Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Manon
Neke žene jednostavno treže nešto više,traže po sebi i kompromis bilo koje vrste po tom pitanju bi ih samo još više unesrećio.
vecina koje "traze mnogo" cesto nemaju nista da ponude. Ja se uvek u takvim razgovorima cudim kako neko ima visoke zahteve za druge, a pritom vrlo malo toga da ponudi. Najcesce onaj koji je zadovoljan i ima sve, ne trazi osobu koja je ista. To mu nije ni vazno. Onaj koji nema ili je nesiguran, cesto zeli da resi svoje zivotne probleme kroz izbor osobu koja mu je navodno dorasla. To nesvesno i autor citata potvrdjuje recima da bi kompromis bilo koje vrste po tom pitanju samo još više unesrećio osobu koja je postavila visok kriterijum u izboru.

Zasto bi zena morala da bude lovac i da trazi zrtvu? Nisam feminiskinja, ali trebalo bi da se nova moderna zena u XXI veku bavi sobom. Trebalo bi da bude svoja i samostalna, oslobodjena seksualnih predrasuda. Onog trenutka kada zivotne situacije pocnu da zavise od njenih odluka i kad se oslobodi seksualne frustracije i nemogucnosti da dozivi orgazam u seksualnom cinu, pocece da razmislja drugacije i biti srecna da daje a ne da trazi. To je jako bitno jer je onda opustena i dobronamerna. Ako nas ima vise takvih, pronacicemo se valjda u vremenu. Kroz sve te faze sam i sama prosla tako da je ovo i licno iskustvo.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
mislila sam da mogu da budem samo sa dewojkom koja dobro izgleda,mrsava je..jer volim lepa ramena i vrat//a onda sam samu sebe demantovala jer sam pala na psihu one koja nije ruzna..ali daleko od onog sto mogu.Tako da svaki kriterijumi padaju u wodu kada se zaljubish..i prepustish/.. :njanja:
treba biti svestan sta zelish..sta mozes da ponudis..ali po meni najvaznije biti iskren prema sebi..ne biti dzangrizalo..i traziti dlaku u svemu..nije sad da budes sa bilo kim.ali ne traziti dlaku u jajeetu..truditi se da izgradis sebe sto vise..a onaj/ona pravi/a za tebe doce vec//:tea:
Korisnikov avatar
By Blady
Ja se pitam.... gde da je upoznam?
Korisnikov avatar
By sleepingsun
pa ne znam..u agy clubs Ns nema vajde ono je karastrofa na sta lici.. :tamoamo:
recu ti ja kad je upoznam. :wink2:
kontam da svratim do Bg do Apartmana..ili ne znam.bice wec.Imam faith:pilence:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Manon
Neke žene jednostavno treže nešto više,traže po sebi i kompromis bilo koje vrste po tom pitanju bi ih samo još više unesrećio.
vecina koje "traze mnogo" cesto nemaju nista da ponude. Ja se uvek u takvim razgovorima cudim kako neko ima visoke zahteve za druge, a pritom vrlo malo toga da ponudi. Najcesce onaj koji je zadovoljan i ima sve, ne trazi osobu koja je ista. To mu nije ni vazno. Onaj koji nema ili je nesiguran, cesto zeli da resi svoje zivotne probleme kroz izbor osobu koja mu je navodno dorasla. To nesvesno i autor citata potvrdjuje recima da bi kompromis bilo koje vrste po tom pitanju samo još više unesrećio osobu koja je postavila visok kriterijum u izboru.
Moze biti, ali nije pravilo.
Ustvari, cesce se srecu parovi u kojima su obe strane slicnije u odnosu na druge... Hocu da kazem da, koliko god nas u detinjstvu dojili pricama o Pepeljugama i Snezanama, malo princeva i princeza zapravo zeli da pored sebe ima seljancicu ili seljaka. Primenjeno na realan zivot, o cemu bi razgovarale dve devojke od kojih je jedna prodavacica u marketu u Veterniku i jedna magistarka fizike iz Beograda, recimo?
Doduse, i te odrednice 'imati sve' i 'biti zadovoljan' nisu bas dobro definisane, jer svako individualno za sebe odlucuje koliko mu cega treba i sta ga usrecuje. Tako da, postoje ljudi koji po nasim merilima imaju malo, ali smatraju da imaju sve. Opet, ima i ljudi koji po nasim merilima imaju sve, a opet misle da imaju malo.
Zasto bi zena morala da bude lovac i da trazi zrtvu? Nisam feminiskinja, ali trebalo bi da se nova moderna zena u XXI veku bavi sobom. Trebalo bi da bude svoja i samostalna, oslobodjena seksualnih predrasuda. Onog trenutka kada zivotne situacije pocnu da zavise od njenih odluka i kad se oslobodi seksualne frustracije i nemogucnosti da dozivi orgazam u seksualnom cinu, pocece da razmislja drugacije i biti srecna da daje a ne da trazi. To je jako bitno jer je onda opustena i dobronamerna. Ako nas ima vise takvih, pronacicemo se valjda u vremenu. Kroz sve te faze sam i sama prosla tako da je ovo i licno iskustvo.
Ni ja sebe ne percipiram kao feministkinju, ali mislim da davanje i trazenje ne treba stavljati pod svetlo seksualnih sloboda. Ako je moderna zena slobodna, ona je slobodna da radi ono sto misli da treba a da pri tome ne misli kako ce drugi reagovati i koliko je to u skladu sa njenom ulogom u drustvu. Davanje bez zahteanja ionako nema previse smisla. Ako sam ja voljna da tebi posvetim svoje vreme, energiju i emocije, zasto je pogresno da bar podjednako trazim to od tebe? To je uzajamna razmena, odnosno veza, u koju oba partnera ulazu i dobijaju.
Korisnikov avatar
By Manon
MinaHarker,
imati sve u kontekstu onoga sto sam pisala znaci da imas dovoljno i duhovnog i materijalnog da tebe licno cini spokojnom. Kao sto si i sama primetila postoje ljudi koji imaju mnogo a ipak su nezadovoljni i nespokojni i nesigurni.

