autoritet teshko da ce izgraditi ukoliko se pred decom pojavi odrpan i iskompleksiran, a pola razreda mu je obucheno u najskupljim radnjama i zivi u blagostanju.
By Paris
ma nemam ja nista protiv da prosvetari zaradjuju fino.
samo mi je negde ostalo u secanju da im je plata (bila) bedna.
slazem se da to nije nimalo lak i jednostavan posao.

treba imati zivaca za sve te male antihriste.
a onda se spremati za svaki cas. .
drzati sve pod kontrolom uvek, 45 min x 6 biti koncetrisan...
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by hlaefdige
ti cuti!! dragonite i ja smo vec otplakali tvoju poslovnu ponudu!
backstabbers, you two r supposed to console me and sympathyze with me :roni_krokodilske_suze: :P
Korisnikov avatar
By hlaefdige
consider yourself consoled........

..lucky bastard
Korisnikov avatar
By Dominion
consider yourself consoled........

..lucky bastard
zvali me pre dva sata :placko: sutra ce me zvati za ili jos jedan on-the-phone int, ili da me zovu za interviju tete-a-tete. taman sam mislio da sam off the hook kada me je sto puta pitala za znanje francuskog, na kraju se ispostavi da je ta moja 'buduca' shefovica jedna od najboljih prijateljica moje keve koja je odmah krenula da je zivka ne bi li 'obnovila' staro prijateljstvo :doh:
Korisnikov avatar
By Dominion
oh yeah, i consider myself dooooooooooomed (bender) :(
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hahahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaa.....da ne zna mozda i mog buduceg direktora?
Korisnikov avatar
By Dominion
hahahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaa.....da ne zna mozda i mog buduceg direktora?
:drama: mislim da je ovo lokalizovani baksuzluk pa se odnosi samo na mene :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
lokalizovano?!?!?!

tvoj baksuzluk je SVE samo ne lokalizovan!!!!
Korisnikov avatar
By jukie
E ovako... idem redom rečenicu po rečenicu

...takoreci, uslov da me primi za stalno je moja diploma? ili I diploma I licenca?
Zvanično je uslov diploma pošto je potrebno dve godine da radiš u školi da bi uopšte dobila licencu
Inače niko sa stažom manjim od dve godine ne bi bio zaposlen za stalno

raspise se fiktivni konkurs za radno mesto nastavnika, na kome vec neko radi i to preko veze, pa ostave nepostojeci broj telefona, ili broj na koji se niko ne javlja
Ovde u Beogradu ostave pravi broj telefona, ali je svejedno fiktivni konkurs (tj. bio je fiktivni kod n-1 konkursa na koje sam se prijavio. Ta jedna škola mi iz mnogo čega nije odgovarala tj. jedini plus je bila plata).

znala sam da ce jukie 'vako da reaguje
Pa da, uvek spreman da pomogne :sesir:

Ako su striktno za profesore (skola organizuje) oni se organizuju petak, subota i nedelja ali ako ide na neki seminar u okviru neke NVO nezavisno od skole, a dobija sertifikat, odnosno, dobija te neke poene za usavrsavanje, oni su uglavnom organizovani cetvrtak, petak, subota i nedelja.
Vidiš, ja nisam nikada primetio da škole same organizuju seminare. To što organizuju NVO su uglavnom projekti tih NVO koji uključuju trening nastavnika kao jednu od stavki. Korisni su u smislu da se nastavnici upoznaju sa onim šta određena NVO radi.
Postoje i posebni seminari na koje se ide radi zadržavanja jednom stečene licence. Ja npr. da se sutra zaposlim u školi ne bi se očekivalo da idem na te seminare još dve godine dok ne dobijem licencu (što je svojevrstan paradoks). Većina njih su kao neka fakultetska predavanja + vežbe, odnosno kao neko doškolovavanje na fakultetskom nivou oko stvari koje je nauka u međuvremenu utvrdila otkad smo diplomirali

I nemoj H da te plasi sve ovo, ja cujem dosta pozitivnih stvari vezano za rad u osnovnoj skoli a i ovi seminari/treninzi/radionice su prilicno isplativi u radu sa klincima tako da ti mogu samo pomoci!!!
Seminari su najmanji problem jer se stvarno retko dešavaju, ja sam ih naveo samo kako bih skrenuo pažnju da imaju običaj da se dešavaju u vreme raspusta tako da ne možeš da ideš i putuješ ceo raspust nego moraš ponekad da budeš i kući. A i šta može da bude loše u seminaru. Malo se družiš sa drugim nastavnicima iz drugih škola i saznaš nešto novo iz svoje oblasti.

Posao prosvetara, bez obzira na to shto ce jukie reci, jeste zahvalan i generalno prijatan poziv
Recimo da je veoma zabavan, ali i izuzetno stresan zbog odgovornosti

zar nije plata bedna?
Nije, plata je sasvim dobra. O njoj i ne razmišljaš kada jednom počneš da radiš

plus raspusti, plus vikend......
Pa i raspusti i vikend se prilično provode u pravljenju školskih planova ili bar u razmišljanju o pravljenju planova. Ono što meni jako odgovara povodom vremena je što imaš fiksno radno vreme tokom određenog dana (kada baš nema sastanaka veća). Npr. ako si tog dana prepodne u školi, unapred znaš da ćeš imati slobodno od tri sata na dalje da radiš šta hoćeš

plus dodatna kinta ako vodis klince na zimovanja i letovanja,
Ja do sada nisam išao na te stvari (to ugrabe oni koji žele) ali nisam imao ni želju. Suviše mi je velika odgovornost da neko od luđe dece nastrada ili uradi neko stranje negde van škole na javnom mestu.

treba imati zivaca za sve te male antihriste.
a onda se spremati za svaki cas. .
drzati sve pod kontrolom uvek, 45 min x 6 biti koncetrisan...

