Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

U ovom drustvu, koje je, po mom misljenju, uslo u zavrsnu fazu svog postojanja pred opstu kataklizmu, doslo je do opsteg sunovrata svih vrednosti.
Ne zna se vise ko je stariji, a ko mladji, ko pametniji, a ko gluplji, deca tuku svoje nastavnike i roditelje, droga se pije na angro, postuje se samo dubok dzep.
Da ne bih sirila pricu, primetila sam i na ovom Forumu manifestacije nekih od tih pojava. Jedna korisnica je za sopstvenu majku napisala da je, citiram " matori shishmish ".
Da li ona misli da je to, kako mladi kazu, kul - vredjati mater svoju ? Ne bih rekla. Da se razumemo, nisam protiv napretka, novotarija, svesna sam da ste vi mladi dosta kivni na generaciju kojoj i sama pripadam ( 1959. sam godiste ) i da nas krivite za nemastinu i nedostatak perspektive.
I u pravu ste. Moja generacija je odrastala u Titovo vreme, bili smo bezbrizni, imali smo kesha, gradili smo sebi kuce, kupovali stanove.. Ali ko bi rekao da ce do svega ovoga doci ?
I vi ne biste razmisljali o tome sta ce se desiti devedesetih, da ste se, kao ja, devojchili zlatnih sedamdesetih.
A i kako smo mogli u to vreme, cak i da smo hteli, da pljujemo na Tita i partiju ? Cim nesto lanes - ides na robiju, ili gubis sluzbu.
Jednoumlje je bilo, jebi ga.

Ovaj, sta sam ono htela da pitam ? .... Da.... Koliko postujete starije i imate li uopste respekta za njih ovako samo zbog njihovih godina i iskustva ili cistih emocija prema njima, ili postujete samo starije od kojih mozete da izvucete neku materijalnu korist ?
:deda:
Korisnikov avatar
By EYA
postujem sve koji postovanje zasluzuju, bez obzira na to da li su stari, deca, bogati, nepismeni, albanci, tunguzijanci...
netolerancija je vidljiva u svim slojevima drustva. takoreci, svi diskriminisu sve.
samo se traze razlike i izmisljaju razlozi za hejt.
puno je stresa i frustracija u ljudima, a prenosi se sa generacije na generaciju.
hijerarhisjko drustvo u kom zivimo radja bes, i svako se izdrkava na onom koje slabiji od njega.

:isus:
Korisnikov avatar
By bakalar
Razlog za ne postovanje starijih ?

Jer oni cesto ne postuju mladje.
Takodje krecu sa polazne tacke da mladji imaju neku obavezu da im pokazu postovanje ...

Uospte, ranije se dosta toga objasnjavalo batinama, pa bi se "postovanje" pre moglo nazvati strahom ...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by abcd

Jer oni cesto ne postuju mladje, i misle da mladji imaju neku obavezu da im pokazu postovanje ...
Evo, mishko, ja te poshtujem, ali kao starija, dozvolicu sebi da te ispravim -
Ne pishe se
ne poshtovanje
vec
neposhtovanje

:)
Korisnikov avatar
By Sanguine
Individualno je...ima mladjih koje puno postujem a ima i starijih,zavisi od osobe.
Korisnikov avatar
By Dominion
za sve uzraste/polove/rase - mrtvima po obicaju (mada sam i to prekrstio u 'po zasluzi'), zivima po zasluzi.

zivotinje su jedine koje imaju moje bezrezevno postovanje i naklonost.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Daliborka
Originally posted by abcd

Jer oni cesto ne postuju mladje, i misle da mladji imaju neku obavezu da im pokazu postovanje ...
Evo, mishko, ja te poshtujem, ali kao starija, dozvolicu sebi da te ispravim -
Ne pishe se
ne poshtovanje
vec
neposhtovanje

eto :up:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
Treba postowati starije:kiss:
tako sam vaspitana..i tako msilim.Ali one koji svoje godine nose dostojanstveno..i ne istresaju se na drugima..:bouncy:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pa da.
Minimum postovanja makar mora da postoji.
Meni se ovde na Forumu desilo da mi se jedan mladji korisnik obrati sa - " Krmacho matora ! ". :ozbiljan:
Nisam se bas prijatno osecala tada.
Korisnikov avatar
By Hton
uvek krecem od postovanja, sve do momenta gubitka autoriteta...a autoritet se vrlo lako gubi...
Korisnikov avatar
By sleepingsun
:flaming:taj korisnik sto je tako nesto izjavio je poremecen:flaming:
najlakse je biti grub i prost virtuelno:flaming:
zato se ne treba nervirati zbog budala:drama:
Korisnikov avatar
By Deksi
Pa to postovanje prema starijima bi pre nazvao nekim bontonom i formalnim ponasanjem nego "pravim" postovanjem.

