- 15 Jun 2008, 16:15
Naprosto, to je sestrinski dodir, ako joj vec krnem jezik, mislim da to prevazilazi neke granice bliskosti koje spadaju u domen prijateljstva..
Originally posted by J...to uopste nema veze s tim da li je lezbejka u vezi ili ne. ja sam single, pa sam konzervativna (u smislu da ne lizem drugarice)
Angelina 777...
Nisi razumela. Moguce i vrlo cesto je to da je lezbejka konzervativna ako je u ozbiljnoj vezi
ali da bi DOSLA do takve veze, morala je da predje put od (eventualno)biseks devojke ili od lezbejke koja to jos sebi nije priznala do toga sto sada ima, odnosno do veze sa zenom.pa vidis, ja sam prosla samo jedan krevet da bih dosla do spoznaje da sam lezbacha na kub. moze da bude, a i ne mora. osim toga, ne prelazi se taj put iskljucivo preko kreveta ili kauca kod psihologa, znas..seksospoznaja moze biti i suptilnija
A da bi presla taj put, morala je da OSETI I POSTANE SVESNA privlacnosti prema drugaricama koje su joj u tom trenutku bile samo drugarice.na osnovu svog iskustva moram da kazem da je i ovo netacno. dakle, moze da bude, a ne mora, a i nema nikakve deduktivne veze sa lizanjem drugarica po Iksu (mislis da je to arhetip, ono kao "mitsko u lezbejCi, secam se ja proslih dana?)
Mislim da to pomera njen nacin razmisljanja veoma daleko u odnosu na "konzervativni"nacin misljenja jedne strejt zene.ako je inteligentna, vlastita raritetna seksualnost moze samo da je ucini fleksibilnijom, senzibilisanijom i tolerantnijom. a vidimo po nasim damama da to i nije bas slucaj..
Samo iz tog razloga kazem da je seksualnost gay ljudi manje inhibirana jer su prosli ceo taj put autovanja sebi i drugima.i ovo je diskutabilno, naprotiv covek moze biti prilicno inhibiran neuspelim autovanjima.
A to naravno da ne znaci da moraju biti i promiskuitetni, to je stvar licnog izbora ali ce svakako biti vise svesni svojih seksualnih zelja prema drugim osobama...sto opet ne vidim u relaciji sa promiskuitetom a la gropuhug i fuckin' buddies momente?
Nisam licemer a iz licnog iskustva znam da kad sam bliska sa nekom osobom vremenom i u odredjenim trenutcima pozelim da je zagrlim i poljubima ali to ne radim jer znam da mi ta osoba ne odgovara za vezu ali da mi je super kao prijatelj, tako da necu to da kvarim.Vidis, ja nemam taj nagon prema svojim drugaricama. Ako je i zagrlim, to je od miline, a ne od erotike
Naprosto, to je sestrinski dodir, ako joj vec krnem jezik, mislim da to prevazilazi neke granice bliskosti koje spadaju u domen prijateljstva..
Zato sam citirala i onaj Frojdov zakljucak, jbg, kod mene se to pokazalo tacnim.kod mene se ne moze pokazati tacnim, jer ja razlikujem drugaricu od subjekta erotske mi zudnje, te se u skladu s tim i ponasam, a samim tim nemam razloga da bilo sta sublimisem.