Dobra strana je gubitak preterane telesne mase. Ja nikad ne jedem za vreme škole i na taj način unosim manju količinu kalorija (ali se treba čuvati slava i proslava; u jednoj školi je svaki drugi dan nečijem detetu bio rođendan ili je diplomiralo, pa se častilo)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
......ma nesto ja gledam......lepo ja radim tih godinu dana.....pa ako me sutnu....idem tamo gde imam veze u upravnim odborima....do tada cu vec sigurno imatu diplomu uveliko......
Korisnikov avatar
By Dominion
......ma nesto ja gledam......lepo ja radim tih godinu dana.....pa ako me sutnu....idem tamo gde imam veze u upravnim odborima....do tada cu vec sigurno imatu diplomu uveliko......
osh samnom u inostranstvo? misery loves company :P
Korisnikov avatar
By Zonche!
@Dominion :doh: nemoj sad da ti dodjemo i da te prebijemo TAKE THE FUCKING JOB!!!!

@Hlae:

:hyper: :hyper: :hyper: :glupan: :hyper: :hyper: :hyper:

Ovako ce to izgledati - ti sa mnogo dece
Korisnikov avatar
By Blady
Prihvatila bih to...
Ako ti je on rekao na koliko te obavezuje, to je sjajno... ti mozes za to vreme da sredis ona dva ispita... a sigurna sam da ce ti biti zanimljiv rad sa decom :)
Doduse moja neka sestra je bil na zameni, ne znam koliko, i sad je ostala bez posla, jel se ta zena vratila.... a ti opet mozes lako, ako nesto bolje nadjes, sigurna sam da ce i tebe tada neko zameniti.. prihvataj :)
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by Zonche

Zar nije super? :D
Ja glasam za!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Dominion
osh samnom u inostranstvo? misery loves company :P

hocuuuuuuuuuu!!!!!
Korisnikov avatar
By sofia
A jesi li se raspitala da li joj je to prva trudnoca? :D Neke znaju da vezu trudnicko/porodiljsko/malo bolovanja/trudnicko/porodiljsko....i tako tri do cetiri godine ih nema...jos kad stupi na snagu od Nove godine zakon da se dobija 100% za trudnicko bolovanje...eto tebi posla,nema da brines.....
Korisnikov avatar
By hlaefdige
poznajem ja nju licno....radila sam bas za nju u privatnoj skoli
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Zonche

ili zakljucivanje ocena:

:glupan: :glupan: :glupan: :domino: :glupan: :glupan: :glupan:
Korisnikov avatar
By gorilica
poznajem ja nju licno....radila sam bas za nju u privatnoj skoli
Pa, onda ti je vreme da krenesh da joj ubacujesh ideje u glavu, kako ne ide da se zaustavi na ovom detetu, kako su deca radost, kako ce joj zivot biti lep dok ih shtancuje a za to prima punu platu... :lol:
Korisnikov avatar
By Dominion
@ Zonche - uuuuuuu spank meee :smeh: ma bre, ima da te dunem da se preturish takav mrshav, plashim se samo dragonajta - morbidni strah od 'kuca' koje padaju kao u carobnjaku iz oza :lol:

@ hlevdije - ti mozes da mi izigravash zenu, dodjem kuci sa posla, stan spremljen, klopa na stolu, jedino sto nece biti seksa.......pravi brak :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kako treba sebi da nadje posao u skoli u novom sadu...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Dominion
@ hlevdije - ti mozes da mi izigravash zenu, dodjem kuci sa posla, stan spremljen, klopa na stolu, jedino sto nece biti seksa.......pravi brak :lol:
vazi! Dominion na poslu, klopa u stanu, seks sa anonimnim zenama na stolu! nema braka! weeee!
Korisnikov avatar
By Dominion
vazi! Dominion na poslu, klopa u stanu, seks sa anonimnim zenama na stolu! nema braka! weeee!
zasto imam flash back na stari posao? neka lujka iz finansija donela puslica tortu i objasnjava (klopali u sali za konferenciju) strancima kako se to zove pussy cake (retard) na sta ja preko cele sale iz svoje kancelarije zaurlam kao na telefon 'honey you're never gonna believe this - i'll be eating pussy on the conference table!!!!' :pucaodsmeha: sat vremena nismo mogli da se smirimo od smeha
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Paris
zar nije plata bedna? :novine:
Iju, sto grubo receno...pa ne mora bas tako da se kaze/pita, ne :namig2: ?

Na stranu o visini plate i kome je mala a kome velika, bitna je sigurnost, i nadam se da ce Hlevdije uspeti da sazna jos o / od direktoru /a.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nisu plate tako male... Prosek za pun fond casova je oko 400e, sto je sasvim pristojno, obzirom da je to prosek i za ostala zanimanja sa VSS (osim nekih sefovskih pozicija).
Najiskrenije, posao u prosveti je 1000 puta manje stresan i laksi od recimo naucno-istrazivackog. Ja sam sebi zivce pokidala sa krilima insekata koja su em mala em osetljiva, a svaka greska mi smanjuje uzorak, a time i tacnostrezultata. Na svu srecu, imala sam 500 komada, pa nisam bas bila zavisna od svakog krila, ali ako imas deset i pokidas dva, to je vec problem. Ili ako delis faking inkubator sa budalama koje povecaju temperaturu sa 37 na 55 stepeni i pobiju ti kulturu bakterija...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!