Cesto se srecu parovi koji su slicni iz razloga sto se bave slicnim stvarima ili rade zajedno ili provode vreme na istim mestima sto im daje priliku da se zblize, ali kada se nadju dovoljno dugo i dovoljno blizu osobe iz potpuno razlicitih drustvenih struktura takodje ce se zbliziti ako postoji obostrana privlacnost bez obzira na njihov drustveni ili materijalni status. To se samo redje desava jer sigurno na radnickim igrama kasirka iz supermarketa nece sretati bogate biznismene ili naucnike i obrnuto
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Aj da meni neko pojasni sta se ovde trazi, mrzi me da citam sve...a Statusov post mi nista ne govori.... :hmm:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
kada je u pitanju upoznavanje - ja se ogranicavam na svoj grad. nisam ni zainteresovana da se vezujem za nekoga ko je negde dalje od mene. a jos uz to, tesko da se zaista mogu vezati za nekoga koga retko vidjam...
[mozda je malo offtopic...]
Korisnikov avatar
By Khons
vecina koje "traze mnogo" cesto nemaju nista da ponude. Ja se uvek u takvim razgovorima cudim kako neko ima visoke zahteve za druge, a pritom vrlo malo toga da ponudi.
i ja sam ovo sretala (doduse ne precesto) i takodje mi nije bilo jasno.
takodje, imam utisak da dosta njih ima visoke kriterijume, da tacno zna kako devojka treba da izgleda, kako da se ponasa, kako da drzi chashu....
to je trazenje igle u plastu sena.
ne kazem da treba na silu snizavati kriterijume, ali isto tako ti kriterijumi ne bi trebalo da budu nerealno visoki
By Bombina
Originally posted by QDF
Originally posted by Lepa Krepa
statuse, ovaj put si ubo u sredu. evo i ja isto kao zvezdica sa duplim v - lepa, zgodna (jes' da sam se sad malo ugojila), obrazovana, kvalitetan ljud, malo emotivno nestabilna, doduše (ali to je samo little imperfection kojim dobijam na šarmu), ma ponos majci svojoj - a nijedna me neće. sve se ljube s tamo nekim ni do kolena mi ženama.
garant je to zato što i ja previše biram.
jebem ti život.

