- 12 Jun 2008, 12:01
Zasto bi zena morala da bude lovac i da trazi zrtvu? Nisam feminiskinja, ali trebalo bi da se nova moderna zena u XXI veku bavi sobom. Trebalo bi da bude svoja i samostalna, oslobodjena seksualnih predrasuda. Onog trenutka kada zivotne situacije pocnu da zavise od njenih odluka i kad se oslobodi seksualne frustracije i nemogucnosti da dozivi orgazam u seksualnom cinu, pocece da razmislja drugacije i biti srecna da daje a ne da trazi. To je jako bitno jer je onda opustena i dobronamerna. Ako nas ima vise takvih, pronacicemo se valjda u vremenu. Kroz sve te faze sam i sama prosla tako da je ovo i licno iskustvo.
Neke žene jednostavno treže nešto više,traže po sebi i kompromis bilo koje vrste po tom pitanju bi ih samo još više unesrećio.vecina koje "traze mnogo" cesto nemaju nista da ponude. Ja se uvek u takvim razgovorima cudim kako neko ima visoke zahteve za druge, a pritom vrlo malo toga da ponudi. Najcesce onaj koji je zadovoljan i ima sve, ne trazi osobu koja je ista. To mu nije ni vazno. Onaj koji nema ili je nesiguran, cesto zeli da resi svoje zivotne probleme kroz izbor osobu koja mu je navodno dorasla. To nesvesno i autor citata potvrdjuje recima da bi kompromis bilo koje vrste po tom pitanju samo još više unesrećio osobu koja je postavila visok kriterijum u izboru.
Zasto bi zena morala da bude lovac i da trazi zrtvu? Nisam feminiskinja, ali trebalo bi da se nova moderna zena u XXI veku bavi sobom. Trebalo bi da bude svoja i samostalna, oslobodjena seksualnih predrasuda. Onog trenutka kada zivotne situacije pocnu da zavise od njenih odluka i kad se oslobodi seksualne frustracije i nemogucnosti da dozivi orgazam u seksualnom cinu, pocece da razmislja drugacije i biti srecna da daje a ne da trazi. To je jako bitno jer je onda opustena i dobronamerna. Ako nas ima vise takvih, pronacicemo se valjda u vremenu. Kroz sve te faze sam i sama prosla tako da je ovo i licno iskustvo.