Originally posted by allexa37
"smeta" mi na forumu to što ako dvije osobe imaju dva razlilita stavai malo se pkače oko toga a ja se pri tome slažem sa jednom od njih...ova druga osoba će te najvjerovatnije odjebat i smatrat te neprijateljom a to što se slažeš sa ničijim mišljem po pitanju neke diskusije,apsolutno ne znači da si toj osobi naklonjen ili da je braniš.
Ja takvo razmišljanje nazivam uskogrudošću i SUJETOM....to nije osobina velikih.
Slozila bih se sa ovim-ja isto mogu na nekoj temi da se ne slozim uopste sa necijim misljenjem i da to potkrepljujem svojim stajalistima i diskusijom, a da na nekoj DRUGOJ TEMI imam skoro identicno misljenje sa tim istim korisnikom koje cu izneti u vidu slaganja i podrske, ali se cesto desava da je taj korisnik zapamtio ono prvo kao nesto jako lose, pa te kroz to "gleda" uvek, i na ostalim temama. Ne moze da odvoji raspravu i diskusiju od nekog umisljenog napada na sebe i svoju licnost.
Meni je jasno da svi mi pisemo iz svog, subjektivnog ugla, i da mnogi unose svoja osecanja u to sto pisu, i da se cesto mogu videti explozivni izlivi sujete i nekih kompleksa kada ne delis njihovo misljenje, i sluze se svim sredstvima da te povrede zauzvrat a da ti u prvom redu uopste nisi imao nameru da njega povredis, vec da diskutujes i da iznosis opet svoje licno i subjektivno misljenje o onome sto vidis, citas i primecujes kao neciji virtuelni identitet i misao....ali opet, sve je to ljudski; tako se ljudi ponasaju i u real life-u, ali to meni smeta i tu i tamo.
Onda igrice koje igraju neki ovde su mi potpuno degutantne, jer ih sigurnost virtuelnosti stiti od svega, pa ne prezaju ni od cega, a ne razmisljaju o tome da su neki ovde dosli iz sasvim suprotnih razloga-da diskutuju, razmenjuju misljenja i saznaju nesto novo, a ne da namerno povredjuju druge ljude.
Koliko god neko bio glup ili neobrazovan ili zao, meni ne smeta ako je u stanju da odvoji raspravu i diskusiju od vredjanja na licnom nivou. Da shvati da postoje ljudi koji misle dijametralno suprotno od njega, i da ako to i napisu, ne znaci nuzno da su tu dosli da to napisu samo eto, da bi njega ponizili ili napali.
Uostalom, ja znam jednu stvar: neko ko reaguje tako, neko ko je u stanju da te vredja, preti ti ili iznosi podatke iz priv.zivota, ili najcesce sklapa sam tvoj privatni zivot po onim polu-informacijama koje je prikupio sa Foruma iz diskusija, time samo pokazuje koliko je zavistan od tudjeg (u ovom slucaju tvog) misljenja, jer da nije, ne bi ga toliko pogodilo, i ne bi imao potrebu to da radi, i takve osobe me zaista ne mogu dotaci niti povrediti, i samo mogu sa zaloscu da konstatujem da je jos jedna tema propala i da je jos jednom energija potrosena uzalud. I to je ta steta za citavu Forumsku zajednicu, sto su par dana hteli-ne hteli deo takvog sukoba koji zna da bude vrlo pogan i prljav.
U sustini, to je ono sto se meni ne svidja ovde, a nije to nista ni novo ni posebno, osim sto je besmisleno i sto pokazuje neciju licnost i vise nego sto je to zeleo neko da vidi uopste od nekog u ovoj virtuelnosti, i verovatno vise nego sto je ovaj i hteo da pokaze u prvom redu.
Ono sto si rekla da dobar domacin treba da pokaze topliju dobrodoslicu si isto u pravu, a i ono da novi forumasi padaju u nemilost starima je tacno.....
Kada dodjes u novu organizaciju u RL-u, ima isto takvog ponasanja, dakle nista neobicno, ali po svim pravilima ljudskosti i asertivnosti, svaki novi clan ima apsolutno ista prava, ravnopravan je i ni po cemu drugaciji (losiji) od ostalih, samo sto ovde novajlije cesto ne izdrze taj pritisak i brzo odustaju i odlaze.
E, sad, ja razumem i stare Forumase jer su cesto i bili topli ranije, ali su novi toliko brzo odlazili, odustajali, smenjivali se, da sad kad dodje neko novi, nema vise tog odusevljenja jer ce brzo otici i niko nece da trosi energiju na njega, sve dok ne pokaze nekom duzom aktivnoscu da ce ostati i dok ga ne "onjuse" i ne vide kako i o cemu pise i razmislja....i to je na neki nacin, prirodno, samo sto novima to sve izgleda kao jedna velika blokada i prepreka i hladnoca pod kojom posustaju.
......
Opet, svi smo mi ljudi, i nekako su sva negativna ponasanja razumljiva jer je covek krajnje nesavrsen, a virtuelni papir dobro dodje mnogim mentalnim smetnjama da se ispolje i da se neciji manijakalni ili kompleksaski porivi utole i razmahnu, i to je ono sto uopste ovaj vid komunikacije cini po sebi sustinski losim. E sad, ko ga prihvata, mora da prihvati i sve te lose stvari koje idu u paketu sa njim.
Po ovoj logici, mnogo toga mi smeta, a sa druge strane, svesna sam gde sam, pa to prihvatam i gledam kao takvo i ne smeta mi nista
(pricamo o onome sto smeta, dakle losem necem, necu da isticem sad pozitivne strane Mreze itd...)