Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
a to što kažeš,više se poznaju,imaju jedni drugima više reći...djelimice si upravo jer ovo nije privatno mjesto a između ostalog ako je i privatno,kako sam već gore napisala....ti domaćini ako su dobri ljudi,mogli bi biti malo ljubazniji i uviđavniji jer su i oni jednom bili novi na ovom forumu....njihovo ponašanje govori kakvi su kao osobe...a te privatne razgovore mogu voditi i na drugim mjestima.
Korisnikov avatar
By geeky_dork
da,slicno razmisljam i u real life-u. ne trudim se da razumem zasto je neko takav kakav je,jedostavno ako mi ne prija,to je to.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by geeky_dork
da,slicno razmisljam i u real life-u. ne trudim se da razumem zasto je neko takav kakav je,jedostavno ako mi ne prija,to je to.
pa mogu ti reći da ti zavidim :) ozbiljno.....nije da me više takvi razočaravaju,sa godinama sam barem toliko postigla,na neki način su mi jadni a ne volim imati takve osječaje...bojim se eventualne sledeće faze a to je indiferentnost...to možda i je najpametnije i nabezbolnije ali indiferentnost podrazumjeva otupljivanje senzibiliteta a to mi se ne sviđa.
Korisnikov avatar
By geeky_dork
indiferentna sam prema vecini ljudi,ali zato mi je odnos sa bliskim ljudima kvalitetniji.
Korisnikov avatar
By Modesty
pametnica si ti vidim ja,ako,ako:)
Korisnikov avatar
By Hys.
Forumasica koja mi je inace izuzetno draga uzivo, i super je lik, ume da se izdrnda na novajlije, jer je nestrpljia, i ne znam ni sama sto, i tako oda utisak necega sto nije-evo ja da je ne znam, iznervirala bi me do jaja sa tim reakcijama- nemo' se ljutis, ali znas na'sta mislim i da te mnogo mnogo gotivim.

Tako da ne volim kako forum/virtuelni svet ume da oda pogresan utisak :)
O bilo cemu.

Ne svidja mi se:
- kvazi intelektualci koji jedva cekaju da nekog popljuju pod maskom novootkrivene tolerancije /a zaboravljaju da virtuelni papir pamti stare postove/.
-manjak butch cica :smeh: /dok femice kukaju da su svuda butch ribe, a na forumu ih ima 3/

I to je to, ne'am mnogo zalbi :)
Korisnikov avatar
By Modesty
aj mi šapni na PP koje su to femice ali da imaju preko 28g:nokti: :namig2:
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by allexa37
Bila sam na dosta foruma,vač godinama sam aktivna u virtualnom svijetu ali nisam nigdje doživjela ignorisanjei neprihvatanje novih članova kao ovdje...čast izuzecima......da li je to zato što je gay populacia posebna vrsta,da li zato što smo previše sumljičavi ili šta je u pitanju.

nisam imao ovakva iskustva, iako sam se i sam tek nedavno registrovao.

ono sto mi se ne dopada, i sto me je zamalo sprecilo da i napisem svoj prvi post, jeste preterana podeljenost foruma (na podforume), sve je tolko usitnjeno i izdeljeno po fijokama, stvarno ne vidim poentu. ne znam da li je to zbog lakseg moderiranja, ne verujem da je zbog toga jer ima moderatora koji se brinu za vise podforuma odjednom, a i na svakom podforumu stoje na prvoj stranici teme na koje je poslednji put postovano pre vise meseci.

za pocetak mi je suludo praviti poseban podforum za lezbejke, i poseban podforum za trans ljude.

zatim, drustvo i politika odvojeno do filozofije teorije i religije, zatim, odvojeno od aktivizma, gej brakovi kao posebna tema (je l to nije aktivizam? ili je neko odlucio da je to pitanje toliko vaznije od svih ostalih pitanja lgbt aktivizma da mu treba posvetiti poseban podforum? :nerd: ), coming out takodje... muzika odvojena od kulture i umetnosti. i tako dalje.

ono sto mi je mozda najsramotnije od svega je odvojenost podforuma "ljubav i seksualnost" od podforuma "golicljive teme"! :doh: potpuno neverovatno s obzirom da se radi o forumu koji bi trebalo da je nastao pod okriljem otvorenih i naprednih razmisljanja o (ljubavi i) seksualnosti.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by allexa37
"smeta" mi na forumu to što ako dvije osobe imaju dva razlilita stavai malo se pkače oko toga a ja se pri tome slažem sa jednom od njih...ova druga osoba će te najvjerovatnije odjebat i smatrat te neprijateljom a to što se slažeš sa ničijim mišljem po pitanju neke diskusije,apsolutno ne znači da si toj osobi naklonjen ili da je braniš.
Ja takvo razmišljanje nazivam uskogrudošću i SUJETOM....to nije osobina velikih.