:kokice:
Slazem se... eh... nemam srece :(
ja to pricam s curama i dalje nije vredelo ,pokusavam to,inace sam kvalitatnija sam i nemogu da trpim od devojaka ne znaju sta oce,i to se ne podrazumeva izmedju prijateljstva o ponudjenje,jedna koja je tezi da nadje srodnu dusu,niko nije dobro organizovanog izmedju kluba i zurke,treba upoznati najbolje uzivo nego internetu i chat je gubljenje vremena,i pircam za to,one nista ne rade i nprimer i ,na internetu i na oglasu sve je to prevara,pisu svasta o sebi,jer su teske,zamisljaju se i to je bas veze i za mene nije bas konkretno
jednom kontaktiramo,drugi dan nista kao da ostaje cudno i bas su htele da se dogovorimo ovog vikenda da se snalazimo,e pa to je prevara za pricu i svi mi imamo muke sve je dosta svega
By Bombina
imam obaveze i kad nisam na zurku i niti kaficu,kad nemogu da odem sama,bolje sam isla s ekipom,s mojom prijateljicom,veoma bolje tako islo,nego samci idu bez veze-neko ko zeli da idu,a drugi nece
sve je naopoko,ne volim promuiskitete,moraju na uzivo za komuniciranje
By Çâðê_DUP
nikako na netu.
..
in vivo, najbolje po gay friendly kaficima, i think :kisa:
Korisnikov avatar
By Modesty

Po meni si apsolutno u pravu manon,,ja se nisam dobro izrazila......ne radi se tu o visokim zahtjevima tipa:mora imat grudnjak 4,noge tolio dugačke,struk...cm....vss i sl......za mene je veliko npr,jak senzibilitet ili njena spontanost,otvorenost duha i te stvari.....to je ono što naprimer ja mogu dati i slično me privlaći i uvjek sam smatrala da je veća sreća kada dajem nego kada dobijam kao što je istina da je veća sreća voljeti ,nego biti voljen.Jer kad mi volimo ,onda je ljepota tih uzvišenih emocija u nama...a šta imamo oako nas neko voli a mi njega ne.
Korisnikov avatar
By albatros
u gradu,kaficu,netu...svuda ih ima!trazi,trazi pa ces naci!:wink2:
By Çâðê_DUP
@
manon

pokusavam da odgovorim na ovo sto si napisala, ali isuvise mi je to nekako generalizovano. ono sto je esencijalno jeste i sto je vec vidim, podvuceno, da svako ima neke svoje kriterijume, i da sto je za nekog malo, za drugog mnogo i viceversa, i o tome ne treba raspravljati, de gustibus non est disput.. etc :trol:

@minaharker

kakve sad veze imaju zanimanja sa uzajamnom hemijom i senzibilitetom? to su, recimo, neki moji kriterijumi. :snob:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Angelina777
@
manon

pokusavam da odgovorim na ovo sto si napisala, ali isuvise mi je to nekako generalizovano. ono sto je esencijalno jeste i sto je vec vidim, podvuceno, da svako ima neke svoje kriterijume, i da sto je za nekog malo, za drugog mnogo i viceversa, i o tome ne treba raspravljati, de gustibus non est disput.. etc :trol:

@minaharker

kakve sad veze imaju zanimanja sa uzajamnom hemijom i senzibilitetom? to su, recimo, neki moji kriterijumi. :snob:
hemija i senzibilitet,to je ono glavno ali ima osoba kojima je bitno da se dočepaju mesa i sa takvim stavom u glavi žele pojebat sve što mogu uhvatit dok oni sa kriterijima traže to nešto više.....
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Od svih silnih postova u ovoj temi, nisam baš našla odgovor gde se mogu upoznati devojke koje malo zrelije gledaju na moguću vezu. Nisam nikada išla po tim klubovima koje pominjete, ali ću otići, mada iz vaše priče imam utisak da se tamo okupljaju uglavnom osobe zainteresovane za kratke i brze varijante, ili stabilni parovi koji dolaze radi druženja.
Čitajući postove stekla sam utisak da ovde ima devojaka koje baš razmišljaju o kvalitetnoj i stabilnoj vezi sa puno davanja, ali kao da smo sve negde izgubljene u nekim svojim rupicama i nikako da se sretnemo. Imam utisak, bar sudeći sama po sebi, da osobe koje bih ja volela da sretnem, retko izlaze po pomenutim klubovima. Možda treba da razapnem šator u nekom klubu i da čekam... A možda je pravo rešenje i najjednostavnije; trebaju nam ozbiljne provodadžike specijlizovane za lez populaciju :)
Korisnikov avatar
By ljubav91
Originally posted by *STATUS*
Svedoci smo da postoji mnogo lepih, zgodnih, i obrazovanih lez devojaka....

ali smo isto tako svedoci da te iste devojke ne mogu da nadju srodnu dusu......

stekao sam utisak da dobar deo devojaka koje nemaju kvalitete, ostvaruju kvalitetne veze i seksualne odnose....a nemaju puno toga da ponude...

u cemu je problem ?