Pravo postovanje imaju pojedinci koji su na neki nacin to zasluzili.
Korisnikov avatar
By anche
ja sam vetj u godinama kada ocekujem postovanje, sto starijih - sto mladjih.

kada to izostane onda mi je jasno da imam posla s' primitivcima i produzim dalje :auto:

o da, i mislim da postovanje treba ukazivati bezrezervno svakom ljudskom bitju pa bio on kralj ili prosjak jer mozemo ocekivati nesto samo ukoliko to isto prvo damo :cvetduga:
Korisnikov avatar
By Khons
poshtujem ukoliko ima sta da se postuje.
umem i da progutam, jgb, taj neko se vishe zivota nagledao od mene pa hajde.
u busu redovno ustajem kada procenim da neko ima preko 60 godina.
imam predivnu baku i zelim da se i drugi ponasaju prema njoj kako se ja ponasam.
By J...
Postujem ih ako zasluzuju i ako i oni mene postujuj kao osobu. Ne treba podrzavati ni teziti ka bilo kakvom strahopostovanju prema starijima jer ono na nivou drustva vodi ka stvaranju autokratskog rezima i gubitku ljudskih prava i sloboda.

A babe koje cim udju u bus ocekuju da im neko ustane i jos se bune ako niko ne ustane kako nisu postovane, ne mogu ni da razumem ni da postujem. One su samo bezobrazne.

Ako vidim neku koja jedva stoji ali iz ponosa nece da trazi ni od koga mesto, e takvoj cu ustati a verovatno cu i ja biti jednom takva.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by J...
Postujem ih ako zasluzuju i ako i oni mene postujuj kao osobu. Ne treba podrzavati ni teziti ka bilo kakvom strahopostovanju prema starijima jer ono na nivou drustva vodi ka stvaranju autokratskog rezima i gubitku ljudskih prava i sloboda.

A babe koje cim udju u bus ocekuju da im neko ustane i jos se bune ako niko ne ustane kako nisu postovane, ne mogu ni da razumem ni da postujem. One su samo bezobrazne.

Ako vidim neku koja jedva stoji ali iz ponosa nece da trazi ni od koga mesto, e takvoj cu ustati a verovatno cu i ja biti jednom takva.
:up:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja sam medju decom kojoj je usadjeno u glavu da moraju da se postuju stariji...

....medjutim, imam malo problema sa temperamentom, pa cak i kada dolazim u sukob sa primitivnim budalama, vrlo lako ce da se desi da se izderavam na nekoga starijeg ko mene nije postovao, i da pri tome persiram!
Korisnikov avatar
By gneeebo
Meni se ovde na Forumu desilo da mi se jedan mladji korisnik obrati sa - " Krmacho matora ! ". :ozbiljan:
verovatno se tako isto osecaju mladji ljudi od kojih se ocekuje da postuju nekoga samo zato sto su mladji.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by gneeebo
verovatno se tako isto osecaju mladji ljudi od kojih se ocekuje da postuju nekoga samo zato sto su mladji.
U redu je to, ali ja nikada necu mladjoj punackoj osobi reci " Krmacho mlada ! "
Sve je to negde stvar kucnog vaspitanja.
Korisnikov avatar
By Modesty
Poštujem apsolutno sve osobe bez obzira na dob,boji,naciju i vjeru ako su vrijedni poštovanja.......starije osobe poštujem na taj način što ću im uvijek ustupiti mjesto u busu,troli,što ću im pomoći da nose teško ali neću ih poštovat iste ako pričaju gluposti,neću ni pokazati nepoštovanje jer mi kućni odgoj tako ne nalaže,učiće mi na jedno uvo,izaći na drugo to što pričaju.
By Tresh-grl
Kad su u pitanju norme vaspitanog ponasanja na ulici,prema nepoznatima itd. imam dosta postovanja za druge...
KAd su u pitanju ljudi koje znam delim ih u 2kategorije,one koje postujem i one koje mogu da pljunem i da me savest ne grize.
godine tu ne igraju vaznu ulogu

Recimo ja mrzim svoju kevu jer je kuchka.
By Paris
postujem sve ljude na koje nailazim: starije, vrsnjake, mladje, bele, crne, zelene...zato sto je to nacin na koji zelim da se i drugi ophode prema meni. ako se ispostavi da je osoba kreten ili da mi se na postovanje uzvratilo nepostovanjem umem vrlo lako da okrenem drugi list. :die:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Paris
postujem sve ljude na koje nailazim: starije, vrsnjake, mladje, bele, crne, zelene...zato sto je to nacin na koji zelim da se i drugi ophode prema meni. ako se ispostavi da je osoba kreten ili da mi se na postovanje uzvratilo nepostovanjem umem vrlo lako da okrenem drugi list. :die:

bravo mila...ja bih samo rekla po načelima svoje lične filozofije:kad ustanovim da ljudi kojima sam poklonila povjerenje i poštovanje izgraju to,ne smatram da sam išta izgubila nego da sam bila sa ljudima koji imaju problem i nastavim dalje...bez njih.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Deksi
Pa to postovanje prema starijima bi pre nazvao nekim bontonom i formalnim ponasanjem nego "pravim" postovanjem.
Pravo postovanje imaju pojedinci koji su na neki nacin to zasluzili.
Copy paste ovo što je Deksi rekao.