Slozila bih se sa ovim-ja isto mogu na nekoj temi da se ne slozim uopste sa necijim misljenjem i da to potkrepljujem svojim stajalistima i diskusijom, a da na nekoj DRUGOJ TEMI imam skoro identicno misljenje sa tim istim korisnikom koje cu izneti u vidu slaganja i podrske, ali se cesto desava da je taj korisnik zapamtio ono prvo kao nesto jako lose, pa te kroz to "gleda" uvek, i na ostalim temama. Ne moze da odvoji raspravu i diskusiju od nekog umisljenog napada na sebe i svoju licnost.
Meni je jasno da svi mi pisemo iz svog, subjektivnog ugla, i da mnogi unose svoja osecanja u to sto pisu, i da se cesto mogu videti explozivni izlivi sujete i nekih kompleksa kada ne delis njihovo misljenje, i sluze se svim sredstvima da te povrede zauzvrat a da ti u prvom redu uopste nisi imao nameru da njega povredis, vec da diskutujes i da iznosis opet svoje licno i subjektivno misljenje o onome sto vidis, citas i primecujes kao neciji virtuelni identitet i misao....ali opet, sve je to ljudski; tako se ljudi ponasaju i u real life-u, ali to meni smeta i tu i tamo.
Onda igrice koje igraju neki ovde su mi potpuno degutantne, jer ih sigurnost virtuelnosti stiti od svega, pa ne prezaju ni od cega, a ne razmisljaju o tome da su neki ovde dosli iz sasvim suprotnih razloga-da diskutuju, razmenjuju misljenja i saznaju nesto novo, a ne da namerno povredjuju druge ljude.
Koliko god neko bio glup ili neobrazovan ili zao, meni ne smeta ako je u stanju da odvoji raspravu i diskusiju od vredjanja na licnom nivou. Da shvati da postoje ljudi koji misle dijametralno suprotno od njega, i da ako to i napisu, ne znaci nuzno da su tu dosli da to napisu samo eto, da bi njega ponizili ili napali.

Uostalom, ja znam jednu stvar: neko ko reaguje tako, neko ko je u stanju da te vredja, preti ti ili iznosi podatke iz priv.zivota, ili najcesce sklapa sam tvoj privatni zivot po onim polu-informacijama koje je prikupio sa Foruma iz diskusija, time samo pokazuje koliko je zavistan od tudjeg (u ovom slucaju tvog) misljenja, jer da nije, ne bi ga toliko pogodilo, i ne bi imao potrebu to da radi, i takve osobe me zaista ne mogu dotaci niti povrediti, i samo mogu sa zaloscu da konstatujem da je jos jedna tema propala i da je jos jednom energija potrosena uzalud. I to je ta steta za citavu Forumsku zajednicu, sto su par dana hteli-ne hteli deo takvog sukoba koji zna da bude vrlo pogan i prljav.

U sustini, to je ono sto se meni ne svidja ovde, a nije to nista ni novo ni posebno, osim sto je besmisleno i sto pokazuje neciju licnost i vise nego sto je to zeleo neko da vidi uopste od nekog u ovoj virtuelnosti, i verovatno vise nego sto je ovaj i hteo da pokaze u prvom redu.

Ono sto si rekla da dobar domacin treba da pokaze topliju dobrodoslicu si isto u pravu, a i ono da novi forumasi padaju u nemilost starima je tacno.....

Kada dodjes u novu organizaciju u RL-u, ima isto takvog ponasanja, dakle nista neobicno, ali po svim pravilima ljudskosti i asertivnosti, svaki novi clan ima apsolutno ista prava, ravnopravan je i ni po cemu drugaciji (losiji) od ostalih, samo sto ovde novajlije cesto ne izdrze taj pritisak i brzo odustaju i odlaze.
E, sad, ja razumem i stare Forumase jer su cesto i bili topli ranije, ali su novi toliko brzo odlazili, odustajali, smenjivali se, da sad kad dodje neko novi, nema vise tog odusevljenja jer ce brzo otici i niko nece da trosi energiju na njega, sve dok ne pokaze nekom duzom aktivnoscu da ce ostati i dok ga ne "onjuse" i ne vide kako i o cemu pise i razmislja....i to je na neki nacin, prirodno, samo sto novima to sve izgleda kao jedna velika blokada i prepreka i hladnoca pod kojom posustaju.

......