Kako da resimo problem ovih devojaka koje imaju sve osim ljubavi ....
evo me :namig2:
By Bombina
ajde cure mani se i ja sam saznala sve o curama
gde cu da upoznati curu
a vi sram vas bilo
meni je bilo lako da nadjem svoju curu i zato sto meni ne idem na chata
nepada na pametu da cetujete s silom bolje uziva i na nekom susretu
ja znam ko zapravo krije nickove na cetovanje
svemu sam borila i znam ima puna cura postoji al udate zene kasnim godinama pravile gresaka
kazete tesko i tesko
manemoj sta je tesko
tesko je kratak zivot
druzenje pa posle veza kako mogu da funkcionisano
necu o tome mislim i nisam nasla ta osobu,ne jurim ja i ko god budu zainteresovani
usput nemojte cure ono sto vam kazem niste pazitivne i necete da slusate i jer pricam da nadjemo curu u susretu
uzivo morate mislite o osobama nego na cetu i kad cetujete s kime bavile s pricajem a ne znate kako ce to izgledati mozda će ti biti prijatno s njom; mozda ti postane i dobra drugarica a mozda da bude i veza, ko zna. nije lako videti i kada se upoznate moraju da te negde zakazete susretima Potpuno oni mene razumeju da je meni chat s tom osobom ne prija ali ce uzivo susret biti mozda da bude lep i najbolje iskustvo u svemu
za mene nikakav cet je za gubljenje vremena narocito sve cure su je krive
pricam ja da zovnete na mene da idemo na zurku,nesto zanimljivo i koliko sam druzila zanimljivicu s forumasem i bas hvala su oni su dobro imali snage
ja mogu smem da smuvam i vi smuvate na mene i samo plasite bas bez veze i ono sto ne sluzite svojom glavom i bas me briga nije nista strasno!
By TheNewOne
meni se nekako cini da je u zadnje vreme sve vise devojaka u fazonu " ne mogu da nadjem devojku jer nema kvalitetnih za mene"; sedela sam u kaficu sa drugaricama i sve se zale kako ne mogu da nadju normalnu devojku- sta god one podrazumevale pod tim "normalnim".
U klubovima vidjam mnogo devojaka koje samo stoje u coshku i gledaju naokolo ili igraju sa drugarima/cama, ne trude se ni da upoznaju neke nove devojke itd.
Cak mi se desava da kad odem u kafic sa drugaricama i one sretnu neke devojke koje znaju-te devojke nece da se upoznaju i predstave. Koji je to fazon meni nije jasno ali tako je.
Zato me i ne cudi sto mnogo zdravih, pravih i normalnih devojaka nema utisak da ima slichnih njima i sto su same i ne znaju gde ce dalje. Ja dobijam savete da "snizim" standarde- prosto divno, zar ne?:shok
By J...
Originally posted by TheNewOne
meni se nekako cini da je u zadnje vreme sve vise devojaka u fazonu " ne mogu da nadjem devojku jer nema kvalitetnih za mene"; sedela sam u kaficu sa drugaricama i sve se zale kako ne mogu da nadju normalnu devojku- sta god one podrazumevale pod tim "normalnim".
U klubovima vidjam mnogo devojaka koje samo stoje u coshku i gledaju naokolo ili igraju sa drugarima/cama, ne trude se ni da upoznaju neke nove devojke itd.
Cak mi se desava da kad odem u kafic sa drugaricama i one sretnu neke devojke koje znaju-te devojke nece da se upoznaju i predstave. Koji je to fazon meni nije jasno ali tako je.
Zato me i ne cudi sto mnogo zdravih, pravih i normalnih devojaka nema utisak da ima slichnih njima i sto su same i ne znaju gde ce dalje. Ja dobijam savete da "snizim" standarde- prosto divno, zar ne?:shok
To je opsti problem i u strejt i gay populaciji. A sve pocinje od toga sto je danas ljudima tesko da kazu par ljubaznih reci nekome kad se upoznaju, da pokazu malo inicijative i pozitivne energije. To je sve nekako "ispod casti", jer svi ocekuju da se svet vrti oko njih, da njih svi traze. Hoce da "uzimaju" ali nece da "daju" paznju, prijateljstvo, ljubav.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@ J.... i The New One
Pa, dobro, mozda je vama lako da kad negde udjete odmah uspostavite prvi kontakt sa drugima, ali dopustite mogucnost da nekom drugom nije. Nisu svi "opusteni", ne zato sto ne zele da budu, nego zato sto prosto nisu takvi, sto ne znaci da nemaju mnoge druge pozitivne osobine i kvalitete...
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
@ J.... i The New One
Pa, dobro, mozda je vama lako da kad negde udjete odmah uspostavite prvi kontakt sa drugima, ali dopustite mogucnost da nekom drugom nije. Nisu svi "opusteni", ne zato sto ne zele da budu, nego zato sto prosto nisu takvi, sto ne znaci da nemaju mnoge druge pozitivne osobine i kvalitete...
u potpunosti se slazem, ali u tom slucaju takve devojke bi trebalo da porade malo na sebi i sopstvenoj "stidljivosti" itd a ne da se zale kako nigde ne mogu nikoga normalnog da nadju.