U ranija vremena je jedini obrazac ponašanja koji ne bi doveo do toga da te kamenuju i/ili isteraju iz sela vezanog konju za rep bio da strogo pratiš hijerarhiju, gde su starije osobe bile iznad mlađih.

Meni je jedno vreme bilo jako teško da odredim kome treba govoriti ti a kome vi... lako je prepoznati da ja 25-29 godišnjak treba penzionere da oslovljavam sa vi a maloletnike sa ti, ali sa ljudima od 30-50 godina tu postoji velika mutna zona, pogotovo ako nisu neke stroge ozbiljne osobe... dodatna otežavajuća situacija mi je bila kada si u društvu troje sa kojima si na ti, i dođe neko sa kim misliš da treba da budeš na vi, a njih četvoro se tikaju, ili kada sada kreneš da tikaš tog nekog, i posle si u društvu sa troje koje vikaš i tim jednim koga tikaš a on ima istoriju druženja sa njima i tikaju se...
Korisnikov avatar
By gneeebo
U redu je to, ali ja nikada necu mladjoj punackoj osobi reci " Krmacho mlada ! "
Sve je to negde stvar kucnog vaspitanja.
ne moras reci "krmacho mlada", dovoljno je reci "vise se ne zna ko je mladji a ko stariji, ko gluplji a ko pametniji", ili isticati nasilje dece prema nastavnicima i roditeljima kao znak nekakve moralne propasti u svetu koji vec odavno vrsi mnogo ekstenzivnije, suptilnije ili manje suptilno nasilje nad decom, jeste mnogo gore od toga da nekom kazes da je "krmacha mlada" onda kada to zaista i mislis. jest, svi kazu da je poenta u uzajamnom postovanju, zasto se onda ovaj topik ne bavi nedostatkom uzajamnog postovanja medju svim ljudima, nego bas nedostatka postovanja mladih prema starijima?
Korisnikov avatar
By mirth
Postujem sve, cak i one koji mene ne ispostuju, sve dok mogu da se sklonim od njih. Ako vec moram da 'zavrsim' nesto sa/uz pomoc/preko/kroz takve, onda teram samo i iskljucivo to svoje i ne pustam, a i ne upustam se ni u sta van toga.

U svakom slucaju pristojna sam vrlo. Cak i dok se zgrazavam.
:uljenavatru:

Ne ocekujem neko postovanje, niti ponasanje po bilo kojoj normi od mladjih, ili bilo kojih drugih, tek tako na neku sugavu odrednicu tipa godina. Ocekujem da me niko ne ugrozava, though.
Korisnikov avatar
By Daliborka
... zasto se onda ovaj topik ne bavi nedostatkom uzajamnog postovanja medju svim ljudima, nego bas nedostatka postovanja mladih prema starijima?
Zaista ne znam ZAŠTO ?
Tema je rastegljiva, pa izvolite - pokrećite i namećite njene varijacije i modifikacije.
Nisam protivna.
:B
Korisnikov avatar
By m..
Postujem starije koji su vredni postovanja, dakako ne po defaultu zato sto su stariji (to sto je neko po veka bauljao po svetu ne znaci da je ista pametniji nego sto je bio i da icemu vredi), nego zato sto su kao osobe vredni postovanja. A da ustajem babama po prevozu, ustajem, kad mi se ukaze prilika, mada to nema veze s postovanjem nego s kucnim vaspitanjem.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Da ne ponavljam sta su drugi vec rekli, skraticu: prema svim starijima sam izuzetno ljubazan i pristojan, mali je broj onih koje iskreno postujem, ali sve ih ispostujem. Ume nekad da mi prekipi, ali tad ili ne prokomentarisem ili prokomentarisem jako malo, i generalno smatram da je to stvarno stvar kucnog vaspitanja i odnosa koje si gledao u kuci dok si rastao.
A sto se tice prevoza - jako me nerviraju starije osobe koje UTRCAVAJU sa pijace punih ruku nekih kesuraca i kad udju sloze neku mucenicku facu, ocekuju, neretko i zahtevaju da im se ustupi mesto, ili ti samo napadno stanu pored glave i puhcu.
Ali ja sam taj problem resio - nikad ni ne sedam u prevozu...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!