Opet, svi smo mi ljudi, i nekako su sva negativna ponasanja razumljiva jer je covek krajnje nesavrsen, a virtuelni papir dobro dodje mnogim mentalnim smetnjama da se ispolje i da se neciji manijakalni ili kompleksaski porivi utole i razmahnu, i to je ono sto uopste ovaj vid komunikacije cini po sebi sustinski losim. E sad, ko ga prihvata, mora da prihvati i sve te lose stvari koje idu u paketu sa njim.

Po ovoj logici, mnogo toga mi smeta, a sa druge strane, svesna sam gde sam, pa to prihvatam i gledam kao takvo i ne smeta mi nista :hvala:

(pricamo o onome sto smeta, dakle losem necem, necu da isticem sad pozitivne strane Mreze itd...)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Zoe

Koliko god neko bio glup ili neobrazovan ili zao, meni ne smeta ako je u stanju da odvoji raspravu i diskusiju od vredjanja na licnom nivou. Da shvati da postoje ljudi koji misle dijametralno suprotno od njega, i da ako to i napisu, ne znaci nuzno da su tu dosli da to napisu samo eto, da bi njega ponizili ili napali.
Meni je neverovatno kada neko ne moze da odvoji raspravu od vredjanja na licnom nivou. Mislim, vrlo je jednostavno to uraditi.
Drugo, vredjanje na licnom nivou je toliko.....hmmm....koji je izraz ovde prigodan....uhhh...previse ih ima prigodnih, pa cu se suzdrzati :zen:
Korisnikov avatar
By Shmi
Originally posted by Nanny Ogg
-manjak butch cica :smeh: /dok femice kukaju da su svuda butch ribe, a na forumu ih ima 3/

Koje tri matere ti? Cisto da znam sta je za tebe butch. :tepih:
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa ti, machobitch i sunny -to su jedine tri koje sam se setila.
/a da imaju uopste postove, mada machobitch jedva nekol'ko, al one koje ima su :up: /
edit da dodam:
Draco, ali ni nje nema dugo.

jos jedan edit:
anche je butch, koliko kapiram iz postova.
Isto tako, od navedenih, koliko znam samo dve gotive femice, ostale su u butch on butch fazonu uglavnom :sigh:

Ako ima jos neka da se slobodnom voljom tako identifikuje, molEm da se javi, Nanny Ogg, prva vrata desno :D
Korisnikov avatar
By Shmi
Ontopic: :smilegrin:

Pa meni se ne dopada mnogo toga...

1. Vredjanje svih redom na licnom nivou iz ko zna kojih razloga... (ubijanje tema u samom startu)
2. Kako se neki novajlija pojavi odma u lov a ako ne valja pljuvanje...
3. Nema zdrave diskusije pogotovo ne drzanje teme bez vredjanja i uplitanja u njihov/tudj zivot...

Sve u svemu se svodi na ono sto je Zoe nabrojila...

Sto se tice "toplih" dobrodoslica... moram da kazem da mnogi sa duplim nalozima dolaze ovde na forum i odmah pocnu da hejtuju,vredjaju sve redom iz njihovih razloga... prosto se umoris od "toplih" dobrodoslica... a i brate retko ko ovde ima smisao za humor svi se nesto odma uvrede kad se nasalis... Ma ne znam... meni nije tesko kao "staroj" forumasici da docekam "toplo" i sta ja znam... al da se ne lazemo ima mnogo frikova ovde koji samo cekaju da iznose svasta nesto iz njihovih/tudjih privatnih zivota pod novim nikom a meni to stvarno ne treba ni da se trosim na budale...
Korisnikov avatar
By Shmi
Oftopic:

Nanny Anche je femica neopevana... :shok:
Korisnikov avatar
By Hys.
Eto, i ja se nekad prevarim-istripovala sam zbog njenih postova nekih :)
-ali rekla sam da za nju ne znam i da je nisam vidla :D -
Korisnikov avatar
By anche

Isto tako, od navedenih, koliko znam samo dve gotive femice, ostale su u butch on butch fazonu uglavnom :sigh:

jao nanny :blush: :hvala:

mada :sigh: dalek je put od butch wannabe do prave butchice :sigh:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by shmizllica
Oftopic:

Nanny Anche je femica neopevana... :shok:
vidi se da ne pratis pazljivo: anche se pise sa malim a! :tuc:

i da zavrsim off: el smo se mi smizlo upoznale pa si tako sigurna? jerbo ja jes da imam slabo pamcenje, al' butchice pamtim ( i to ne zato sto se palim na iste :neto: )
Korisnikov avatar
By Shmi
Ne,nismo se upoznale... :trep:
Korisnikov avatar
By Zoe
Anche je feministkinja :D
A svi znamo kako one izgledaju :zvizdi: ni buch ni femm