a ono sto je the new one pricala o predstavljanju/upoznavanju... jbg, meni je po pravilima bontona prosto normalno da ukoliko setam sa drugaricom i sretnem poznanika/kogagod da znam, i zastanem s njom/njim da popricam naravno da cu ih u prvi mah predstaviti jedno drugom bilo tu neke dalje konverzacije ili ne. ne znam koliko stidljiv neko moze biti da ne ume da pruzi ruku i promumla ime
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Khons
Ali zasto je to mana? Ne vidim po cemu je osoba koja zna 200 ljudi u jednom klubu i pola sata se pozdravlja sa svima kad udje vrednija kao covek od nekoga ko sedi u svom cosku...
Inace, tnx God, imam normalnu devojku, a u diskusiju sam osetila potrebu da se ubacim, jer me vredja takav diskriminatorski stav prema povucenim ljudima.
Korisnikov avatar
By Khons
@Khons
Ali zasto je to mana? Ne vidim po cemu je osoba koja zna 200 ljudi u jednom klubu i pola sata se pozdravlja sa svima kad udje vrednija kao covek od nekoga ko sedi u svom cosku...
Inace, tnx God, imam normalnu devojku, a u diskusiju sam osetila potrebu da se ubacim, jer me vredja takav diskriminatorski stav prema povucenim ljudima.
pa znas kako, ni ja nemam bas neki odredjen stav prema hipersocijalnim ljudima koji sve i svakog znaju, dakle ni plus ni minus. ja sad pricam o tim pojedinim, povucenim ljudima. to bi bilo kao u onom vicu kada mujo moli alaha da dobije na lotou pa mu ovaj kasnije iznerviran kaze "a kupi vec jednom taj loto listic pa mozda i dobijesh!". nista ne pada sa neba niti ce se desiti nesto ukoliko neko ne ulozi bar minimalan napor i prevazidje bar malkice tu povuchenost, dovoljno da upozna nekog, nedovoljno da to predstavlja pretnju po neko "smanjenje kriterijuma" ili cak i gubitak sopstvenog "ja".
Korisnikov avatar
By Hys.
Mhm, slazem se.

A kravice, ok, povucena si, mislim da je ovde Khnos govorila i o osnovnoj kulturi. Meni je izuzetno nekulturno kada se osoba ne predstavi u situaciji koju je Khnos opisala.

Inace, vise puta sam pricala sa drugaricama koje su bivale u inostranstvu, i slozile smo se sve, da unatoc nasem verovanju da smo mi ne znam kako topao i temperamentan narod, u Beogradu se ljudi mnogo teze upoznaju kad izadju, sto strejt, gej, nebitno, kultura "prilazenja u kaficu/klubu" je ovde nesto neobicno, za sta treba ne znam kakva hrabrost i mnogo se redje desava kao pojava. SVI, ali svi koji su bili u recimo Spaniji ili UK su primetili ogromnu razliku. Tamo je to sasvim normalan nacin upoznavanja ljudi. Kada sam ispricala da kod nas nije toliko tako, pitali su me -A gde vi upoznajete nove ljude?
I pretpostavljam da cete se sloziti da je uglavnom: drugaricine drugarice drugarica bivsa devojka ili net.

Cak mislim da je pojava prilazenja cesca u na gej sceni, kada je u pitanju strejt, u Bgu, to je prosto nepostojece.
By J...
@ J.... i The New One
Nisam ni ja tako ekstrovertna ali ako zelim nesto onda znam da pokazem inicijativu. I ne verujem da su sve te devojke stidljive nego mnoge od njih, kao sto sam rekla, zele da se sve oko njih vrti, ne mogu da se pomere iz kruga ljudi koji ih stiti. Postoji i upoznavanje preko neta ali mnoge su i za to nespremne. Moj zakljucak - ili nemaju dovoljan motiv za upoznavanje ili imaju rezervnu varijantu, sto onda znaci da nemaju pravo da pricaju kako nema izbora.
By J...
Originally posted by Nanny Ogg
Tamo je to sasvim normalan nacin upoznavanja ljudi. Kada sam ispricala da kod nas nije toliko tako, pitali su me -A gde vi upoznajete nove ljude?
I pretpostavljam da cete se sloziti da je uglavnom: drugaricine drugarice drugarica bivsa devojka ili net.

Cak mislim da je pojava prilazenja cesca u na gej sceni, kada je u pitanju strejt, u Bgu, to je prosto nepostojece.
Slazem se da je tako i pitam se zasto? Da li smo mi to ustvari mnogo konzervativan narod?

Tu pre svega mislim na slucaj u strejt drustvu da, ukoliko bi devojka prisla momku u izvesnim krugovima bi je cak proglasili za nemoralnu! :whatever:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!