:smeh:

(da naglasim,ovo je sala :sweet: )
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by anche

jao nanny :blush: :hvala:

mada :sigh: dalek je put od butch wannabe do prave butchice :sigh:
Znaci bila sam upravvvvuuu :yay:
A isto sam utripovala i da te privlace butchice :smirk: ?
Ajd, ako je tako, throw a dog a bone, i bar reci da mogu i femice da prodju :smeh:
:namig2:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by shmizllica

Sto se tice "toplih" dobrodoslica... moram da kazem da mnogi sa duplim nalozima dolaze ovde na forum i odmah pocnu da hejtuju,vredjaju sve redom iz njihovih razloga... prosto se umoris od "toplih" dobrodoslica... a i brate retko ko ovde ima smisao za humor svi se nesto odma uvrede kad se nasalis... Ma ne znam... meni nije tesko kao "staroj" forumasici da docekam "toplo" i sta ja znam... al da se ne lazemo ima mnogo frikova ovde koji samo cekaju da iznose svasta nesto iz njihovih/tudjih privatnih zivota pod novim nikom a meni to stvarno ne treba ni da se trosim na budale...

I sa ovim se slazem. Nakon toliko duplih naloga (a o duplim nalozima tek imam posebno misljenje), i mosa (sto bi Jukie rekao), postanes ili pocnes da se ponasas indiferentno prema novajlijama, bar dok ne vidis da je original iza nicka a ne neciji Isplivali Komplex :nokti:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Monopol koje pojedine persone pokusavaju i na zalost uspevaju da nemetnu ovde! :boxer: :boxer:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by anche
ovo:
Originally posted by bananica
majke ti,jesi ti to napisala "VODJE na forumu"???
:ubise:
e, sto se tice ovoga - bio sam toliko napusen da nisam mogao odgovoriti nista drugo.*
Pritom, ni na samu temu svakako nemam sta da kazem, jer me na forumu odavno vise nista ne nervira. Kad me neko cimne, obicno procijenim kako i koliko da ujedam, ali to ne radim nervirajuci se, vec smisljeno uz malo zabave.
Ponekad i iz cisto edukativnih razloga (citaj zajebancije i dosade) iscimam nekog zbog neke gluposti - mada sam od toga odustao.
kad sam vec iskren, da kazem i da ponekad prosto volim da pecnem:giggle:

*[size=-1]apropo pusenja, i mene je nekad nerviralo sto me cimaju da sam junky, pa mi sad savrseno pucketa ...[/size]

mislim, real-life mi je trenutno toliko dinamican (i u dobrom i losem smislu) da mi ne pada na pamet da se nerviram zbog foruma. Sto ne znaci da nekad nisam.

eto:D
Korisnikov avatar
By Dina
Ne svidja mi se sto "ja sam zao" predstavlja vrlinu za prevelik broj ljudi. Mislim da to nije specificnost ovog foruma, i na drugima postoje "zlice" i njihovi pratioci. Ali ipak je ovaj forum specifican po tome sto ljudi (uglavnom) imaju probleme u realnom svetu zbog seksualne orijentacije pa bi ovde (valjda) trebalo da nalaze toplinu i podrsku. Ovde i ja izuzimam transrodni forum koji je bas topao deo, sa dovoljno otvorenosti i podrske, zato volim da pisem tamo :)
Korisnikov avatar
By LittleRed
Originally posted by Dina
Ali ipak je ovaj forum specifican po tome sto ljudi (uglavnom) imaju probleme u realnom svetu zbog seksualne orijentacije pa bi ovde (valjda) trebalo da nalaze toplinu i podrsku.
:up:

ne sviđa mi se što je forum pun "klika" "predvođenih" obično pretencioznim i umišljenim, arogantnim a neretko i malicioznim individuama.
ne sviđa mi se što je važnije KO je onaj ko govori od onoga ŠTA on zapravo ima da kaže.
ne sviđa mi se veličanje pojedinih forumaša/forumašica a istovremeno potpuno odbacivanje novajlija (priča o duplim nalozima bar za mene ne pije vodu, oni koji ih koriste više su nego prepoznatljivi)
očigledno je i on samo zemlja srbija u malom, pa i ne čudi što se svojevrstan "nepotizam " sreće na svakom koraku

ima još puno, puno toga...ali teško da ima vajde od ovog pisanija, jer teško da nešto može da se promeni...
Korisnikov avatar
By Shmi
Hej LittleRed pa nisam rekla da je to jedini razlog mislim na duple naloge... ima svega i svacega... od dosade,zasiscenja,prozivki,spletki itd itd itd.... ali o tome sada nije rec u ovoj temi...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!